Şimdi Ara

mkvtoolnix ile ilgili

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
272
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba dostlar, sorum şu. 4k remux film arşivi yapıyorum. Mkvtoolnix ile filmlere türkçe dublaj ve altyazı da ekliyorum fakat bazı filmlerde iki tane video kaynağı çıkıyor. Çoklamayı başlatırken,1920x1080 olan versiyonu dahil etmemem kalite kaybı ya da başka bir probleme sebebiyet verir mi? Ayrıca hem 4k hem fullhd versiyonun olmasının sebebi nedir aynı film içinde?

    mkvtoolnix ile ilgili







  • Tam olarak emin değilim. Ama Full HD'yi, film 4K desteklemeyen sistemlerde de açılabilsin diye koymuş olabilirler mi ?

  • belkide fhd asıldır.4kya yukseltmişlerdir. aslı 4k değildir yani.remastered sürümüdür. Bu arada rumuzunu epey kullandım,acil şifalar diliyorum🙏



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gamer10 -- 25 Aralık 2021; 7:42:25 >
  • Dağıtımda Bluray Remux ve TrueHD diye belirtmiş yani upscale değil. 4K isteniyorsa 1080p gereksiz, 4K içine 1080p koymaları geriye dönük uyumluluk için.

  • @cdemir bende bi türlü anlayamadım. @poko001 fakat 1080p olan vlc de karıncalı ve siyah beyaz, media player classicte ise sadece yeşil görüntü veriyor. Poko001 hocam ben o zaman 1080p görüntüyü dahil etmeden çoklama yapayım hem gereksiz alan kaplamasın.


    @Gamer10 geçmiş olsun. Umarım daha iyi olmuşsundur.

  • Evet çok iyi geldi Allah'a şükür 🙏 ama iyi gelmesse baska fix ilaçları var ellerinde, onları yazarlar. Yani sözün özü, iyi gelmesse bildir bunu ilk fırsatta 👍👍

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • TrancoBuscass kullanıcısına yanıt

    Bahsettiğiniz sorunların muxing ile alakası yok, player'lardan kaynaklanıyor. Player'lar video codec'i düzgün çözemediğinde abuk sabuk görünümler çıkar ki VLC bu konularda kötü player'lardan biri. Yeşil görüntü tehlike işaretidir, GPU'nun cevap vermediği anlamına gelir, sistem kilitlenebilir veya çökebilir. Potplayer öneririm, göstermediği codec'e rastlamadım fakat böyle bir sorun olursa donanımdan kod çözmek (GPU/HW/hardware acceleration) yerine CPU kullanılırsa sorun çözülebilir. GPU yerine CPU kullanımı diğer player'larda da sorunu çözebilir, denemek lazım.

  • poko001 P kullanıcısına yanıt

    Hocam vakit ayırıp cevaplar verdiğin için teşekkür ederim. Potplayer'ı deneyeceğim. Birde şunu sorayım. 4K filmleri test amaçlı açıyorum PC de altyazı senkronunu kontrol etmek için fakat KMplayer, MPC, VLC, 5KPlayer hepsi kasıyor ve filmler hep donuyor. Acaba sistemim mi yetersiz? GTX960m ekran kartı ve i7-4720HQ işlemcili laptop.

  • TrancoBuscass kullanıcısına yanıt

    4K videolar AVC (h264/x264) ise yüksek, HVC (h265/x265) ise çok yüksek CPU kullanır, player'larda hardware decoding/acceleration yapılırsa CPU rahatlar. Bildiğim kadarıyla GTX960 H265 decoding desteği veriyor bu durumda yapmanız gereken player'ı donanımdan hızlandırma yapacak şekilde ayarlamak. Player'lardaki VMR, EVR, Haali, Madshi gibi video renderer'ların ayarlanmasıyla donanımdan video kodu çözme işlemi yaptırılır. Bu ayarlar donanımlara göre farklılık göstereceğinden GTX960 nasıl en verimli şekilde kullanılır bunu sizin araştırıp bu video renderer'ları deneyip Windows Görev Yöneticisinden en az GPU ve CPU kullananı seçebilirsiniz. Benim sistemimde en az sistem kaynağı kullanımını Windows 10'un filmler ve TV adındaki kendi player'ı yapıyor, ardından VLC ve Potplayer sonrasında MPC, KMP, GOM vs.

  • iki tane görüntü dosyasının olmasının sebebi cdemir'in ilk yanıtta bahsetmiş olduğu 4k desteklemeyen sistemler için koyulmasıdır.Silmeniz bir kayba uğratmaz sizi.Sadece dediğim gibi 4k desteklemeyen bir sistemde açmaya kalkarsanız açamazsınız.Sildiğinizde ise yer tasarrufu yapmış olursunuz.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.