araçların ortak noktası sürat..yayaların ortak noktası dikkatsizlik...iki temel faktör...
Habere bakmadım;ama yayalardan şikayetçiyim.
Adamlar gayet rahat.Yayaya kırmızı yanarken kendini yola atanlar var,hele bir de karşıdaki otobüs durağına kendi otobüsü gelmişse.Hiç umursamıyorlar.Arabanın freni var nasılsa,şoför beni görür diyorlar.
Böyle bir olay yüzünden ölümlü kazaya karışan adam biliyorum.Tabi suç onda olmadığı için adam öldüğüyle kaldı.Daha mı iyi oldu?
Adam 100 metre ilerideki alt/üst geçitten geçmeye üşenip kendini yolun ortasına bile atabiliyor.Böyle cahil adamlar bile var.
el ele tutuşup yolun ortasından gidenler çocugu sokaga salanlar yolun ortasında muhabbet edenler yeşil yandıgı halde yola fırlayanlar
Bu memlekette yaya yurumeyi bilmiyor ki, sofor araba kullanmayi bilsin. Adam kac yasina gelmis, kre$lerde ogretilen "Kar$idan kar$iya gecmeden once sagina soluna bak" kuralini bile ogrenememi$. Hem kendi canlarini tehlikeye atiyorlar, hem de yolunda giden adami neredeyse katil ediyorlar.
quote:
Orijinalden alıntı: bulker
Bu memlekette yaya yurumeyi bilmiyor ki, sofor araba kullanmayi bilsin. Adam kac yasina gelmis, kre$lerde ogretilen "Kar$idan kar$iya gecmeden once sagina soluna bak" kuralini bile ogrenememi$. Hem kendi canlarini tehlikeye atiyorlar, hem de yolunda giden adami neredeyse katil ediyorlar.
+1
bir de korna çalsan aldırmıyor. hatta mecburen yol vermek durumunda olursan kızıyorlar, bağırıyorlar. yaya geçidi veya üst/alt geçit hemen yanında olsa bile oradan geçmiyor. zaten trafikte ki birçok canavarda bunlar. adam yolda yürümeyi bilmiyor ki trafikte gitsin.
bu ülkede adam gibi eğitim verilmediği sürece ülke bir adım ileri gitmez.
yanlız son videoya çok güldüm, adam o hareketi yapmak istese yapamazdı heralde
doğuda araba kullanmak istanbulda şehir içinde tır kullanmaktan daha zor ne sinyal ne ayna adamlar yolun ortasına evet ortasına görmeyen inanmaz arabayı bırakıp çekiyor gidiyor yayalar kaldırım kullanmıyor adam yol ortasında durup araba gelince de çekilmiyor hindistan gibi ya
ben Çorum'luyum, Orta Karadeniz yada İç Anadolu diyebilirsin, Çorum'da görmediklerimi Gebze'de gördüm, Marmara bölgesi :)
yolun ortasındaki çizgi üzerinde yürüyen mi ararsın, ışık olmayan ara sokaklardan arap ülkelerinin videolarındaki gibi girip çıkanları mı ararsın, 2 şerit, park bölgesi bulunmayan yolda arabasını kaldırıma 1 metre uzakta bırakıp dükkana giren mi...
tabiki İstanbul bukadar değildir ama yine de bölgeden bölgeye farketmez sanırım.
gebze sanayi bölgesi ve gelenler nerden biraz düşün bakalım
Gaziantep, Maraş, Adıyaman, Urfa, Diyarbakır, Batman, Siirt; Doğunun bütün illeri neredeyse böyle, ne yazık ki insanlar kural tanımıyorlar. Ne sürücüler ne de yayalar. Hele yayaların dünya umurunda değil. Kaza yapmamak için sadece dua ediyorsunuz. Çünkü istediğiniz kadar dikkatli olun trafiğin her tarafı tehlike. Yolun her tarafından yola fırlayan yayalar! Bisikletliler! Motorsikletler! Işıklara uymayan sürücüler ve yayalar! aklınıza ne gelirse! Malesef çok kötü bir durum tabi kaçınılaz sonuç ne videodaki kazalar. Allah herkesi kazalardan bellardan korusun...
Minibüs resmen biçti aracı.O hızla kamyon gelseydi ezip geçerdi
quote:
Orijinalden alıntı: iyi kötü çirkin
gebze sanayi bölgesi ve gelenler nerden biraz düşün bakalım
o konuda haklısınız, birşey diyemem :) çok karışık insanları var, her tür Gebze'de toplanmış :) zaten okul bitsin uzaklaşmak istiyorum...
pazar günü başıma geldi duble yol arada bariyer var sağ şeritte kamyon sol şeritte ben geçeceğim Allah tan gaza basmadan önce ufaklık gelir aklıma birkez boş ver dedim birde baktım önümde traktör römorkuyla beraber sol şeritte ve gitmiyor durmuş keşke imkan olup fotoğraf çekilebilse böyle şerefsizler
çok uzaklara gitmeye gerek yok bi balıkesire gidin ordada yolun ortasında yürüyenleri görürsün. ama sorun kaldırımın küçük olması ve/veya kaldırımın batık olmasından kaynaklı. yaya ışıklarını yayalar hiç bir zaman takmadan geçiyorlar. hadi bazılarıda gerçekten yayayı umursamayacak şekilde yapılmış. mesela yolun yarısına kadar yeşil geri kalanı kırmızı olunca yeşil olan yerden geçtikten sonra insan diğer kısımdan da geçmek istiyor. bu arada biri kırmızı yanmaya başlarken diğeri daha yeni yeşil yanmış oluyor yani o kadar fazla zaman farkı var.
Bursa'da da mesela özdilek'in eski fabrikası olan ışıklarda çok kaza oluyormuş. o da u dönüşü olmamasına rağmen u dönüşü yapmak için outlet mağazanın otoparkına girmekten veya aynı otopark çıkışından anayola kırmızı yanarken ana yoldan devam etmek üzere çıkınca karşıdan karşıya geçen yayayı ezerek.
hadi balıkesir'de yaşadım ondan sorunları bilmem normal ama Bursa'da yaşamama rağmen ve bir haberde filan görmeme rağmen böyle sorun olduğunu benim bilmem ama polisin buna göz yumması garipsenecek bir durum.
O Dolmuş neydi ya çok kötü
slm ben bilgin...genç bi tır şöförüyüm...bi konuda bi bilgi vermek istedim.....ben şahsen türkiyede arac kullanmaktan nefret ediorum...iki hafta önce aracımı istanbul- pendik roro dan indirdim...tuzla sabiha gökçen gişelerinden otabana bağlanıcam istanbul yönüne..bilenleriniz vardır...orda yol gişeden sonra ikiye ankara ve istanbul yönü olarak birer şerit olarak ayrılıor...ve ben tır şöförüyüm....benim sola devam ederek istanbul yönüne bağlanmam gerekior ve o ara gişe-ayrım mesafesi hemen hemen 500 mt yok bitiminde bariyerlerin ortası..ne hikmetse soldan gelen baylar bayanlar ukala insanlarımız okadar toleranslı bir sürücü dikkatli kırıcı olmayan bi sürücü olama ragmen sinyalimi verdikten sonra ne hikmetse solumdan gelen benim önümden sağa girior ve ben 10 dk da sol şeride gecemedim ve en sonunda kornaya asılarak solumdan gelen aracın zorla önünü keserek bariyerlere girmeden kendimi attım sol...bu insanlar enden bir tır veya büyük bi arac görünce inadına sollama geregi duyuyor o aracın öndeki yada o anki durumunu düşünmeden???? neden ve nasıl bukadar terbiyesiz olabiliosunuz? ve adamın altında audi a6 marka bir otomobil vardı...ben kendimi sola cekince önünü kestiğim için bana sellektör yapma geregi duydu bide öküz hem suçlu hem güçlü.....millet olarak kim ne derse desin çok benciliz.hele hele trafikte....bunu aşmanız lazım artık...bide ufak bir tüyo verim....özellikle tenteli remorklu çoğu tır avrupa hattında çalışmaktadır..bunlar avrupada arac kullandıalrı için emin olun sizlerden duyarlı ve trafikte kuralcılardır..biraz önyargılılığı kesip büyük araç şöförleri konusunda bukadar önyargılı olmayın..gerci bu konuma gelmemizin asıl endeni kendini bilmez bazı kamyonculardır ama biri aynıysa emin olun diğeride aynı diildir..
sol sinyala karşı sanırım insanlarımızın AMAN ÖNÜME GECECEK GAZA BASMAM LAZIM...düşüncesi var sanırım???????arkadaşlar unutmayınki sinyaller araclara seyretmekte olan bi aracın bi şekilde önündekini gecmesi gerektiği için sola yakıp arkadaki aracı yol ver anlamında uyarması için konulmuş ikaz ışıklarıdır.......bunu unutan asalak insanlarımız var sabırım...keşke öle bi yasa olsada her 2-3 yılda bir insanlara sürüş kuralları hatırlatılsa ve trafiktede uygulansa heran..polis görmezden gelmese şikayet ve olayları..alıcaksın ehliyetini sonra bakalım uyuyomu uymuomu millet kurallara avrupadaki gibi...bi küçük hatırlatma yapim birde.yurd dışındaki insanlar türkler kadar akıllı,pratik alternatif bilgisi olan insanlar diiller...tam tersi kuralların eşliğinde tamamen kuralcı ve robot bi toplum...çünki polis korkusu ceza korkusu var..ve bölede olmalı..
walla birisi bana yol verdiğinde o kadar çok memnun oluyorumki, hele de sıkışmışsam. sanki adam bana bedava para vemiş kadar seviniyorum ve o kadar çok minnet duyuyorum e haliyle elimden geldiği kadar bende yol vermeye çalışıyorum. trafik durmuş ve bende durmuşsam, tekrar akmaya başladığında, önüme girmek için bekleyen adama hemen elimle işaret yaparım gir diye. çünkü, nasıl ki bana yol verildiğinde memnun oluyorsam, bende başkalarına yol vermeliyim die düşünüyorum. saygılarımla.