Şimdi Ara

.MKV Dosyaları için en iyi player yardımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
3.251
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

mkv containerındaki 720p video dosyalarını oynatmada yardıma ihtiyacım var...

Öncelikle görüntüde hiç bir yavaşlama ve senkron bozukluğu olmadan VLC player ile oynatabiliyorum. Hatta MPC ile de oynatabiliyorum ama o zamanda 5.1 ses alamıyorum. Bi aralar Nero Showtime + Helai Media Splitter ile oynatıyordum ama sebebini anlamadığım bi şekilde artık oynatmıyor. Player'ın penceresine görüntü geldiği anda program sanki stop tuşuna basmışım gibi duruyor.

Diceksiniz madem VLC ile oynatıyorsun daha ne istiyorsun ama VLC 5.1 AAC sesleri sadece stereo olarak görüyor. Net'ten indirdigim 720p NhaNc3 release lerde sesler 5.1 AAC vede yaklaşık 30-40 tane böyle film var elimde. Hem görüntü çok iyi hemde herbirinin boyutu 2GB.

Ses AC3 veya DTS olursa VLC de hiç bir problem olmuyor. MPC de ayarlarda Custom Channel Mapping i 6 ya getirdiğim halde değişen bir şey olmuyor. Üstelik MPC ile hiç bir ses formatında 5.1 ses alamıyorum :(

Donanımsal bir problemim olmadığına eminim çünkü 1080p DTS ve AC3 dosyalar bile gayet normal çalışıyor. Galiba MPC de yanlış bir şey yapıyorum ve ne olduğunu bilmiyorum... Ayarlarla 5.1 sesi halledebilmek mümkünmüdür? veya kullanmamı tavsiye edeceğiniz başka bir program varmıdır?

Her tür yardım için şimdiden teşekkürler...

• Merhaba. mkv dosyaları için MPC'yi öneririm. Bende harici ses çözücü olduğundan MPC 5.1 sesi sorunsuz bir şekilde harici çözücüye gönderebiliyor ancak MPC'nin dahili Dolby/DTS çözücüsünü kapatmam gerekiyor. Bir başka forumda 5.1 seste sorun yaşandığında AC3 dekoderinin kurulmasını ve MPC'de onunla ses çözme işleminin yapılmasının önerildiğini hatırlıyorum. "AC3 Filter" dekoderini buradan veya sayfasından indirebilirsiniz.

• Gom player dene.
  • quote:

Orjinalden alıntı: emptyrean

Merhaba. mkv dosyaları için MPC'yi öneririm. Bende harici ses çözücü olduğundan MPC 5.1 sesi sorunsuz bir şekilde harici çözücüye gönderebiliyor ancak MPC'nin dahili Dolby/DTS çözücüsünü kapatmam gerekiyor. Bir başka forumda 5.1 seste sorun yaşandığında AC3 dekoderinin kurulmasını ve MPC'de onunla ses çözme işleminin yapılmasının önerildiğini hatırlıyorum. "AC3 Filter" dekoderini buradan veya sayfasından indirebilirsiniz.

emptyrean, yardım için teşekkürler...
    sistemde AC3 decoder zaten kurulu. Ama nedense ayarlarına bakmak hiç aklıma gelmemişti. Meger 16 bit 2.0 Stereo çıkış için ayarlıymış.
    24 bit 5.1 çıkış için ayrladığımda bütün problemler ortadan kalktı. Artık her mkv dosyasını Core AVC + Core AAC + AC3 filter + MPC ile sorunsuzca ve 5+1 sesle izliyebiliyorum...

Herekese yardımları için çok teşekkürler

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    3D için Mp4 mü Mkv mi en iyisi
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.