Şimdi Ara

MNG Kargomu kaybetti, ödemiyor, ne yapabilirim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
30
Cevap
0
Favori
13.199
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 3 ay evvel, teknik servisten bana gelmekte olan, içeriği cep telefonu olan kargomu kaybettiler. Kendileri ile yazılı ve sözlü defalarca görüştüm. Bende istedikleri bütün belgeleri de eksiksiz kendilerine ilettim, ama hala zararım tazmin edilmedi, sürekli başlarından savar bir tavırları var. 3 aydır bekliyorum, neden zararımı karşılamıyorsunuz dediğimde, 5 aydır bekleyende var, genel müdürlükten yanıt bekliyoruz diyorlar. Dava açmak istedim ama şöyle bir sorun var, aldığım telefon ikinci el ve fatura ilk sahibinin adına, avukat da faturanın benim adıma olması gerektiğini, ya da o kişi ile bir satış belgemin olması gerektiğini söyledi. Benim o kişiyi bulmam neredeyse imkansız. Fakat kargo giriş ve çıkışları benim üzerime, bu neden yetmiyor anlamıyorum. Konuyla ilgili bilgisi olan bana yol gösterirse sevenirim, yoksa MNG kargo 4 bin liralık cihazımın üzerine yatacak.

• Yapay Zekanın Yanıtı

MNG Kargo Kaybolursa Ne Yapmalısınız?

Kargolarınızı göndermek için güvenilir bir kargo şirketi seçmek önemlidir. Ancak, saygın bir şirket olan MNG Kargo'nun bile kargoları zaman zaman kaybolduğunu unutmamak gerekir. Kargo kaybolması durumunda neler yapabileceğinizi öğrenmek için okumaya devam edin.

Kaybolan Kargoyu Bulma Adımları

Kargo kaybolursa, atmanız gereken ilk adım MNG Kargo ile iletişime geçmektir. Kargo takip numaranızı vererek kargonuzun durumunu kontrol edebilirler. Kargo hala bulunamadıysa, aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

• Kargo şirketine resmi bir şikayette bulunun.
    • Kayıp kargonun içeriğini ve değerini belgeleyin.
    • Hasar veya kayıp için tazminat talebinde bulunun.

Tazminat Süreci

MNG Kargo, kaybolan kargolar için tazminat ödemekle yükümlüdür. Tazminat tutarı, kargonun değerine ve kargo şirketinin sorumluluk sınırına bağlıdır. Genellikle, tazminat tutarı kargonun beyan edilen değerini geçmez.

Mahkemeye Başvurma

MNG Kargo tazminat talebinizi reddederse veya ödeme yapmazsa, mahkemeye başvurabilirsiniz. Ancak, mahkemeye başvurmak uzun ve maliyetli bir süreçtir. Bu nedenle, öncelikle MNG Kargo ile tüm yolları tüketmeniz önerilir.

İpuçları

Kargonuzun kaybolmasını önlemek için şu ipuçlarını izleyin:

• Güvenilir bir kargo şirketi seçin.
    • Kargonuzu dikkatlice paketleyin.
    • Kargonuzun içeriğini ve değerini doğru bir şekilde beyan edin.
    • Kargo takip numarası alın ve kargonuzun durumunu düzenli olarak kontrol edin.

Kargo kaybolması stresli bir durum olabilir. Ancak, yukarıdaki adımları izleyerek kargonuzun bulunmasını ve tazminat almanızı sağlayabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Hiç vakit kaybetmeden Tüketici Mahkemesi'nde dava açmalısınız.
  • Augias kullanıcısına yanıt
    Oraya dava açamıyorum, miktar fazla.
  • Noxco kullanıcısına yanıt
    Tamam da miktar fazla olunca dava açacağınız merci tüketici mahkemesi zaten

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Tüketici Hakem Heyeti değil Tüketi Mahkemesi, sanırım yanlış okudunuz.
  • Augias kullanıcısına yanıt
    Konuyla ilgili çok bilgim yok kusura bakmayın. Evet yanlış okumuşum. Tüketici mahkemesine nasıl başvuruyoruz? Nerede bu kurum?
  • sertosman S kullanıcısına yanıt
    Onu ilk kez duydum, araştırdım ama nasıl başvuralacağı hakkında bilgi bulamadım, nereye nasıl başvuruyoruz?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ptt kargo durumu, Ne diyor bu?
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Dava dilekçesi ve delillerinizle yaşadığınız yerdeki adliyeye gideceksiniz. Ben bir avukattan yardım almanızı tavsiye ederim

Dava açarken yapacağınız küçük bir hata size karşı vekalet ücreti ve yargılama giderlerinin yükletilmesine neden olabilir. O nedenle avukat aracılığıyla dava açmanızı öneririm.
  • sertosman S kullanıcısına yanıt
    Gittim, ilk defa böyle bişeyle karşılaştıklarını söyleyip avukatla görüşmemi istediler, avukat da kaybolan ürünün faturasının benim adıma olması gerektiğini söyledi.
  • Ben yardımcı olmak istiyorum size ancak sormam gerekenler var.

Kargo şirketinde sizle ilgili ne tarz bilgiler mevcut ?

Kargoyu size gönderen kişiden aldığınız veya size gönderdiği kargo teslim tutanağında paket içeriğinde detay mevcut mu ?

• EgeBeyiniz kullanıcısına yanıt
    Kargo sirketiyke uzun zaman calistim. Kargoyu yolladigim makbuz, kaybolan cihazin faturasi ve gonderen firmadan temin ettigim sevk irsaliyesi var. Uzerinde icerik ve kaybolan telefonun imei numarasi yazmakta.

Kargoyu yolladığın makbuzda içerisinde telefon olduğuna dair bilgi var mı ?

Benim yolladigim makbuzda elektronik yaziyor sadece. Ama bana gelen kargoda marka model imei numarasi dahi yaziyor. Zaten gelirken kayboldu kargo.

Tamamdır kaybedildiğine dair tutanak tutulmasını istedin mi kargo şubesinden ?

Eğer istemediysen iste eğer vermezseler noter aracılığıyla iade taahhütlü ihtar çek derdini anlatıcı ve dava edeceğini söyle.

Tutanak istemedim, ama takip numarasını yazınca kayıp diye çıkıyor, onun ekran resmini aldım. İhtarı nasıl çekeceğim bilmiyorum ama, dava ederim deyince kimse sallamadı, defalarca bu şekilde tehdit ettim hatta, hiç umurmasadılar bile. Avukata gittim dava açmak için, fatura senin adına olmazsa bişey yapamam dedi. Bu durumda yine de ihtar çekmem gerekiyormu, ve nasıl yapacağım?
    Ya tamam fatura senin adına olmalı da burada kayıp olan bir kargo içinde patates olsaydı patatesler içinde fatura mı isteyeceklerdi yada köyden tereyağ gönderdi babaannen , babaannen faturamı kesecekti ne alaka .

Avukatım bende meslektaşımı anladım ben pek para kazanamayacağından sallamış
    Açıkcası bende kıytırık bir iş olduğu için beni başından savdığını düşünmüştüm. Ve yanılmamışım anlaşılan. Sonuçta bir ürün kayıp olmuş, fatura bu ürünün maddi değerinin belirlenmesi için gerekli, zarara uğrayan taraf ise benim, ve bu da zaten kargo gönderisinde belli. Peki ben şimdi bu aşamada ne yapmalıyım?
    Belgelerin fotokopisiyle ihtar çek noter aracılığıyla mng genel merkezine iadeli taahhütlü cevap versinler bakalım ne diyecekler gelecek cevaba göre dava açılır.
    Cehaletimi mazur görün, ihtar nasıl çekilir? Notere durumu anlatsam bana yardımcı olur mu? Ve bunun maliyeti nedir acaba? Pahalı bişeyse onu da şu an yapamam açıkcası.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.