Şimdi Ara

Modem Kabloları- modem Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
871
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yeni kablosuz bir modem almak istiyorum. Ancak şimdiki modemim(Zoom x4)de hem adsl hem telefon girişi var ve hat ta ona göre çekilmiş. Dediğim gibi yeni kablosuz modem alıcam ama yeni modemlerde bildiğiniz gibi genelde harici bir splitter ile yapılıyor.. Yeni alıcağım modemde bu sorun yaratır mı? Modemin yerinin değişmesini istemiyorum açıkçası..Modemi masaüstü pc'e kablo ile telefonuma ve notebook'a da wireless üzerinden dağıtmayı düşünüyorum. TTnetin netlimitsiz paketindeyim(8Mbps'e kadar) hız düşmesi olmuyor ama süperonline'ın fiber 10Mbps paketine geçmeyi düşünüyorum taahüt bitince.. Bana bu dediğim kablo sorunu olmayacak, uygun fiyatlı ve kullanımı kolay bir modem istiyorum...

Not:bütçe yaklaşık 100TL ama daha az bütçeye halledilebilirse fena olmaz

Not2: Modemin arkasında 1 adet telefon girişi, 1 adet adsl hattı girişi, 1 adet ethernet, 1adet usb ve 1 adet güç girişi var :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Firaristt -- 4 Şubat 2011; 21:44:48 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Firaristt

Yeni kablosuz bir modem almak istiyorum. Ancak şimdiki modemim(Zoom x4)de hem adsl hem telefon girişi var ve hat ta ona göre çekilmiş. Dediğim gibi yeni kablosuz modem alıcam ama yeni modemlerde bildiğiniz gibi genelde harici bir splitter ile yapılıyor.. Yeni alıcağım modemde bu sorun yaratır mı? Modemin yerinin değişmesini istemiyorum açıkçası..Modemi masaüstü pc'e kablo ile telefonuma ve notebook'a da wireless üzerinden dağıtmayı düşünüyorum. TTnetin netlimitsiz paketindeyim(8Mbps'e kadar) hız düşmesi olmuyor ama süperonline'ın fiber 10Mbps paketine geçmeyi düşünüyorum taahüt bitince.. Bana bu dediğim kablo sorunu olmayacak, uygun fiyatlı ve kullanımı kolay bir modem istiyorum...

Not2: Modemin arkasında 1 adet telefon girişi, 1 adet adsl hattı girişi, 1 adet ethernet, 1adet usb ve 1 adet güç girişi var :)

Modeminiz oldukça eski ama sağlam bir modemdir. Bir zamanlar fırtına gibi esmişti. Diğer mesajımda da belirttiğim gibi bu modemde dahili splitter var. Ama bu sizin için bir sorun değil. Yeni modem aldığınızda zaten içinde bir splitter da çıkmalı (yada satın almalısınız). Şu anda ADSL dediğiniz bağlantı yerindeki kabloyu splitter'ın Line girişine, Telefondan yani ahizeden gelen kabloyu Splitter'ın Phone girişine, Yeni aldığınız modemin telefon girişinden gelen kabloyu da Splitterin Modem girişine bağlayacaksınız. Yani sizin sadece modem-splitter arası bağlantı için ekstra 5-10 cm boyunda bir bağlantı kablosu ihtiyacınız olacak ki zaten modem ile birlikte geliyor.
    Modem olarak istediğiniz modemi alın. Sorun olmaz. Şu an Airties modemler tavsiye edeceğim modemler arasında başta gelir. Ama 100TL biraz düşük kalır.

Şimdi bir resim hazırlıyorum.

Resim hazır. Splitter'ı özellikle büyük yaptım.

Modem Kabloları- modem Tavsiyesi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chatin_62 -- 5 Şubat 2011; 15:06:46 >

• quote:

Orijinalden alıntı: chatin_62

quote:

Orijinalden alıntı: Firaristt

Yeni kablosuz bir modem almak istiyorum. Ancak şimdiki modemim(Zoom x4)de hem adsl hem telefon girişi var ve hat ta ona göre çekilmiş. Dediğim gibi yeni kablosuz modem alıcam ama yeni modemlerde bildiğiniz gibi genelde harici bir splitter ile yapılıyor.. Yeni alıcağım modemde bu sorun yaratır mı? Modemin yerinin değişmesini istemiyorum açıkçası..Modemi masaüstü pc'e kablo ile telefonuma ve notebook'a da wireless üzerinden dağıtmayı düşünüyorum. TTnetin netlimitsiz paketindeyim(8Mbps'e kadar) hız düşmesi olmuyor ama süperonline'ın fiber 10Mbps paketine geçmeyi düşünüyorum taahüt bitince.. Bana bu dediğim kablo sorunu olmayacak, uygun fiyatlı ve kullanımı kolay bir modem istiyorum...

Modeminiz oldukça eski ama sağlam bir modemdir. Bir zamanlar fırtına gibi esmişti. Diğer mesajımda da belirttiğim gibi bu modemde dahili splitter var. Ama bu sizin için bir sorun değil. Yeni modem aldığınızda zaten içinde bir splitter da çıkmalı (yada satın almalısınız). Şu anda ADSL dediğiniz bağlantı yerindeki kabloyu splitter'ın Line girişine, Telefondan yani ahizeden gelen kabloyu Splitter'ın Phone girişine, Yeni aldığınız modemin telefon girişinden gelen kabloyu da Splitterin Modem girişine bağlayacaksınız. Yani sizin sadece modem-splitter arası bağlantı için ekstra 5-10 cm boyunda bir bağlantı kablosu ihtiyacınız olacak ki zaten modem ile birlikte geliyor.
    Modem olarak istediğiniz modemi alın. Sorun olmaz. Şu an Airties modemler tavsiye edeceğim modemler arasında başta gelir. Ama 100TL biraz düşük kalır.

hmm o zmn iyi bi tane splitter ile iş çözülüyor yani :D o zaman tamamdır peki hocam bu modem nasıl olur?? Asus N11 300Mbps ADSL2/2+ 4Port Splitter WPS

• Birşey söyleyemem. Kullanmadım. Dediğim gibi Airties haricinde modem öneremem.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Modem Tavsiyesi
    12 ay önce açıldı
    Modem Tavsiyesi
    geçen yıl açıldı
    Modem Tavsiyesi
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.