Şimdi Ara

Model Araba Koleksiyonu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
4.828
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba,

    Model araba koleksiyonu yapmaya başlıycam sizlerden ricam ;

    - HAngi markayı tercih etmeliyim ? (araba markası değil model araba markası)

    - 1:18 mi 1:24 mü ?

    - İnternet üzerinden satın alabileceğim siteler var mı ?

    - Tavsiyeleriniz ?

    Şimdiden cevap yazan herkese teşekkürler.

    Not : Maket olanlardan değil hazır olanlardan bir koleksiyon yapacağım.



  • Farklı ve ayrı bir heyecanı olan bir Hobi dalını tanımak üzeresiniz. Bu heyecanı yaşamak için bazı hususlar vardır.

    Öncelikle, Bu Hobi'ye başlamak için Otomobil seviginizin olması gerekir. Belki şart değildir çünkü koleksiyon sınır tanımaz. Ancak genel olarak bu hobi ile ilgilenen insanlar Otomobil sevigisinden kaynaklanan bir merakla bu koleksiyonu yaparlar. Bu nedenle bu hobi'den maksimum zevk almanın en iyi yolu, gerçek Otomobil'lere olan ilgiden geçmektedir.

    İkinci olarak şunu bilmelisiniz: Maddi durumunuzun elverişli olması gerekmektedir. Ailenizi zor durumda bırakmadan bu hobi'yi devam ettirebilmelisiniz. Aksi takdirde sıkıntıya girebilirsiniz. Bu çok önemli bir konu çünkü hayatta bu hobiden daha önemli ve öncelikli şeyler'de var. Evli iseniz eşinizi ve çocuklarınızı, Baba evinde iseniz onların bütçesini düşünmek zorundasınız. Çok tedirgin edici bir hatırlatma oldu belki ama bu malesef bir gerçek.
    Maddi durumu pek müsait olmayanlar için ise tabiki kapılar kapalı değil. Sigarasından, kahvesinden veya diğer faydasız ve gereksiz giderlerden sıyrılıp, bu hobi'ye kaynak oluşturmanız pek tabiki mümkün. Yatırım amacı güderekte koleksiyon yapabilirsiniz sonuçta. Mutlaka elinizdeki modelleri bir başka koleksiyoner almak isteyecektir.

    Üçüncü olarak, evinizde yada ofisinizde, modellerinizi her nerede sergilemeyi düşünüyorsanız, modellere uygun, korumalı bir yer belirlemelisiniz. Toz, meraklı insanlar vb. gibi durumlar modellerinize zarar verirler. Eğer bu şartlara uymaz iseniz, koleksiyon yapmanızın bir anlamı kalmaz, oyuncak olmaktan öteye gidemez, harcadığınız zaman, çaba, heyecan, sabır ve para boşa gitmiş olur. Bu işin en iyi yöntemi, kilit'e sahip bir cam dolap almaktır. Hem modeller gözünüzün önünde durmuş olur, hemde toz vb. gibi dış etkenlerden maksimum koruma sağlamış olursunuz.

    Dördüncü şık olarak, sabırlı ve araştırmacı olmanız gerekmektedir. Bir an önce elde etme isteği, hem vaktinizi, hemde bütçenizi sarsar. Ayrıca hataya düşme olasılığınızı arttırır. Araştırarak ve sabır ederek en iyi modeli, en uygun fiyata edinebilirsiniz. Her üründe olduğu gibi bu sektördede taklit ürünler olmaktadır. Ayrıca "limited", yani sınırlı sayıda üretildi diye lanse edilen modelleride iyi irdelemek gerekir. Aksi takdirde hiç bir değere sahip olmayan bir modeli siz yüksek bir ücrete boşuna almış olursunuz.


    Ve son olarak; Bu Hobi, İnsanın daha çok iç dünyasına hitap eden bir Hobi'dir. Paylaşma arzusundan çok, sakınma ve saklama arzularınıza hitap eder. Bu nedenle dış etkenlerin ne tepki göstereceğine göre değil, kendinizin zevk alıp almayacağınıza göre bir yol takip etmeniz gerekir. Yani kendiniz için koleksiyon yapmak, başkalarına sunum için yapmaktan tamamen farklıdır. Bu nedenle Model alırken kendi zevkinize hitap edip etmediğini göz önünde tutarak alım yapmalısnız. Sahip olduğunuz koleksiyonunuzu sergilemek ve teşhir etmek ise, ileriki aşamalarda ihtiyaç duyulan bir olgu ve duygudur, ancak uygulaması şart değildir...

    Tüm bu yöntem ve hususlardan sonra, artık ikinci safhaya geçebiliriz... Modelcimisiniz? Koleksiyonermi? Temel olarak, bu Hobi'yi iki gruba ayırabiliriz: Modelcilik ve Koleksiyonerlik. Eğer bir Model'de detay'a, marka'ya, Tema'ya vb. gibi kritelere uyarak alım yapıyorsanız, modelin üretimini ve detaylarının kritiğini irdeliyor iseniz, siz modelcisiniz. Ama bu kriterler sizin için pek bir anlam ifade etmiyor, ele geçen tüm modellerin alımını yapıyor iseniz, siz bir koleksiyonersinizdir.
    Ancak şuda var; hem Modelci ama aynı zamanda bir Koleksiyonerde olabilirsiniz. Bu tabiki Model alımınıza herhangi bir mani veya engel teşkil etmez. Bilakis dahada zevk almanızı sağlar. Kendinize bu kategorilerden birisine adapte ettikten sonra geçeceğiniz ikinci husus, Tema belirlemek olacaktır. Modelcilikte Tema, Model alımı yaparken bir kriter ve bir yöntem belirlemektir. bu Temanın dışına çıkmadan daha hassas ve disiplinli bir Koleksiyon yaparsınız. Bu Tema sistemi, sizin daha düzenli, sabırlı ve sistematik bir Koleksiyon oluşturmanıza yardımcı olacaktır. Aksi takdirde Koleksiyon yaparken dağınık ve kararsız olup, boşa zaman ve para harcamış olursunuz.

    Peki ama Tema çeşitleri nelerdir? hemen değinirsek:
    1- Araç Markası: En temel Tema'dır. Mercedes, BMW, Ferrari, vb. vs.
    2- Model Markası: Alacağınız modellerin üreticileri çok önemlidir. Çünkü her kalitede üretim yapan Firmalar vardır ve aynı Araç'ın üst yada alt kalitelisini sizlere sunarlar. Seçimi sizin bütçeniz belirler. Alım tercihini kaliteli markadan yana koymak, her zaman daha iyidir. Daha fazla haz verir, Koleksiyon değerini arttırır.
    3- Renk: Tamamen zevk, tercih ve uyumluluk meselesidir.
    4- Ölçek: En önemli Tema çeşididir. Alacağınız Modelin ölçeklerini belirler. Ne kadar büyükse, o kadar zevk verebilir. fiyatı artabilir. Detay görünürlüğü fazlalaşır. Ancak bu demek değildirki malzeme ve detay kalitesi iyidir?!, tamamen üreticinin insiyatifine kalmış bir durumdur. Ölçek küçüldükçe fiyat düşer diye bir durumda kesin yoktur. Çünkü ölçeğin küçülmesi demek, detayın uygulanmasının zorlaşması demektir. Bu nedenle daha küçük ölçekte daha iyi detay ve malzeme kalitesi demek, fiyatının büyük ölçeklerle kat kat fazla olması demektir.
    5- Araç sınıfı: kamyon, otomobil, tekne, Motorsiklet, Yarış, Antika, vs.
    6- Araç ve ya Model Markası Tarihleri: 60'lı yıllar, 70'li yıllar gibi sınırlandırmakta bir Tema çeşididir.

    Sonuç: Zevkli bir Hobi'ye başlamak üzeresiniz. Belli kültürel birikime sahip insanların ilgi alanına girmiş olacaksınız. Bu nedenle iyi bir başlangıç yapmak için yukarıda verilen bilgilere uymanız son derecede önemlidir.
    Her zaman en iyisini, en kalitelisini tercih edin. 2-3 tane sıradan Diecast Model almaktansa, 1 adet üst kalite Diecast Model almak her zaman daha iyidir. Gerçekçilik hissinizi arttırmak için bu şart.

    Hazırlayan: Diecastturk.com




  • 1\18 en az 90 tl
    1\24 25 tl
    Modeline,kal,tesine göre değişir.Herkes kendi durumuna göre model seçer
    Çok zengin olsanda pahalı model alman gerekmez.Kimisi 1\32 , 1\36 vs küçük ölçek sever.Kimisi büyük.

    Model araçlar çok çeşitlidir.Arkadaşın yazdığı gibi bu hobi zevk verecekse yapılır.
    Düşün bi kere neden model araç koleksiyonu ihtiyacın var.
    Mesela ben, Ailem yüzünden 3 modelimi bi akrabama verip ,modelciliğe elveda dedim.Nedeni ise çoluk çocuk işiymiş bunlar.
    Yaşadığın ortam,çevre de çok önemli yani.Bi Arkadaşın evine ziyarete geldiğinde aaaa ne güzel koleksiyon bu böyle diyebilir.Veya bu ne lan böyle çocukmusun ? büyümedinmi sen,bunlarlamı oynuyon falan filan seni küçümseyebilirler.
    Aynı şey Akvaryum hobisi içinde geçerli.
    Maddiyat , özgürlük ve zevk.Bu 3 ü varsa sende her hobiyi yaparsın
    Örnek ; 50 cent adam da gerçek araç koleksiyonu var
    Herşeyin başı para



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gurkooo -- 8 Haziran 2012; 23:38:26 >




  • Benim mesajlarima bakabilirsin saglam modellerim var
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yeni araba
    9 ay önce açıldı
    Sıfır Araba Tavsiyesi
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.