Şimdi Ara

Modem Değerlerim Ve Aldığım Hız

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
291
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar modem ayarlarına bakıyorum 2 günde bu kadar FEC yazması normal mi acaba? Bir de aldığım hız iyi mi sizce 16Mbps tarifesini kullanıyorum.

    Hat Değerleri
    Modem Değerlerim Ve Aldığım Hız

    Hız Testleri
    Modem Değerlerim Ve Aldığım HızModem Değerlerim Ve Aldığım Hız



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ByKayseriLi38 -- 8 Mayıs 2020; 23:26:25 >







  • FEC (Forward Error Correction) yani açılımı (İleri Yönde Hata Düzeltme) hıza vs hiç bir etkisi yok ama nedenine gelince iç tesisatındaki kablo SNR düşük görünüyor bunu düzeltirseniz bir sorun kalmayacaktır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yusobreak

    FEC (Forward Error Correction) yani açılımı (İleri Yönde Hata Düzeltme) hıza vs hiç bir etkisi yok ama nedenine gelince iç tesisatındaki kablo SNR düşük görünüyor bunu düzeltirseniz bir sorun kalmayacaktır.
    Hangi kablo hocam? Duvardaki mi yoksa benim duvara bağlayıp diğer tarafını modeme bağladığım telefon kablosu mu? Elektrikçi ankastre kutusunda ki ve daire içinde ki kabloları güzelce bağlayıp elektrik bandı ile de güzelce izole etti tanıdığım kişi zaten işçiliği iyidir ayrıca telefon kablosunu da en kalitesi hangisi ise ondan yaptırmıştım elektrikçi de bana bu kablo en kalitesi demişti adam. Sorun hangisindeyse eğer ona göre hareket etmek isterim. Bir de SNR düşük dediniz hangi SNR? Ve hangi değerlerde olması lazım SNR'nin?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ByKayseriLi38 -- 9 Mayıs 2020; 0:2:10 >




  • Alt Sisteme Doğru Veri Akışı (SNR) yazan değer minimum 10 ve üstü olmalı sizde bu değer 8 lerde sorun bundan kaynaklanıyor bu değerin alınmasındaki etkenlerde çevresel ve kablodaki parazitler genelde her bir ek yerleri bu değeri etkileyebilir veya kablonun geçtiği yerlerdeki parazit yapabilecek cihazlar elektrik kabloları vs 'de yapabilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yusobreak

    Alt Sisteme Doğru Veri Akışı (SNR) yazan değer minimum 10 ve üstü olmalı sizde bu değer 8 lerde sorun bundan kaynaklanıyor bu değerin alınmasındaki etkenlerde çevresel ve kablodaki parazitler genelde her bir ek yerleri bu değeri etkileyebilir veya kablonun geçtiği yerlerdeki parazit yapabilecek cihazlar elektrik kabloları vs 'de yapabilir.
    Vallahi hocam adam güzelce bantladı izole etti salonda ve bir odada var zaten telefon girişi ikisini de aktif etti bu ikisine de kablonu takarsan internet gelir dedi ben salonda ki girişten alıyorum interneti prizde sadece televizyonun fişi takılı. Öyle çok elektronik eşya yok evde.
  • vdsl hizmeti almanı tavsiye ederim birde modemin vdsl destekliyorsa tabi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bigcrysis93

    vdsl hizmeti almanı tavsiye ederim birde modemin vdsl destekliyorsa tabi.
    Modem vdsl desteklemiyor. Modem almam lazım onun için ama vdsl'e geçince ne değişecek ki?
  • Hızın değişecek ve kopman ve crcen kalmayacaktır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bigcrysis93

    Hızın değişecek ve kopman ve crcen kalmayacaktır.
    Hocam ben size demeyi unuttum modemi kapatıp fişini çektim 1 dk sonra geri taktım modemi açtım şuan modem değerleri aynı olmasına rağmen 1 tane bile ne crc var nede fec var bu neden olmuş olabilir sizce? 2 gündür böyle kullanıyorum.
  • akşam reset atınca hızın yüksek olur gece yarısı gibi ama gündüz hızın düşük hızdan bağlanır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bigcrysis93

    akşam reset atınca hızın yüksek olur gece yarısı gibi ama gündüz hızın düşük hızdan bağlanır.
    Akşam değil hocam sürekli hızlı internet crc ve fec de yükselmiyor 2 gündür modemi kapatıp açmak sorunu çözdü sanırım.
  • CRC ve FEC sayımları DSL oturumu başına yapılıyor, DSL düşüp tekrar bağlanırsa da sıfırlanır.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Modem değerlerini atar mısın?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bigcrysis93

    Modem değerlerini atar mısın?
    Modem Değerlerim Ve Aldığım Hız
  • Hat zayıflamanız düşük yani vdsl hizmeti sağlıklı alırsınız.Sadece yakın sağ dolabına portunuz takılması lazım.Ben Türknette port değişimi istedim yapmadılar o yüzdende milenicoma başvurdum.Kurulum ekibi gelip kuracak eğer 20mbit alırsam direk kapatıcam.Müşteri hizmetleri bilgili gibi geldi hadi hayırlısı evimin yan arsasına başvurdum.Eğer aynı hız verirlerse direk kapatıcam.Bu arada Türknetide duruma göre iptal edicem yedekte kalsın bu hizmette.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bigcrysis93

    Hat zayıflamanız düşük yani vdsl hizmeti sağlıklı alırsınız.Sadece yakın sağ dolabına portunuz takılması lazım.Ben Türknette port değişimi istedim yapmadılar o yüzdende milenicoma başvurdum.Kurulum ekibi gelip kuracak eğer 20mbit alırsam direk kapatıcam.Müşteri hizmetleri bilgili gibi geldi hadi hayırlısı evimin yan arsasına başvurdum.Eğer aynı hız verirlerse direk kapatıcam.Bu arada Türknetide duruma göre iptal edicem yedekte kalsın bu hizmette.
    Hocam mahallede de iki tane kutu var biri tam arka mahallede de diğeri de mahallenin hemen başında benim interneti mahalle başında ki kutuya bağlamışlar uzak da değil bana. Bu sorunu nasıl aşarım hat zayıflamasını iyileştirme şansım yok mu? Biraz daha kaliteli internet kablosu alsam çözülür mü acaba? Bir de vdsl diyorsunuz iyi hoş ama ben bu interneti bile eve alalı 2 ay neler çektim zar zor alabildim port sorunuydu bilmem ne uğraştırdılar şimdi vdsl'e geçsem port yok falan derler yine uğraştırırlar. Şuan bu hat zayıflaması işine bir ayar vermem lazım.




  • Hat zayıflaman gayet güzel sadece yapabileceğin vdsl destekli modem alıp o hizmete geçmen.Dolaplar yeni ise rahatla güzel hızlar alırsın.35mbit her iş yeterli şimdilik.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bigcrysis93

    Hat zayıflaman gayet güzel sadece yapabileceğin vdsl destekli modem alıp o hizmete geçmen.Dolaplar yeni ise rahatla güzel hızlar alırsın.35mbit her iş yeterli şimdilik.
    Anladım modem alırsam geçerim şuan sorun yok 16Mbps ise yetiyor bana.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.