Şimdi Ara

mitsubishi colt & punto evo

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
80
Cevap
1
Favori
3.694
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • merhaba.ismim umut.punto evo 1.3 multijet sahibiyim aracımı 2 senedir kullanmaktayım.memnunumda ama biraz sıkıldım aktive modeli standart olarak birçok iyi donanımları var extra start&stop var ama bazı donanımların olmayışı dediğim gibi biraz sıktı..şehiriçi yakıtı 4.7
    az km yapmaktayım senede 10000 anca bu yüzden de değiştirmeyi planlıyorum.aklımda 2011 colt var.hiç mitsubishi kullanmadım.
    ve otomatik düşünüyorum.aktif olarak yeni kasa colt kullanıcılarından aracın eksi ve artılarını ve tecrübelerini paylaşmalarını rica ediyorum.
    puntoyu satıp colt almaya değer mi?
    coltun atm ile herhangi bir sıkıntısı var mı? bir kaç başlık okumuştum genellikle olumlu yazmışlar ama başlıklar eski olduğu için yetersiz kaldı benim için.
    ses yalıtımı, konforu ,donanımı, yakıtı ne kadar, 2. eli ,sağlamlığı, kronik sorunu var mı , sürüş dinamikleri ??? gibi (aklınıza ne gelirse) konularda bilgilerinizi paylaşınız ve punto evoyla bir kıyaslama yapınız. saygılarımla







  • arkadaşlar yardım lütfen birkaç güne karar vermeliyim!!
  • şu aralar aracımı colt ile değiştirmeyi düşündüğüm için; colt'u çok araştırıyorum.

    Açıkçası 1.3mjet puntodan sonra colt 1.3 amt yakıt olarak sizi üzebilir. Eğer aracınızın bir problemi yoksa, istediğiniz donanımlar belli ölçülerde halledilebilir sanırım.

    sonuçta mjet şehiriçi 4.7lt değerine sahipken, colt 6.5-7lt yakıyor. Çok mu aslında benzinli atmosferik için çok iyi bir değer ama turbo dizel bir motordan sonra yakıt maliyeti olarak sizi üzebilir. Mjet 20kuruş yakarken, colt 32kuruş yakacak. yılda 10bin KM için sizi üzebilir.
    LPG ise biraz çetrefilli ama yapılabilir. BRC uygulayan var...

    Puntoda olmayıp Colt'ta olan donanımlar nelerdir? Ya da puntoda olmadığı için satmanıza sebep olan donanımlar nelerdir?

    Colt donanımına gelince; ABS, EBD, BA ve 4airbag, yarı otomatik klima, yol bilgisayarı, 4hoparlör mp3 cd çalar, yağ & far & park sensörü, 15' alaşım jant.

    Colt bu donanımlardan ibaret.
    Coltun avantajı yok mu ? var; sorunsuzluk, daha iyi yarı otomatik şanzıman; ama iki araç da tek kavrama otomatik...
    Puntodaki konfor eğer corsa c ile aynı ise(corsa ile aynı altyapı sonuçta), colt'un motor sesi avantajı olabilir. Düşük devirlerde benzinlinin sesini duymazsınız.




  • öncelikle teşekkür ederim.evet punto ile corsa konforu hemen hemen aynı.motor da aynı diye biliyorum.collta olan tüm güvenlik sistemleri puntodada mevcut abs ebd vs gibi.aracımın hiç bir sorunu yok.ilk sahibiyim 35000 de.benim punto manuel.2 havayastığı var.geçen sene 2 tane kronik sorununu yaşadım biri direksiyon motoru(city mod) diğeri ise kapı menteşeleri ile ilgili sorundu ikiside garantiden anında değişti hiç bir sorunuda yok.
    bildiğim kadarıyla colta olup aktive puntoda olmayan hız sabitleme ve far yağmur sensörü sis farı.coltun yeni manuellerinde start&stop var.benim puntodada park sensörü ve s&s var.puntodan uzun yolda memnunum, yol tutuşu konforu sessizliği seriliği uzun yolda iyi buluyorum.
    ancak şehir içinde konforsuz kalıyor evonun süspansiyonlar sert çukur geçişleri baya sarsıntılı.muhtemelen coltta da serttir.birde uzun yolda hız sabitleme olayı gayet konfor veren bir sistem.
    eski aracım civic premiumdan biliyorum.hiç otomatik vites araç almadım bugüne kadar.sehir içinde genelde sıkışık trafik oluyor manuel olması dezavantaj olmaya başladı benim için.coltta olan hız sabitlemede çok iyi avantaj.
    yani colt puntoya göre hız sabitleme, otomatik vites, iç hacimde ferahlık ve 2. el alacağım için elime yaklaşık 5000 tl kalması, belki periyodik bakım masrafı konularında avantajlı.bilmiyorum ama belki kasko konusunda bile avantajlı olabilir..
    coltun puntoya göre dezavantajı yakıtı ve belki biraz yol tutuş onuda colt testi yapmadığım için belki diyorum..lpg de düşünmüyorum.coltun manuelide alınabilir.
    servisle konuşmuştum puntoya sonradan hız sabitleme takmıyorlar, sis farı gibi ayrıntı halledilir zaten.




  • colt
  • +2airbag, hız sabitleme ve sensörler +5000TL avantajınız varken;
    Yakıt tüketimi dezavantajınız olacak. yol tutuşunun iyi olduğunu söylüyorlar. Puntoyu aratacağını zannetmem.

    Colt'u manuel alırsanız, stop&go ve ekonomi donanımları olacak. Manuel olursa, konfor olarak istediğinizi alamayabilirsiniz.
    Colt'a konfor amaçlı geçmek istiyorsunuz; Uzun yolda hız sabitleme, şehir içinde otomatik olması sebebiyle... Manuel alırsanız şehir içinde puntoya göre fazla yakacak Bu durumda aynı aracın benzinlisi gibi olacak belki sizi üzebilir... Açıkçası konfor istiyorsanız, biraz daha nakit ayarlayıp C sınıfı araçlar bakmanız yararınıza olur...

    Colt'a otomatik(amt) olursa geçtiğinize değer sanırım...
  • lpgli colt puntodan az yakar fazla donanim sunar. coltta hiz sabitleyicide var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iki araç arasında coltu seçmiştim
  • Mrb arkadaşım.
    Eşim manuel araç kullanamadığı için Honda Civic aracımı satıp 2008 Colt Amt aldım. Yaklaşık 1 sene oldu alalı ve 26000km ye yakın yol yaptım bunun 23000kmsi LPGli kullanım.
    Civicten sonra konfor olarak sıkıntılı geldi. Klasik Japon sorunsuz kullanım sunuyor araç. Bizdeki 1.3 İnvite Amt 95 HP motor emsallerine göre gayet seri ve yakıt olarak gayet uygun. İlk defa bu araçla Yetkili servise gidebildim. Yetkili servis fiyatları diğer markalara göre epey uygun. AMT iyi hoş fakat kaydırıyor Tam otomatikler gibi değil. Bi süre sonra alışınca sıkıntı olmuyor. Aracın piyasası yok. Ben biniciyim alıp kullanırım dersen sıkıntı olmaz al sat için uygun araç değil. Birde Makyajlı olmayan yani benim kullandığım kasalarda Klima Kompresörü arızası var kronik. Alırken baktırmakta fayda var. Makyajlı kasalarda Kompresör Mitsubishi marka olduğundan problem yok.
    Kısaca ben kullanıyorum sorun yaşamadım şimdiye kadar Lpg de izmir trafiğinde epey uygun yakıtı. 50 TL gaz ile ortalama 230km civarı yol yapıyorum.
    Punto kullanmadım bilmiyorum aracı.
    Eğer bulabilirsen biraz daha pahalı olan Jazz bakabilirsin. Colt yakıt olarak uygun ve performanslıdır ama Jazz donanım olarak daha doludur ve piyasası vardır.
    Tercih sizin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • eskiden bende civic premum kullanıcısıydım lpg kullanmayı o zamanlar düşünmediğimden yakıtı fazla geldiğinden dolayı satıp punto evo dizel aldım ekonomik olsun diye.yeni kasa atm colt düşünüyorum ama dediğim gibi kararsızım. jazz ları çok beğeniyorum ama yeni kasalardaki yarı otomatiği pek sevmedim honda nın type s inde denemiştim aynı prensip yanılmıyorsam.o değilde jazzın 2012 kasa 7 ileri tam otomatik cvt leri çok güzel diyorlar lakin onlarda pahalı 40 bin civarı.
    2009-2011 colt fiyatları makul ve donanımı seviyesi hoş geliyor kulağa. . keşke yeni kasa coltta cam tavan ya da sunroof ve esp de olsaydı.. o zaman hiç terddüt etmezdim. .ben de biniciyim hocam en az 3 sene kadar kullanmayı düşünüyorum colt olursa.temiz bakarım araçlarıma satmasıda piyasası olanlara göre biraz daha uzun olur tabi.coltun üretiminin durmasıda dezavantaj tabi. .
    yeni kasa kullanan arkadaşlar varsa onların yorumlarını da bekliyorum. .

    hocam birde eski kasaların arka koltukları ses yapıyormuş diye okumuştum sizde öyle bir problem oldu mu ya da aracın plastik aksamından ? birde lpg de problem yaşatırmı coltlar. .arıza lambası buji vs.hiç lpgli araç kullanmadım hafif önyargım var. saygılar teşekkürler




  • Colt için oluşturulmuş bir sürü özel başlık var marka forumunda. Google da aratirsaniz bulabilirsiniz.

    Örneğin,

    Bir insan neden colt sahibi olmalı?
    Colt resimli bagaj hacmi
    Colt yakıt tüketimi
    Colt yedek parça ve bakım ücretleri
    Colt donanımları ve özellikleri
    2.el colt almak isteyenlere tavsiyeler.
    Colt aux in girişi
    Colt boya koruma
    Colt far parlatma

    Bunların dışında daha birçok bilgi ve karşılaştırma yazısı bulmak mümkün.

    Ben citroen, opel, skoda, Honda, ford gibi forumlara üyeyim. Mitsubishi ailesi nette bulabileceğiniz en organize ve aktif gruplardan biridir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dwrf45

    eskiden bende civic premum kullanıcısıydım lpg kullanmayı o zamanlar düşünmediğimden yakıtı fazla geldiğinden dolayı satıp punto evo dizel aldım ekonomik olsun diye.yeni kasa atm colt düşünüyorum ama dediğim gibi kararsızım. jazz ları çok beğeniyorum ama yeni kasalardaki yarı otomatiği pek sevmedim honda nın type s inde denemiştim aynı prensip yanılmıyorsam.o değilde jazzın 2012 kasa 7 ileri tam otomatik cvt leri çok güzel diyorlar lakin onlarda pahalı 40 bin civarı.
    2009-2011 colt fiyatları makul ve donanımı seviyesi hoş geliyor kulağa. . keşke yeni kasa coltta cam tavan ya da sunroof ve esp de olsaydı.. o zaman hiç terddüt etmezdim. .ben de biniciyim hocam en az 3 sene kadar kullanmayı düşünüyorum colt olursa.temiz bakarım araçlarıma satmasıda piyasası olanlara göre biraz daha uzun olur tabi.coltun üretiminin durmasıda dezavantaj tabi. .
    yeni kasa kullanan arkadaşlar varsa onların yorumlarını da bekliyorum. .

    hocam birde eski kasaların arka koltukları ses yapıyormuş diye okumuştum sizde öyle bir problem oldu mu ya da aracın plastik aksamından ? birde lpg de problem yaşatırmı coltlar. .arıza lambası buji vs.hiç lpgli araç kullanmadım hafif önyargım var. saygılar teşekkürler

    Bendeki eski kasa arka koltuklarda ses olayı yok. Problem olmadı bende.
    Lpg için ben yaklaşık 22000km dir LPG kullanıyorum bende arıza ışığı yanmıyor. Montajda önemli tabi ama bende sorun yok. Ben Trabzon Mitsubishi Servisi Adnan Otomativde yaptırmıştım montajı ve çok iyiydi.
    Esp yeni kasalarda yok ama eski kasa 1.5 İnstyle modellerinde Esp koltuk ısıtma 6 hava yastığı var diye biliyorum. Ben çok aramıştım 1.5 instyle ve 1.5 dizelini ama temizini bulamamıştım. Zaten dizellerini kimse satmıyor satanlarda zaten sorunlu araçlar. Dizellerde direk CDİ mercedes motoru var.
    Tercih sizin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ikinci el alacaksan bence uğraşmaya değmez temiz colt çok az sayıda var
  • pek boya takıntım yok.1-2 sürtme minik göçükten ötürü gibi boyamalar benim için sorun olmaz.tabi kimin kullandığıda önemli.
    2009-2011 arası 23000-25000 arası temiz colt bulunmaz mı şimdi?
    tabi 0 da alabilirim sorun değill pek. lakin üretilmiyormuş artık coltlar bayilerde var mıdır 2013 model ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dwrf45

    pek boya takıntım yok.1-2 sürtme minik göçükten ötürü gibi boyamalar benim için sorun olmaz.tabi kimin kullandığıda önemli.
    2009-2011 arası 23000-25000 arası temiz colt bulunmaz mı şimdi?
    tabi 0 da alabilirim sorun değill pek. lakin üretilmiyormuş artık coltlar bayilerde var mıdır 2013 model ?

    Kimdi bilmiyorum ama forumda denk gelmişti. Bi arkadaş Bayiiden 2012 modelini 31500 TL civarında almıştı. Bayiilere sormak lazım vardır belki
  • 2008 Colt 1.5 AMT'yi eşim kullanıyor 1.5 yıldır. Herhangi bir sorun yaşamadık. Şehir içi kullanım ve kadın sürücü için ideal bir araç. Yakıt tüketimi gayet makul. Yol tutuşu sınıfına göre iyi. İç hacmi MPV'ler ayarında. Bagajı normal konumda biraz küçük. AMT şanzuman ilk viteslerde biraz sarsıntılı olsa da kullanım açısından rahat ve yeterli serilikte. Yokuşlarda geri kaydırıyor, bazen el freni kullanmak gerekiyor. Motor sesini içeri çok alıyor. Bir de yetkili serviste bakım fiyatları bana biraz yüksek geldi.
  • Hız sabitleyiciyi dert ediyorsanız 350 Tl civarına orjinal cruise control takıyorlar serviste.. Yada çok daha uyguna Kartaş Ankarada taktırabilirsniz. Bence değiştirmeyin aracınızı. Colt geniş sağlam bir araç ama tek farı serviste kaskodan değişen bir coltun faturasında 1500 tl yi görünce aracımı öpüpde başıma koyarım. Punto konforsuz bir araç değil.. Yakıt olarakta, konfor olarakta çok arasınız söyliyim. Coltun iç mekanı çok basit kalıyor puntonun yanında. Aracınızla ilgili sorunlarınız veya yapıbile ceğiniz donanım , aksesuar hakkında daha çok bilgi almak isterseniz biz puntocuların mekanına gelebilirsiniz. Googlede punto türkiye yazmanız yeterli :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi husam74 -- 4 Haziran 2013; 17:00:44 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: husam74

    Hız sabitleyiciyi dert ediyorsanız 350 Tl civarına orjinal cruise control takıyorlar serviste.. Yada çok daha uyguna Kartaş Ankarada taktırabilirsniz. Bence değiştirmeyin aracınızı. Colt geniş sağlam bir araç ama tek farı serviste kaskodan değişen bir coltun faturasında 1500 tl yi görünce aracımı öpüpde başıma koyarım. Punto konforsuz bir araç değil.. Yakıt olarakta, konfor olarakta çok arasınız söyliyim. Coltun iç mekanı çok basit kalıyor puntonun yanında. Aracınızla ilgili sorunlarınız veya yapıbile ceğiniz donanım , aksesuar hakkında daha çok bilgi almak isterseniz biz puntocuların mekanına gelebilirsiniz. Googlede punto türkiye yazmanız yeterli :)

    puntodan memnuniyetsiz bir durumum yok zaten bahsettiğim gibi..değiştirmeyi düşünüyorum ve kararsızım bu konuda.otomatik,biraz daha donanımlı ve kısmen ekonomik colt geçti içimden.kıyaslamaya çalışıyorum.
    benim punto evo 1.3 multijet aktive s&s modeli.bakımlarını genelede manisa ya da tekirdağda yaptırıyorum.oradaki servislere sorduğumda hız sabitleyici takamadıklarını söylemişlerdi bana yanılmıyorsam sadece easy modellerine yapabiliyormuşlar. . dışarıdaki ne üdüğü belirsiz elektronikçiler yapıyor bu işi ama ben de onlara güvenip taktırmam. . forum grandepunto yu biliyorum sıkçada sayfada araştırmalar yaparım.ordada takılmadığı yazıyordu.
    eğer takılıyorsa ve eğer trakya ya da ege bölgesinde yapan bilinen yetkili servis varsa bildiğiniz paylaşırsanız memnun olurum.
    bu konuyu grandepunto forumda bir açayım...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mgzgn

    quote:

    Orijinalden alıntı: dwrf45

    pek boya takıntım yok.1-2 sürtme minik göçükten ötürü gibi boyamalar benim için sorun olmaz.tabi kimin kullandığıda önemli.
    2009-2011 arası 23000-25000 arası temiz colt bulunmaz mı şimdi?
    tabi 0 da alabilirim sorun değill pek. lakin üretilmiyormuş artık coltlar bayilerde var mıdır 2013 model ?

    Kimdi bilmiyorum ama forumda denk gelmişti. Bi arkadaş Bayiiden 2012 modelini 31500 TL civarında almıştı. Bayiilere sormak lazım vardır belki

    ben bir bayileri arayayım fiyat alayım ve en azından kıyaslamak adına izin verilirse kısmen uzun bir test sürüşü yapayım. .




  • Hocam her iki aracı da biliyorum, eski aracım Colt tu, arkadaşımda da punto vardı. Colt un otomatik vitesi dışında ve ekstradan cebinizde kalıcak 5 bin tl dışında size bir getirisi olmaz. Paraya çevrilme açısından da Punto Evo her zaman daha avantajlıdır. Servis olarak da Fiat yine avantajlıdır...
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.