Şimdi Ara

Modem Kaldırabilirmi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.138
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Ben şu anda uydunet 5mbit internet kullanıcısıyım ve bunu evde tek başıma veya +1 bilgisayarla kullanıyorum yeni bir eve taşınacağım ve aynı apartmanda akrabalarım oturmakta 20mbit sınırsız alıp onlarla birlikte kullanmayı planlıyorum toplamda 5-7 bilgisayar arası bağlantı olacak internet hızın sana yetmez diyenleriniz olacaktır sadece 2 bilgisayar interneti çok aktif olarak kullanan bilgisayarlar diğerleri sadece internette gezinmek için kullanıyorlar uzattım biraz kusura bakmayın sorumun kaynağına geleyim yazlıkta ortak bir internet kullanıyoruz yaklaşık 15-20 kişi aynı anda bağlanınca modem kasmaya başlıyor bende aynı sorunu evimde yaşamak istemiyorum uydunetin verdiği docsis 3.0 modemler 5-7 bilgisayarı rahatlıkla kaldırabilirmi kaldıramazsa yeni bir modem önerebilirmisiniz.

Vakit ayırdığınız için teşekkür ederim.

• Modem değil bir router al, hem daha hesaplı olur hemde ileride uydunetten kurtulduğunda da kullanırsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Baelros

Modem değil bir router al, hem daha hesaplı olur hemde ileride uydunetten kurtulduğunda da kullanırsın.

öneride bulunabilirmisiniz

Birde neden uydunetten kurtulmaktan bahsettiniz sorunmu yaşıyorsunuz acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FireSpear -- 3 Temmuz 2013; 12:29:48 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: FireSpear

quote:

Modem değil bir router al, hem daha hesaplı olur hemde ileride uydunetten kurtulduğunda da kullanırsın.

öneride bulunabilirmisiniz

Birde neden uydunetten kurtulmaktan bahsettiniz sorunmu yaşıyorsunuz acaba?

Ben çok fazla torrent kullanan birisiyim, ülkemize gelen film ve diziler hem çok geç geliyor hemde abuk subuk kesintilerle geliyor bu yüzden yurtdışından doğru indirip izliyorum. Ancak torrent programını açar açmaz bütün internet bağlantısı kesiliyor. Tüm sayfalar abartısız 10 dakika boyunca DNS hatası veriyor, düzeldikten yarım saat sonra yine kesiliyor, binlerce seed olan yerlerde bile download hızı sürünüyor, 10-15 tanesine zor bela bağlanıyor. MH zaten rezalet ötesi birşey. Gerizekalılara üç dört tane tracert raporu gönderiyorum, hız testi yapan sitelerden screenshot alıyorum, bilinen güçlü sitelerden download edip onlarında screenshotlarını koyuyorum ama adamlar hala hattınızda sorun yok bilgisayarınızı kontrol edin falan diyorlar.

Evdeki iki laptop, iki telefon, bir masaüstü bilgisayar bu cahillere göre arızalı. Bende tabi bunca senedir boşuna güvenlik uzmanı ve ağ yöneticisi olarak çalıştım, bir dünya sertifikayı boşuna aldım. Adamlar zor bela eve teknik destek ekibi olduğunu iddia eden şahısları yolluyorlar ama adres çubuğu yerine Google'ı kullanan bu kara cahiller iki tane yurtiçi hız testi sitesinden ekran görüntüsü alıp onu gönderiyor sonrada kontrol edip dönecekler diyorlar. Bre gerizekalı sana hata aldığım sunucuya kadar her türlü şeyi söylemişim, sunucu isimleri, IP adresleri ne varsa vermişim hala araştırıp dönüş yapacaklar diyorlar.

Ben daha öncesinde Superonline fiber kullanıyordum bu kadar sorunum yoktu yeminle. Salak taahhüt olmasa bir saniye durmam.

Router ve AP olarak

http://www.vatanbilgisayar.com/network-aksesuari/linksys-wap610n-wap610n-300mbps-dual-bant-kablosuz-n-access-point/productdetails.aspx?I_ID=44691
    http://www.vatanbilgisayar.com/network-aksesuari/linksys-wap300n-wap300n-300mbps-dual-bant-kablosuz-n-access-point/productdetails.aspx?I_ID=65921
    http://www.vatanbilgisayar.com/network-aksesuari/asus-rt-n12e-rt-n12e-300mbps--kablosuz-4-port-router--access-point/productdetails.aspx?I_ID=65361

Haftasonu indirimlerini bekle yada Eksen Bilgisayar'a bir bak.

• switch de iş görür sanki.
  • Yardımlarınız için çok teşekkür ederim özellikle @Baelros fakat ben uyduneti ilk aldığım 3 hafta sonrasında (o sırada bölgemde tüm kablolama yenilendi) hiç sorun yaşamadan kullandım sizin hattınızda bir sorun olmalı
  • quote:

Yardımlarınız için çok teşekkür ederim özellikle @Baelros fakat ben uyduneti ilk aldığım 3 hafta sonrasında (o sırada bölgemde tüm kablolama yenilendi) hiç sorun yaşamadan kullandım sizin hattınızda bir sorun olmalı

Uydunet'in kendisinde bir sorun yok, sadece torrent tarafında sorun var. Download yapınca değerler gayet güzel geliyor. 100mbit'e hattımı çevirdiğimde de 8mb/s hızı görmüştüm. Şu an 50mbit var, hızı tam olarak alıyorum. Ama işte torrent sorunsalı ve MH'den çektiklerim bana yetti.
  • Son bir soru sormak istiyorumda sizce kablolu bir modem alıp bu router la kablosuz halemi getirmeliyim ?

Bende PSN le ilgili sorun yaşıyordum son zamanlarda girmediğim için aklımdan çıkmış :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FireSpear -- 3 Temmuz 2013; 16:39:58 >
  • quote:

quote:

Yardımlarınız için çok teşekkür ederim özellikle @Baelros fakat ben uyduneti ilk aldığım 3 hafta sonrasında (o sırada bölgemde tüm kablolama yenilendi) hiç sorun yaşamadan kullandım sizin hattınızda bir sorun olmalı

Uydunet'in kendisinde bir sorun yok, sadece torrent tarafında sorun var. Download yapınca değerler gayet güzel geliyor. 100mbit'e hattımı çevirdiğimde de 8mb/s hızı görmüştüm. Şu an 50mbit var, hızı tam olarak alıyorum. Ama işte torrent sorunsalı ve MH'den çektiklerim bana yetti.

Bu iki ürün arasında kaldım bunlar benim için fazlamıdır ? Almışken iyisi olmalı diye düşündüm bide antenin gücüde önemli malum akrabalarımada sinyal ulaşablmeli duvarlarımız bitişik aynı apartman içindeyiz.

ASUS

CISCO

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FireSpear -- 4 Temmuz 2013; 13:12:49 >

• quote:

quote:

quote:

Bu iki ürün arasında kaldım bunlar benim için fazlamıdır ? Almışken iyisi olmalı diye düşündüm bide antenin gücüde önemli malum akrabalarımada sinyal ulaşablmeli duvarlarımız bitişik aynı apartman içindeyiz.

ASUS

CISCO

İki üründe güzel, ancak Cisco network tarafında daha başarılı bir firma.

• çekim alanı olarak asus'un modelinin ciscodan önde olacağını düşünüyorum. Antenin mantığı değişmedi hiç, ne kadar uzun/büyük o kadar iyi, kanımca 3 external anten 1 internal antenden daha iyi sinyal yayar(bu belki her zaman geçerli olmayabilir ama 2 bilinen markanın üst modellerinden bahsediyoruz). RT-N66U hakkında yabancı siteler gayet olumlu şeyler yazmışlar.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

ASUS

CISCO

İki üründe güzel, ancak Cisco network tarafında daha başarılı bir firma.

Peki çekim gücü konusunda hangisi tercih edilir

• quote:

Orijinalden alıntı: habecan

çekim alanı olarak asus'un modelinin ciscodan önde olacağını düşünüyorum. Antenin mantığı değişmedi hiç, ne kadar uzun/büyük o kadar iyi, kanımca 3 external anten 1 internal antenden daha iyi sinyal yayar(bu belki her zaman geçerli olmayabilir ama 2 bilinen markanın üst modellerinden bahsediyoruz). RT-N66U hakkında yabancı siteler gayet olumlu şeyler yazmışlar.

2 Internal anteni olduğu yazıyor ama benmi yanlış biliyorum ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.