Şimdi Ara

MOBA oyunu yapmak istiyorum ilgilenene

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.883
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar bu yazımda sizlere aklımdaki ufak tefek projelerden bahsetmek istiyorum. Öncelikle oyun yapma ve mmorpgüzerine açtığım konudan itibaren kendimi geliştirdim. Unity 3d üzerinden vs kaynaklar ile ufak çaplı oyunlar yaptım. Hatta multiplayer destekli bir proje bile yapmaya çalıştım fail olsa da. Neyse başlıktan anlayacağınız gibi MOBA oyunu yapma kararı aldım. Uzun süre dota sonra lol ve son zamanlarda dota 2 oynayan birisi olarak az çok bilgi sahibiyim tür hakkında. Genel olarak düşüncem çoğu MOBA'nın birbirine benzediği ve güzel benzerliklerle birlikte saçma sapan sistemleri birlikte taşıdığı. İşte benim düşüncem burada devreye giriyor. Örnek verecek olursam lol oyununda herkesin "velet" olarak tabir ettiği feed ve troll ile oyundan soğutan tipler yüzünden bu işi profesyonel yapmak isteyen oyuncular bakımından kan kaybediyor. Dota'da ise bahsedilen gibi Rus sayısı var sunucu değiştirme vs gibi yöntemlerle bir nevi kurtulsak bile gerçekten oyunda çok Rus var ve kısaca şuan dota daha kaliteli oyuncuları varmış gibi dursa da al birini vur ötekini halde MOBA piyasası. Benim projem ise daha çok hardcore üzerine yapılı ilk başlarda çok oyuncusu olmayacakmış gibi gözükse de sırf bazı tiplerden dolayı oyundan soğuyan çok büyük bir kitle var. Gelelim teknik meseleye bu oyun diğerlerinden farklı olarak skill sayısını değiştirecek yani q,w,e,r dörtlüsüne mecbur kalmayacağız. Üstelik ultide yok :) çok daha zor bir sisteme sahip olacak daha fazla örnek verirdim fakat kısa kesmek mecburiyetindeyim yinede ilgilenen map tasarımı kodlama animasyon her türlü alandan kişilere ihtiyacım bunlardan herhangi biri hakkında bilgi sahibiyseni aşağıdan bildirin ve pm yoluyla iletişime geçelim. Proje hakkında daha fazla bilgi veremem ancak pm'den konuşurken daha detaylı bir şekilde anlatırım ki şuan aklımda 50 heronun 50'si birden var. Counter'ları skill ve damage'leri bile hazır her şeyi word belgesinde kaydediyorum. Proje hakkında bilgiyi de yine pm yoluyla alabilirsiniz lütfen yorum atmış olmak için atmayın şimdiden teşekkür ederim ( konun bölümünü taşıyabilirsiniz oyun yapımı olduğu için genelde açtım)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blackysf -- 28 Mayıs 2015; 20:11:26 >

• Hayaller güzel ama bunu bilen bir adam seninle niye çalışsın? Altyapıyı nasıl sağlıyacaksın? Sızma testlerini kime yaptıracaksın serverları nerden kiralayacaksın? Bu adamlar gecesini gündüzünü buna vericek onlara ne teklif ediceksin? kaç kişilik bir ekip istiyorsun? Programlama konusunda ne biliyorsun?Daha önce böyle bir işe bile girişmemişsint asarımları kim yapıcak çizimleri kim yapıcak reklamı nerede vereceksin adamları oyuna nasıl çekeceksin Hocam anlıyacağın böyle projeler word belgesine yazmakla olmuyor.
  • .SoS. kullanıcısına yanıt
    Dediklerinizi tek tek cevaplayacak olursam hayal kurmak ve inanmak başarmanın yarısıdır. Altyapı zaten en büyük sıkıntı fakat bu işlere başlayan herkesin başında büyük şirketler yoktu zaten ki indie oyun dediğimiz olay bu boşluktan doğdu şu sıralar valve bu tür oyunlara steam greenlight ile destek veriyor ve bizde kickstarter ve greenlight gibi indie oyunlara destek veren oluşumları kullanma isteğindeyiz. Sızma dediğin olay konusunda fikrim her hafta bir hero yapmak yerine hero'yu yaptıktan sonra her türlü ayarlamayı counter'ından tutun dükkandan aldığı itemler oyunun sonuna doğru alacağı yönüne kadar karar vermek ve hero tam anlamıyla bittiğinde devam etmek server anlamında yada script php anlamında falan diyorsan zaten kod için oluşturmak istediğim bir ekip var. 2013 yazından beri bu işlerle uğraşıyorum dediğim gibi ve az çok bilgim var zaten. Server kiralama vb olaylar zaten işin ileri ki kısmı ama yine de şuan gogle'lasanız bile pek çok server kiralama servisi var. Teklif edeceğim ekip gecesini gündüzünü vermesine gerek yok. İstenileni yapsınlar fazlasına gerek yok gerekirse 2-3 yıl bile sürebilir. Ekip konusunda henüz tam bir düşüncem yok asıl kanım yönetebileceğimden fazla olmaması ve aynı zamanda işleri yürütemeyecek kadar küçükte olmaması. Programlamayı iki önceki paragrafta cevapladım. Daha önce böyle bir işe giriştim dediğim gibi ufak çaplı oyunlar yaptım. Multiplayer'a taşımadım fakat elle tutulur taslaklar koydum ortaya. Tasarımı da ufak 2 boyutlu art work'ler çizerek başladım. Daha sonra Cinema 4D ve Blender gibi programlar yolu ile 3d çalışmalara döktüm. Reklam konusunda pek çok şirketin gelir kaynağı olduğu için çok açık ve yardımcı olan kaynaklar var. Google, Youtube ve Facebook vb sitelere reklam vermek gayet kolay yani basit herhangi projeye bile şuan reklam verebilirim öyle milyon dolarlık tutarıda yok. Ufak ama gösterişli hareketli resimler insanları içine çekecektir. Youtube ve Facebook'ta official sayfalar kurulacak orada ufak tefek bilgiler paylaşılacak. Zaten ben bu oyunu oynarım diyen adam takip edecek oynamak istemeyen o an geçip gidecek. Sırf internet yoluyla pek çok takipçi kazanılabilir. Word belgesine gelirsek bana kalırsa tüm oyun yapımcıları genel olarak bariz bir şekilde bunu kullanıyordur. Ki zaten kullanmaları gerekli öyle kafadan şeyler uydurup oyunu tasarımına başlamak imkansız gibi bir şey. Word belgesi mevzusu da aynı şey heroların skill'inden tutun pasifleri falan counter'ları bunların hepsi mantıkla kurgulanmaz ve kafadan atılırsa oyun oyun olmaz. Bende hero'ların diyaloglarından tutun skill'leri damage'leri ve counter'larına kadar her şeyi Word belgesine depoladım. İşin başı orası oyunun ana teması orası her şey orada yatıyor. Aklıma geldikçe yenilik ekliyor ve değişiklik yapıyorum. Eğer Word belgesine yazmayıp oyuna başlasaydım işte o zaman halimiz yaman olurdu. Yorumunuz için teşekkür ederim ...

• Hocam inandıysanız sorun yok. Ama anladığım kadarıyla önünzde hala tam bir plan yok ve kalkıştığınız iş çok ciddi bir iş. Bu tür projeler gecenizi gündünüze katmadan 2-3 yılda yapılacak işler değil hatta CBTleri bile 3-4 yıl süren oyunlar var. Azminizi kırmak istemem ama şu piyasada özellikle moba türünde bunlar şirketleşmeden yapılacak işler değil. Minecraft gibi bir fikir bulursanız ve bunun üstüne giderseniz ancak bu iş tutar. Fakat piyasada Riot games valve gibi devasa firmalar varken toplama kurulacak bir ekiple ve görev olarak değilde hobi olarak uğraşıcak kişilerle olacak iş değil haberiniz olsun. Yukarıdaki word belgesinden kastım buydu aslında.
  • .SoS. kullanıcısına yanıt
    Yorumunuz için teşekkür ederim. Bende bu işlerin nasıl yapılacağı konusunda ufak bilgiler edinmek amacındayım. Bu başlığı zaten bu yüzden açtım, şirketleşme vs çok para ister ve para içinde bir sponsora ihtiyaç duyulur. Dediğiniz örnekten yola çıkacak olursam Riot Games kurulduğunda daha önce warcraft modu olan Dota'nın iki çalışanı bulunuyordu. Sadece iki kişi tecrübe var doğru ama sadece iki. Sonra kaynak doğru ise Venture Capital adlı firmadan 1 milyon dolar gibi bir meblağ destek alarak gelişmiş ve şuan dünyanın en çok aktif oyuncusu olan League Of Legends'i yapmışlardır. Bundan sizin çıkarımınız nedir bilemiyorum ama bana kalırsa o dönem şuana bakılırsa pek çok kaynaktan yoksundu. Şuan ki gibi indie oyun sektörü yoktu üstelik koca bir rakip olarak önlerinde Dota figürü bulunuyordu. Ellerindeki maddi imkanlarla hem Dota'yı geçmek hemde doğru bir düzene sokmaları gerekliydi. Şuan pek çok rakip var doğrudur ama benim düşündüğüm proje şuan MOBA oyunlarında istediğini bulamayan insanlar için geçerli. Yani daha zor ve casual kitle oyuncularını barındırmayacak şekilde. Ulti'nin olmayışı gibi pek çok etken var ki pm olarak isterseniz belli başlı özelliklerini anlatabilirim. Yani amacım diğer rakiplere karşı düz bir MOBA oyunu yapmaktan çok, onların arasından sıyrılıp türe yeni bir soluk getirmek örnek olarak verdiğim Lol yani kurucusu Riot Games'in yaptığı gibi. Umarım anlatabilmişimdir tekrar teşekkür ediyorum. Kaynaktan bahsetmiştim Riot Games ile ilgili bilgi alırken bu kaynağı kullandım :http://kimkurdu.com/riot-gamesi-kim-kurdu/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blackysf -- 29 Mayıs 2015; 18:30:37 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Mobil oyun yapmak istiyorum
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.