Şimdi Ara

Modem IP almıyor ve arayüze girmiyor. Yardım bekliyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
3
Favori
18.675
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar selam inca im240w model bi wireless modem aldım arkadaştan.

modemi bağlıyorum power, dsl ve lan ışıkları yanıyo ama uzun süre modemi tanımlamaya çalıştıktan sonra tanımlanamayan ağ olarak belirliyo pc modemi.

uzun süre ip almaya çalışıyo ama alamıyo ve bu yüzdende tanımsız gösteriyo dolayısıylada ne internete bağlanabiliyorum ne de arayüzüne girebiliyorum.

ip ve dns i otomatik olarak ala ayarladım ama bi türlü bağlanamadı ip alamıyor. ne önerirsiniz ?

• ip adresini elle girmeyi deneyebilirsin

gireceğin ip adersi şöyle olmalıdır

ip adresi...................: 192.168.1.5
    alt ağ maskesi..........: 255.255.255.0
    varsayılan ağ geçidi..: 192.168.1.1
  • Öncelikle Ethernet Kablosunu kontrol edin.

Farklı bir bilgisayar var ise O bilgisayara bağlayarak Modeme Erişmeye Çalışın Erişebiliyorsanız.
    Mac Adresi bilgilerini Kendi Makinanızla değiştirin.
    Sorunsuz olan makina üzerinde iken cmd ekranını çalıştırarak ipconfig /all komutu çalıştırın.
    Fiziksel Adres Kısmından yazanları not edin.

Sorunlu makinada iken Devmgmt.msc yi çalıştırıp Ağ Bağlaştırıcıarından>AğBağdaştırıcınızı seçip>Sağ tik>özellikler>Gelişmiş>Ağ Adresi Kısmına Diğer makinadan aldığınız Mac Adresini - işareti olmadan bitisik olarak yazınız.Uygulayarak kontrol ediniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: adem81

ip adresini elle girmeyi deneyebilirsin

gireceğin ip adersi şöyle olmalıdır

ip adresi...................: 192.168.1.5
    alt ağ maskesi..........: 255.255.255.0
    varsayılan ağ geçidi..: 192.168.1.1

dediğin değerleri aynen girip bağlanmaya çalıştım ama yine olmadı :(

quote:

Orijinalden alıntı: kmlcck

Öncelikle Ethernet Kablosunu kontrol edin.

Farklı bir bilgisayar var ise O bilgisayara bağlayarak Modeme Erişmeye Çalışın Erişebiliyorsanız.
    Mac Adresi bilgilerini Kendi Makinanızla değiştirin.
    Sorunsuz olan makina üzerinde iken cmd ekranını çalıştırarak ipconfig /all komutu çalıştırın.
    Fiziksel Adres Kısmından yazanları not edin.

Sorunlu makinada iken Devmgmt.msc yi çalıştırıp Ağ Bağlaştırıcıarından>AğBağdaştırıcınızı seçip>Sağ tik>özellikler>Gelişmiş>Ağ Adresi Kısmına Diğer makinadan aldığınız Mac Adresini - işareti olmadan bitisik olarak yazınız.Uygulayarak kontrol ediniz.

hocam farklı bi makinede denedim ama yine bağlanmadı.

deliricem ya :(

• Farklı bir ethernet Kablosu ile test ettiniz mi ?
    Test ettiğiniz İki bilgisayarında işletim sistemi nedir?
  • evet farklı kablo ile test ettim sonuç aynı. zaten bilgisayar modemi görüyo ama ip almıyo. sanırım kablosa sorun olsa modemi hiç görmezdi.

test ettiğim bilgisayarlardan biri windows 7 diğeri xp
  • modemi resetlemek de işe yarayabilir. genelde modemlerin arkasında ufak bir delik olur resetlemek için. iğne gibi ince uçlu bir cisimle 10-15sn basılı tutun. ışıkları sönecektir. sonra yeniden bağlanmayı deneyin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • o tuşta sorun var sanırım bende denedim resetlemeyi ama 30-40 saniye basılı tutmama rağmen ışıklar sönmüyo tepki vermiyo tuş işlemiyo sanırım o yüzden resetlemeyi deneyemiyorum
  • Her modemin resetleme prosedürü farklı olur, kitapçığından bakmanızda fayda var.(Örn:bir modem sadece 10 sn reset düğmesine basılı kalınca resetlenirken, bir başka modem reset düğmesine basarken elektriği kesip 5sn sonra tekrar vermenizi istiyor.)
  • komut satırına bi şunu yazıp daha sonra denermisin
    netsh winsock reset
    modem in resetlenmesi lazım
  • quote:

Orijinalden alıntı: zimkoz

Her modemin resetleme prosedürü farklı olur, kitapçığından bakmanızda fayda var.(Örn:bir modem sadece 10 sn reset düğmesine basılı kalınca resetlenirken, bir başka modem reset düğmesine basarken elektriği kesip 5sn sonra tekrar vermenizi istiyor.)

kitapçığında 10 saniye basılı tutunca bütün ışıklar söner tekrardan yanar diyo fakat ben 30-40 saniye tuttuğum halde hiçbir tepki yok. tuşla ilgili bi sorun yani

quote:

Orijinalden alıntı: zeki1981

komut satırına bi şunu yazıp daha sonra denermisin
    netsh winsock reset
    modem in resetlenmesi lazım

bu komutu yazdım hiçbişey olmadı sadece msdos penceresi çıktı 1 saniye göründü kayboldu ama modem resetlenmedi

ya zaten sorunun resetleme ile ilgili olduunu pek sanmıyorum başka bi sorun var ama ne

• Modem i USB Bağlantısı var ise bağlayarak test edebilirmisiniz.
    Bu iki bilgisayarda da yüklü herhangi bir antivirus varmı?

Bu arada modem den sonra herhangi bir hub veya switch kullanıyormusunuz.
    Kullanıyorsanız Direk Modem ile bağlantı sağlayarak test edin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kmlcck -- 19 Nisan 2010; 20:45:00 >
  • malesef modemde usb girişi yok dostum onu bende düşündüm ama usb yok o yüzden sadece ethermetten bağlayabiliyorum.

bilgisayarda kaspersky antivirüs var fakat başka modem bağlanıyo sadece bu bağlanmıyo.

modemden sonra hub yada switch kullanmıyorum direk modem ile bağlantı sağlıyorum.

yani bakıldığı zaman herşey düzgün görünüyo ama bi türlü bağlanmıyo. modemi görüyo fakat tanımlayamıyo
  • Modemin firmware göçmüş durumda kendi imkanlarınla hiçbirşey yapamazsın servis imkanlarıyla yeniden firmware yüklemesi gerekiyor.
  • nerden anladın dostum firmware in göçtüğünü ? çok kesin konuştun çünkü ?
  • Aynı modemi kullanıyorum bu sorunu 2 defa yaşadım servise göndermek dışında yapabileceğin hiçbir şey yok.
  • yapma yav bu kötü oldu :( modemde benim değil arkadaştan almıştım kendime alana kadar kullanmak geri veririm artık yapıcak bişey yok :( teşekkürler herkese yardımlar için ama çare yok sanırım boşu boşuna uğraşıyoruz geri verim arkadaşa kurtulim
  • Aynı sorun bende de oluyordu geçenlerde. Neler neler yaptım, windowsu alt üst ettim olmadıda olmadı. Kendim elle ip giriyorum onuda kabul etmiyor. Modeme reset attım yine olmadı.

En son sıfırdan kurulum yaptım(o günün gecesi modemi kapatmıştım tamamen) ve sorunsuz çalıştı yine. Geçenlerde yine oldu hemen sistem geri yükleme yaptım düzeldi. Sorunun temeli nereden onu çözemedim.
    Kısacası temiz bir windows kurulumu işe yarayacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Janti

Aynı sorun bende de oluyordu geçenlerde. Neler neler yaptım, windowsu alt üst ettim olmadıda olmadı. Kendim elle ip giriyorum onuda kabul etmiyor. Modeme reset attım yine olmadı.

En son sıfırdan kurulum yaptım(o günün gecesi modemi kapatmıştım tamamen) ve sorunsuz çalıştı yine. Geçenlerde yine oldu hemen sistem geri yükleme yaptım düzeldi. Sorunun temeli nereden onu çözemedim.
    Kısacası temiz bir windows kurulumu işe yarayacaktır.

windows kurularak problemin çözülüceğini sanmıyorum çünkü yukardada belirttiğim gibi modemi xp kurulu başka bilgisayardada denedim ordada ip alamadı.

hatta az önce vista kurulu bi başka makinede denedim aynı sorunu ordada yaptı.

yani anlicağın birinde windows 7, birinde xp, birinde vista kurulu olan 3 ayrı pc de modemi denedim üçündede ip alamadı ve bağlanamadı. yani sorun bilgisyarda ya da windowsta değil modemde.

• beyler peki bişey sorucam

modeme reset atabilmem için bi bat dosyası falan varmıdır bildiğiniz ? modemin arkasındaki tuştan resetleyemiyorum tuş işlemiyo. bir bat dosyası ile yada ms dos komutu ile modemi fabrika ayarlarına döndürme şansım varmı ?

ipconfig /flushdns
    ipconfig /release
    ipconfig /renew
    exit

komutlarını denedim bat dosyası oluşturarak ama işe yaramadı. sizin bildiğiniz başka komutlar varmı ?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.