Şimdi Ara

Mısır Gezisi (Gidenler Yardımınız Önemli)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
1.396
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu konuyu mısıra önceden gidenlerin bize yardımcı olmaları için açıyorum

13 nisan Hurghada şehrine bilet aldık 20 si dönüş.

Öncelikle oraya gitme amacımız lüx bir tatil yaşamaktan ziyade piramitleri tarihi yerleri çölü görmek , deniz kıyısında piramitlerle alakası olmayan yere bilet alamızın sebebi ise fiyatıydı

-Kıbrıs'dan Atatürk aktarmalı gideceğiz

İnternetten araştırdım herşeyi önceden giden tanıdığım yok

1.00 TRY = 3.77420 EGP

1)bokking'den otellerde yer ayırttık fiyatlar çok düşük bu sitenin fiyatta büyük oranda yanıltma ihtimali varmı?

2)otobüs seferleri hakkında bilgisi olan varmı hurghadan kahire ordan luxor yapmayı düşünüyoruz bu hurghadan sonra nasıl bir yol belirlmiyim ? ve kendimiz gittiğimiz için tur olayı yok otobüs fiyatlarını öğrenmemiz gerek

(alt tarafı iptal ettik kırmızı yoldan dönmemiz gerek zamanımız yetmeyebilir)

3)taxi fiyatları hakkında bilgi verebilirmisin*

4) ve unutmadan yemekler ve fiyatlar

kısacası sizin burda ora hakkında bildikleriniz bize yol gösterecek

• ben geçen kasım da sharm el sheikh e gittim. benim bir arkadaşımda hurghada ya tatile gitmiişti. Hurghaada Sharm el sheik' e nazaran biraz daha sakin bir yermiş size onu söyleyebilirim.

Öncelikle otel seçimin çok önemli . Ben 5 yıldızlı tatil köyünde kaldım fakat otelin kaltesi türikyedeki 3-4 yıldızlı otellerden daha fazla değildi onu baştan söyleyim. Ben otel.com dan rezervasyon yapmıştım. booking com a nazaran daha ucuz ve herşey dahil seçeneği bulmak daha kolaydı booking.com da genelde oda kahvaltı şekilnde rezervasyon oluyor . Şu anki fiyatları bilmiyorum ama rezervasyon için en iyi iki site bunlar.

Yemek olayına gelince , damak tatları bizimkinie benziyor , bizimki kadar güzel olmasada yemek yönünenden sıkıntım olmadı hiç. Ama hijyenik yerlerde yemek yemeye özen gösterin. Hijyen konusunda pek iyi değiller onu belirteyim.

Mısırda edindiğim en büyük tecrübe , oranın esnafı inanılmaz derecede çakal. Sizi söğüşleyecek biri olarak görecekelr her zaman. Hiç bir zaman pazarlık etmeden birşey almayın. Mesela fiyatını sorduğunuz bir şeye ilk defasında 30 egp diyorsa , siz onu 10-15 egp 'a çok rahat alabilirsiniz. Bunu aklınıza not edin.

Taxi fiyatlarıda türkiyeye göre çok makul. Ama turist gördükleri zaman kazıklamaya çalışıyorlar , asla pazarlık yapmadan , fiyatta anlaşmadan ne taksiye binin ne de geri vermesi mümkün olmayan hizmet satın almayın.

Kredi kartı mümkün olduğunca kullanamyın , mısırın turistik bölgelerinde atm tarzı change makinaları var. Onun içine € yada $ atıp Egp karşılığını eksiksiz olarak alabiliyorsunuz.

Aşırı derecede yalan söyleyen tiplere denk geldim , ki bunu sadece ben değil daha önce oraya giden arkadaşlarım da yaşamış o yüzden sizede söyleme gereği duyuyorum.

Kahire turuna gittiğimde markettin birinden alışveriş yaptım , adama parayı verdim para üstü beklerken , adam benim ona para vermediğimi iddaa etti. Kavga edecek konuma geldik adamla. Neyseki tur rehberini çağırdım ve verdiğim parayı geri alabilidim. Adamlardaki zihniyet böyle , herşeyi oldu bittiye getirmeye çalışıyorlar , ne koparsam kardır mantığıyla haraket ediyorlar. Ama hepsi öyle değil. Çok yardım sever dürüst insanlarda var.

Açıkcası pirametileri pek beğenmedim , ama mısır müzesi ve nil nehrinde tekne gezisi hoştu , günübirlik gidilebilir ama kahirede kalacağınıza kızıldeniz kenarından olan bir şehirde denize girin , şnorkelle dalış yapın daha iyi vakit geçirirsiniz.

Şimdilik bu kadar , fazla yazacak vaktim yok sormak istediğiniz soru olursa elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım

• MISIR DİYİNCE AKLIMA BUNLAR GELİYO
    [/url

[url=http://****/c25MCx]

• ben booking.com dan otel rezevasyonla gittim havaalanından aldılar sorunsuzdu tarihi gezileri sevmediğim için safari ve şınorkel dalışları yaptım arkadaşında dediği gibi esnaf çok çakal dikkatli olmak lazım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Allochthonous

ben geçen kasım da sharm el sheikh e gittim. benim bir arkadaşımda hurghada ya tatile gitmiişti. Hurghaada Sharm el sheik' e nazaran biraz daha sakin bir yermiş size onu söyleyebilirim.

Öncelikle otel seçimin çok önemli . Ben 5 yıldızlı tatil köyünde kaldım fakat otelin kaltesi türikyedeki 3-4 yıldızlı otellerden daha fazla değildi onu baştan söyleyim. Ben otel.com dan rezervasyon yapmıştım. booking com a nazaran daha ucuz ve herşey dahil seçeneği bulmak daha kolaydı booking.com da genelde oda kahvaltı şekilnde rezervasyon oluyor . Şu anki fiyatları bilmiyorum ama rezervasyon için en iyi iki site bunlar.

Yemek olayına gelince , damak tatları bizimkinie benziyor , bizimki kadar güzel olmasada yemek yönünenden sıkıntım olmadı hiç. Ama hijyenik yerlerde yemek yemeye özen gösterin. Hijyen konusunda pek iyi değiller onu belirteyim.

Mısırda edindiğim en büyük tecrübe , oranın esnafı inanılmaz derecede çakal. Sizi söğüşleyecek biri olarak görecekelr her zaman. Hiç bir zaman pazarlık etmeden birşey almayın. Mesela fiyatını sorduğunuz bir şeye ilk defasında 30 egp diyorsa , siz onu 10-15 egp 'a çok rahat alabilirsiniz. Bunu aklınıza not edin.

Taxi fiyatlarıda türkiyeye göre çok makul. Ama turist gördükleri zaman kazıklamaya çalışıyorlar , asla pazarlık yapmadan , fiyatta anlaşmadan ne taksiye binin ne de geri vermesi mümkün olmayan hizmet satın almayın.

Kredi kartı mümkün olduğunca kullanamyın , mısırın turistik bölgelerinde atm tarzı change makinaları var. Onun içine € yada $ atıp Egp karşılığını eksiksiz olarak alabiliyorsunuz.

Aşırı derecede yalan söyleyen tiplere denk geldim , ki bunu sadece ben değil daha önce oraya giden arkadaşlarım da yaşamış o yüzden sizede söyleme gereği duyuyorum.

Kahire turuna gittiğimde markettin birinden alışveriş yaptım , adama parayı verdim para üstü beklerken , adam benim ona para vermediğimi iddaa etti. Kavga edecek konuma geldik adamla. Neyseki tur rehberini çağırdım ve verdiğim parayı geri alabilidim. Adamlardaki zihniyet böyle , herşeyi oldu bittiye getirmeye çalışıyorlar , ne koparsam kardır mantığıyla haraket ediyorlar. Ama hepsi öyle değil. Çok yardım sever dürüst insanlarda var.

Açıkcası pirametileri pek beğenmedim , ama mısır müzesi ve nil nehrinde tekne gezisi hoştu , günübirlik gidilebilir ama kahirede kalacağınıza kızıldeniz kenarından olan bir şehirde denize girin , şnorkelle dalış yapın daha iyi vakit geçirirsiniz.

Şimdilik bu kadar , fazla yazacak vaktim yok sormak istediğiniz soru olursa elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım

teşekkürler gerçekten , esnafa dikkat etmek gerek yemekler ortalama nekadar fiyat olarak ve otobüs fiyatları hakkında bilginşz varmı?

• başka yardım edecek kimse yok herhalde
  • koca forumda daha önce mısıra giden yada mısır hakkında bilgisi olan yokmu , 3 gün kaldı gitmemize
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • N'oldu hocam, geri döndünüz mü?@Karapuma_

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 28772 -- 4 Haziran 2013; 7:56:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.