Şimdi Ara

Mitsubishi fabrikasını 1 euroya satıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
606
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Japon otomotiv üreticisi Mitsubishi'nin, kapatma kararı aldığı Hollanda'nın Limburg eyaletindeki NedCar isimli fabrikasını 1 euro sembolik değerle satmak istediği bildirildi.

Hollanda Başbakan Yardımcısı ve Ekonomi Bakanı Maxime Verhagen, BNR radyo kanalına yaptığı açıklamada, Mitsubishi;nin Dış Üretim Müdürünün kendisine, personeli devralmak koşuluyla fabrikayı 1 euro sembolik değerle satmaya hazır olduklarını söylediğini belirtti.

Japon otomotiv devi pazartesi günü yaptığı açıklamada, Hollanda;daki NedCar fabrikası da dahil Avrupa;daki tüm üretimini durdurma kararı aldığını duyurmuştu. Mitsubishi, bir yıl içinde bu kararını hayata geçirmeyi planlıyor.

Mitsubishi;nin kararını hayal kırıklığıyla öğrenen Born kentindeki NedCar fabrikasında çalışan bin 500 işçi, seslerini duyurabilmek için cuma günü greve gitme kararı aldı.

Ülkenin en büyük otomobil fabrikası konumundaki NedCar;ın kapatılmasının Limburg bölgesi için büyük felaket olacağını ileri süren sendikalar ve muhalefet partileri, hükümetten olaya yakın ilgi göstermesini istiyor.

• fabrikadan bir kaç kare

• yok mu bir eurosu olan bir baba yiğit alsın şunu da işletsin
  • Ben 1 euro sembolik değeri anlamadım kardeş
  • şu an cebimdeki bozukluklarla bu fabrikadan 6 tane alabiliyorum demek ki:)
    Annemin kumbaradan hiç bahsetmiyorum bile
  • Fabrikayi satin aldim beyler. 10 cent kapora gönderdim, yarın da devir islemleri icin hollanda'ya ucuyorum.

fabrikayi satin almak mesele degil de, ucak bileti parasini zor denklestirdim. geri donus icin para kalmadi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Utku

Fabrikayi satin aldim beyler. 10 cent kapora gönderdim, yarın da devir islemleri icin hollanda'ya ucuyorum.

fabrikayi satin almak mesele degil de, ucak bileti parasini zor denklestirdim. geri donus icin para kalmadi.

1 ay çalıştırır uçak alıp dönersin. Tek sıkıntın o olsun
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İyi yapmışşın tamda öro düşmüşken iyi yatım..
  • Jet fadıl alsın fabrikayı , getirsin TR ye , başlasın üretime...

İyide para verir...

Zaten şu Mitsubishi COLT modelide bir zamanlar üretmek istediği İMZA modeline benziyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ebu Computer -- 9 Şubat 2012; 8:29:35 >
  • alınca üstümüze kalan borçlar kaç kuruş
  • fabrikayı kapatmaya kalksalar 1500 işçinin tazminatıyla 2 tane fabrika kurarlar zaten. işçi tazminatlarından kurtulmak için devredecek yer arıyorlardır..

yüksek maaşla çalışan teknik elemanların olduğu avrupa ülkelerinde üretim yapmak maliyetli oluyor.. 10 yıla kalmaz bir çok firma kaçar avrupadan
  • quote:

Orijinalden alıntı: MetuEs

fabrikayı kapatmaya kalksalar 1500 işçinin tazminatıyla 2 tane fabrika kurarlar zaten. işçi tazminatlarından kurtulmak için devredecek yer arıyorlardır..

yüksek maaşla çalışan teknik elemanların olduğu avrupa ülkelerinde üretim yapmak maliyetli oluyor.. 10 yıla kalmaz bir çok firma kaçar avrupadan

Doğru tespit...

Toyota Honda Hyundai Opel gibi fabrikaların TR ye fabrika açmalarının nedenlerinden biride buydu...

1- Türkiye araç sayısı yönünden avrupa ülkelerine göre oldukça bakir ve pazar potansiyeli yüksek.

2- İşçi maliyetleri avrupaya göre daha düşük.

3- Üretilen araba Avrupa ülkelerine , Rusya Azerbaycan Ermenistan gibi eski SSCB ülkelerine ve güney doğumuzda kalan arap ülkelerine kolaylıkla ulaştırılabilir.

Bu 3 neden türkiyede araba üretimini cazip kılıyor.

Dediğiniz gibi ilerde başka markalarda avrupadan kaçıp türkiye ye doğru gelebilir.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.