Şimdi Ara

MMORPG oyun yapmak istiyorum (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
0
Favori
12.815
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: NİİNOVA

Cryengine 3 photosop lua xml 3ds max maya profosyonel ogren toplamda en az 2 yil ugras. bu sirada mantik ve hayal gucunu gelistir. zaten ogreniyorken oyunun %40 ni yapmis olursun. Gerisinide biraz mantik ve hayal gucu ve ogrendiklerinle yaparsin her turlu. C++ gibi dillere gerek yok xml ve lua yeter. cryengine basit zaten icinde hazir objelerde var. yapay zekayi flow graph ve xml ile yapacaksin.

C++ bilmeden mmo yapamazsın, bilip bilmedeb yönlendirmeyelim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Phylian

quote:

Cryengine 3 photosop lua xml 3ds max maya profosyonel ogren toplamda en az 2 yil ugras. bu sirada mantik ve hayal gucunu gelistir. zaten ogreniyorken oyunun %40 ni yapmis olursun. Gerisinide biraz mantik ve hayal gucu ve ogrendiklerinle yaparsin her turlu. C++ gibi dillere gerek yok xml ve lua yeter. cryengine basit zaten icinde hazir objelerde var. yapay zekayi flow graph ve xml ile yapacaksin.

Cryengine 3 için konuşuyorum. Cryengine 3 de xml lua ve cryengine 3 deki flow graph çok iyi bilirse yapabilir.
  • quote:

quote:

quote:

Cryengine 3 için konuşuyorum. Cryengine 3 de xml lua ve cryengine 3 deki flow graph çok iyi bilirse yapabilir.

Flowgraphda ağ mimarisi için yeterli node yok. C++ ile kendisi kodlamak zorunda nodeları.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Flowgraphda ağ mimarisi için yeterli node yok. C++ ile kendisi kodlamak zorunda nodeları.

Ha evet o konuda haklısınız. Onlıne olabilmesi için lazım ama genel olarak flow graph yetiyor.

• önce ne yapmak istediğini çıkartman gerekiyor daha sonra o iş üzerinde nelere ihtiyaç duyacagına karar verip ona göre yazılımını grafiğini seslendirme vb şeyleride ön planda toparlaman gerekir daha sonra plan projen dahilinde gerekli işlerle hareket edebilirisin programlamanı iyi geliştirmen lazım c++ genel olarak oyun programlama yapılıyor grafikte maya yada 3ds max da ileri gelier buna benzer baya bi programlamalar kullanacak motorlar da var iyi bir araştır bir çok yayıncı firmanında kitaplarını incele MMmorg üzeride çalışan firmalarıda incelemeye al prensiplerine dikkat et. detaycı olunması gereken konu.
  • Fatih sultan mehmet 21 yaşında istanbulun anahtarını almış şevkini kırmadan azimle yürü hayat bu herşey olur
  • 2 defa gitmiş yazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TSF Aristona -- 9 Aralık 2013; 23:37:19 >
  • Ne zaman donanımhaberde bir konuya baksam insanların bilgisizliğinin seviyesi beni şaşırtıyor. Yine 2-3 kişi dışında herkes boş konuşmuş. Daha hayatında tek satır kod yazmamış insanlar buralarda yorum yapıyor sanırım.

C++'yı bırak XML yeter diyen çıkmış. XML'in hangi amaçla kullanıldığını öğrenin önce. Programlama dili bile değil.
    LUA genellikle oyunlarda basit scripting işlemleri için kullanılıyor. Örneğin eventlar.

Fatih Sultan Mehmet 21 yaşında İstanbul'u fethetmiş ancak 21 yaşına bastığı gün "Hadi kankalar Bizansa saldıralım." dememiş. Uzun süre bu saldırıyı planlamış, toplarını dövdürmüş. Şimdiki nesil gibi okumaktan ve araştırmaktan aciz değilmiş.

C++ bilmeden MMO yapamazsın diyen çıkmış. C++'nın tek avantajı low level konularda kolaylık sağlaması, performanslı ve cross platform çalışması. C++'da yapabileceğiniz çoğu şeyi C# ve Java gibi dillerde de yapabilirsiniz. C++ bilmeden de MMO yapılır.

MAYA? Lol.

quote:

Al sana yardım.En az 5 katlı bir şirket tutman lazım.25-30 kişilik bir takım kurman ve hepsine ayrı ayrı bilgisayar alman lazım vede ayrıca bu takımın farklı alanlarda olması lazm

Eğer sallamadan önce biraz araştırma yapsaydınız, son zamanlarda hit olan birçok oyunun büyük oyun şirketlerinden değil indie yazılımcılardan veya yazılım şirketlerinden çıktığını öğrenebilirdiniz.

quote:

Asp,Php,C++,Alegro,DirectX,OpenGL,Java,Flash(çok önemlidir) ve Takımınızda herkesin bir kütüphane yapması lazım ( Kitapların konulduğu yer sanmayın :D)

O'RLY? Bu yazdıklarının ne olduğunu 1 defa olsun araştırdın mı? C++ ve Java'yı anlarım da, ASP??? Herkesin bir kütüphane yazma zorunluluğu?

Uyarın için teşekkürler. Uyarmasaydın şehrin göbeğinde bir arsa alıp kütüphane dikecektim.

Ayrıca kitapların konulduğu yere kütüphane denmez. Kitaplık denir. Bu konudaki facepalmların sınırı yok.

quote:

Çizim için çok usta programlar lazım müzik vb için isede aynısı lazım.

Neymiş bu "usta" programlar?

quote:

Senelerdir beklediğimiz Diablo 3 ü örnek verebilirim.

Diablo 3'ün geç çıkmasının arkasında birçok neden var. Blizzard gibi büyük bir şirkette işler daima yavaş ilerler. Yazılımcının 1 saatte yapabileceği işlem testler, kalite kontrolleri, toplantılar derken 1 haftayı bulabilir. Ayrıca Blizzard Diablo için hiçbir fazla yazılımcı bulundurmadı.

quote:

lan siz yapamassınız diyonuz ama cevat yerliyde böyle söylediler adam dünyanın en iyi şirketlerinden biri

OK

quote:

Şu yorumlara bakınca aklıma neden türkler oyun yapamıyor sorusu geldi... Neden yapabilsinler ki? Oyuncular bile başlamasını desteklemezse, dalga geçerse... Soruya gelince bu yaşta başlar ve kendini adarsan, ayrıca senin gibi bir kaç da arkadaş bulursan bıkmadan usanmadan devam edersen knight online'ı yaparsın bu da ne ya dersen blizzart amcaya merhaba da dersin. Önce inanmalı insan...

Klasik optimist görüşü. Biraz realist olun. Eğer bu işler kolay ve azmederek yapılabilecek işler olsaydı, şuana kadar birileri mutlaka yapmış olurdu.

Şirket kurman gerekiyor diyenlere ise cevap verme gereği bile duymuyorum.

Senin yapman gereken (gerçi biraz geç kaldın sayılır) HTML5 oyun geliştirip bunları Facebook veya mobil platformların appstorelarında pazarlamak. JS öğren hem frontendde hem backendde kullanırsın. 2D veya izometrik kamera oyunları geliştirmek devasa boyuttaki 3D oyunları geliştirmekten çok daha kolay. Indie yazılımcıların ve yazılım şirketlerinin son yıllardaki uygulamaları bu yönde. Hem geliştirmesi kolay hemde pazarlama konusunda birçok avantajı var. Kendinizi Blizzard sanmanıza gerek yok. Siz kendinizi tek veya 2-3 kişilik ekiplerin geliştirdiği oyunlarla kıyaslayın. Peak Games gibi bir firma bile bu kadar büyük boyuttaki projelerin altına giremedi ilk etapta. Oyun geliştirme programlamanın son derece üst düzey bir konusu ama görünen o ki Türkiye'de son derece underrated bir sektör.

• İnsanların çok çılgın hayalleri var hayal kurmak güzel birşey ama birazda insanda beyin olması lazım.Devasav şirketlerin milyon dolarlık harcamalarla ürettiği oyunları siz 3-5 program 2-3 click ve 5 arkadaş yapabileceğinizi düşünmeniz bariz salakça.
    (Not:Oyun yapmış bir yazılımcıyım.)
  • merhaba evet bende bir oyun yapmak istiyorum veyya var olan bir oyun scriptii baya degistirmek istiyorum onereceginiz program hangisdir mmo rpg oyun ola bilir php html az cok biliyorrum
  • Bu memleket bilgisayar başından hayal yokeden loserlar yüzünden bu halde. Kendiniz bir hiç olabilirsiniz. Herkesi öyle sanmayın. Daha hayatının başında bir genç sizden tavsiye istiyor insan yerine koyup.

Burdaki kimseyi kaale alma.
    Daha önce bir avuc insanla cok basarili rpgler yapilmistir. Hatta bir taneside dunyaca unludur turk bir grup yapti ama pardon onlar yapamaz. Siz biliyorsunuzdur tabi o yüzden hangi oyun oldugunu söylemeyim.

LOLde elmas lige cikan kendini pro gamer saniyor.

Daha once 2 oyun firmasinda calışmiş ve şu anda keyfi olarak muhendislik üzerine eğitim alan biri olarak.

Oyun yapim asamalari hikaye grafik animasyon ses programlama olarak ayrilabilir. Hangi kisimda yer almak istedigine karar vermelisin önce.
    Ancak şunuda unutma oyun yapmakla oyun oynamak tamamen farkli seylerdir. Sirf işin bu oldugu icin nefret edip oyun oynamayabilirsin.

Kararini verdikten sonra temel olarak baska diller ve alternatif orogramlar kullanilsada şunlari söyleyebilirim

Tasarim icin, 3dsmax, maya vb
    Programlama icin ise c,c++ konusunda uzman olman gerek.
    Buna diger alternatifleri yada veritabani konularini yazmiyorum.

Bu bahsettigim konularda uzmanlasman programlamada en az 4 yilini tasarimda ise yetenegine bagli olarak 2-4 yilini alir.

Lise 2 ogrencisi olarak hedefini koyman cok guzel. Eger lisede kendini gelistirirsen inan bana hem universitede hemde kariyer hayatinda bu eziklerden onlarca kat daha öne gecersin. Sacma sapan bi universitede okuyorum ancak oda arkadasim camiada unlu sayilabilecek bir tasarimci. Yaptigi isi keyif alarak yapiyor ve bazi isleri saniye basina calisiyor. Inan bana millet 300 lira icin ziraat bankasi kuyrugunda beklerken o arkadas evde kulaklik eglene eglene disariya is yaparak dunyanin parasini aliyor.

Turkiyede bu konuda bayagi gerideyiz bunlar gibi insanlar yüzünden. Herşeyden once bir abin olarak şu tavsiyeyi asla unutma. Sana yapamazsın diyen bir insan ya kendi hic birseyi basaramamis yada mukemmel bir sosyal statude olsa bile ISTEDIGINI basaramayip kendini kandirmis mutsuz ve korkak biridir.

Ek olarak tek basina bir oyun yapman imkansiza yakindir. Yapsan bile kapsamli yada detayli olmaz. Sadece render sürelerine omrün yetmez :) o yüzden hangi kisimda yer alacagina karar ver. Ekibini kur. Dene. Başaramazsan bile tecrube edinirsin. Dünyada onlarca oyun firmasi var. Bu konusanlar bir tanesinin mulakatina girse knightla lolden baska biseyden bahsedemezler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Easx -- 27 Aralık 2015; 18:33:10 >

• Cryengine en ünlü oyun yapma motorudur, Ücretsiz sürümleri mevcut bir programdır kendisi. İndir yap!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 4Revenge -- 27 Aralık 2015; 21:46:02 >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.