Ofisimde yer olan insternet sabit ipli. İşlerimde sabit ip kullanmam lazım ancak bazen işler uzuyor ve evde devam etmem lazım. Uzaktan proxy/gibi ofisteki modem üzerinden nasıl bağlantı sağlaya bilirim. Ofiste bir makinaya proxy server kurunca evet bir çözüm oluyor ancak makinanın açık kalması lazım. Direk modem üzerinde bir ayarlama yapılamıyor mu ?
Hocam ilgin için teşekkür ederim. Burada benim analadığım anlatılan işlemde yine bir pc söz konusu. Zaten bir pc yi bu işe bağlasam proxy server kurarım linux a devam ederim. Benim öğrenmek istediğim bu işlemler modem ara yüzünden yaplabiliyor mu ?
Örnek port sayfasınan ana ip ve bir port belirleyeyim bir kullanıcı adı şifre oluşturayım.. başka makina üzerinden bu proxy bilgilerini girip bağlanayım gibi
onurtezO
kullanıcısına yanıt
yapmak iztediğiniz şey tam olarak nedir? Evden işyerindeki ağa bağlanmak ise VPN ile bu mümkün. İş ağındaki bir pc'ye bağlanmak gerekmiyor mu?
quote:
Orijinalden alıntı: OCP Türkiye
yapmak iztediğiniz şey tam olarak nedir? Evden işyerindeki ağa bağlanmak ise VPN ile bu mümkün. İş ağındaki bir pc'ye bağlanmak gerekmiyor mu?
Hocam vpn çözüm mü bilmiyorum henüz bakmadım mesajınız yeni gördüm, saygısızlık olmaması için hemen cevap veriyorum.
Ofisimde sabit ip si olan bir internetim var ve bir sistem mevcut bu sisteme ancak o ip adresi ile giriş yapabiliyorum. Evimdeki internetimi proxy gibi yönlendirme ile ofisteki bağlantım üzerinden yapmak istiyorum.
Yani işin sonunda benim evimdeki ip bilgim ofisimdeki ip bilgim olması lazım ama bu işlemi yapabilmek için bir proxy server kurup 1 bilgisayarı aksamları açık bırakmak istemiyorum.
onurtezO
kullanıcısına yanıt
İşyerindeki modemde VPN sonlandırma özelliği varsa uzaktan modeme vpn bağlantısı yaptığınızda sanki iç ağdaymışsınız gibi lokal ip alıp işyeri ip'si ile çıkış yapabilirsiniz. İkinci bir pc'ye ihtiyaç yok.