Şimdi Ara

Mobile ekran kartlari ve notebook onerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
252
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Önümüzdeki şubat ayında yeni bir notebook almayı düşünüyorum. Mühendislik okuyorum ve kaliteli bir şekilde oyun oynamak istiyorum. İnternette uzun süredir araştırıyorum ama hala tereddütlerim var. Almak istediğim bilgisayar kesinlikle oyun ve autocad gibi programlar için. Bütçe olarak şu anda 3500 düşünüyorum ama 3500'e 960m li Monster ve 950m li msi bulabildim. İkisinin arasında kasa kalitesi, soğutma ve klavye gibi detaylarda msi'ın daha kaliteli olduğunu düşünüyorum ama oyun amaçlı olduğu için 960m daha cazip geliyor. Benchmark testlerinde ise 970m'in 960m'e göre çok daha fazla performans verdiğini gördüm. Kısaca özetleyecek olursak 3500 lira civarlarına 960m'li Monster Abra mı 950m'li Msi mı önerirsiniz? Yoksa 970m parasının hakkını verir, 900 lira gibi bir fark ekle 970m Tulpar mı dersiniz? Eğer 970m alacak olursam 1 ay fazladan beklemem gerekir para farkını kapatmak için. 2016 şubatı bulacağı için fiyatlar konusunda da pek bir fikrim yok ama yardımcı olursanız sevinirim.

• aytug001 A kullanıcısına yanıt
    ilkbaharı bekle yeni seriler çıksın öyle al nasılsa şubata kadar bekleyeceksin
    GE60'ı almadan önce bende çok tereddütte kalmıştım ama MSI'ı tercih ettiğime memnunum. Dediğin gibi kasa kalitesi, soğutma ve klavye gibi detaylarda MSI çok daha üstün. Özellikle kasası daha sağlam. Bütçeni ne kadar aşar bilemem ama 4200 tl'ye GTX960M + i7-5700HQ işlemcili GE62 alabiliyorsun. Kalite olarak Abra, bunun yanında dahi geçemez.

http://www.sadecenotebook.com/msi-ge62-2qcapache-607xtr-gtx960m-pmu400915
  • LuckyThing kullanıcısına yanıt
    Yeni çıkacak seriler çok fark edecek mi? Ayrıca fiyatı da önemli çünkü limitim 3500, eğer 1-2 ay daha beklemeye karar verirsem 4500'e kadar çıkabilirim ki o da üst limitim. Daha fazlasını veremem laptop için. Ayrıca şu anki bilgisayarım ile istediğim hiçbir oyunu oynayamıyorum. Sadece dizi izlemek, youtube'da takılmak gibi şeyleri yapabiliyorum. Fazladan beklememe değer mi? Şimdiden teşekkür ederim yardımın için.
  • Draker kullanıcısına yanıt
    Evet kasa kalitesi de bir nevi önemli ama şu anda kullandığım bilgisayar Acer Aspire 5741g, yaklaşık 6 sene öncesine ait bir model ve 7. yılına girdi sayılır. Kasası sağlam olmamasına rağmen sadece sağ arka köşesi açıldı ama hiçbir şekilde kullanımı etkilemiyor. Belli bile olduğu söylenemez. Temiz kullandığımı düşünüyorum, bilgisayarı kesinlikle bu 6 senede 1 kere olsun düşürmedim. 4200 tl ile o MSI'ı alabilirken 4400 tl ile 3 fanlı, 970m ekran kartına sahip, 2 ssd girişli ve raid 0 kullanan, ram kapasitesi 32gb olan bir tulpar almak daha iyi değil midir? Sonuçta alacağım bilgisayarı da uzun süre kullanmak istiyorum ve MSI daha çabuk eskiyecek gibi duruyor. Sonuçta şu anki performansta bile birçok oyunu 970m ultra+full hd açarken 960m ile high+hd veya med+full hd açabiliyoruz. Kısaca bir tarafta Raid 0 destekli 2 SSD girişi, 16 gb fazladan ram kapasitesi ve yaklaşık %65 daha fazla performans veren ekran kartı varken diğer tarafta kasa ve steelseries çok renkli klavye var. Sizce hangisi daha önemli?

• Bence amaç tamamen oyun oynamak ise monster daha mantıklı çünkü 970m ile 960m arasında ciddi fark var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    hocam yeni seriler eskilerin fiyatı düşürecek o yüzden söyledim 4500 e çıkabilirseniz yenilerden güzel bir tane alabilirsiniz
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • LuckyThing kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam teşekkür ederim. 980 alacak kadar olmaz ama şubat-mart gibi 970m'ler ucuzlarsa çok güzel olur. Bunun ssd'si, ilave ram'i falan baya tutuyor çünkü.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.