Şimdi Ara

MOBİL OPERATÖRLERE KAFA TUTMAK MÜMKÜN MÜ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
111
Cevap
5
Favori
2.229
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle ben şunu sormak istiyorum. Bu hatları devamlı taşımak serbest mi? Çünkü ben numaramı Turkcell'den Avea'ya taşırken daha sonra geri dönebilir miyim dediğimde öyle olmuyor 3 ayda bir demişti. Bende öğrenciyim, hiç olmadı 4 tane yeğenim var. Lakin bizim burada pek fazla şansım yok, burada birtek Avea'nın 3G'si kullanılıyor diğerleri 100 GB bile verse Edge ile onu bitirmem mümkün değil. İstanbul gibi bir yerde kapsama sorunu çekiyorum.
  • mustifb M kullanıcısına yanıt
    Hatlarınızı istediğiniz gibi taşıyabilirsiniz. Yalnız bazı operatörler bazı kampanyalarında 90 günden önce faydalanamama şartı koyuyorlar. (Hattınızı yeni aldığınızda 90 gün taşıyamazsınız ama sonrasında her ay taşıyabilirsiniz.) Ben de Anadolu Hisarı bölgesindeyim ama burada her operatör iyi çekiyor. Bence Avea nın kamu tarifelerine veya telekom üzerinden mobil işyerim tarifelerine yönelebilirsiniz. Ya da önceki mesajlarımın birinde verdiğim Avea Genel Müdürlük indirim bölümünü arayın. Öğrenci olmanız da indirimde etkili olur ama güzel konuşacaksınız

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • day1972 D kullanıcısına yanıt
    Hattım 8 yıllık 1 yıla yakın süre önce Avea'ya geçtim. Şu anda fiyattan memnunum 750 dakika, 1500 SMS ve 3 GB internet'e 36 TL ödüyorum. Ama taahhüt bittikten sonra 50 TL gibi bir ücret olacak. Bu haliyle Turkcell'e geçsem daha ucuz olur ama bulunduğum yerde çekmiyor. Dediğiniz gibi yapmaya çalışacağım hocam, olmadı sınır yoksa bir oraya bir buraya taşıyacağım.
  • mustifb M kullanıcısına yanıt
    Hangi tarifedesiniz bilmiyorum ama fiyat biraz daha iyi olabilir. Benim arkadaşım 1500 dk 1500 sms 4gb net 33 TL ye kullanıyor. Eğer taahhütte son 2 aya girdiyseniz Avea Genel Müdürlük telefonunu çevirin derim. İndirim bölümüne rakip opertörlerin cazip teklifi olduğunu, şu haliyle bile fiytın yüksek olduğunu (öğrencilik durumunu ekleyin) belirtip bu tarifeye en çok 30 TL verebilirim deyip kayıt oluşturun. Eğer kabul etmezseniz taşıyacağım deyin ve beklemeye geçin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende senin gibiyim. 3 hattımı aktif olarak kullanıyorum ancak ben hatları konuşma dışında taahhütlü cihaz almak içinde kullandığımdan puan toplamaya çalışıyorum. Gerçi cihaz taahhütlerinde 3-4 senelik süre yetebiliyor.

    Geçenlerde hesapladığımda 3 operatöre cihaz taahhütleriyle birlikte her ay 600 tl civarında ödeme yapıyorum. Bu durumda aslında hatlarımın hepsini bir operatöre geçirip PLATiN müşteri veya RED ELiTE müşterisine tarifesine geçirsem daha cazip olur.
  • serdarski S kullanıcısına yanıt
    Hangi operatöre ne kadar taahhüdünüz var bu çok önemli. Toplamda 600 TL az para değil. Eğer taahhütler bitmek üzereyse/hatlarınızı tek yerde toplama durumunuz varsa hemen 3 opertörle de görüşün derim. Önce mail atın, sonra sesli arayıp durumu anlatın, cihaz alacaksanız onu da belirtin. 3 hat için indirim talep edin. Avea Pirime, Turkcell Platinum, Vodafone Red için teklif alın. Hatta kamu referansı bulursanız daha uygun olur. Ya da 2 hattı Red yapıp birini diğerine referans göstererek %50 ye kadar indirim alabilirsiniz. 3 hattı Prime/Platinum dan birinde toplayabilirsiniz. Önceden paylaştığım Avea Genel Müdürlük ile görüşüp ciddi indirim alabilirsiniz. Bir yakınınızın iş yeri varsa ya da kurumsal/bireysel dönüşümü (en azından işlem yaparken mümkün oluyor, örnek Avea-Telekom mobil işyerim.) sağlayabilirsiniz. Bu noktada kurumsal hatta dk sms net ve cihaz almak %40 daha ucuz oluyor. Durumunuzu tam bilmediğim için daha net yazamıyorum. Umarım yazdıklarımdan az çok fikir edinmişsinizdir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Sizde suc 4 gb internete 20 30 lira veriyorsunuz hizi da 43 mbit ben 100 mbit hizda 4g internet 2 gb kotali 90 lira veriyorum 100 mbit hiz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • E iş yok, güç yok. 3 ay tatil maaş zaten yatıyo.. Can sıkıntısından acaba bugun ne yapsam tarzıyla araştırılmış ve oluşturulmuş harika bir yazı. Zaten öğretmen,polis,asker kesime hayranım bayılıyorlar bu tarz şeylere :)
  • Mağdur Adam M kullanıcısına yanıt
    4G internet demişsiniz, Türkiye'de 4G yok, yurt dışında mısınız? Yanlışlıkla mı 4G yazdınız?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • snsnc S kullanıcısına yanıt
    Kendi adıma teşekkür ederim. Polis/asker kısmında sıkı çalışanlar oluyor, yerine göre değişiyor yani. Öğretmenlere gelince; önce 1 düzeltme yapayım. Tatilimiz 1 Temmuz-1 Eylül arasıdır ve 2 aydır. Dönem başlarında/sonlarında mesleki çalışmalarımız olur. Yan gel yat, maaş al modunda olanlar %10u geçmez. Okul zamanlarında işlerimiz eve sarkar ve en önemlisi de biz insan yetiştiriyoruz. Bir çok arkadaşım(ız) projeler üretir, etkinlikler gerçekleştirir, kariyer için okumaya devam eder. Kitap yazar, dergi ve gazetelerde yazıları çıkar. Ben bu konuyu tecrübelerim noktasında oluşturdum ve insanlar biraz uyansın, kendilerine dayatılan fiyatları kabul etmesin, hakkını arasın, daha makul fiyata daha kaliteli hizmet alsın istedim. Denizdeki tek kum misali bile olsa çorbada tuzum olursa ne mutlu bana. Bu arada hiç de vaktim yok aslında (birbirinin devamı olan film senaryosu ile kitap üzerinde çalışıyorum. Günde 10 saat yazıyorum 4 aydır ve şubat tatiline kadar ancak bitecek.) ve vaktimden feragat edip soruları cevaplıyorum. Tek derdim, insanların enayi yerine konmaması ve makul fiyatlara kaliteli hizmet alınabilmesi yolunda adımlar atılmasına katkıda bulunmak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Avea faturasıza taşıma yapacak müşteriler için (özellikle anne/baba/az konuşanlar/yaşlılar için Hesaplı 300 Paketini öneriyorum. Paket kapsamında HY 300 dk ve HY 3000 sms 9 TL. Aynı paket mevcut müşteriler için 15 TL (bence fazla)!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi day1972 -- 23 Ağustos 2015; 16:08:08 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de benzer kullanıyorum.
    2 tel hattım 6 tane data hattım var.
    Tel hatları 1 yıl bitince başka yere taşıyorum geçen yıl turkcell 500 dk 1000 SMS 2 GB 25 TL idi , bu sene aynı tarife vodafone ile 23 TL. Vodafone geliş ile referans buluyorsun 3 GB yükleniyor sonra 3 kişi de yeni gelen buluyorsun 9 GB yükleniyor etti 12 GB , 2+1 başka yerden geliyor 15 GB , bir de tarifeden 2gb geliyor 17 GB. Bu yeni gelen için ve suresi 3-6 ay arası.

    Wınn data ile internet kullanıyordum ama komple TTNET yaptım , 2 tane TTNET hattım var.
    Biri 39 TL 16 mbit sınırsız diğeri de aynısının yalını 44 TL. Birini memlekette kullanıyorlar diğerini de nereye gecersem orada kullanıyorum sadece geçiş ücreti var 15 TL. Senede 2 kere başka yerlere gidiyorum elimin altında sınırsız TTNET 16 mbit oluyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isviçreli bilim adamı -- 23 Ağustos 2015; 16:22:53 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: snsnc

    E iş yok, güç yok. 3 ay tatil maaş zaten yatıyo.. Can sıkıntısından acaba bugun ne yapsam tarzıyla araştırılmış ve oluşturulmuş harika bir yazı. Zaten öğretmen,polis,asker kesime hayranım bayılıyorlar bu tarz şeylere :)

    Senin yatıyor dediğin kesimler hemen her gün şehit veriyor.Üstelik öğretmenlerden de 150 den fazla şehidimiz var.Cahil cahil konuşma.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi köfteciŞakir -- 23 Ağustos 2015; 16:37:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • isviçreli bilim adamı kullanıcısına yanıt
    Hiç şaşırmadım hocam çünkü çevremdeki insanların çoğunun 2-3 hattı var ve bir şekilde kombin yapıyorlar. Sizin hat sayınız çoğu insan için fazla gelse de avantajlarını düşününce size hak veriyorum. Özellikle TT Net sınırsız benim de dikkatimi çekiyor ama 1 yıla kalmaz ev değiştirmeyi düşündüğümden hep erteliyorum. Bir sorum olacak; ben almış olsam sanırım taahhüt vericem, peki ev değişiminde sorun olmaması için neler yapılıyor? Taahhüt bozma olmaz, nakil vs. oluyor mu, ücreti var mı? (Geçiş ücreti vs. demişsiniz, biraz açabilir misiniz?)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi day1972 -- 23 Ağustos 2015; 16:39:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dahası her günü geçtik günde 4-5 kez gelen şehit haberleriyle ciğerlerimiz yanıyor. Polis/öğretmen/asker kesimi ve son dönemde sağlık çalışanları terör belasıyla iç içe yaşam savaşı veriyor. İstifalar ve emeklilik istekleri tavan yapmış durumda.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: day1972

    Dahası her günü geçtik günde 4-5 kez gelen şehit haberleriyle ciğerlerimiz yanıyor. Polis/öğretmen/asker kesimi ve son dönemde sağlık çalışanları terör belasıyla iç içe yaşam savaşı veriyor. İstifalar ve emeklilik istekleri tavan yapmış durumda.

    Toplumda bunlar gibi öğretmen düşmanı çok hocam.Ağızlarına yapışmış çiklet gibi 3 ay tatilleri var diye.Mezralara kadar öğretmen,sağlıkçı,asker gider ama bu zihniyettekilere anlatılmaz.Öğretmen öğrenciye ders anlatır,öğrenci olmayınca öğretmen ne yapacak?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam, ben dilim döndüğünce önceki mj lerin birinde açıklama yapmıştım. Sizin açıklamanız daha net oldu, teşekkür ediyorum. İşin içinde olmayanlar yan gel yat veya 3 ay tatil sanıyor ama dersler 28 eylülde de başlasa bizim 1 eylülde görev başında olacağımızı bilmiyorlar mı yoksa bilmezlikten mi geliyorlar karar veremiyorum. Doğu illerinde yüze yakın arkadaşım görev yapıyor, inanın durumları çok kötü. Çoğu istifayı düşünüyor. Meslek sevgileri bir yana herkes can derdine düşmüş. Bir de öğretmenler yatıyor demeye getiren siyasiler yok mu? Acaba bizim kadar eve iş götüren kaç kesim çalışan vardır?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: day1972

    Hiç şaşırmadım hocam çünkü çevremdeki insanların çoğunun 2-3 hattı var ve bir şekilde kombin yapıyorlar. Sizin hat sayınız çoğu insan için fazla gelse de avantajlarını düşününce size hak veriyorum. Özellikle TT Net sınırsız benim de dikkatimi çekiyor ama 1 yıla kalmaz ev değiştirmeyi düşündüğümden hep erteliyorum. Bir sorum olacak; ben almış olsam sanırım taahhüt vericem, peki ev değişiminde sorun olmaması için neler yapılıyor? Taahhüt bozma olmaz, nakil vs. oluyor mu, ücreti var mı? (Geçiş ücreti vs. demişsiniz, biraz açabilir misiniz?)

    Sadece nakil ücreti var 15 TL, ilk faturaya eklenir onu da galiba eve gelip hattı bağlayan servise veriyorlar. Bunun haricinde ücret yok. Normalde bu fiyatlara internet yok ama TTNET ikna kampanyası ile veriyorlar , interneti kapatıcam diye başvuru yapıyorsunuz genel mudurlukte onlar indirimli tarife öneriyorlar, konusu var sıcak fırsatlarda. Normalde taahhüt vermem ama TTNET ile sıkıntı yaşamıyorum ikisini de 2 yıllık yaptım.
    Başka yere taşınacaksanız fark etmez alabilirsiniz fakat bölgedeki kullanıcılara bakın internet nasıl kopuyor mu kaça kadar hız var diye. Sorunsuz veriyorlarsa geçin derim yoksa telefon hattı wınn data hattı dayanmıyor . turkcelde sadece normal data 4 GB 39 TL , ben 1 günde harcıyorum bunu ttnette. 50 GB dan sonra da 3 mbit e düşüyor eskiden 1 di artık 3.. Hafta sonları maç izliyorum düzenli , televizyon 2 yıldır kapalı internet yetiyor filmi filan derken değiyor.. İnterneti de wifi yapınca telefon filan da bağlanıyor. Tavsiye ederim yani ama iyice bölge durumunu öğrenmek lazım , kopma olup çok şikayet eden de var.



    Wınn data hatlarını da bu wınlar daha yeni piyasaya girince aldım. 20 liraya wınn cihazı + 4 gb yüklü data hattı almıştım 3 yıl önce 10-15 tane hatta bedavaya da aldığım oldu. Turkcell wınn cihazı artsın ki internete para versinler mantığı ile böyle kampanya yapmıştı.. Cihazları 40 liradan sattım dataları kullandım hala tanıdığa verip de kullananlar var elimdekilerin de bir kısmı kapanmıştır belki, hepsi 0532 li data hattıydı.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • isviçreli bilim adamı kullanıcısına yanıt
    Açıklamalarınız için teşekkür ederim hocam. Ben Anadolu Hisarı (İstanbul) bölgesinde 2. köprüye 1.5 km mesafede yaşıyorum, okulum da aynı bölgede. Burada 3 operatör de iyi çekiyor. TT Net durumunu ise bilmiyorum çünkü okul dışında kullanmadım. Niyetim bölgeden uzaklaşmadan evi değiştirmek, kendime ev de alabilirim, kısmet diyelim. TT Net fiyatı gayet uygun ve hız düşümü yapılsa da o hızla sitelerde sıkıntı olmaz. Vınn muhabbetine gelince ben de Kamu Vınn referansı vererek çok arkadaşa yardımcı oldum. 5-6 tane Vınn cihazım oldu ücretsiz, ben de sizin gibi ihtiyacı olan kişilere verdim. Yalnız data hatlarınız 9 ay yükleme yapılmazsa kapanıyor diye biliyorum. Ev meselesini biraz netleştireyim, olmazsa ben de TT Nete geçerim. Ayrıca siz ikna kampanyası demişsiniz ya, ben TT Netli değilim, aynı fiyatı (39 TL) alabilir miyim bilmiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sıcak fırsatlar bölümünde TTNET konusu var , oradan bakabilirsiniz. Yeni gelenlere de vardı yanlış hatırlamıyorsam . normalde bu tarifeler 80 tlye dayanıyor bir de ek telefon ücreti 15 lira filan var bunda 5 lira oluyor. Benim taahhütler bitti birini 6 ay önce diğerini de gecen hafta yeniledim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.