Şimdi Ara

Modeme bilgisayarı bağlayınca internet gidiyo..?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
3.661
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • 4 portlu minton marka modem kullanıyoruz.. bikaç gündğr devamlı internet gidip geliyodu.. bu sabah benim kabloyo çıkarıp denedik dier bilgisayarlarda gayet güzel net vardı ama benim kabloyu takınca net birden gitti.. bi kaç defa denedim aynı sonuç ama benim kabloyu ethernetten çıkarıpta sadece modeme bağlayınca sorun yok.. bu sorun devamlı olan bişi deil ama çok sık oluyo.. yorumlarınız nedir???

• diğer pclerin kablolarını çıkarıp sadece senin kablonu takarak test et bide bakalım sonuç ne olacak? eğer yine net gidiorsa senin ethernetin, pc in ya da kablonda bişi var demektir.yok gitmiorsa (bence bu secenek yüksek ihtmmal) modem de bişi var.ve bunun içinde birer portu boş bırakarak kombinasyonları denemeni öneririm.Kolay gelsin...
  • dediin şey bnmde aklıma geldi ama o şekilde olsa dierleirnin interneti keislmez yawaşlar en fazla die düşünüyorum.peki dierlerinden kontrol etsene bi senin kabloyu takıp internet gittiğinde ne şekilde gidiyor.yani modem deki link ışığının durumu fln mı deişio yoksa pc.lerin aldıları IP mi deişio, ya da dier pc lerin modemle olan bağlantıları mı kesilio???

PC bağlantısı kablosunu modemden de bilgisayardan da çıkar.

BIOS/CMOS ayarlarına gir. Ethernet Device'ni önce devre dışı bırak. Sonra kaydedip restart yapıp tekrar BIOS/CMOS'a girip Ethernet'i tekrar etkinleştir. Sonra kaydedip çık. Kabloları tekrar tak.

Ya IP alma-algılama sorunu da olabilir. IP ayarlarına gir bakalım. Diğer bilgisayarların da IP'lerine bak. Otomatik IP kullanıyorsanız, kendi elinizle bir IP yazmayı deneyin (192.168.x.x gibi). Bu arada ana bilgisayar sen isen, senin IP numaran atıyorum 192.168.x.x ise, sana bağlı olan diğer bilgisayarların IP'si 192.168.x.(x+1), 192.168.x.(x+2) diye gidebilir isterseniz (çok önemi de yok ama akılda kalması açısından).IP seçiminden sonra modemi resetle.

Bilmiyorum çözülür belki sorun böyle...

Diğer PC'lerde virüs, hadi virüs olsa dediğiniz gibi yavaşlar kesilmez, Firewall olabilir mi?

Senin kabloyu onlara takınca bile net gidiyorsa, modemde veya ADSL ayarlarınızda birşey olabilir.

Modemin arayüz IP'si ınternet browserda girip girin. Ya da modemi default reset yapmadıysanız, kendi IP numaranızı kullanıyorsanız, o IP'yi girin. Ayarları kontrol et bakalım. Eğer açtığınız port varsa (P2P için mesela) bir engel olabilir. Bir ayarı yanlış girmiş olabilirsiniz.

ADSL Teknik Arıza Yardım Hattını ara istiyorsan. Numarayı unuttum ama 118'den öğrenebilirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 16 Temmuz 2006; 14:03:10 >

• saol kardeş.. şuan sorun çıkarmıyo bakalım böyle devam etcekmii.. çok saol buarada...,
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Modemi takınca pc çalışıyor
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: mky414

saol kardeş.. şuan sorun çıkarmıyo bakalım böyle devam etcekmii.. çok saol buarada...,

Rica
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.