Şimdi Ara

Modem+Router Combo Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
159
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba ben eve yeni internet alıyorum ve bunun için modem arayışına çıktım ancak piyasadaki çoğu modem pek gelişmiş özelliklere sahip değil bu yüzden Ucuz 2.el bir Broadcom chipsetli bir modem alıp onuda Xiaomi Mi Router 3G ye Firmware yazılımı kurup öyle kullanmak istiyorum sizce iyi bir kullanım sunarmı yoksa Asus N17U modemımı almalıyım bana yardım ederseniz sevinirim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AirJET -- 8 Nisan 2018; 22:17:17 >



  • Hocam adsl bağlantıda dediğiniz gibi modem + router kullandım. Modem asusun dsl-x11 i, basit kablolu broadcom chipsetli bir model, router da tplinkin basit bir modeli idi. Aynı anda iki cihaz kullanmanın sıkıntısı hem yer kaplamaları hem de iki adaptör kullanmak zorunda olmak. Birde bazı roterlarda ne yaparsanız yapın modeme direk ulaşmak mümkün olmuyor (modeme ayar çekmek için). Modeme ulaşmak için ya direkt pcye bağlayacaksınız ya da routerdan bridge modunu iptal edeceksiniz. Ha bu senaryo routerdan modeme direkt bağlanamadığınız durum için geçerli, yoksa rotera ikinci ip verip direkt modemede ulaşılabiliyor.

    Ben iki cihaz kullanma derdinden kurtulmak artı vdsl (duruma göre fiber) desteğide olsun diye Everest sg v300 modem aldım (Tenda V300 ile birebir aynı artı broadcom chipsetli).
  • Modem arayüzüne işim düşmez kolay kolay o yüzden sorun değil ve priz olayıda benim için sorun değil yerim var onun dışında 2.el everest modem varsa onuda alabilirim yada 2.el servis sağlayıcısı modemimi almalımıyım broadcom chipsetli varsa aslında bu comboyu yapmamın sebebi aynı özeliklerdeki VDSL Modem/Routerların 700 TL den başlaması bense bu yolla işimi 300 TL ya halletmiş olacağım
  • AirJET A kullanıcısına yanıt
    Hocam eğer router tarafının sağlam olmasını istiyorsanız o zaman iki cihaz kullanmanız mantıklı. Yoksa hiç kasmayın tenda v300 alın geçin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.