merhaba arkadaşlar, zyxel in P-660W-T1 v2 modemini kullanıyorum ve bir kaç sorunum var,
- bilgisayarla bağlantı 2-3 saatte bir, bazen daha kısa aralıklarla kopuyor, bu kopma 4-5 saniye sürüyor ardından hemen geri geliyor, nette gezinirken pek sıkıntı yaratmasa da online oyunlarda hoş olmuyor. - diğer sorun ise yine online oyun oynarken(world of warcraft) kalabalık yerlerde modem kendini resetliyor, kalabalık geçene kadar giremiyoruz oyuna.her girmeye çalıştığımızda modem reset atıyor.
modemin updateleri tam gözüküyor, sorunun ne olduğunu bulamadım, farklı bir çok yerden girdim ama böyle bir sorunla karşılaşmadım hiç. bu sorunla ilgili bi çözüm bulamazsam yeni modem almayı düşünüyorum, şuanki baya eskidi zaten,
bir arkadaşım 'ASUS DSL-N12E' yi önerdi, bu modem hakkında bilgisi olan var mı, tavsiye eder misiniz?
Torrent ile dosya indirirken de kesilmeler yaşıyorsanız, sorununuz NAT ayarlarıyla ilgili görünüyor.
Download trafiği sırasında session sayısı büyük oranda artar. Ve bu değer modem içerisinde tanımlı maksimum sayıya ulaştığında, modemin NAT tablosu dolar ve yeni NAT yapamayacağı için kendini yeniden başlatarak NAT tablosunu boşaltır. Yanılmıyorsam V2 cihazlarda NAT 256 olarak ayarlı. Bunu maksimum değerine çekmek sorununuzu düzeltmeye yardımcı olabilir. Bu ayarı yapmak için
Network>NAT menüsünde Max Session per Host kısmına 1024 yazın. Bu model için maksimum sayının ne olduğundan tam emin değilim, ancak eğer 1024’ten daha az bir sayı ise bunu aşağıda belirecek hata mesajında görebilirsiniz.
512 ayarlıydı, 1024 yaptım, şimdilik bir sorun yok gibi gözüküyor. download sırasında bir sorun yaşamamıştım, online oyunda çok kalabalık mekanlarda oluyordu kendini resetleme sorunu. yine aynısını yaşarsam yazarım tekrar, teşekkürler
quote:
Orijinalden alıntı: CunK
Torrent ile dosya indirirken de kesilmeler yaşıyorsanız, sorununuz NAT ayarlarıyla ilgili görünüyor.
Download trafiği sırasında session sayısı büyük oranda artar. Ve bu değer modem içerisinde tanımlı maksimum sayıya ulaştığında, modemin NAT tablosu dolar ve yeni NAT yapamayacağı için kendini yeniden başlatarak NAT tablosunu boşaltır. Yanılmıyorsam V2 cihazlarda NAT 256 olarak ayarlı. Bunu maksimum değerine çekmek sorununuzu düzeltmeye yardımcı olabilir. Bu ayarı yapmak için
Network>NAT menüsünde Max Session per Host kısmına 1024 yazın. Bu model için maksimum sayının ne olduğundan tam emin değilim, ancak eğer 1024’ten daha az bir sayı ise bunu aşağıda belirecek hata mesajında görebilirsiniz.
Yararlı bir bilgi, teşekkürler. Ara sıra bende bu sorunlar karşılaşıyordum, önerinizi uygulayacağım.