Şimdi Ara

Modem IP alıyor ama internet yok

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
2.908
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Yaklaşık 1,5 haftadır ADSL sorunlu. Sorunum şöyle. Modem IP alıyor. Fakat internet sitelerini açamıyorum. MSN'e bağlanamıyorum. Telekom'u aradım. İlk başta Splitter veya paralel telefon varsa devre dışı bırakın öyle deneyin dediler. Denedim yine aynı sorunu verdi. Daha sonra arıza kaydını aldılar. Ertesi gün aradıklarında hattınızda problem yok DNS numarası verip denememi istediler. Onu da denedim. O anlık sonuç verse de tam verim alamadım. Şimdi denediğim de yine sorun devam ediyor. Bu durum gündüz saatlerinde olmuyor. Akşam 17:30 - 18:30 saatlerinde ve gece 12'den sonra oluyor. Modemi resetliyorum. Yönetim paneline baktığımda IP almış görünüyor. ADSL bilgisi kısmına girdiğimde resimdeki gibi bir bilgi veriyor. Bu sorun nereden kaynaklanabilir. Modemde biraz ısınma var fakat bu normalde de oluyordu.

Bolu'da oturuyorum. Bolu genelinde sorunu olan arkadaşlar da var mı öğrenmek isterim.
    Ayrıca modemin markası Conexant çipsetli Mercury. İlgilenirseniz çok memnun olurum.

Modem IP alıyor ama internet yok

• Verdiğin değerlerde bir gariplik var.
    Birincisi Upload hızın 192Kbps
    İkincisi SNR Upstream çok kötü bir değerde. Normalde 30-32 gibi bir değer olmalı.
    Üçüncüsü Line Attenuation değerlerin çok yüksek. Sağlıklı bir hat için 10-11 gibi değerler olmalı.
    Evdeki kabloların sağlıklı olduğundan eminsen evinize gelen hatta sorun olabilir gibime geliyor.
    Ya da santralden gelen sinyalde bir sorun var. Telekomcular bir sinyal ölüçümü yapsınlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timu® -- 17 Haziran 2007; 18:52:41 >
  • Eve gelen telefon hattı direk splitterda Line bölümünde, İki tane telefon kullanılıyor. Bunların kabloları küçük bir kutuda paralel olarak bağlı. Bu kutudan gelen kablo ise splitterda Phone bölümünde, Modeme giden kablo da modem bölümüne takılı. Yalnız duvardan gelen hatta ufak bir kablo ek yapılmış durumda. Baktım şu an sağlam. Bu ek bu kadar sorun verir mi?
  • Anlattığın şeylere bakılırsa ev içinde bir sorun yok gibi, fakat modeme giden kabloyu bir kontrol et, kablonun tellerinden biri kopmuş olabilir, benzer durum arkadaşta da oldu, upload hızı yarıya inmişti. Eğer kabloları kontrol ettin ve sorun devam ediyorsa upstream SNR değerinin düşük olması evden kaynaklanmıyor. Bu durumda 4440375'i arayıp çalışana aynen şunu söylemelisin: "Modemimin konsolundan Upstream SNR değerimin 6dB olduğunu gördüm. Bu nedenle modem onbinlerce CRC hatası vermiş. Bu değerin en düşük 25dB olması gerekiyor, fakat bende sadece 6dB. Lütfen arıza kaydı alın"

"Modemimin konsolundan Upstream SNR değerimin 6dB olduğunu gördüm. Bu nedenle modem onbinlerce CRC hatası vermiş. Bu değerin en düşük 25dB olması gerekiyor, fakat bende sadece 6dB. Lütfen arıza kaydı alın"

Bunu telekom çalışanlarına söylediğimde anlama ihtimali nedir acaba?

Orjinalden alıntı: erh_tun

quote:

"Modemimin konsolundan Upstream SNR değerimin 6dB olduğunu gördüm. Bu nedenle modem onbinlerce CRC hatası vermiş. Bu değerin en düşük 25dB olması gerekiyor, fakat bende sadece 6dB. Lütfen arıza kaydı alın"

Bunu telekom çalışanlarına söylediğimde anlama ihtimali nedir acaba?

Sen "sinyal değerlerim çok kötü, hemen hemen herşeyi denedim, sorun devam ediyor" de yeter.

• Aynen dediğinz gibi söyledim. Arıza kaydı aldılar ve ekip gönderceklerini söylediler. Bakalım ne olcak?
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Aynen dediğinz gibi söyledim. Arıza kaydı aldılar ve ekip gönderceklerini söylediler. Bakalım ne olcak?

Muhtemelen önce kablolara falan bakacaklardır. Sonra kendi modemleriyle bir deneme yaparlar. Bizim modemde bağlantı sağlam deyip gitmek isterlerse hemen upstream değerlerine falan bakmalarını iste.

Not: Line Attenuation değeride iyi değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timu® -- 21 Haziran 2007; 20:12:40 >

Orjinalden alıntı: Timu®

quote:

Aynen dediğinz gibi söyledim. Arıza kaydı aldılar ve ekip gönderceklerini söylediler. Bakalım ne olcak?

Muhtemelen önce kablolara falan bakacaklardır. Sonra kendi modemleriyle bir deneme yaparlar. Bizim modemde bağlantı sağlam deyip gitmek isterlerse hemen upstream değerlerine falan bakmalarını iste.

Not: Line Attenuation değeride iyi değil.

Haklısın upstream değerlerine bakmadan göndermem.
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.