Şimdi Ara

MMORPG oyun yapmak istiyorum (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
0
Favori
12.880
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İlk önce sana uygun olan oyun motorunu belirlemelisin, piyasada bu iş için biçilmiş kaftan olan oyun motorları var var mesela BigWorld Tech,Esenthel ve Hero Engine ya da istemci-sunucu mimarisini senin kodlayacağın bir motor seçmelisin bunlarada UnrealEngine,CryEngine,Unity gibi motorlar işe girer.

Bu motorların kendine has veya kullandığı dilleri vardır. Mesela UnrealEngine'nin dili UnrealScript iken CryEngine %100 C++ dilini kullanır.

Bu dilleri öğrenmeden kesinlikle bir MMO oyunu yapamazsın.

Burası sadece programlama bölümü idi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: baris7777

quote:

Orijinalden alıntı: TheTimesOfTR38

milletin hayalini kırmadan yardım etmeye çalışın beyler.
    Basit olarak gamemaker'dan yapmaya başlayabilirsin. Şirket kurmakmış falan kim uyduruyor bunları? şirket bina en son iş. önce bi yapıp arkadaşların arasında deneyeceksiniz baktın ki sarıyor 1-2 kişi daha bulup devam.

Ben uyduruyorum ikile şimdi.Şirket kurmadan Mmorpg nasıl yapıcaksn? Eclipse gibi 2d saçma bişe yapmicaksan şirket kurman lazım.Hiç şirketsiz bilgisayarsız (dandik olmayan bişe) oyun kuran gördn mü? Aeria Games,Alaplay falan bir sürü ŞİRKET var.İmkansız deil ama dediğim gerçekler değişmez sen istediğin kadar yaz devam et hadi.

Barış arkadaşım kaç tane oynu yaptın ve şirket kurdun çok merak ediyorum?

Oyun yapmak için ilk adım bir bina satın almak asla olamaz. Oyun yapmak için hayal gücünün geniş olması ve hırslı olman ilk adımdır zaten hırsın seni buralara sürüklemiş bence bu insanlara hiç kulak asma ve flash öğrenerek işe hemen bugün başla...

Ayrıca dandik dediğiniz Eclipse 2D bile bir oyundur ve RPG'dir hatta bir çok oyuncuya sahiptir. Zaten önemli olan da insanları eğlendirmesidir...

• Kendinizde hayal gücü 0 oldugu için cocugun gelecegiyle oynamaya calısıosunuz siz önce yarınınız için plan kurun bunun gibi. Yardım edemiyorsanız da susun cocuk yardım istemiş eleştiri değil. Arkadaşımızın dediği gibi gamemaker ile yavastan oyun yapılandırmasını anlamalısın bu iş bina kurmak gibidir temelin saglam olucak kolaylarla başlıcan sonra zorlara..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Turk_Magician

quote:

Orijinalden alıntı: baris7777

quote:

Basit olarak gamemaker'dan yapmaya başlayabilirsin. Şirket kurmakmış falan kim uyduruyor bunları? şirket bina en son iş. önce bi yapıp arkadaşların arasında deneyeceksiniz baktın ki sarıyor 1-2 kişi daha bulup devam.

Ben uyduruyorum ikile şimdi.Şirket kurmadan Mmorpg nasıl yapıcaksn? Eclipse gibi 2d saçma bişe yapmicaksan şirket kurman lazım.Hiç şirketsiz bilgisayarsız (dandik olmayan bişe) oyun kuran gördn mü? Aeria Games,Alaplay falan bir sürü ŞİRKET var.İmkansız deil ama dediğim gerçekler değişmez sen istediğin kadar yaz devam et hadi.

Barış arkadaşım kaç tane oynu yaptın ve şirket kurdun çok merak ediyorum?

Oyun yapmak için ilk adım bir bina satın almak asla olamaz. Oyun yapmak için hayal gücünün geniş olması ve hırslı olman ilk adımdır zaten hırsın seni buralara sürüklemiş bence bu insanlara hiç kulak asma ve flash öğrenerek işe hemen bugün başla...

Ayrıca dandik dediğiniz Eclipse 2D bile bir oyundur ve RPG'dir hatta bir çok oyuncuya sahiptir. Zaten önemli olan da insanları eğlendirmesidir...

GameMarkerle başlasın başlasında Arkadaş ne demiş mmorpg yapcam hacı direk olaya dalcam anlamında.Benm şirketim yok açıkçası Fakat şirketsiz büyük bir mmo yapılamaz onu demek istemiştim orda sinirlide bir anıma denk geldi her neyse.Unity3D kullanarak yaptığım oyunum var Online deil ama gayet güzel
    Online oyun yapımına kadroyu toparladıkdan sonra yapıcam.(Bu arada 2 katlı binada çalışıcaz büyük ihtimal şirket sayılır.) Ayrıca Eclipse bir oyun deil,tam tersine EDİTÇİ'likdir.Adam yaptığı bir oyunu oyun yapma programına çevirmiş ve millete sunmuş edit bir program yani sen orda mapı tıktıktık seç oyunu yaptm de olmaz işte kodlaman lazım sprit bulman lazm,grafik ayarlaman,odayi vb. olayları kendin yapman lazım.GameMaker Eclipseden çok daha iyidir bence emek var en azından.

Not:Yine destan yazmışm

• Tek başına yapman yıllarını alabilir sadece onu söyleyeyim ne kadar programlama bilgin olsa hatta Silkroad gibi bi oyun çıkarman imkansız olur.
  • quote:

pacman mmorpg mi kardes o programdan anca pacman yaparsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: Coleslaw

Tek başına yapman yıllarını alabilir sadece onu söyleyeyim ne kadar programlama bilgin olsa hatta Silkroad gibi bi oyun çıkarman imkansız olur.

+1.benim arkadas var yazılım mühendisliği okudu degil oyun bastan yapmak baska bir mmorpg nin kodlarını bastan yazmak bile tek basına yıllarını alır.
  • hey dostum sana tavsiyen armorgames tarzı büyük velet oyunları sitelerine gidit orda oyun tasarıcısı olarak çalışman yani flash oyun yapmam.ilerleyen zamanlarda kendini geliştirdiğinde oraları bırakıp online bir oyunda designer olarak çalış.Yanlış bu oyun 3 boyutlu olsun.neyse sonra işi anladığında git bir kaç adam bulup browser tarzı bir mmorpf oyun yap.Sonra tutarsa oyununu paralı yap ve gelen paraları biriktir ilerleyen zamnalarda iyi bir kadro oluşturarak mmorpg oyun yap.Bak dostum ben bunu yapmadım ama yapan bir şirketi çok iyi biliyorum hatta nasıl geliştiğini nasıl devleştiğinide.AE adlı şirket çok basit bir browser oyunla başladı geliştirdi geliştirdi sonra ilk mmorpg bazlı browser oynu yaptı ve sonrada ordan gelen paraylada şuan browser oyunlar arasında bir ilk olcak oyunu yapıyor adamlar.ismi legend of lore
  • 11-12 yaşındaki çocukların bir bölümü nedense hep oyun yapmaya merak salıyor anlamış değilim
  • Yürü koçum benim seni kim tutar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jinora

quote:

Orijinalden alıntı: z Z z Z z Z

Her yaz böyle bi tip çıkmasa olmaz

+1

+2
  • lan siz yapamassınız diyonuz ama cevat yerliyde böyle söylediler adam dünyanın en iyi şirketlerinden biri
  • quote:

Orijinalden alıntı: cr1t1c4l

lan siz yapamassınız diyonuz ama cevat yerliyde böyle söylediler adam dünyanın en iyi şirketlerinden biri

Evet foruma konu açmıştı.Başaramazsın demiştik.
    "adam dünyanın en iyi şirketlerinden biri" anlamadım adam=şirket?
    Ayrıca onlar 3 kardeş.Neden sadece Cevat Yerli diyorsun? Ve neden lanlı konuşuyorsun velet misin?
  • Benimde böyle bi hayalim var ama Bilg Müh okuyup 5 yılda kendimi iyice geliştirerek (Modelleme-Çizim vs) başlamak.Kendim yapamasamda bu tarz şirketlerde çalışmak.

İlk başta Mmorpg çok saçma olmuş ama android , flash vs neysede direk mmo yapamazsın hele programlama vs bilgin yoksa hiç olmaz.
  • Şu yorumlara bakınca aklıma neden türkler oyun yapamıyor sorusu geldi... Neden yapabilsinler ki? Oyuncular bile başlamasını desteklemezse, dalga geçerse... Soruya gelince bu yaşta başlar ve kendini adarsan, ayrıca senin gibi bir kaç da arkadaş bulursan bıkmadan usanmadan devam edersen knight online'ı yaparsın bu da ne ya dersen blizzart amcaya merhaba da dersin. Önce inanmalı insan...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Flooo -- 26 Temmuz 2012; 20:28:21 >
  • Beyler burada dalga geçilecek bir konu yok öncelikle bunu belirteyim.

Fikir üretmek , fikri gerçeğe dönüştürmenin ilk adımıdır.Bunu unutmayın.

Bir Türk istedi mi her şeyi başarır yeter ki azim etsin ve devamlı çalışsın.

Ülkemizde Video oyun sektörü bile tam gelişmediği için MMO oyun yapmak isteyenlere küçümseyici hatta dalga geçerek tavır alıyorsunuz ve az da olsa haklısınız ama yapılmasının zor olması yapılamayacağı manasına gelmez.

Şimdi arkadaşa önerilerime geçelim.

Arkadaşım ilk önce MMO 'yu unut.Daha doğrusu bir tarafta tut ve onu düşüncelerinle dahada geliştirmeye daha iyi ne yapabilirim diye kafa yormaya çalış diğer taraftan da Video oyun yapımcılarının bu işe nasıl başladıklarını , ne gibi gelişimler geçirerek bu günlere geldiğini araştır.

Her ne kadar Türkçenin evrensel dil olduğunu savunup , yabancı dilim zayıf olsa da burada maalesef önemli olan yabancı dildir.(Türk Oyun yapım şirketlerinin az olmasından dolayı.) Oyun dünyasında destanlaşan oyunların ilk serilerini oyna , onları modlamaya çalış.Çoğu oyun firması modlamadan yapıma geçmiştir.

Örneğin Dünyadaki efsane oyunların arasında kendine bir yer elde etmiş Türk yapımı At ve Kılıç Oyununu ele alalım.

Talewords Röportaj

Röportajdaki : özellikle `Ben de bir bilgisayar oyuncusu olduğum için benim de bir oyun yapmak üzerine hayallerim vardı. Daha küçük çaplı oyunlar yapıyordum` ile "İlk prototipi ben yazmaya başladım. Oyun ilk çıkıp yayınlayana kadar 5-6 kişilik bir ekibimiz vardı. Eşimle birlikte bir deneme versiyonu hazırladık." kısmı şimdi ciddiye almayanlara iyi bir yanıt olmuştur sanırım.

Konuyla alakalı diğer videolar :

Ayrıca senin işine yarıyacak bir Kitab buldum ama indirme linki patlamış arkadaşlardan rica et belki indirenler yeniden yüklerler : Oyun yapımı hakkında kaynak

Küçük oyunlar başla , bu oyunlar Kimsenin daha önce düşünmediği mesela ilk video oyunlardan tetris'in , tersten oynanan tarzı Dream of Pixels oyunu gibi oyunlar yap.Eğlence ve görsellik olsun Angry Birds gibi.Kendine özgü bir oyun yapısı olsun.Mesela senden sonra oyun yapanlar o , oyunu tanıtırken senin oyunu örnek göstersin.

Daha sonra elde ettiğin hasılat ve çevreyle , asıl hedefindeki hayalini kurduğun MMO oyunu yapımına başla.

Oyunun 2 kademeli olsun.

1. versiyonunda bugüne kadar yapılmış ve tutmuş oyunlardan yararlan.

2. versiyonda grafik kaliteni geliştirirken , oyunda yeni şeyler dene ama bunu oyunun amacını saptırmadan yap ve oyuncularını mutlu etmeye çalış.

Ayrıca oyunlarında Türk teması ve gerçeklik öğeleri bulundur.Millet artık bıktı uzak doğunun çan çin çonundan , batınında çatlamalı , patlamalı görseli güzel içeriği boş oyunlarından bıktı.Artık millet bir boşluk içinde , Oyunlarda Türk öğeleri görmek istiyor.Bu teorimi At ve kılıç oyununun (Her ne kadar Türk temasından uzaklaşıyor olsada bkz : Napolyon savaşları) dünyada elde ettiği başarıya bakarak anlayabilirsiniz.

Unutma iyi bir oyun yapımcısı iyi bir oyuncu olmaktan geçer , oynadığın oyunlarda , oyundaki eksiklikleri ve yaptığı yenilikleri ara kendi projenle karşılaştır.Oyuncuların , oyundaki eksikliklere ve yeniliklere verdiği tepkiyi araştır.Çoğu güzel oyunun Türk fanları mevcut.Biraz oralarda dolaş , oyunun daha iyi olması için ne yapılması gerektiğini inan onlar daha iyi biliyor.

Sonuç olarak Özetle :

Oyun Modlama > Küçük Eğlenceli Oyun > Çizgi Film çizimlerde orta boy eğlenceli bilgisayar oyunları > Private Server > MMO Oyun

Tarzında bir gelişim göstermeye bak direk MMO yapıcam diyerek başlarsan işe fazla bir ilerleme gösteremezsin.

Tabi bunlar benim şahsi düşüncelerim.Yinede sen bilirsin.Umarım az da olsa yardımcı olmuşumdur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tarkanim -- 14 Ocak 2013; 14:56:40 >

• Adam dogru duzgun bisi yazmis biri de cikmis her yaz cikar boyleleri diyo yaptiginiz tek bisi var oda insanlarin fikirlerini yargilayarak köreltmek işiniz gücünüz bu la siz ne b.ka yariyosunuz ? Sizin gibi geri kafalilar iki lafi bir araya getiremeyip insanlarla konusamayan asosyal insanlar. bir b.k bildigini zanneden ama aslinda hic bir b.k bilmeyen bir baltaya sap dahi olamamis ang.t tipler.. başka bir işe yaramazsiniz sizden olsa olsa iki tekerlegin arasinda on numara bi dingil olur. Adam Lise 2 de ve bir hayali var senin neyin var insanlari yargiliyosun. Herkesin sahip oldugu beyine bile sahip degilsin..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Al işte bi tane daha. Bende gta6'yı yapmak istiyorum napcaz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: \\RivenDeLL//

Al işte bi tane daha. Bende gta6'yı yapmak istiyorum napcaz?

Ben de ferrari istiyorum amma veren yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: PhotoJava

quote:

Orijinalden alıntı: \\RivenDeLL//

Al işte bi tane daha. Bende gta6'yı yapmak istiyorum napcaz?

Ben de ferrari istiyorum amma veren yok

Ya hocam. Biraz araştırıp da gelseler...

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.