Şimdi Ara

Model Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçek (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.424
Cevap
71
Favori
67.861
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
26 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: alganatilla

bu arada dış yüzey için arabanın eğer ki airbrush ınız yoksa kesinlikle sprey boya kullanın. ama tamiya almanıza gerek yok (25TL falan). polisanın da marshall ın da akrilik spreyleri var. 12 -15 tl civarı

Dün akşam eve gidince dediğiniz gibi kürdanla güzelce karıştırdım. Dibindeki katılaşma çözüldü Ve sürebildim bu sefer (:

Kaporta yüzeyini fırçayla boyadım Ama sonuç doğal olarak hüsran oldu. Bu maketi bitirebilirsem bir sonrakini kesin sprey boya ile boyayacağım
    Yapıştırıcı almayı unutmuşum. Akşam da onu almam gerekiyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sédat kullanıcısına yanıt
    sprey boyama hakkında bilgi isterseniz verebilirim. cünkü onun da kullanımı rahat olsa da bir kaç kücük detayı var =)
  • quote:

Orijinalden alıntı: alganatilla

sprey boyama hakkında bilgi isterseniz verebilirim. cünkü onun da kullanımı rahat olsa da bir kaç kücük detayı var =)

Az buçuk tecrübem var o konuda. Yakından sıkmama, kat kat atma Vs gibi. Ama boya türünde tavsiye alabilirim

Birde kaporta üzerinde ki boyayı izopropil alkol ile çıkarsam sorun olur mu acaba?

akrilik ile boyadıgınız için su ile de çıkar. ben direk ugrasmadan cıkartmak için kolonya ile cıkarıyorum mis gibi ilk anı gibi oluyor
  • Sprey boya olarak linkteki ürün olur mu?

https://m.koctas.com.tr/urun/polisan-akrilik-duz-sprey-boya/2543

ben de koçtaştan aldım. orada geçen polisan akrilik spreylerin hepsi olur. siyah ambalaj olanlar yeni ürünlermiş ama ben onlardan sipariş vermeme ragmen gönderdiğiniz eski kutuda geldi. ama işe yarıyor. astar atmanıza da gerek yok tutuyor. sadece önceden bir yıkayın ki yağ kalmasın aracın üstünde.
  • rst78 kullanıcısına yanıt
    Hocam revellin laferrari modelini aldım fırça ile dış kaportayı nasıl boyayabilirim cevaplarsanız sevinirim

• Dış kaporta için fırça kesinlikle tavsiye etmem, yazık edersiniz. Sprey kullanın.

• Bir kaç sorum olucak
    1.
    1 kutu sprey boya 1 maketten fazla gidiyor mu ?Dediğiniz sitede kargo parası ne kadar tutuyor?
    2.
    Fırça ile boyama yaparken fırça izi nasıl yok edilir? İzlediğim bir kaç videoda boyayı inceltiyorlar ama ben boyayı incelttiğimde boya çok cıvık su gibi oluyor akrilik boya bahsettiğim.
    3.
    Decaller nasıl yapıştırılır? Yapıştırıyorum tutmuyor birde yanlarında şeffaf kısım belli oluyor yakından bakıldığında
    4.
    Astar ve vernik gerekli birşey mi sprey boya kullandığımızda?
    Cevaplarsanız sevinirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nonhodgkin -- 24 Ocak 2016; 1:03:08 >
    Teşekkürler cevap verdiğiniz için

• quote:

Orijinalden alıntı: fburtgil

Bir kaç sorum olucak
    1.
    1 kutu sprey boya 1 maketten fazla gidiyor mu ?Dediğiniz sitede kargo parası ne kadar tutuyor?
    2.
    Fırça ile boyama yaparken fırça izi nasıl yok edilir? İzlediğim bir kaç videoda boyayı inceltiyorlar ama ben boyayı incelttiğimde boya çok cıvık su gibi oluyor akrilik boya bahsettiğim.
    3.
    Decaller nasıl yapıştırılır? Yapıştırıyorum tutmuyor birde yanlarında şeffaf kısım belli oluyor yakından bakıldığında
    4.
    Astar ve vernik gerekli birşey mi sprey boya kullandığımızda?
    Cevaplarsanız sevinirim

Merhaba, konuya bu aralar fazla giremiyorum cevaplar gecikiyor kusura bakmayın.

1) Normalde Tamiya'nın 100ml 1 kutu sprey boyası 1 makete ancak yetiyor. Gerçi boyadığınız renge de bağlı, koyu ve çabuk kapatan renklerde (mesela siyah gibi) nadiren de olsa ikinci modelin de ilk katlarını atacak kadar kalmış oluyor kutuda.

Kargo ücreti için Japonya'daki siteyi (http://www.1999.co.jp/eng/car/ ) soruyorsanız kabaca toplam tutarın 5'te biri kadar. Biraz paketin boyutuna da bağlı, ayrıca eğer paket tutarı 100 doların üzerinde ise gümrüğe takılıyor, buna ilave bir de gümrüğe para yatırmanız gerekiyor paketi alabilmek için. Çeşit çok ama biraz tuzlu oluyor.

2) İki yolu var, birincisi boyayı inceltip ince katlar şeklinde kurudukça bir kaç kat daha üzerinden geçmek. Ya da bol boya kullanıp yüzeye boyayı fırçayla sürmek yerine boyanın biraz da kendi yayılması ile yapmak, anlatması biraz zor ve her renkte (boya ne çok kıvamlı olacak, ne de çok cıvık) iyi sonuç vermeyebilen bir taktik

3) Decaller için (Konuda 2.sayfa) :

quote:

Orijinalden alıntı: rst78

Mercedes'e devam edelim, yolcu kabinini büyük oranda bitirdim, döşemelerde mat kırmızı ve gümüş renkleri kullanıyoruz ;

Model Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçek

Koltukları da boyadık, şimdi koltukların kaplamasını yapacağız. Bu tarz şeyler için ya da arabanın üzerindeki etiketlemeler için "decal" adı verilen baskılar mevcut, onları kullanacağız.

Fotoğrafta gördüğünüz gibi kağıt üzerine basılmış desenler, bunları koltuklara aktaracağız. Fotoğraftaki "Mark Fit" isimli ürün bu "decal"leri yumuşatarak modelin üzerini, özellikle kıvrımlı bölgeleri rahat kaplamasını sağlıyor.

Kaplamayı şekildeki gibi kesip suya batırıyoruz :

Decal'ler suyla ıslandıktan sonra 1 dakika kadar bekletiyoruz, bu esnada kaplamayı yapacağımız yüzeye mark fit sürüyoruz :

Bir süre sonra kaplamalar gördüğünüz gibi kağıdın üzerinden kayıp ayrılabilir hale geliyorlar:

Kağıdın üzerinden kaydırarak dikkatlice kaplayacağımız yüzeye yerleştiriyoruz :
    Model Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçek Model Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçek

Tüm bölgeleri bu şekilde kaplayıp üzerine tekrar bolca mark fit sürüyoruz ve kurumaya bırakıyoruz, kuruduğunda tüm pürüzler gidecek, kaplama yüzeye iyice yerleşip tutunacak :
    Model Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçek Model Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçek

Mesajdaki Mark Fit ürününü tavsiye ederim, decali yapıştıracağınız yüzeye ve decali yerleştirdikten sonra da decalin üzerine sürdüğünüz zaman kuruduğunda özellikle yanlarda kalan şeffaf kısmı yok ediyor.

O şeffaf kısımdan kurtulmanın diğer bir yolu da boya ve decaller kuruduktan sonra modele vernik atmak, boyanız ve decallerinizin üzerindeki vernik katmanı hem koruyucu görevi görür, hem de boya daha güzel parlar ve derinlik kazanır. Tabi bu vernik olayı sadece aracın dış kaporta kısmı için geçerli. Ben bu iş için Tamiya TS13 Clear kullanıyorum. Yapı marketlerde satılan akrilik sprey vernikleri de kullananlar var ama onlar nasıldır hiç bir fikrim yok.

Bir de eğer decalleriniz yapışmıyorsa suyun içinde çok fazla bekletiyor olabilirsiniz, suya batırın, suyun içinde 15-20 saniye bekletip dışarı çıkartın. Üzerindeki fazla suyu alın, o şekilde bir peçetenin üzerinde beklesin (fotoğraflardaki gibi). Sonra kağıdın üzerinden kaydırıp uygulayın. Eğer kağıttan ayrılmazsa aynı işlemi tekrarlayın, eninde sonunda bırakacaktır kendini. Eğer suyun içinde çok fazla beklerse arkasındaki yapışkan madde etkisini kaybediyor, yüzeye tutunmuyor.

4) Astar boyama kolaylığı sağlar, isteğe bağlı. Ben kaporta parçaları hariç hemen hemen hepsinde astar kullanıyorum. Bu işi profesyonel yapanlar kaporta kısmına da önce astar atıp sonra ince zımpara vs. ile uğraşıyorlar ama ben o işe üşeniyorum

Vernik-Cila olayından ise bir önceki soruda bahsettik, sprey boyalar kuruyunca temelde yeterli parlaklığı sağlıyor ama vernik ile her durumda daha güzel görünüyor model.

Mesela şu örneklere bakabilirsiniz, bu modellerimin ikisi de aynı renk (Tamiya TS29 Bright Red)

458 İtalia Verniksiz :
    Model Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçek Model Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçek Model Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçek

F430 Vernikli :
    Model Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçek Model Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçek Model Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rst78 -- 24 Ocak 2016; 9:47:18 >

• Teşekkür ederim cevaplarınız için

• Bir sorum daha olacaktı modelimi bitirdim ama revellin kullanım klavuzundaki boyayı kullanmama farlarının rengi pembe gibi oldu siz hangi boyayı kullanıyorsunuz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • valla iyi karıştırılmamış olabilir ya da boya kötüdür. ama şunu öğrendim revell maketleri son seriler hariç kötü. tamiyaya geçtim ben yeni ve parça kalitesi inanılmaz. ha şöyle bir durum var revellde daha çok birleştirme var. insan kendini daha çok verebiliyor. bunlar da benim son iki revell yapımım. şuan tamiya gt r34 yapıyorum.

Bu mesaja eklenen görseller:

Model Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçekModel Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçek

• quote:

Orijinalden alıntı: fburtgil

Bir sorum daha olacaktı modelimi bitirdim ama revellin kullanım klavuzundaki boyayı kullanmama farlarının rengi pembe gibi oldu siz hangi boyayı kullanıyorsunuz.

Stop-sinyal lambalarından bahsediyorsunuz sanırım, ben bunlar için Tamiya X-26 / X-27 (Clear Orange / Clear Red) akrilik kullanıyorum.
  • Bende yapıyorum. Uzunca süredir (9sene kadar) ara vermiştim, geçenlerde yeniden başladım. Başlangıcı tamiya clk gtr ile yaptım, oldukça zorladı açıkcası. Olmadık yerlerde ince boyamalar, milyon tane dekal yordu. O bitti şimdi daha basit bir model olarak jag 220'ye başladım. Kaportanın boyası verniği bitti, polisaj öncesi kurutuyorum şu an.
  • Tamiya candır

Parça kalitesi, montajdaki uyumu, detay seviyesi çoğu Revell maketi ezer geçer. Bir kaç tane Tamiya model yapıp Revell'e dönünce çin işkencesi gibi geliyor bana

Revell'de nadiren kaliteli kitlere rastlarken Tamiya'da belli bir kalite hep standart.

Birleştirme-parça sayısı konusunda ise Tamiya'da da 150+ parça sayısına sahip modeller var (mesela Ferrari FXX vardı 180 parça mı neydi), acayip zevkliler.
    haklısınız. revell in kullandığı kalıplar 90lardan kalmaymış. ama güncel kalıplara geçmişler. o yüzden benim bu vw t1, sls amg gibi maketler kalitesi (her ne kadar sls de bildiğiniz torna işi yaptıysam da). ama bir porshe yaptım. cidden makete küstüm. hicbir parçası mı uymaz ya. delirdim. çöpe atacaktım. şöyle diyeyim: lastikleri bile olmadı. tamiya için ise keşke MMY hobby dışında getiren olsa. ana satıcı onlarmış. bir de kadıkoy moda caddesinde hobby dükkanı var. orası ise tamiya hariç satıyor. size kaliteli revelleri söylüyor. ayrıca bare metal foil-özel jant gibi parçalar da mevcut.
  • Revell ile çok travma yaşadım ben de.

Ferrari 348TS, sıfırdan 3 kez denedim, yine olmadı, bazen lanet ettiriyor

Hatta 200 küsür parçalık 250 GTO var bir tane, Revell'de gördüğüm en detaylı kitlerden. Kapılar, bagaj, kaput, hatta camlar bile açılıp kapanabiliyor, o derece psikopat bir model, zorluk derecesi 5.

İlk denememde duvara tosladım İkinci denememde ilk seferdeki hatalarımdan ders alıp iyi kötü bitirdim. Bir tane daha çekmecede bekliyor, ustalık eseri olarak yapacağım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rst78 -- 7 Mart 2016; 15:53:52 >

• Ben de en son Ferrari F12'ye baslamistim, yaklasik 6 ay oldu elimi süremedim bekliyor öyle

Sirada bekleyen nereden baksaniz 10-15 tane stok da var, uzunca bir süredir hiç ilgilenemiyorum. 9 yil saglam ara vermissiniz siz.

CLK-GTR'i ben de yaptim, acayip keyifliydi (konuda 4. sayfada)

Decal konusunda en zorlayici modelim 911 GT1 (5. sayfada), gözümü çok korkuttu ama kazasiz belasiz bitmisti :

Tamiya Mark Fit sagolsun

Bu tarz pist-yaris modellerinde çok daha fazla keyif aliyorum ben, 911 GT1 / GT2, CLK-GTR, FXX, F40 Competizione, 330 P4, bu kitlerin tadi damagimda hala.

Konuda sizin de paylasimlarinizi beklerim , XJ 220 benim de 90'li yillarin efsaneleri arasina eklemeyi düsündügüm modeller arasinda, her ne kadar sirada bekleyen çok olsa da

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rst78 -- 7 Mart 2016; 16:03:05 >

• 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.