Şimdi Ara

Mobilite: LG ve Samsung'dan yeni akıllı saatler, Sony Xperia Z3 Tablet, Bioshock IOS'ta ve daha fazlası... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
53
Cevap
1
Favori
1.171
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Erdi ve Ender Bey, NFS serisinin mobile port edilmesi hakkında ne düşünüyorsunuz? Özellikle Underground serisi ve 1. nesil Most Wanted versiyonunu bekleyen çok fazla insan var. Sizce bu yapımlar mobile port edilirler mi yakın gelecekte?
  • Nedense ben pek izleyemedim hep başka şeylerle ilgilendim sanırım bazı konular aşırı uzun tutulmuş.

• bence geçen sefer ki gibi uzun ve doğal olması mobilite için daha yararlı olur böyle de az oldu sanki

• quote:

Orijinalden alıntı: GNGRGZL

Erdi, Ender merhaba.

HTC ile ilgili yorumunuza katılmadığımı belirtmek istiyorum. Eğer yazılım ve optimizasyonla yapılabilecek bir iyileştirmeyle 64Bitlik bir işlemciyi 1GB Ramle beslemek mümkünse neden x86 tabanlı bir işlemciyle neden yapılamıyor. Bu bence HTC nin bir pazarlama oyununundan ibaret. Süslü bir lansmanla bağıra bağıra X64 işlemci kullanıyoruz denecek, aynı lansmanda Ram miktarı kısık sesle bir kere ya söylenir yada slatta küçücük harflerle yazılır.

Bahsini (Dedikodusunu) ettiğiniz Fikir Önderi Levent Pekcan' sa eğer bu açıklamanız inanın beni çok üzdü. Eminim Levent Bey de çok üzülürdü. Bunun sebebini paylaşmamı istiyorum. HTC M8' le ilgili Levent Bey' in firması bir özel reklam aldı muhtemelen bilginiz vardır. Levent Bey bu telefonu ARTILARI ve EKSILERINI masaya yatırarak inceledi. bu işle ilgili muhtemelen henüz ödemede aldıkları düşünmüyorum.

Sizin bahsettiğiniz konuya gelirsek, geçenlerde Levent Bey kendi sitelerinde aynen şu yorumu yapmıştır ; ''HTC, 64-bit Android telefon duyurmuş. Belleği 1GB. Kötü bir şaka sanki'' bunun neresi yanlış yönlendirme anlayamadım bir türlü? günümüzde sizinde bahsettiğiniz gibi amiral gemisi dediğimiz X86 tabanlı cihazlarda bile 3 GBRam yetmiyor. 64BIT lik bir işlemci kullanan cihazı 1GB Ramle beslemek Levent Bey gibi bencede kötü bir şakadan öteye gidemez.

Eğer bahsettiğiniz yazılımsal iyileştirmeler ve optimizasyonlar yapılabilir diye düşünüyorsanız bence çareyi yanlış kapıda arıyorsunuz. Bunun çözümü HTC den değil Google' dan gelmelidir çünkü sorunun temelinde Android'in rezalet kaynak kullanımı vardır. Üstelik Apple' la falan kıyaslamışsınız ki bence ikinci yanlışınız çünkü ios'un kaynak kullanımı il Androidinki arasında sizinde takdir edeceğiniz gibi dağlar kadar fark var. Bu gün 512mb ramlı iphone ios8 i akıcı bir şekilde çalıştıra bilir ama aynı şeyi malesef Android için kaçımız söyleyebilir.

Özetleyecek olursak önümüzdeki süreçte Android için geliştirilen X86 işlemcili telefonlarda 1GB ram olması bu telefonun ortalamanın altında kalmasına neden olurken x64 Bitlik bir mimarıde Levent Pekcan' ında söylediği gibi kötü bir şaka olur.

Buraya kadar okuduğunuz, yorumlarıma saygı gösterdiğiniz için çok teşekkur ederim.

İyi çalışmalar, Sevgiler, Saygılarımla ....

aynen katılıyorum, dunyada bir ilk gerçekleştiriliyor ve bu cihaz 1gb ram ile gelmekte, tam bir şaka bu dönemde, zaten ender bey 5 dakika sonra(23:44) lg nin telefonu ile 1gb ramli diye kendisi dalga geçiyor ve erdi beyde susuyor, bu durumda dunyada bir ilk olan 64bit lik bir cihazın 1gb ram ile gelmesi ancak bir şaka olabilir. erdi bey kanağat önderi dediği(gerçekten oyle) levent beye başka yerden yüklensin belki ekmek çıkar.

• Bu arada şu "yapıcam işteee" den kurtuldugmuz için iyi hissettim.Yanları doldurun bannerlarla da pop-up sistemi seviyor.

• Son anda aklıma geldi;farkında mısınız?Tam 15 dk bu kopyanın muhabbetini yaptınız.Hangi ajans size bunu yaptırabilirdi bu kadar içten.Yani demek istedigim reklamın iyisi kötüsü olmadıgından kral ötesi bir reklam yapmıslar.Burdaki arkadaşlar bile büyük ihtmal sosyal yaşantısındaki insanlara bahsedicek,bu konudan.

• quote:

Orijinalden alıntı: Megalıcı

Bu arada şu "yapıcam işteee" den kurtuldugmuz için iyi hissettim.Yanları doldurun bannerlarla da pop-up sistemi seviyor.
    Sohbet kısmı bana kalırsa güzel geçiyor
  • Kendinizden büyük ve çok daha bilgili bir insan hakkında böyle konuşmanız ancak saygısızlık olabilir. Yakıştıramadım

• acikcasi acikcasi acikcasi :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: GNGRGZL

Erdi, Ender merhaba.

HTC ile ilgili yorumunuza katılmadığımı belirtmek istiyorum. Eğer yazılım ve optimizasyonla yapılabilecek bir iyileştirmeyle 64Bitlik bir işlemciyi 1GB Ramle beslemek mümkünse neden x86 tabanlı bir işlemciyle neden yapılamıyor. Bu bence HTC nin bir pazarlama oyununundan ibaret. Süslü bir lansmanla bağıra bağıra X64 işlemci kullanıyoruz denecek, aynı lansmanda Ram miktarı kısık sesle bir kere ya söylenir yada slatta küçücük harflerle yazılır.

Bahsini (Dedikodusunu) ettiğiniz Fikir Önderi Levent Pekcan' sa eğer bu açıklamanız inanın beni çok üzdü. Eminim Levent Bey de çok üzülürdü. Bunun sebebini paylaşmamı istiyorum. HTC M8' le ilgili Levent Bey' in firması bir özel reklam aldı muhtemelen bilginiz vardır. Levent Bey bu telefonu ARTILARI ve EKSILERINI masaya yatırarak inceledi. bu işle ilgili muhtemelen henüz ödemede aldıkları düşünmüyorum.

Sizin bahsettiğiniz konuya gelirsek, geçenlerde Levent Bey kendi sitelerinde aynen şu yorumu yapmıştır ; ''HTC, 64-bit Android telefon duyurmuş. Belleği 1GB. Kötü bir şaka sanki'' bunun neresi yanlış yönlendirme anlayamadım bir türlü? günümüzde sizinde bahsettiğiniz gibi amiral gemisi dediğimiz X86 tabanlı cihazlarda bile 3 GBRam yetmiyor. 64BIT lik bir işlemci kullanan cihazı 1GB Ramle beslemek Levent Bey gibi bencede kötü bir şakadan öteye gidemez.

Eğer bahsettiğiniz yazılımsal iyileştirmeler ve optimizasyonlar yapılabilir diye düşünüyorsanız bence çareyi yanlış kapıda arıyorsunuz. Bunun çözümü HTC den değil Google' dan gelmelidir çünkü sorunun temelinde Android'in rezalet kaynak kullanımı vardır. Üstelik Apple' la falan kıyaslamışsınız ki bence ikinci yanlışınız çünkü ios'un kaynak kullanımı il Androidinki arasında sizinde takdir edeceğiniz gibi dağlar kadar fark var. Bu gün 512mb ramlı iphone ios8 i akıcı bir şekilde çalıştıra bilir ama aynı şeyi malesef Android için kaçımız söyleyebilir.

Özetleyecek olursak önümüzdeki süreçte Android için geliştirilen X86 işlemcili telefonlarda 1GB ram olması bu telefonun ortalamanın altında kalmasına neden olurken x64 Bitlik bir mimarıde Levent Pekcan' ında söylediği gibi kötü bir şaka olur.

Buraya kadar okuduğunuz, yorumlarıma saygı gösterdiğiniz için çok teşekkur ederim.

İyi çalışmalar, Sevgiler, Saygılarımla ....

Merhaba,

Yorumunuz için teşekkür ederim. Söylediklerimiz gayet açık diye düşünüyorum.

Bir telefonda 64-bit işlemci olması, o telefonda RAM miktarını fazla yapacaktır sonucunu doğurmaz.

Bunun çeşitli nedenleri vardır;

1) Öncelikle telefonun fiyat segmentine ve kullanılan işlemcinin özelliklerine bakmak gerekir. HTC'nin ilgili modeli giriş seviyesi bir cihazdır ve kullanılan işlemci de Snapdragon 400'ün yerini alacak 64-bit versiyondur.

2) Ben şunu kabul ederim, "artık telefonlarda 1GB RAM olmamalı, giriş seviyesinde bile 2GB standart olmalı" ancak şunu kabul edemem "64-bit işlemcinin olduğu bir cihazda 1GB RAM şaka gibi..." çünkü;

* 64-bit ARMv8 mimarisi geriye dönük 32-bit uyumluluğuna sahiptir, dolayısıyla bir üretici 32-bit yerine benzer maliyetle 64-bit SoC kullanmak isteyebilir. Henüz yazılım olmadığına göre şu andaki temel gayede budur, bunu da bir nedeni vardır.

* 64-bit işlemciler daha fazla RAM adresleyebilir ancak arka tarafta özellikle maliyetlerden ötürü RAM'in arttırılmayacağı cihazlarda, mimarinin sağladığı daha fazla komutseti desteği ve bazı ekstra kazanımlar sayesinde RAM artışının dışında da bazı faydalar sağlamaktadır.

3) Yazılım optimizasyonunua gelince, şunu demek istiyoruz. Şu anki tüm 32-bit işlemciler, gelecek seneye 64-bit seçenekleri ile güncellenecek. Yani aynı PC dünyasında olduğu gibi zaten kullanmak durumunda olduğun tüm işlemciler 32-bit uyumluluğa sahip 64-bit özellikte çözümler olacaklar. Ancak RAM kapasitesine yönelik uygulamalar değişmeyeceğinden yakın gelecekte, özellikle 1GB RAM'li modeller için yazılım tarafında optimizasyon ile geliştirmeler yapılabilir. Google'ın bu konuda çeşitli planlara sahip olduğu da bilinmektedir.

Kısaca özetlemek gerekirse, seneye neredeyse tüm mobil işlemcilerin 64-bit olacağını göreceğiz. Örneğin Qualcomm tarafında Snapdragon 410, 610, 615, 810 ve daha fazla sayıda 64-bit işlemci gelecek. Üstelik bu işlemcilerden bazıları DDR4 desteğine de sahip olacak. Diyeceğim şu ki, yakın vadede 64-bit işlemciye sahip olan çok sayıda 1GB RAM'li telefon görebiliriz, hatta üst segmentte 64-bit işlemci ve 3GB RAM'li cihazlar da görebiliriz.

PC dünyasında 64-bit işlemciler son 10 yıldır olmasına karşın bugün hala 2GB RAM'li ve i5 işlemcili dizüstü bilgisayar satılıyor ise, cebimizde taşıdığımız küçük cihazlarda 1GB RAM vs. olacaktır çünkü işlemci kullanmak zorundasın ve eğer hepsi 64-bit olmuş ise zaten onu kullanırsın ya da aynı fiyata onu tercih edersin ancak fiyatları optimize edebilmek adına RAM kapasitesi ile oynayabilirsin. Benim gönlümden geçen, keşke her cihazda bol bol RAM kullanılsa, ancak gönlümden geçen ile rasyonel veriler arasındaki farkı net görebilmeliyim.

Umarım açıklayıcı olabilmişimdir.

Sevgiler,

• Guzel video idi. izlerken zevk aldim. Yanliz bazi elestirilerim olacak. Geciyorsunuz laptobun basina anlattikca anlatiyorsunuz. Diyorum ki o arada siz konusurken videolar resimler gecse ekrandan siz laptop ekranina bakip bak sunu soyle yapmislar yapmasalarmis derken biz de konustugunuz sey hakkinda hayal kurmaya zorlaniyoruz.

Ayrica bu nedir arkadas tum donanimhaber calisanlari masallah hepsi sakalli. insan temiz temiz yuzler gormek istiyor.

• Abi gene süper çekmişsiniz favori sitem burasıdır ve her zaman bu siteden ve sizden bahsediyorum süpersiniz...!!!

• erdi özüağ ın 64 bit telefonlar ile ilgili yorumuna katılmıyorum. "10 yıldır 64 bit işlemciler piyasada ama hala i5 2gb pc satılıyor" diyerek tüketicileri yanlış yönlendirmekte. yaptığınız yorum "pc üreticileri yıllardır bu şekilde tüketiciyi aldatıyordu artık sıra telefon üreticilerinde, biraz da onlar kazıklasın" demek ile eşdeğerdir. htc 500 şuanda 700-800 tl arası satılıyor, bu cihaz da o seviyelerde satılacağına göre ve gmd2, yeni asus serisi gibi örnekler varken herkes bu telefondan daha fazla ram beklemekte haklı, malesef bu beklentileri eleştirmek ile siz haksızsınız. sizin bir lafınıza bakıp parasını harcayacak yüzlerce kişi varken bu kadar iyimser olup bardağın boş sadece dolu tarafını görmeniz yanlış olmuş.

• quote:

Orijinalden alıntı: bozdener82

erdi özüağ ın 64 bit telefonlar ile ilgili yorumuna katılmıyorum. "10 yıldır 64 bit işlemciler piyasada ama hala i5 2gb pc satılıyor" diyerek tüketicileri yanlış yönlendirmekte. yaptığınız yorum "pc üreticileri yıllardır bu şekilde tüketiciyi aldatıyordu artık sıra telefon üreticilerinde, biraz da onlar kazıklasın" demek ile eşdeğerdir. htc 500 şuanda 700-800 tl arası satılıyor, bu cihaz da o seviyelerde satılacağına göre ve gmd2, yeni asus serisi gibi örnekler varken herkes bu telefondan daha fazla ram beklemekte haklı, malesef bu beklentileri eleştirmek ile siz haksızsınız. sizin bir lafınıza bakıp parasını harcayacak yüzlerce kişi varken bu kadar iyimser olup bardağın boş sadece dolu tarafını görmeniz yanlış olmuş.

Merhaba,

Sanırım anlatmak istediğimi yakalayamamışsınız.

Bir önceki mesajımın son kısmında da ifade ettim.

Demek istediğim şu; "64-bit işlemci kullanmak, teknik olarak cihaza daha fazla RAM koyma zorunluluğu doğurmaz." Gönül ister ki 500TL'lik telefonda bile en az 2GB bellek olsun ama gerçek şu, 64-bit işlemci kullanan ve 1GB RAM ile gelen telefonlar görmeye devam edeceğiz.

Teşekkürler.

• Bu ne abi. 26k mesaj nedir? Post kasıyor resmen

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • fx57 kullanıcısına yanıt
    selam,
    muhtemelen sizde benimle aynı sorundan muzdaripsiniz, benim anlatmak istediğim yada eleştirdiğim şey "64-bit işlemci kullanmak, teknik olarak cihaza daha fazla RAM koyma zorunluluğu doğurmaz." değildi. belkide bu konu hakkında daha fazla konuşmaya gerek yok sabaha kadar yazışsak karşılıklı olarak pek çok şeyi "yakalayamayacağız". bundan sonra yapacağım yorumu güncel konu üzerinden bir kullanıcı geri dönüşü olarak düşünebilirsiniz,

düzenli olarak takip ettiğim iki teknoloji sitesinden birisiniz, özellikle mobilite ve 2 si 1 lerin son bir buçuk yıldaki hemen hemen bütün programlarını izlemişimdir. ben incelemelerinizden çok bu programlara değer veriyorum çünkü hem mesut çevik hemde siz donanım ve cihaz incelemelerine göre daha rahat oluyorsunuz buda daha kullanıcı dostu yorumların açığa çıkmasına neden oluyor. sizi gelir kaynağınız reklam veren firmalar olabilir ama ayakta tutan güç takipçilerinizdir, burayı ve farklı mecraları izleyip parasını ona göre harcayan pek çok kişi var, teknoloji ülkemizde muadillerinden çok daha pahalı ve insanımızın bu lükse harcayacak parası çok az. bahsi geçen telefon benim için tüketiciye büyük bir hakarettir ve bu cihaz tüketiciye 64 bit üzerinden reklamı yapılarak satılacaksa eğer donanımın handikaplarını eleştirmekten daha doğal ne olabilir ki. sizin yaptığınız açıklamayı htc türkiye yöneticilerinden oluşan bir heyetten istesek muhtemelen becerip yapamazlar. bu telefon üzerinden yapılan eleştiriler "telefon neden 4.7", bu boyutta ekranmı olur" düzeyinde kişiden kişiye değişen bir etken üzerine yapılmamış, telefonun en büyük pazarlama unsuru ve öne çıkartılan "kolpa" 64 bit işlemcisi ve bunu besleyen donanıma yapılmış. eğer bu cihaz 64 bit ve getirecekleri üzerinden satılıyorsa ve ram 1 gb olduğunda getireceği şey hiç bir yaraya derman olmayacaksa bunu eleştirmenin neresi gereksiz olabilir ki. zaten kendinizde bu son programınızda bir cihaza 1 gb ram yeter diyip 10 dakika sonra başka bir cihazın içerisindeki 1 gb rami dalga konusu yapmışsınız. sadece siz değil tüm teknoloji editörleri takipçilere çok şey borçlu, bunun karşılığında objektif yorum beklemekte takipçilerin hakkıdır diye düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Dr. Spider

Bu ne abi. 26k mesaj nedir? Post kasıyor resmen

Merhaba,

O 26k mesajın yaklaşık 21 bin tanesi bizzat tarafımca yazılıp yayınlanmış haberler ve çekilip yayınlanmış videolardır.

Teşekkür ederim.
  • fx57 kullanıcısına yanıt
    Merhaba'

O mesajlara fazla lafım yok ama bu kadar mesaj olup ban atmıyorsa adminler ne diyim. Burada asıl gönderme adminlere de var.

İyi günler

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • sevgili kanaat önderi erdi bey.
    64 bit cihaza 1gb.ram az diyenlere çakan siz..
    bugüne kadar telefon incelemelerinizde ,1.5 gb. ram olunca olmamış, 2gb.ram olunca hayalkırıklığı oldu diyenler siz değilmisiniz.
    android işletim sistemini çok ram ihtiyacı oldğundan sürekli bahseden de siz değilmisiniz.
    asıl siz izleyecileri yanlış yönlendirmeyin.
    söylediklerinizle tezat düşüyorsunuz.

• quote:

Orijinalden alıntı: DH Misafiri

sevgili kanaat önderi erdi bey.
    64 bit cihaza 1gb.ram az diyenlere çakan siz..
    bugüne kadar telefon incelemelerinizde ,1.5 gb. ram olunca olmamış, 2gb.ram olunca hayalkırıklığı oldu diyenler siz değilmisiniz.
    android işletim sistemini çok ram ihtiyacı oldğundan sürekli bahseden de siz değilmisiniz.
    asıl siz izleyecileri yanlış yönlendirmeyin.
    söylediklerinizle tezat düşüyorsunuz.

Merhaba,

Daha önce söylediğim gibi, keşke üreticiler cihazlarda daha fazla RAM, daha büyük pil kullansa ama durum pek öyle değil. Ben işin teknik tarafını açıklamak ile mükellefim, doğru bilgi vermeli ve kimseyi yanlış yönlendirmemliyim. Üreticiler kendi pazarlama faaliyetleri kapsamında ne yapar ise, bu onları bağlar.

Konumuza dönecek olursak,

Demek istediğim açık; teknik olarak 64-bit işlemciye geçince cihazlarda RAM devrimi olmayacak çünkü öyle bir zorunluluk yok.

Bugün 1GB RAM ve Snapdragon 400 işlemciye sahip olan herhangi bir telefon yarın 1GB RAM ve 64-bit Snapdragon 410 işlemci ile gelebilir.

Özellikle giriş seviyesinde 64-bit işlemci ve 1GB RAM ikilisini sıkça göreceğiz. Çünkü zaten bugün kullandığın 32-bit işlemci yerine yarın benzer maliyetle 64-bit versiyonunu olacak üreticiler. Herhangi bir yeni cihaz AR-GE gerek kalmaksızın, aynı işlemcinin64-bit versiyonunu kullanıp belki ufak birkaç kozmetik güncelleme ile "yeni" telefonlar görüyor olacağız çeşitli firmalardan.

Kısacası 64-bit işlemci daha fazla RAM kullanabilecek donanımsal esnekliğin önünü açar, ama daha fazla RAM kullanımını sistemde zorunlu tutmaz.

Teşekkürler.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.