Şimdi Ara

MNG KARGO VE ÇALIŞANLARI DOLANDIRILDIM ! (DESTEK) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
189
Cevap
5
Favori
27.850
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
514 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    1 tane mesajın yok faydan yok sırf yardım almak için gelmişsin bu doğru bir şey mi ?

Ben DESTEK vermiyorum. Savcılığa git şikayet et yapacak bir şey yok
  • Bak senin gibi bu kafada insanlar olduğu için biz bu haldeyiz.

Ben insanlar bilinçlensin MNG kargo hakkında kafalarında bir bilinç oluşsun ve sesimi bı yerlere belki duyururum amacı ile geldim. Sende lütfen destek verme. Burda boş konuşmaman en büyük destek bana zaten . Teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ilk_Kazan İ kullanıcısına yanıt
    Bende sürat a söverdim.. 1 ay önce felan ugradim dedim abi kargom gelmedi çalişan diyor abi valla aracimiz yok olan araci elimizden aldilar yetişemiyorum demez mi. Koca bölgeye tek Araba bakar mi abi ya? Hb den kasa aldim.. Almaz olaydim aras kargo kargoyu kirmiş ve kaybetmiş kocaman kasa kutusu nasil kayboluyor anlamiyorum.. Hergun hb ariyorum yok aras ariyorum bugun yarin derken 1ay geçiyor anca buluyorlar neyseki hb 144 liralik hediye ceki Verdi bende yenisini aldim. Genelde Ben anlaşmali yollarim gönderdigim kişi anlaşmasi oldugu için başkasina teslim olmuyor şube den alim vs. Dikkat etmek gerekiyor yolladigin ürün ne oldugunu söylemiyeceksin iyi paketledikten sonra birşey olmuyor kolay Kolay kimseye güvenmiyeceksin ciddi anlamda muhattap bulmak zorlaşiyor malesef..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: xentios

Çok merak ediyorum kargoyu verirken içinde ne var dediniz?

Edit: altta yazmışsınız

quote:

Ayrıyeten bende kargo bilgilerini içeren kağıt mevcut. İçerisinde bir adet bilgisayarin olduğu kesinlikle yazılıdır. Benden alınan kargo parası içerisinde sigorta parasida var. Yani ürünüm oraya sigortalı bir şekilde gidiyor. Fakat böyle bir şey olamaz adamları arıyorum meşgule atıyorlar.

Evet ne yazık ki içinde bilgisayar var demişsiniz birde extra sigorta parası ödemişsiniz. Hırsızlığı o bilgilere ulaşan herhangi biri yapabilir. Sadece kargonun giriş ve çıkış yerleri şüpheli değil yani.

Ben pahalı bir şey gönderdiğim zaman içindeki dandik beyan ediyorum, sigorta ile kargocular ile uğraşmak istemeyen herkese tavsiyemdir.
    bunu nasıl yapıyorsun ben kargo teslim edeceğim zaman koliyi iyice inceliyorlar ,fatura var mı diye soruyorlar
    üstelik içindeki pahalı ürünü belirtmezsen ,bir problem çıktığında nasıl hak iddia edeceksin ?

hatta yurtiçi kargo tuhaf bir uygulama başlatmış ,orijinal kutusunda olsa dahi yetersiz ambalajlama diye bir kağıt imzalatıyor ,o kağıdı incelediğinizde oluşacak hasarı sigorta ödemeyecektir yazıyor

son olarak bana yaşattıkları nedeniyle yurtiçi kargoyu tamamen silme durumuna geldim ,adamlara hiç kimse bir şey yapamıyor ,adeta devlet içinde devlet gibi olmuşlar ,bir durumla karşılaşsak nasıl hak arayacağız bunlardan ,şubeler telefonları dahi açmıyor ,mh.lerine şikayet bildiriyorsun ama biz bir şey yapamayız diyorlar

kargo firmaları yüzünden internetten alımdan soğuduk
    tabi birde konu sahibi gibi durumlarda çok yaşanmaya başladı

en iyi kargo ups galiba ama çoğu firmada onunla çalışmıyor

• Sonöysmbükücü S kullanıcısına yanıt
    öyle bir sorun çözemezsin ayrıca suçlu duruma düşersin ki mekan basmaktan direk içeri alırlar. Şu gençliğin kanı amma kaynıyor.
  • Ankarada olsan A takımı hallederdi..
  • quote:

Orijinalden alıntı: C.CEMİL

bunu nasıl yapıyorsun ben kargo teslim edeceğim zaman koliyi iyice inceliyorlar ,fatura var mı diye soruyorlar
    üstelik içindeki pahalı ürünü belirtmezsen ,bir problem çıktığında nasıl hak iddia edeceksin ?

hatta yurtiçi kargo tuhaf bir uygulama başlatmış ,orijinal kutusunda olsa dahi yetersiz ambalajlama diye bir kağıt imzalatıyor ,o kağıdı incelediğinizde oluşacak hasarı sigorta ödemeyecektir yazıyor

son olarak bana yaşattıkları nedeniyle yurtiçi kargoyu tamamen silme durumuna geldim ,adamlara hiç kimse bir şey yapamıyor ,adeta devlet içinde devlet gibi olmuşlar ,bir durumla karşılaşsak nasıl hak arayacağız bunlardan ,şubeler telefonları dahi açmıyor ,mh.lerine şikayet bildiriyorsun ama biz bir şey yapamayız diyorlar

kargo firmaları yüzünden internetten alımdan soğuduk
    tabi birde konu sahibi gibi durumlarda çok yaşanmaya başladı

en iyi kargo ups galiba ama çoğu firmada onunla çalışmıyor

Alıntıları Göster
    İşte hocam bu arkadaş eğer içinde bozuk atari beyan etseydi hem sigorta parası ödemeyecek hem de çaldırmayacaktı.

İçine bomba koymuş manyak gibi dalmazsanız şubeye kimse kargonuzun içine bakmaz. Bugüne kadar 1 kere yaşadım bunu Mng kargoda onlarda 25 tl lira tutan kargo için 45 lira istemişti. Hemen yurtiçine gittim 25'e gönderdim. Ben en çok Mng kargo ile sorun yaşıyorum.

Son olarak evet kargoyu kafanıza göre paketliyorsanız, bu işlerden anlamıyorsanız, adalete güveniniz tamsa sigorta ile gönderin. Sigortasız gönderip orası burası kırıldığında "ama internetteki rastgele bir adam sigortasız gönderin demişti" diye gezmeyin.

• xentios kullanıcısına yanıt
    şu zamana kadar sayısız ürün almış ve göndermişimdir ,senin dediklerinde hiç mantık yok
    bu ülkede binlerce insan değerli eşya gönderiyor ,ne yani bozuk atari deyip kargoda kaybolmayacağının garantisi var mı ,peki o zaman ne yapacaksın ?
    içine bomba koymuş manyak gibi ne demek ,sen kafa mı buluyorsun ?

kargocular gönderinin ne olduğunu bilmek zorunda ,çünkü gerçekten bomba gönderiyor da olabilirsin

ya dediğim gibi sen bu işlerden hiç anlamıyorsun ve laf olsun diye yazıyorsun
    kafanıza göre paketliyorsanız ne demek ,orijinal kutusunda diyorum oku bari ve zaten sigorta ödeme yapmaz diyor ,bu durumda nasıl sigorta yaptıracaksın ?

üstelik diğer kargolar niye böyle saçmalamıyor da sadece yurtiçi kargo bunu yapıyor ?
    amaçları belli kargonu sağa sola fırlatıp parçaladıklarında ,ama bak sen imzalamışsın yeterli koli yapmadığını diyecekler
    gönderdiğin ürün cam falan olur da ,ha tamam haklılar dersin

orijinal ambalajda ürün önce naylon kılıfına konmuş ,köpükleri ile korunuyor ve kalın kartonu var
    daha ne olacak ,çelik kasaya koyup mu göndereceğiz ?
    ki zaten gönderdiğim ürünün % 90 lık kısmı metal ve üzerine 50-60 kiloluk bir şey düşürmezsen yada 2-3 metreden aşağıya atmazsan mümkün değil zarar görmeyecek bir ürün bu anlattığım

neyse yine boşuna cevap vermişim ,sen laf olsun diye yazan birisiymişsin
    blok

• Sonöysmbükücü S kullanıcısına yanıt
    Kesin yaparsın.
  • Bu bilinen bir yöntem. Kaçıncı oldu artık sayamadım...
  • xentios kullanıcısına yanıt
    15 yıl mesaj yazmayıp nasıl oluyor da geçen sene birden aklına forum gelip yorum yapmaya başlıyorsun ?
    bu tip üyelikleri forum yönetimine bir türlü kabul ettiremedik ,şüpheli üyelik olduğunu

katılım zamanı: 10 Ağustos 2004
    2. el mesaj sayısı: 12
    Gerçek toplam mesaj sayısı: 744
  • quote:

Orijinalden alıntı: C.CEMİL

15 yıl mesaj yazmayıp nasıl oluyor da geçen sene birden aklına forum gelip yorum yapmaya başlıyorsun ?
    bu tip üyelikleri forum yönetimine bir türlü kabul ettiremedik ,şüpheli üyelik olduğunu

katılım zamanı: 10 Ağustos 2004
    2. el mesaj sayısı: 12
    Gerçek toplam mesaj sayısı: 744
    Sizin kafanıza göre mi gireceğim foruma istersem bir 30 sene daha yazmaz sonra girerim.

Konuya dönersek;

Kargoya bomba koyan adam bomba koydum demeyeceğine göre, taşınan bütün kargoları kontrol etmelerine olanak olmadığı gibi hayali ütopyanız da kontrol etseler bile gönderdiğiniz aletin içini açamayacakları için gönderici beyanı güvenlik için hiçbir anlam ifade etmiyor.

Kullanıcı beyanını bir tek şunun için istiyorlar. Kırılacak, bozulacak eşya ise sigorta parası ödetmek; eğer ödemezseniz de bozulduğu zaman sorumluluk almamak. Tek amaçları bu.

Benim en sorun yaşamadığım kargo yurt içi, asıl kötüsü mng. Ha şubede çalışan bazlı herkes sorun yaşayabilir orası ayrı.

Son olarak konu sahibi arkadaş eğer dediğim gibi beyanda bulunmuş olsa hırsızlık babında hiç bir sorun yaşamamış olacaktı. Şimdi oturup hakkını aramakla uğraşmak zorunda. Ve emin olun sosyal medyada ses getiremezse onu almak için yıllarca uğraşacaktı. Eğer ekşide veya burada iyice gündem olursa ancak yardım ederler kendisine.

• 6-7 bin değerinde ürünü

aras mng sürat kargo ile falan göndermem. ups tercih ederim
  • Biraz paraya kiyip Ups veya Yurticiyle gonderin. Savcilikla zaten olay cozulur ama adamin senin kargonun degerini ve icerigini vs bilmesi garip
  • Bazıları;
    -kargoyu, takip nosunu ve şubeyi nerden biliyor demiş.
    Belki sen organize ettin der gibi. Şuan o riski en aptal insan almaz heryer kamera dolu.
    Ek olarak küçük zarf olsa anlarım kimlik sormamayı ama büyük bir kutu leptop olduğu anlaşılır daha eline aldığında.
    Ne olursa olsun iş kargonun sorumluluğundadır.
    İnşallah o şerefsiz yakalanır. İki tarafta rahata erer. Tabi leptop hala duruyorsa.
    Öne çıkaralım ki firma ilgilensin. Geçmiş olsun kardeşim.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hakkini kesinlikle ara o alan kişi senin böyle bir kargon olduğunu nerden biliyor. Bilen birisi o telefondan bisey gösteriyor diyorsun belki arkadaşım kimliği bu diyor fakat o durumda kimliği nasıl buluyor. Aslında bu tarz durumlarda teslim esnasında alıcıyla irtibata geçilse daha da güvenceli olur. Şahsen ben alım-satım yâda değerli eşyaları kesinlikle kargoyla göndermiyorum zamanında 1.000tlden oldum sağolsunlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kargonu kimin aldığı belli değil ve MNG Kargo çalışanları tarafından dolandırıldığını iddia ediyorsun. Bu çok iddialı. Kargo çalışanlarının teslim anında kusuru olabilir ama bu onların seni dolandırdığını yada dolandırmadığını nasıl gösterebilir?
    Bu zamana kadar suç duyurusunda bulunmaman hata olmuş. Telefonlarını açsalar ve kendileri ile konuşsan ne çözülecek? Kargoyu teslim adam adamı bulmaları mümkün değil, bunu emniyet yapacak. Emniyetin yapması içinde senin harekete geçmen gerekecek.

Bu tür hırsızlıkların firmaların hacklenmesi veya içeriden girilmesi sonucu sistemdeki kargo içerik notlarından kargolarda ne olduğunu görebilen birilerinin yaptığını düşünüyorum. "Sisteme girelim, içinde dizüstü/notebook olan kargoları süz, alıcı adresi İstanbul, gönderici şehir dışı kargolar, alıcı ve gönderici şahıs, şu şubeler kimliksiz teslimat yapmıyor, bunları geçelim, şu şubeler kimliksiz teslimatta esnekler, tamam hedefteki kargolar bunlar"

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi interwap -- 25 Ekim 2019; 8:33:50 >

• Cavşırı C kullanıcısına yanıt
    Hocam, Şikayetvar adlı platform firmalardan para alıp şikayetleri kullanıcıya hiçbir şey söylmeden siliyor. Çok da iyi bir yer değil yani, yazdığın şikayetin firmaya göre hiç işleme alınmaması bile olası maalesef.
  • Konuyu öne çıkardım takipteyiz

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TulparHAN

1 tane mesajın yok faydan yok sırf yardım almak için gelmişsin bu doğru bir şey mi ?

Ben DESTEK vermiyorum. Savcılığa git şikayet et yapacak bir şey yok
    Benim de dikkatimi ilk bu çekti. Forum ahalisine tek bir faydası olmamış. Tamam forumu gelip okumak da serbest ama tek bir teşekkür bile yazmamış.
    Belki aslında bizim gibi normal kullanıcıdır ama şikayetinde nick'i belli olmasın diye böyle yeni bir hesap açmış olabilir diye de düşündüm.
    Neyse, sonuç olarak ortada bir hakısızlık varken kim olduğuna bakmadan her türlü destek vermek lazım.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.