Şimdi Ara

Mit Tırları Işide Silah Gönderme Olayı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
1
Favori
1.157
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Durum karışık bir hal aldı gibi. Yada basit bir cevabı var biz göremiyoruz. Mit tırlarından suriye'ye giden silahlar mühimmatlar çıkmıştı. Muhalefet ve birçok yazar, araştırmacı bunun ışide gönderildiğini iddia etti. İktidar kısmı türkmenlere ve bildiğim kadarıyla özgür suriye ordusuna mı ne gönderildiği iddiasındaydılar.

Olay şu ki bu adamlar elleriyle ışidi besledilerse buna şaşırmam. Ancak bu yardımlardan sonra ışid dönüp bize neden saldırsın ? Komplo teorilerini seven bir milletiz bir tane de benden.

1- Olayın Işid ile alakası yok, PKK yaptı Işid yapmış gibi gösterdi millet zaten bu durumdayken iktidara yada işte devlet büyüklerine tepki gösterip savaş veya operasyon istenecekti bunu biliyorlardı. Kendilerini silip süpüren Işid ile Türkiye'yi karşı karşıya getirdiler. Suruç olayında bir tane bile hdp lini ortalıkta olmaması, pkk nın parmağı olduğu iddiasını ortaya çıkarmıştı bu durumda ona benzer bir şey olabilir.

2- Mit tırlarından giden mühimmatlar Işide gidiyordu. Bu rezalet ortaya çıkınca devlet kendi eliyle (buna yezid zihniyetliler demek istiyorum) ışid ile Türkiye'yi karşı karşıya göstermek istedi, tırlardaki mühimmat olayını toparlamak için. Biz gönderdiysek bize nasıl saldırırlar hesabı. Bunun devamında gidip operasyon yapıyoruz denilerek dağa taşa ateş açıp geri gelme gibi durumlar söz konusu olup olay kapatılabilir. (Geçmişte buna benzer şeyler olmadı değil, pkk kampları vuruldu dendi teröriste verilen hasar açıklanmadı birisi a dedi diğeri b.)

3- Işid nankör ve zaten hatırladığım kadarıyla ilk ortaya çıktıklarında paylaştıkları hakimiyet altına almak istedikleri haritada türkiye de vardı amaçları zaten Türkiye ile savaşmaktı. (Ki bu ihtimal pek mantıklı gelmiyor şu sıra hem ypg, hem suriye hükumeti hem öso ile beraber türkiye ile savaşmaları)

2. ihtimal biraz komplo teorisi ama gerek fuat avninin dedikleri gerek hala koalisyon kurulamaması gerek erken seçim yapıp tekrar iktidar olup başkanlık sistemini getirmek istemeleri gibi bir çok sebepten ve en önemlisi yezid gibi kendini ortadoğunun halifesi/padişahı/başkanı önderi vs ne haltsa ondan zanneden bir adam varken bu teori pekte saçma gelmiyor.

• Amerika da el kaide yi komünistlere karşı besledi silahlandirdi sonra karşısına çıktı.

Bizim tayyip de esed için besledi bunları. Ama şimdi bela oldu başa.

Turkmenlere silah gitti yalanına da inanan saflar varmış. Yakalandık nasıl sivariz dediler türkmen olayını düşündüler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yav Türk ortalamasının altında kalan ıqları ile sürekli yalan haber sallayan solcuların dezenformasyonuna ne inanıyorsunuz? Evet,tırlar ile silah gitti. Devlet bunu artık çekinmeden dile getirmeli.Ama Tr'nin IS'e silah göndermesi için geri zekalı olması gerekir.Ki IS'e de silah falan gönderilmedi zaten. Oğlum az kafayı çalıştırın yav,Suriye ve Irak'taki büyük silah depolarına çöken IS, senin 3-5 tırını neylesin? Kimlere gittiğini söyleyeyim;
    Lazkiye'deki Bayırbucak Türkmenlerine,Ahrar'a,ÖSO'ya.Nusra'ya gitti mi bilmiyorum ama sahadaki aktivistler Nusra'nın yardım almadığını söylüyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dar-ül Harb -- 26 Temmuz 2015; 0:27:11 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nizam-ı Cihan kullanıcısına yanıt
    Tankı olmayan Türkmenlere ve ÖSO'ya tank mermisi göndermek. Hımmmm....

• yav,

resimdeki ışid militanın üzerindeki kamuflaj bizim özellikle hava kuvvetlerinin yeni yeni kullanamya başladığı kamuflaj
    bölye bizim kamuflajları kullan militan resmine çok fazla denk geldim

2 ihtimal var ,
    1-ya biz verdik
    2-yada bizim sınırımız içerisinde bulunan askeri malzeme satan dükkanlardan temin ettiler...

Bu arada bizim ordunun kamuflajını gördüğüm anda tanırım hemen atlamayın dünyada bir çok ordu kamuflaj kullanıyor diye,her ülkenini artık kendine ait kamuflajı var...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ürüng ayıg toyon -- 26 Temmuz 2015; 0:35:11 >

• @bocekgrafik Suriye Türkmenlerinin tankı olmadığına inanmak hımm..

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=473063199527815&id=289594697874667

@ürüng ayıg toyon
    3.ihtimal verilen resimdeki şahıs ışid militanı olmayabilir şu an arapçam olmadğı için sağ üstteki logonun ışid logosu olup olmadığını bilmiyorum ama resim üzerindeki incelememe göre o adamın atkı gibi sarkan başlığı ahraruşşam logosuna benziyor

ayrıca ışid genelde videolarında peygamber mührünü karalamak üzerine tasarlanan bayrağını kullanıyor burada onu göremedim

• Nizam-ı Cihan kullanıcısına yanıt
    Dediğin gibidir inşallah. Zira ben de öyle olmasını temenni ederim. Lakin şunu anlamadım. Türkmenlerde tank varsa, nerden aldılar ya da buldular? IŞİD'in Irak ordusundan aldığı biliniyor mesela.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: bocekgrafik

Dediğin gibidir inşallah. Zira ben de öyle olmasını temenni ederim. Lakin şunu anlamadım. Türkmenlerde tank varsa, nerden aldılar ya da buldular? IŞİD'in Irak ordusundan aldığı biliniyor mesela.

Esad güçlerinden ganimet alınan T-60 vs tarzı bir yazı var orada hocam büyük ihtimalle Suriye hükumet güçlerinden almışlar bir şekilde.
  • 1. Silahlar ve muhimmat turkmenlere gidiyordu.
    2. Turkmenler silah ve muhimmat aldiklarini kabul etti.
    3. Isid uzerindeki formalar TSK formalarina benzeyebilir cunku NATO uyesi ulkelerin forma standartlari bellidir. Yeni TSK formasi ABD ordusunun camosuyla aynidir. ABD de kendi formalarini Irak ordusuna verdigine, ISID'in de Irak ordussunu talan ettigini de goz onune alirsak...

Baska ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: REV0

1. Silahlar ve muhimmat turkmenlere gidiyordu.
    3. Isid uzerindeki formalar TSK formalarina benzeyebilir cunku NATO uyesi ulkelerin forma standartlari bellidir. Yeni TSK formasi ABD ordusunun camosuyla aynidir. ABD de kendi formalarini Irak ordusuna verdigine, ISID'in de Irak ordussunu talan ettigini de goz onune alirsak...

Baska ?

Bunları kanıtlayabilecek ciddi, sağlan kaynaklar gösterebilirsen eyvallah. Amacım sonuçta sadece doğru bilgi edinmek. Fakat bende bu tır olayı çıkınca Türkmenlerin bize yardım falan gönderilmedi şeklinde açıklama yaptıkları haberler okumuştum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Drakeshark

quote:

Orijinalden alıntı: REV0

1. Silahlar ve muhimmat turkmenlere gidiyordu.

Baska ?

Bunları kanıtlayabilecek ciddi, sağlan kaynaklar gösterebilirsen eyvallah. Amacım sonuçta sadece doğru bilgi edinmek. Fakat bende bu tır olayı çıkınca Türkmenlerin bize yardım falan gönderilmedi şeklinde açıklama yaptıkları haberler okumuştum.

Varan 1:

“Eski Suriye Türkmen Meclisi başkanı Semir Hafız, TIR’larla ilgili Anadolu Ajansına 30 Mayıs’ta yaptığı açıklamada, “Türkmenler için yola çıkan TIR’laların durdurularak sonrasında olaya ait olduğu belirtilen fotoğrafları yayınlanarak Türkiye'yi teröre destek veren bir ülke olarak gösterilmek istendiğini” söyledi.

“Türkiye'nin Suriye'deki Türkmenleri koruması hakkıdır. Gönderilen yardımı durdurmak ve bunu DAEŞ (IŞİD) ile ilişkilendirmek ise tamamen yanlıştır. Suriye Türkmenleri, rejimin saldırılarına karşı kendilerini, Türkiye'nin yardımları sayesinde koruyabiliyor. Türkiye'nin yardımları olmasaydı otuz bin olan şehit sayımız şimdi belki bir milyona ulaşmıştı. Türkiye, Türkmenlere, her zaman gıda, ilaç ve insani yardım yolladı. Zaman zaman çeşitli yardımlar da yapıldı. Ancak hükümete yapılan darbe girişimi ve sonrasında yaşananlar nedeniyle Türkmenlere mühimmat konusunda yardımlar gecikti.”

“Cumhuriyet gazetesi beni aradı. Bölgeye giden yardımların düzenli ve büyük Türkmen gruplarına verildiğini söyledim. On ya da on beş kişi ile ‘Ben Türkmen grubum’ diyenlere yardım verilmemesinin bir birleştirme politikası olduğunu anlattım.” (AS)

Varan 2:

Türkiye'nin gönderdiği yardımları sahada alan ve gerekli alanlara dağıtan ekipte yer alan Suriye Türkmen Kitlesi Lideri ve Suriye Türkmen Meclisi üyesi Turgay Mollamusa, Türkiye'nin kendilerine yardım gönderdiğini kabul ederek, "O TIR'lar bize geliyordu. Haberimiz vardı. Ama bize ulaşmadı. Ardından Çoban Bey felaketini yaşadık" dedi.

YARDIMLAR ULAŞMAYINCA ÇOBAN BEY DÜŞTÜ

Mollamusa, "İlk destek gelecek dendiğinde Kırıkhan'da araçların yakalandığı haberleri geldi" dedi. MHP'li Mehmet Şandır'ın kendilerine gelen yardımlardan dolaylı ve direk haberdar olduğunun altını çizen Mollamusa, "Mehmet bey kendisi de Türkmendir. Dışişleri Bakanı, Başbakan ve Cumhurbaşkanı ile yaptığımız görüşmelerde bir zat bizimle beraber geliyordu ve bizim taleplerimiz esnasında ve kabul gören taleplerimizin hepsi onun yanında konuşuluyordur" diye konuştu.

Ödünç silah alıp savaştık

Suriye Türkmen Meclisi eski Başkanı Samir Hafez, seçim kampanyalarında MİT TIR'ları üzerinden haksız yere hükümete yüklenen CHP ve MHP'nin asıl zararı Bayırbucak Türkmenlerine verdiğini belirterek, "Muhalefetin yalanlarından dolayı Türkiye'den Türkmenlere silah transferi durdu. Topraklarını koruyacak silah bulamayan Türkmenler Arap gruplardan ödünç silah almak zorunda kaldılar'' dedi. Hafez, "Ben silahların 300'er kişilik Türkmen Tugaylarına topraklarını korumaları için verildiğine şahit oldum" diye konuştu.

Adamlarin isimleri, cisimleri kim olduklari belli. Cumhuriyet cikmis sunu demis, baskasi cikmis bunu demis, gec.

Olayi yasayan adamlarin dedigi yukarida alintili. Gazetenin birine mi inanacam, yoksa olayin icinde olan 2 gorgu tanigina mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REV0 -- 26 Temmuz 2015; 1:37:34 >

• REV0 R kullanıcısına yanıt
    REV0 dan beklenmeyecek cevaplar 180° dönmediğin zamanlardan kalan mesajlar bunlar sanırım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.