ya benımde 3.5 -4 gozlugum var ama gozlugu cıkarınca pek fark etmio yanı uzaktakı kucuk yazılar harıc herseyı ayırtedeblyorum. acaba mıyop deılmıyım?
Çok sorun olmuyor.Genel şeyleri görebiliyorum.Sadece yazıları ve uzaktaki insanların yüzlerini seçemiyorum.Ayrıca insanları photoshoplu gibi görüyorum.Pürüzsüz yüz.
quote:
Orijinalden alıntı: ozerayan
1.5 1.0 gozlugum kirldi yenisi yapilana kadar zulum gibi geldi 2 gun
2 günmü yarım saatte olması gerekirdi
2 gözümde -5.50 lens kullanıyorum 7-24. Tavsiye ederim çok rahat gözlükten çok çok daha rahat
Bu söylediklerime doktor dışında pek inanan yok... Gözlerim 6.25 ve daha 14 yaşındayım... Nedeni: bilinçsizlik ve küçüklükten gelen gözlük takma isteği...
1.50 miyopum derste ve araç kullanırken takıyorum gözlüğü.
quote:
Orijinalden alıntı: dv6000
Lens takın gözlüklerden kurtulun.Onunla uyuyun,yüzün,banyo yapın.Ayda bir çıkarıp atın.
Not : ( 2.00 miyopum)
bende lens kullanıyorum ama abartma o kadar da değil
quote:
Orijinalden alıntı: murtican35 1.25 ve 1.50 arabada tv izlerken takıyorum ama takmadığımda kimseyide seçemiyorum
aynen
quote:
Orijinalden alıntı: Mr.gamer
Aranızda varmı -1.50 miyop olup gözlüksüz gezen
vize final harici kullanmıyorum kopya çekerken rahat oluyor. 6-7metre uzaklıkda babam olsa tanıyamıyorum resmen hayat kalitemin ..... koyuldu
yazdığımı göremiyorum ben
Benimde 3.75 sol - 3.50 sağ miyop. Gerçekten de çok farkediyor gözlük takmayınca.
1.50 sol 1.75 sağ taraf
quote:
Orijinalden alıntı: Mr.gamer
Aranızda varmı -1.50 miyop olup gözlüksüz gezen
1.75 2 side sınav saati hariç hiç takmadım 4-5 yıldır lens var ama tak çıkar uyutmuyor en rahatı yarım görmek :D
1.5 ve son 9 aydır takıyorum. Gözlükle tabi ki çok daha iyi oluyor ama gözlük takmaktan nefret ediyorum. Lazer ameliyat olmayı da hiç düşünmüyorum internette okuduklarımdan sonra. Lens-gözlük karışık gidecek sanırım.
Gözler 3 olunca mecbur takmak zorunda kaldım
1.5-2 iken takmıyordum takmayınca gözüksüz dolaşmak çok kötü olmuyor ama o gözlüğe 1 kere alışınca sıkıyorsa takma. 3 olan gözlüğe alışmadan önce gözlüksüz dolaşıyordum aynı gözle ama şu anda imkansız.
iki gözümde 3 derece miyop gözlüğü bi tek yatarken çıkarıyorum :)
2 derece miyop var en kısa zamanda gözlük almam lazım,daha önce gözlük takmadığımdan çabuk sıkılırım diye de korkmuyor değilim.
yorumları okuyarak ibret aldım.
0 a 0.25
Sınıftan bi arkadaşımın 1.75 di önündeki tahtayı okuyamıyordu yazık ya acıdım.
Miyop olmak manzara seyredememek,uzaktan gelen hatunları kesememek,havuza girememek,tatilin zehir olması, halısaha ve benzeri sporlarda cok fazla zorlanmak vs vs .
Çok kötü birşeymiş .
lens kullanıyorum....Ama artık gına geldi...Bende sevmiyorum gözlük takmayı