Şimdi Ara

Moda nedir? Nasıl etkiler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
285
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Moda ne kadar karşı çıksak ben ona bakmıyorum dsesek te gündemi ve insanları etkilemektedir. Merak ettiğim şu: Mesela bu sene yeşil renk moda. Moda olunca gözümüze hoş geliyor. Acaba ortak bir ihtiyaç var da genel insanlık bu sene yeşil renk görmek istiyorda şuur altından o sene de yeşil moda olunca şıp diye hoşumuz gtimeye başlıyor. Yoksa etrafta göre göre göze öyle mi hoş geliyor.

Lütfen ben modaya uymam ben takip etmem diyerek yaklaşmayın modaya yaklaşımınızı konu etmiyorum benim konum modanın bizde ve şuur altımızda nasıl bir etki yaptığı.

• Bu özgüven tazeleme meselesi gibi birşey olabilir. Hani mesela bir ara paçaları çizmenin yada conversin içine koyup geziyordu millet. Sonra tiki lafları rahatsız edci boyutlara ulaşmış olmalıki kimse kalmadı böyle yapan. Ama o zaman modaydı, onu yapan modaya uygun, sosyal yaşayan bir insandı.
  • Valla moda insanın kendine yakışanı giymesidir.İnsan kendine yakışanı giyerse işte moda aha budur deeim ben
  • aslında dogru.Gecen sene hayatta giymem dediğimiz birşeyi bu sene gidip alıoruz
    bence çoğu kişide gördüğümüz için gözümüz alışıyor hatta hoşumuza gitmeye başlıyor
  • Moda aslında insanların direkt toplumla,kültürle,tarzla ilişkelendirip kendi bireysel yaşantılarına uyguladıkları değerler değil.Bir çeşit dışarıdan müdehale var.Piyasa sı hareketlendiren,belli bir şekil vede yön veren bir çeşit kurum gibi.Aslında değişenlerin diğerlerin den pek de bir farkı yok,sadece insanların kendilerine makyaz olarak kullandıkları bir takım,altında ticarete vede metayı çeşitlemeye yarayan bir araç.Bizlere öyle bir şekilde süslerler,pazarlar ki,buna insanın ihtiyacı varmı yokmu düşünmeden geçici olarak bağlanır kalırız.Moda bana göre popülist değer tarzını ifade eder ki,bazen neden bu kadar Kitch olduğunu bile düşünmeden kendiliğinden uymaya başlarız.Bir çeşit pazar taktiğiyle bunu bilincimize işlerler.
  • Her ne kadar kendi bilincimizle oluşturduğumuz düşünülse de, toplumun değişen zamanlarda kabul ettiği ortak zevk ve tercihlerin, dış unsurların bir dayatmasının sonucu ortaya çıktığını düşünüyorum. Global ekonominin en rahat ve kolay kullandığı araç olan moda kavramının tekstil alanında kullanımı diğer bütün alanlara nazaran daha kolay gibi görünüyor. Ardından diğer ihtiyaçlarda ve bunların tercihlerinde sistem aynı şekilde yürüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi redstorm -- 11 Temmuz 2006; 11:48:20 >
  • Peki modayı,tüketim kültürünün bir parçası olarak görebilirmiyiz,üstüne kurulduğu değerler gelip geçici olan,sadece kısa sürelerde tüketmeye dayalı bir pazar.Örneğin pop müzik,veya atıyorum asker pantolunu,veya bir çeşit eskinin mirkelam saçı,pantalonu,vs vs bunlar çoğaltılabiir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sizce bu değerler normal mi??
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: rashamon

Peki modayı,tüketim kültürünün bir parçası olarak görebilirmiyiz,üstüne kurulduğu değerler gelip geçici olan,sadece kısa sürelerde tüketmeye dayalı bir pazar.Örneğin pop müzik,veya atıyorum asker pantolunu,veya bir çeşit eskinin mirkelam saçı,pantalonu,vs vs bunlar çoğaltılabiir.

Tüketimi, kapitalist sistemin bir kültür haline sokmuş olduğunu kabul edersek, modayı bu kültürün yaşayabilmesi için gerekli bir araç olarak görmemiz daha doğru olur diye düşünüyorum. Peki bu kültürün yaşaması gerekli mi? Mevcut sistemin hayati organlarından biri olduğu için EVET.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.