Şimdi Ara

Model Uçak Atolyesi [Proje]

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.956
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Model uçakçılıkla uğraşıyorum. Son 2 yıldır aklımda bir düşünce var, sizlerle paylaşayım, sizlerden fikir alayım dedim..

Evin bir bölümünü bu iş için ayırdık. 7-8 metrekarelik kapalı bir mutfak balkonumuz var. Burayı bir atolye haline getirmeyi planlıyorum. Her türlü alet edevat mevcut. Hassas matkaptan dremele, dekupaj testeresinden ısı tabancasına, her türllü alyan setinden işkencelere kadar herşey mevcut. Yakında Airbrush takımı ve kompressörü de gelecek.

Üniversitede ikinci öğretim olduğum için gündüzleri epey zamanım oluyor. Evde boş boş vakit öldürmektense, birşeyler üretmek istiyorum. Babam da bu işlere benim kadar ilgi duyduğu ve gençliğinin büyük bir bölümünü teknik atölyelerde çalışarak geçirdiği için bana bu konuda destek veriyor.

Aklımdaki projeye gelecek olursak,
    Sadece model uçak kitleri hazırlayıp, montaja hazır bir şekilde paketleyip satışa çıkarmak istiyorum. Ülkemizde bu işler epey masraflı olduğu için çoğu kişi ilgi duymasına rağmen bütçesine güvenemeyip uzak duruyor. Nitekim gerçekten bütçe gerektiren bir ilgi alanı. Sürekli masraf yapmanız gerekiyor bu iş için. Hele ki model uçakçılıkta daha da masraflar çıkıyor. Uçağı bir kez sert bir şekilde düşürdüğünüz anda, kumanda devrelerini, motoru ve servoları kurtarabilirsiniz ancak uçak büyük ihtimalle kullanılmaz hale gelir. Başlangıç seviyesi ARF veya balsa uçak kitleri ise 100 dolardan başlayıp binlerce dolara kadar çıkabiliyor..

Hedefim sadece uçak kitleri üzerine. Balsa ağacından kaliteli uçak kitleri hazırlayıp, piyasa fiyatının çok çok altından satışa çıkartmak. Toptan bir şekilde uygun fiyata kaliteli balsa ağacı getirtme şansım var. Bu konuda çevrem de bana epey yardımcı olacak. Model uçak konusunda Türkiye' deki en tecrübeli kişiler aile dostumuz olduğu için, onlardan alacağım yardım ve tecrübeler de söz konusu.
    Elimde yüzden fazla model uçak projesi var. Gerek internetten toparlanmış, gerekse dünyanın her yerinde satılan model uçakların birebir projeleri elimde.
    Başlangıçta, piyasada en çok satılan Trainer tarzı uçakların kaliteli klonlarını üretip internetten veya birkaç Rc shop ile anlaşıp satmak istiyorum.
    Deprondan yapılmış basit modeller değil, kaliteli balsadan yapılmış, el yapımı olduğu her halinden belli olan temiz işler çıkartmak istiyorum.
    Hazırlayacağım kitleri, montaja hazır hale getirdikten sonra ambalajlama konusunda da yardım alabileceğim yerler var.
    Kısacası durum böyle. Bu işe başlayıp şansımı denemek istiyorum..

Bu konuda fikirleriniz nedir arkadaşlar ? Bana bu konuda neler önerirsiniz ?

• benimde aklımda böyle birşey var ,satmak için degilde, yapmak için. tabi bunun içinde deneyim falan lazım işte orda eksiğim var nerden ne alınır falan bilemiyorum bi amatörce el atıcam bu dönem üni de robot klübüne danısıcam.bence fikrin güzel ama piyasası var mıdır burda bilmiyorum fiyat uygun olur demişsin ilk müşterin ben olurum o zaman :D
  • bu is tutarsa iyi para kazanırsın en azından yaptıgın masrafın bile parasını cıkardıgında sana kar olarak kalır+ eglencesi var tabiki
  • quote:

Orijinalden alıntı: galapagos3

benimde aklımda böyle birşey var ,satmak için degilde, yapmak için. tabi bunun içinde deneyim falan lazım işte orda eksiğim var nerden ne alınır falan bilemiyorum bi amatörce el atıcam bu dönem üni de robot klübüne danısıcam.bence fikrin güzel ama piyasası var mıdır burda bilmiyorum fiyat uygun olur demişsin ilk müşterin ben olurum o zaman :D

Fikrimi desteklediğiniz için çok teşekkür ediyorum. Aslına bakarsanız bu işlerin Türkiye' deki piyasası biraz karışık durumda. Son yıllarda modelcilik ve profesyonel RC araçlar konusunda epey bir gelişti Türkiye. Özellikle de Türk hava Kurumu' nun modelcilik şubesi epey güzel adımlar attı. Model uçak konusunda alışveriş yapılabilecek tek müesese denilebilir. Kaliteli ürünleri çok makul fiyatlardan satışa çıkarıyorlar çünkü.
    7-8 yıl öncesine kadar ülkemizde bu tür ilgi alanlarının karşılanabileceği bir söktör yok denecek kadar kısıtlıydı. Bu işlerle uğraşan kişiler ekipmanlarını yurtışından temin etmeye çalışıyordu. Hatta şunu söyleyeyim, 80' lerde Türkiye' nin model uçak milli takımı varmış. Babamın yakın bir arkadaşı da o milli takımın kurucularından birisi. Zaten beni bu işlere başlatan kişi de odur. O dönemlerdeki imkansızlıkları anlata anlata bitiremez kendisi. ''Bırak uçağa motor bulmayı, uçağı yapabilecek adam akıllı balsa ağacını bile zar zor temin ederdik'' dediğini hatırlıyorum

Türkiye geneline baktığımızda belki 25-30' dan fazla Rc shop bulabilirsiniz. Ancak malesef fiyatlar içler acısı.. Orta sınıf bir kumanda sistemi bile 500-600 liralardan başlıyor. Bu sebeple de malesef ülkemizde bu tür hobiler ''zengin tayfasının oyuncakları'' olarak görülüyor.

Sizin durumunuza gelecek olursak,
    Üniversitenizde Mekatronik bölümü varsa eğer, robot kulübü muhakkak iyidir. Bizim bölüm ile Mekatronik komşu olduğu iyi biliyorum bu olayları. Ne zaman mekatronik bölümünün koridorundan geçsem, toplanan bir kalabalık, kalabalığın ortasında da yürüyen bir robot görüyorum
    Üniversitenizde varsa eğer robot kulübü, mutlaka girmenizi tavsiye ederim. Epey güzel zaman geçirip ortaya gerçekten başarılı robotlar çıkarabiliyorlar.

quote:

Orijinalden alıntı: 16hakan16

bu is tutarsa iyi para kazanırsın en azından yaptıgın masrafın bile parasını cıkardıgında sana kar olarak kalır+ eglencesi var tabiki

Dediğiniz gibi kendi masraflarımı karşılasa yeterli benim için. Nitekim üniversite öğrencisi olduğum için bu olaylara ayırabileceğim bütçe sınırlı. Litresi 15 ila 20 lira civarlarında satılan Nitro yakıtı kullandığınız için haliyle biraz sıkıntı yaşıyorsunuz tabi
    Ve bir de işin uğraş kısmı var dediğiniz gibi.
    Model uçakçılıkta beni en çok cezbeden nokta da işin atolye ve proje kısmı zaten. İnanın hazır aldığınız bir uçağı uçurmak ile kendi yapımınız olan bir uçağı uçurmak arasında çok fark var.

• sen anlaşılan daha derslerine tam başlamamışsın derslerin tam başlasın o zaman görürüm seni
  • İnternet üzerinde birçok plan var, bunları yapmak isteyip çeşitli nedenlerle yapamayan da çok kişi var. Bu nedenlerden en önemlileri de zaman ve para. Uçak gövdeleri gerçekten inanılmaz uçuk fiyatlara satılıyor. Dediğiniz gibi olanaklara sahipseniz ve yeterli tanıtımı yapabilirseniz eminim ki harcadığınızdan çok daha fazlasını elde edersiniz. Bu işlerle uğraşmak da gerçekten oldukça zevkli. Bence çok iyi bir düşünceniz var, umarım hayata geçirebilirsiniz.
  • ben şahsen acemiyim işin çok çok başındayım amacım da imal etmek tabi bunun için bi tecrübedeb faydalanmalıyım bu yüzden robot klübüne gidicem zaten üyeyiim üni de her yıl robot günleri düzenlenir bilgileri var fakat hiç ucak halikopter konusunda deneyiimleri yok türlü robotlar yapıyorlar genelde acemi olduğum için de çok karısık bir sistemi denemeyeceğim en basitiinden başlayacagım agactan degil köpükten yaparım önce sonrasında kafama koydugum model sudan kalkış yapabilen bir uçak umarım maddi manevi teknolojik yönden sıkıntı çekmem bilmiyorum niye yazdım paylaşayım dedim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Mini torna için motor tavsiyesi
    7 yıl önce açıldı
    Marangoz ve tadilat sitesi
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • kit olarak satacaksan lazer kesim olması gerekiyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.