Şimdi Ara

MMS nedir? Hakkında Herşeye Dair..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
29.819
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Hayatımızda uzun süredir bulunan bu teknolojinin tüm bilinmeyen yönlerine eğilelim istedim. Artık nede olsa Turkcell ve Avea MMS üzerine çeşitli kampanyalar yapıyor ve ücretsiz olarak bize deneme şansı sunuyorlar.

Önemli soruların cevaplarını editleyerek bu mesaja sürekli eklerim diye düşünüyorum..

Şimdi yardım etmek isteyen arkadaşlar şu sorularıma yardımcı olabilirler, başkaları içinde çok faydalı bir kaynak olur..

1- Ülkemizde bir MMS mesajı için desteklenen kb sınırı kaçtır?

- Ben ya 30 yada 300 kb diye hatırlıyorum, bilginiz var mı arkadaşlar? 167 kb ve 5 kb denedim ikiside daha iletilmedi nedense..

2- Ülkemizde MMS'ler operatörler arası gönderilebilme durumları nasıl?

- Turkcell'in tutumundan dolayı şu anda örneğin Turkcell ile diğer operatörler arasında MMS alışverişi yapılamazken Avea-Vodafone ve Vodafone-Avea arasında MMS gönderilebiliyor.

3- MMS hangi teknolojiyi kullanıyor?

- Yanlış bilmiyorsam veri paketleri aracılığı ile iletilen bu teknoloji, GRPS altyapısını kullanmakta.

4- MMS gönderim ücretleri ne kadar?

- Bir MMS gönderim ücreti şuanda Avea ve Turkcell'de 2-3 SMS bedeli kadar yada 4-6 kontör civarında. Gayet pahalı olduğunu düşündüğüm bu teknoloji yıllar sonra hayatımıza ücretsiz kampanyalarla daha da fazla girdi.

5- MMS gönderirken GRPS'in açık/aktif olması gerekiyor mu?

- MMS ayarları yaparken de bağlantı ayarları yaptığımdan ben açık olması gerek diye düşünüyorum. Farklı bir fikri ve bilgisi olan varsa iletirse sevinirim.

6- MMS gönderirken GRPS altyapısı kullanıldığına göre gönderilen MMSler kb boyutu kadar cepten internet kullanımı olarak mı ücretlendiriliyor?

- Bildiğim kadarı ile hayır. MMS ücreti zaten alındığı için giden veri için ücret ödenmiyor diye biliyorum. Farklı bilgisi olan?

7- MMS gönderdikten sonra karşı tarafa hemen iletilir mi yada neden iletilmez?

- Öncelikle karşı tarafında MMS ayarlarının yapılmış olması gereklidir. Eğer her iki tarafta da ayarlar var ise, benim bugün yaşadığım gibi karşı tarafa MMS gitmesse benim gibi oturur bu başlığı açarsınız :)

Daha da sorular aklıma geldikçe eklenecektir. Bilgisi olan ve yorum yapmak isteyen arkadaşların katılımlarını bekliyoruz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi basturkemin -- 10 Nisan 2008; 23:06:35 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

MMS Nedir: Her Şeyi Hakkında

MMS (Multimedya Mesaj Servisi), metin mesajlarına ek olarak fotoğraf, video ve ses gibi çeşitli multimedya içeriği göndermene ve almana olanak tanıyan bir mesajlaşma servisidir.

MMS mesajları, normal metin mesajlarından (SMS) daha büyüktür ve daha fazla veri aktarabilir. Bu, daha zengin ve etkileşimli mesajlar göndermeni sağlar.

MMS Nasıl Çalışır?

MMS mesajları, metin mesajlarından farklı bir protokol kullanarak gönderilir. MMS protokolü, multimedya içeriğinin kodlanmasına ve mobil cihazlar arasında aktarılmasına olanak tanır.

MMS mesajları göndermek için mobil cihazın MMS desteğine sahip olması gerekir. Ayrıca, MMS mesajlaşma servisinin etkinleştirilmesi ve mobil cihazının bir veri bağlantısına sahip olması gerekir.

MMS Kullanmanın Faydaları

MMS, önemli anları paylaşmak ve daha etkileyici mesajlar göndermek için kullanışlı bir yoldur. MMS kullanmanın bazı faydaları şunlardır:

• Fotoğraflar ve videolarla anları paylaşma
    • Ses klipleriyle duyguları iletme
    • Slayt gösterileri ve kartpostallar gönderme
    • İşletmeler için ürün ve hizmetleri tanıtma

MMS mesajları, mobil cihazlar arasında zengin ve kişisel mesajlaşma için etkili bir yol sağlar.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • vodafone dan aveaya aveadan vodafona gönderebilirsin.........
  • mms alırken veya gönderirken siemens telefonda açık olması gerekiyor gprs in nokiada direk geliyor
    kb sınırrı telefondan telefona göre değişiyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: hepsi1lesme16

mms alırken veya gönderirken siemens telefonda açık olması gerekiyor gprs in nokiada direk geliyor

kb sınırı telefondan ziyade operatörün sınırına göre değişmiyor mu? ben öyle biliyorum. Yani atıyorum Türkiye'de max. MMS boyutu 30kb gibi bir sınırlandırma vardı diye hatırlıyorum yani böyle genel birşeydi diye..

@ sevimlican,

ilgili maddeyi güncelledim, Vodafone'u arada unutmuşum; aslında MMS kampanyaları ile ilgili başlık olacaktı sonra işe yarar diye değiştirdim, ekledim, saolasın
  • en.wikipedia.org
    Multimedia Messaging Service - Wikipedia
    http://en.wikipedia.org/wiki/Multimedia_Messaging_Service

burada mms boyutunun en fazla 300 kb olacagını söylüyor.ama şebekeye göre değişir sanırım.

benim telefona kurdugum bir yamayla ben bunu 1000 kb a cıkardım ve 800 kb büyüklüğünde mms gönderdim.karşıya gitti.boyut olarak ne kadar gitti bunu bilmiyorum tabi.

birde vodafone'da mms almak için gprs'in açık olmasına gerek yok.mms'i açtırmak gerekiyor ama.diğerleride büyük ihtimal öyledir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi veziroglu -- 10 Nisan 2008; 23:31:39 >

• quote:

Orjinalden alıntı: basturkemin

quote:

Orjinalden alıntı: hepsi1lesme16

mms alırken veya gönderirken siemens telefonda açık olması gerekiyor gprs in nokiada direk geliyor

kb sınırı telefondan ziyade operatörün sınırına göre değişmiyor mu? ben öyle biliyorum. Yani atıyorum Türkiye'de max. MMS boyutu 30kb gibi bir sınırlandırma vardı diye hatırlıyorum yani böyle genel birşeydi diye..

@ sevimlican,

ilgili maddeyi güncelledim, Vodafone'u arada unutmuşum; aslında MMS kampanyaları ile ilgili başlık olacaktı sonra işe yarar diye değiştirdim, ekledim, saolasın

Avea ve Vodafone'un mms sınırını bilmiyorum fakat trcell de MMS boyutu max. 500kb olabiliyor. ama telefonun da desteklemesi önemli.. sizin telefonunuz 100 kb gönderebiliyorsa daha fazlasını gönderemezsiniz.. ama telefonunuz 1mb gönderebilen bir telefon olsa bile turkcell hattınızla 500kb den fazlasını gönderemeyeceğinizden 1mb mms gönderemezsiniz..

Turkcell web sitesinden alıntı:
    quote:

MMS yoluyla resim, ses, video boyutlarında kısıt var mı?

Turkcell MMS sistemleri 500k’ya kadar* videoları, resimleri ve ses dosyalarını MMS olarak gönderebilmenize olanak sağlar.
    *Telefonun desteklediği MMS boyutu telefonun teknik özelliğidir. TurkcellMMS sistemleri en fazla 500k’ya kadar destek vermektedir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _uuur_ -- 10 Nisan 2008; 23:33:31 >

• bu durum telefona has bi durum ben şuan 6630 da 300 kb gördüm en ekliyorsun ama bu 300kb hepsi karşı tarafa gitmiyor küçülmüş halde gidiyor telfonun özelliğinede bağlı sebeke servisinede
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • güzel paylaşım
  • teşekkür ederiz
  • Telsim zamanında 60kb'dan büyük dosya yollayamıyordum, şu anda Vodafone'da durum nedir bilemeyeceğim.
  • şebeke lerin kendi sitelerinde net bir bilgi verilmiyor göremedim, 500 kb gidebiliyorsa ücretlendirme nasıl bu 4 kontürmüdür yoksa fazla kontürmü ???
  • quote:

Orjinalden alıntı: aslanoto

şebeke lerin kendi sitelerinde net bir bilgi verilmiyor göremedim, 500 kb gidebiliyorsa ücretlendirme nasıl bu 4 kontürmüdür yoksa fazla kontürmü ???

5kb de yollasanız 500kb de yollasanız 4 kontör. Ayrıca Turkcell kullanıyosanız son 5 aydır her ay kampanya düzenliyor mms ile ilgili..
  • Avea'da mms boyut sınırı 500 kB mı hâlâ?

Ayrıca sanırım gönderen telefonun kendi kısıtlamasıda olabiliyordu öyle değil mi? Mesela operatör 500 kB desteklese bile bazı telefonlar 300 kB göndermeye izin veriyordu?
    Peki alıcı telefonda böyle bir telefon kaynaklı limit olabilir mi yoksa operatörün desteklediği boyutta mms'i alabilir mi?

Ben bir arkadaşa mms yollayacağım ama telefon modelini bilmiyorum? mms'i alabilir mi alamaz mı emin değilim, yüksek olasılıkla mms destekleyen bir telefon kullanıyor ama modelini bşlmediğinden mms'i alır mı alamaz mı emin değilim, birde ayarları yoksa mms yollandı diye ayarlarıda otomatik alır mı öncesinden..

Not: Her ikimizde Avea abonesiyiz, konuyu Google'da ararken buldum, yeni konuda açmak istemedim..
  • 10 gün kadar önce avea dan mms paketi almıştım. iphone 4 ile yolladığım mms ler bb9800 hariç hiç kimseye ulaşmadı. MH yi arayıp sorduğumda, konuyla ilgili çalışma var denmişti.
  • Bilgilendirme için teşekkür ederim, sanırım 50 mms alıp deneme yanılma yöntemini kullanacağım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fuckulteli

Bilgilendirme için teşekkür ederim, sanırım 50 mms alıp deneme yanılma yöntemini kullanacağım.

iphone kullanıyorsan ve o çalışma bitmediyse gitmez.

Ama 3.2 mb kameralı telefonumla, orjinal boyut olarak ayarladığım fotolar herkese ulaştı.
  • İlkel bir telefon kullanıyorum hâlâ, SE w700i

20-30 saniye 500kB altında video göndereceğim..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.