Şimdi Ara

Model Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçek (27. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.427
Cevap
72
Favori
68.622
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
26 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bunları alalı 1 yıl olmuştur belki, toplu bir alışveriş yapmıştım, sırada yapılmayı bekleyen 20 tane daha var stokta

Bundan sonra sırada Aventador var, Miura var Lambo ailesinden

Countach ve Diablo yapmıştım.

Bunlar da bittiğinde Miura-Countach-Diablo-Murcielago-Aventador şeklinde Lambo amiral gemileri set haline gelecek
  • rst78 kullanıcısına yanıt
    Ben 560 sec yapmak istiyorum ama türkiyede yok :/
  • 560 SEC kanayan yaramdır, Revell Premium kitte kaporta kısmını boyarken batırmıştım.

Her şeyi hazır montajlı halde duruyor kutusunda, kaporta kısmı bozuk sadece. Acaba kaporta parçalarını zımpara ile kazıyıp rezil olan boyayı çıkarttıktan sonra tekrar boyayıp adam edebilir miyim diye düşünüyorum arada. Kiti bulabilsem sırf kaporta parçaları için alacağım tekrar ama yok hiç bir yerde
  • Düzeltilir bence, bir bulabilsem revell kiti bende alacağım ama sadece yurt dışında var.
  • lambo =)
    Bu mesaja eklenen görseller:

Model Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçekModel Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçek

• iç kısım bitti. şu maskeleme bandını bir türlü tam yapamıyorum. çok iyi bastırsam bile altından boya bir şekilde akıyor. size tavsiye ederim şu kadife tozunu.

Model Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçekModel Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçek

• Jaguarda biraz daha ilerleme kaydettim, buraya kadar güzeldi ama motor kompartmanının karosere oturması, kokpitin birleşmesi gibi noktalarda 93 üretimi bir kit olduğunu belli ediyor parçalar birbirine oturmada, doğru pozisyon almada sıkıntılar yaşıyorlar. Genelde hep zorlayarak yapmanız gerekmede, şu aşamada canımı sıkmaya başladı, ama yine de bitirmeye az kaldığı için ve kaporta işçiliğine çok özendiğim için sonuna kadar götüreceğim modeli. Bugün en son radyatöre wash yapıp jantları boyayıp vernikledim. Orjinalde önerilen iç mekan rengi giri olsa da ben lacivert kasaya bej iç mekanın güzel duracağını düşündüm.

Model Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçek

• quote:

Orijinalden alıntı: Lord Sparhawk

Jaguarda biraz daha ilerleme kaydettim, buraya kadar güzeldi ama motor kompartmanının karosere oturması, kokpitin birleşmesi gibi noktalarda 93 üretimi bir kit olduğunu belli ediyor parçalar birbirine oturmada, doğru pozisyon almada sıkıntılar yaşıyorlar. Genelde hep zorlayarak yapmanız gerekmede, şu aşamada canımı sıkmaya başladı, ama yine de bitirmeye az kaldığı için ve kaporta işçiliğine çok özendiğim için sonuna kadar götüreceğim modeli. Bugün en son radyatöre wash yapıp jantları boyayıp vernikledim. Orjinalde önerilen iç mekan rengi giri olsa da ben lacivert kasaya bej iç mekanın güzel duracağını düşündüm.

Pek bisey kalmamis, ici çok hoş :)
    Radyatorle jantlar wash derken boyami yapiyorsunuz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• GT_500 kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim, aslında boya işi güzel ama flaşlı çektiğim için en ufak toz zerresi bile çirkn gösteriyor. Tüm model bitince slr ile çekip paylaşırım. Wash dediğim boyanan girintili çıkıntılı parçalar üzerine yapılan çok seyrek boyadır. Çok seyrek olduğu için en ufak girintiye girerek daha kontrastlı gerçekçi bir yüzey oluşturur. Farklı tip boyalarla, aynı tip boyalarla, yağlı boyayala ya da bu tip için hazır ürünlerle yapılabilir. Akrilik üstüne akrilik wash da yapılabilir ama üzerine parlak vernik atmanız gereklidir çünkü ikisinin de incelticisi aynı olduğundan alttaki boyaya zarar verir. Vernik atarsanız sorun olmaz. Ama akrilik üstüne direk enamel wash veya tam tersi de yapabilirsiniz. Ben monaminin yağlıboyaları ile inceltici mineral spirit kullanıyorum. Haffiletilmiş terebentin gibi birşey, mazot gibi kokuyor aynı. Fakat yağlıboya ile yapılan washlarda yuağlı boyanın kalitesi önemli. İyice çekilmiş kaliteli dolgun pigmentlerden yapılmazsa çok iyi sonuç vermiyor. Ama öyle yağlı boyalar da çok pahalı. Benim aldığım monami giriş seti 12li 15 lira, o tip yağlıboyaların tanesi 25-40 lira arası. O yüzden bundan sonra hazır wash ürünlerine geçmeyi planlıyorum.

• Lord Sparhawk L kullanıcısına yanıt
    elinize sağlık. kötü modeller cidden sıkıyor insanı. sizden ricam bu eskitme için neler kullandığınızı ve nasıl yapıldığını yazmanız. normal araçlarda kullanmak istemem ama arazi araçları ve savaş araçları yapmak da istiyorum. onlar da gerek çamur gerek pas tarzı eskiltme yapmak isterim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alganatilla

elinize sağlık. kötü modeller cidden sıkıyor insanı. sizden ricam bu eskitme için neler kullandığınızı ve nasıl yapıldığını yazmanız. normal araçlarda kullanmak istemem ama arazi araçları ve savaş araçları yapmak da istiyorum. onlar da gerek çamur gerek pas tarzı eskiltme yapmak isterim.

Teşekkür ederim eskitme mevzusu çok detaylı ve birçok tekniği olan bir mevzu. Bende henüz afv yapmadığım için çok ahkam kesemem. Youtube'da model weathering yazarsanız bu eskitme konusu ile ilgili onlarca video bulabilirsiniz.
  • az kaldı. bir

Model Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçekModel Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçekModel Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçekModel Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçekModel Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçek

• Abi lütfen biri eğik zemine nasıl decal yapıştıracağımızı söylesin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • var mı bir fotoğraf?
  • quote:

Orijinalden alıntı: fburtgil

Abi lütfen biri eğik zemine nasıl decal yapıştıracağımızı söylesin

Bir şişe microsol alıyorsunuz, sorun çözülüyor.
  • Lord Sparhawk L kullanıcısına yanıt
    Decalfix aldım ama bir işe yaramıyor microsolü nerede bulabilirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ya ben tam anlamadım galiba, ama ben decal yapıstıracaksam, önce yapıstıracağım alanı ıslatıyorum. böylece decal i koyduğumda hemen tutunmuyor ve rahat rahat kaydırıp yerleştiriyorum. oturtunca eğer fazla ıslak kaldı ise bir kulak çöpü ile alıyorum ıslaklığı
  • quote:

Orijinalden alıntı: alganatilla

ya ben tam anlamadım galiba, ama ben decal yapıstıracaksam, önce yapıstıracağım alanı ıslatıyorum. böylece decal i koyduğumda hemen tutunmuyor ve rahat rahat kaydırıp yerleştiriyorum. oturtunca eğer fazla ıslak kaldı ise bir kulak çöpü ile alıyorum ıslaklığı

Doğru anlamışsınız. O standart prosedür. Arkadaşın istediği çok abuk eğimli yerlerde dekaller dönemez yapışmaz, bu gibi durumlarda microsol ile yumuşatıp istediğiniz gibi bükebilirsiniz, microsette nihai yapışma sağlıyor. Ha bunlar şart mı değil. Ben de sadece suyla yapıyorum. Bu tip ürünler dekal kalitesini 1 tık yukarı taşıyor sadece.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fburtgil

Abi lütfen biri eğik zemine nasıl decal yapıştıracağımızı söylesin

Tamiya Mark Fit kullanıyorsunuz sanırım, aslında bu iş için gayet uygun bir ürün. Hem decali yapıştıracağınız yüzeye, hem de decali yerleştirdikten sonra decal üzerine bolca sürün (bildiğiniz sırılsıklam olmalı) ve kurumaya bırakın, o zaman kıvrımlara, köşelere tam manasıyla yerleşir.

Örneğin Subaru'nun kapı açma koluna dikkat edin :

Ya da şu :

Model Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçek Model Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçek

Mercedes 300SLR'ı yaparken anlatmıştım, onda da koltuklar komple decal ile kaplanıyordu :

quote:

Orijinalden alıntı: rst78

Mercedes'e devam edelim, yolcu kabinini büyük oranda bitirdim, döşemelerde mat kırmızı ve gümüş renkleri kullanıyoruz ;

Koltukları da boyadık, şimdi koltukların kaplamasını yapacağız. Bu tarz şeyler için ya da arabanın üzerindeki etiketlemeler için "decal" adı verilen baskılar mevcut, onları kullanacağız.

Fotoğrafta gördüğünüz gibi kağıt üzerine basılmış desenler, bunları koltuklara aktaracağız. Fotoğraftaki "Mark Fit" isimli ürün bu "decal"leri yumuşatarak modelin üzerini, özellikle kıvrımlı bölgeleri rahat kaplamasını sağlıyor.

Kaplamayı şekildeki gibi kesip suya batırıyoruz :

Decal'ler suyla ıslandıktan sonra 1 dakika kadar bekletiyoruz, bu esnada kaplamayı yapacağımız yüzeye mark fit sürüyoruz :

Bir süre sonra kaplamalar gördüğünüz gibi kağıdın üzerinden kayıp ayrılabilir hale geliyorlar:

Kağıdın üzerinden kaydırarak dikkatlice kaplayacağımız yüzeye yerleştiriyoruz :
    Model Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçek Model Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçek

Tüm bölgeleri bu şekilde kaplayıp üzerine tekrar bolca mark fit sürüyoruz ve kurumaya bırakıyoruz, kuruduğunda tüm pürüzler gidecek, kaplama yüzeye iyice yerleşip tutunacak :

Başlarda ben de çok zorlanıyordum, zamanla geliştirirsiniz.

• bitti bu da. yenisi yolda.

Model Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçekModel Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçekModel Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçekModel Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçek

• 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.