Şimdi Ara

Modem de yabancı bir bilgisayar ıp almış

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.581
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    dns clientlerde ben ve modemimi paylaştığım komşunun haricinde 3. bir kişi daha görüyorum benim modemden ıp almış
    Kablosuz da kapalı
    3 kişi nasıl benim modem de ıp alıyor ve ona nasıl engel olabilrim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sevenkingdom -- 17 Kasım 2011; 0:44:45 >

• Komsunuz 2 pc bağlıyor olmasın?
  • Şifreleme sistemi nedir? Komşunuz şifreyi biliyorsa yaymış olabilir.
  • Şifreyi yaymış derken hangi şifre kablosuz şifresi mi? Kablosuz bağlantı kapalı zaten
    interneti paylaştığım kişi de de benim gibi 1 tane masaüstü bilgisayar var ve kabloyla bağlı onunla ilgili olmadığına %100 eminim, bilgisayardan pek anlamaz zaten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sevenkingdom -- 17 Kasım 2011; 0:47:01 >
  • Modemi bi kapatıp açın isterseniz; dhcp tablosu güncellensin, bakın yabancı bir ip var mı tekrardan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: by_OriON

Modemi bi kapatıp açın isterseniz; dhcp tablosu güncellensin, bakın yabancı bir ip var mı tekrardan.

3 gün önce farkettim bakıyorum her gün orada bellirli bir saaten sonra kayboluyor örneğin geç saatlere doğru 12 de 12.30 da gibi
  • Kablosuzu kapattım diyorsunuz, komşudan da %100 eminim demişsiniz. Bunun dışında fiziksel olarak (komşunuzun dışında) bağlı değilse herhangi bir şekilde ağınıza girilemez.

Siz yinede komşunuzun kablosunu çekip tekrar kontrol edin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Konuyu cevapladığınız için teşekkürler
    Modemi resetleyip yeni giriş şifresi vereceğim bakalım durumu ne olacak
  • Merhaba,

Mac filtrelemeyi denermisin ? Dilersen vermiş olduğum linki inceleyip fikir alabilirsin;

http://www.incele.info/index.php?option=com_content&view=article&id=108:adsl-modemler-ile-mac-filtreleme-ve-onemi&catid=42&Itemid=81
  • Hazır alakalı konu varken ben de birşey sormak istiyorum. ilk kez kablosuz modem kullanıyorum 1 masaüstü ile ethernet, 1 dizüstü ile kablosuz bağlantı kullanılmakta . modem arayüzünde bir şifre belirledim ve dizüstünde şifreli olarak kullanılmakta. Güvenlik açısından başka birşey yapmam lazım mı başka birinin bağlantımı kullanmaması için?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Karşıyakalı1912

Hazır alakalı konu varken ben de birşey sormak istiyorum. ilk kez kablosuz modem kullanıyorum 1 masaüstü ile ethernet, 1 dizüstü ile kablosuz bağlantı kullanılmakta . modem arayüzünde bir şifre belirledim ve dizüstünde şifreli olarak kullanılmakta. Güvenlik açısından başka birşey yapmam lazım mı başka birinin bağlantımı kullanmaması için?

şifreleme türü nedir

Mac filtreleme ekleyebilirsiniz.
  • PC'lerden birinden Port açılmış olabilir.Bu durumda açılan port farklı bir IP adresi olarak da gözükecektir.
  • Sadece neti kendin kullanıyorsan mac filtreleme yapabilirsin.Onun için mac filtrleme bölümünden sadece kendi mac adresine izin verirsen sadece sen girebilirsin nete.Eğer komşunla falan kullanıyorsan hem senin hem de onun mac adreslerine izin verirsen kimse giremez başka :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: 1200gs

quote:

Hazır alakalı konu varken ben de birşey sormak istiyorum. ilk kez kablosuz modem kullanıyorum 1 masaüstü ile ethernet, 1 dizüstü ile kablosuz bağlantı kullanılmakta . modem arayüzünde bir şifre belirledim ve dizüstünde şifreli olarak kullanılmakta. Güvenlik açısından başka birşey yapmam lazım mı başka birinin bağlantımı kullanmaması için?

şifreleme türü nedir

Tam hatırlamıyorum ama wep idi galiba

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: 1200gs

quote:

şifreleme türü nedir

Tam hatırlamıyorum ama wep idi galiba

WPA2-Kişisel/AES olarak şifrelemenizde fayda var.

• Anladım teşekkürler bilgi için
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.