Arkadaşlar ben arkadaşıma wireles üzerinden internet veriyorum ve bu yüzden modem soğuk kış günlerinden bugüne kadar hep balkonda açıkta bekledi..
internetimde aralıklarla baglantı sorunu olmaktaydı, internet erişim yok vs gibi hatalar alıyorduk ve modem değiştirdik,herşey güzel gitti,ilk bir hafta kopma olmadı ve sonrasında yeni aldığımız modemde sorun vermeye başladı, bazen kopuyor 3 saat net gelmiyor,bazen ise 1 gün kopmuyor..
internet ve telefon bizim bahcedeki telekom kablosu ile geliyor,sağ olsun telekom santralden bahceye kadar kablo cekti ve bundan sonrasını ek yapıp eve çekin dedi..
ben oradan itibaren eve gelen tüm kabloları değiştirdim,belki sorun kablolardadır diye ama hala sorun devam etmekte :(
acaba soğukta kalan modem sistemi bozulur mu ?
telefon hattı sorunsuz çalışıyor,ttnet kaynaklı bir sorun olsa,telefon en azından cızırdar,parazitlenme yapar :( kaç defa arza kaydı yaptırdım çözemediler :(
ya mahalledeki yıkık evlerden geçenn telekom kabloları sorunlu ( bazı kablolar yerlerde bile sürünüyor )
ya da modem soğuktan etkileniyor :(
sizce arkadaşlar ?
arkadaşlar çaresiz durumdayım en azından bir öneriye ihtiyacım var
slm. Soğuktan bozulmasada dış etkenlerden yani su kar ve güneşten cihaz arızalanmış olabilir. Elinizde başka bir modem varsa yada emanet bir modem bularak deneyin. Eğer sorun modeminizdeyse aynı sorunları yine yaşamamak için dış ortam koşullarına daha uygun bir sistem kurun. Pahalı wifili bir modem yerine ucuz bir modem ve dışarıya outdor bir access point olabilir mesela.
Modemin soğuk ortamda durması daha iyi ya ısınmaz hem,yalnız içine su dur kar dır girmiyorsa hani balkonda dedin ya ondan,bunun dışına soğuk ortamda iken aniden sıcak ortama sokarsan modemi terleme yapar bu da modemi bozabilir...Ben ce sen modemi başka yerde dene,birde başka modemlede senin neti dene bakalım.Deneme yanılma yöntemi yapman lazım burdan net birşey söylemek çok zor.