Şimdi Ara

Mobil hat devir işlemi sonrası hat taşıma yapılır mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
411
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Arkadaşlar Turkcell faturalı hat kullanıyorum.2.000 TL altı doğru düzgün paket çıkmıyor.Yabancı kimlikli olduğum için vodafone ve türk telekom taşıma yapamıyorum.Hattı kardeşimin üstüne devir ettikten hemen sonra hattı anında başka operatöre taşıyabilir miyim? İnternette 3 ay beklenmesi lazım felan yazıyor ama bazı yerlerdede yeni kanun olarak hemen geçiş yapılabilir yazanda var.

Son zamanda bu işlemi yapan var mı acaba ?

Güncelleme

Bugün turkcell bayisine gittim.Hat devir işlerimlerini yaptık.1.250 TL ücret faturaya yansıtıldı.Devir işlemi hemen gerçekleşti.Daha sonrada hemen karsısında ki vodafone mağazasına gidip hattımı taşıdım.

Verilen bilgiler için teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WTF Viqqy -- 2 Şubat 2026; 20:40:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

3 ay süresi olduğuna dair bilgi nerede öğrenebilirmiyiz  

Vodafone bayi ve MH soylemisti ve Turkcell mh söylemiş geçen yil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi phasan -- 29 Ocak 2026; 0:19:46 >
  • Şuyo Derler Adıma kullanıcısına yanıt

Hat devri yeni hat alımı olarak sayılıyor diye biliyorum ama emin değilim

Daha Fazla Göster
  • Hattınızı bir başkasına devrettiğinizde siz aboneliğini feshetmiş olursunuz ve hattı devretmiş olduğunuz kişi de aynı hat için abonelik sözleşmesi imzalamış olur. Dolayısıyla her ne kadar hat aynı kalmış olsa da hattın yasal sahibi değiştiği için hattınızı taşımak için 90 gün beklemeniz gerekir. Yeni hat da alsanız devir de yapsanız aynı tutarda vergi çıkıyor zaten dolayısıyla ikisinde de 90 günlük bekleme süresi oluyor. Fakat yine de net bilgi almak için operatör bayileri veya müşteri hizmetleriyle görüşebilirsiniz.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Kandırmışlar sizi her duyduğunuza inanıp yanlış bilgi bilgi vermeyin.  

Bu söylediklerini hattın taşınmasını değiştirmez

hem bilginiz yok hemde bilgisi olmayan yerlere yönlendirmeye çalışıyorsunuz.onlarda sizin gibi kaynak göstermemeden olmaz diyecek

numara taşıma yönetmeliğinde böyle 1 bilgi de yok

Konuda tecrübesi olanlar deneyenler yazmış zaten

Yanlış bir yönlendirme yok ortada. Hat devir edildiğinde sıfırdan alınmış gibi olur ve hemen taşınamaz. Bu böyleydi ama yakın zamanda değiştiyse eğer mesajımın sonunda net bilgi almak için bayi veya müşteri hizmetleriyle görüşün dedim zaten. Ayrıca bu tavrınız nedir? Tarife yerine paket diyene öyle bir şey yok diyorsunuz. Soru sorana fevri çıkışlar falan. Faturalıda paket olmadığını hepimiz biliyoruz. Soru soran kişi paketi tarife yerine kullanmış olabilir. Her şeyde düzeltme yapmanıza gerek yok. Ben kendi bildiğim şekilde mesajımı yazdım. Siz buranın başkanı veya sorumlusu değilsiniz. İstediğim konuda istediğim yorumu da yapabilirim size sormam.

Bilmediğiniz konularda yazıp milleti yanlış yönlendirip uğraştırıyorsun sizin gibiler yüzünden insanlar burayı okuyup yanlış bilgi sahibi oluyor .

Bu hiçbir zaman böyle olmadı devirde numara taşınmaz diye bir bilgi yok

Konumuz tarife veya paket de değil bilmediğinizi çok iyi ortaya koyuyorsunuz yazdıklarınızla

Bende size yanlış bilgi vermeyin diye yazıyorum

Yanlış bilginizi kendinize saklayın

Kimseyi ilgilendirmez benim bilgim bana sizin bilginiz size. Siz buranın ağası da değilsiniz. Devirde hat sıfırdan yeni müşteriye tahsis ediliyor mantıken 90 günlük süreç yeniden başlıyor. Devirden sonra taşıma yapılabilir diye bir şey de yazmıyor yazıyorsa gösterirsiniz. İnsanlar üzerinden ego tatmini yapmayı da bırakın. Sizin niyetiniz üzüm yemek değil bağcıyı dövmek olduğu için böyle yapmanız normal. Bu üslubunuzdan vazgeçin. Gidip başkalarıyla uğraşın en iyisi siz. Ben size benim üzerimden ego tatmini yapmanıza izin vermeyeceğim.

Yanlış bilgileriniz ile size mutluluklar  

Bu saldırgan üslubunuzla ben de size başarılar diliyorum

Doğruları yazmak saldırgan üslub olmuş

Doğruları yazmak tabiki saldırgan üslup değildir. Fakat siz direkt cümleye insanları yanlış yönlendiriyorsunuz şöyle böyle diye başlayınca insanlar böyle düşünüyor. Sadece ben değil pek çok kişi böyle düşünmüş. Eski mesajlarınızda da böyle yazmışsınız. Bu durumda haklı olsanız bile haksız duruma düşüyorsunuz. Bu dediğim eskiden geçerliydi hatta numara hangi operatörden alındıysa o operatöre geri taşıyıp devir yapılabiliyordu. Eski operatöre taşıyıp devir yapabilme mevzusu artık geçerli değil ama diğeri hakkında kesin bir şey söyleyemem değişmiş olabilir dediğim %100 doğrudur da demedim zaten mesajımın sonunda net bilgi almak için bayiyle müşteri hizmetleriyle görüşün dedim. Sorun hangimizin dediğinin doğru olduğu değil aslında sizin direkt insanları yanlış yönlendiriyorsunuz diye cümleye başlamanız. Bunun yerine bundan emin misiniz bu artık böyle değil deseydiniz inanın bu kadar tepki vermezdim. Burada kimse bilerek ve isteyerek yanlış yönlendirme yapmaz. Ne sanal ortamda ne de gündelik hayatta insanları yanlış yönlendiren biri olmadım. Net bilgim olmadığı konularda da zaten net bilgi alın demişimdir.

• quote:

Orijinalden alıntı: phoenix3434

Doğruları yazmak tabiki saldırgan üslup değildir. Fakat siz direkt cümleye insanları yanlış yönlendiriyorsunuz şöyle böyle diye başlayınca insanlar böyle düşünüyor. Sadece ben değil pek çok kişi böyle düşünmüş. Eski mesajlarınızda da böyle yazmışsınız. Bu durumda haklı olsanız bile haksız duruma düşüyorsunuz. Bu dediğim eskiden geçerliydi hatta numara hangi operatörden alındıysa o operatöre geri taşıyıp devir yapılabiliyordu. Eski operatöre taşıyıp devir yapabilme mevzusu artık geçerli değil ama diğeri hakkında kesin bir şey söyleyemem değişmiş olabilir dediğim %100 doğrudur da demedim zaten mesajımın sonunda net bilgi almak için bayiyle müşteri hizmetleriyle görüşün dedim. Sorun hangimizin dediğinin doğru olduğu değil aslında sizin direkt insanları yanlış yönlendiriyorsunuz diye cümleye başlamanız. Bunun yerine bundan emin misiniz bu artık böyle değil deseydiniz inanın bu kadar tepki vermezdim. Burada kimse bilerek ve isteyerek yanlış yönlendirme yapmaz. Ne sanal ortamda ne de gündelik hayatta insanları yanlış yönlendiren biri olmadım. Net bilgim olmadığı konularda da zaten net bilgi alın demişimdir.

90 gün beklemeniz gerekir demeniz zaten insanları yanlış yönlendirmeye yeter diğer yazdıklarınızın bi önemi yoktur  

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.