Şimdi Ara

Mio C520 ( Türkiye + Tüm Doğu Avrupa Ülkeleri ) (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
499
Cevap
2
Favori
102.857
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Cihazı imkanınız varsa Albim'e götürün 30 dk da yükleme yaparlar,

Saygılar...

quote:

Orjinalden alıntı: frontalier

Merhabalar Arkadaşlar.

24 Temmuz - 5 Ağustos tarihleri arasında arabam ile yurtdışına gideceğim. Daha önce PDA üzerinde çalışan IGO programını kullanmıştım. Geçen hafta bir C520 satın aldım. Fakat o günden beri çözmeye çalıştığım bir problemim var. Bulgaristan haritası, adresler, sokak isimleri vs. Bulgarca, yani Kiril alfabesi kullanılmış. ALBİM teknik servis ile görüştüm. Teknik servisteki arkadaşlar onlarda bulunan cihazlarda Haritanın Latin alfabesinde olduğunu söylediler. C520 kullanan ve en son güncel firmware ve haritası olan arkadaşlar bir bakabilirler mi Bulgaristan haritaları hangi dilde ? veya buna bir çözüm getirebilir miyiz ?

Teşekkürler

• Merhaba, C520 Favoriler kısmında 2 den fazla yer tanıtamıyorum. Başka bir yolu varmıdır?
    Yardımcı olursanız sevinrim.
    Teşekkürler.

quote:

Orjinalden alıntı: chnyildirim

Merhaba, C520 Favoriler kısmında 2 den fazla yer tanıtamıyorum. Başka bir yolu varmıdır?
    Teşekkürler.

2 sorum daha var...

1. Başar softla görüştüm sd kartta IGO8 alsamda çalışmayacağını söylediler. Doğrumudur?
    2. Yapmış olduğumuz rotayı kayıt edip bilgisayara atma yada mio içinde tutma şansımız var mı? Bunu ileride kullanmak için (olursa google earth de kullanmak için) düşünüyorum.

Bu arada Mio C520 yi media markt dan aldım. 700 ytl. içindeki harita 07/2007. Albim, harita güncellemesi yaz sonu olacak dedi...

Cihan.

quote:

Orjinalden alıntı: msorer

mio ve igo2006 da sadece 2 favori kaydı var. diğerlerini POI olarak kaydetmen lazım ve oradan kollanabilirsin.
    daha fazla favori dersen iGO8 e geçmen lazım.

quote:

Merhaba, C520 Favoriler kısmında 2 den fazla yer tanıtamıyorum. Başka bir yolu varmıdır?
    Teşekkürler.

• 1. başar igo satıyor ve mio üzerinde çalışmaz. ancak pna için birilerinin hazırladığı mio yada igo2006 lar var pna larda çalışan ilaçlanmış. bunlardan birini bulurda orjinali yerine yüklresen igo haritaları ile devam edebilirsin. çünkü bildiğim kadarı ile mio cularla ilişiğini kesti igo ve onlar bir dahaki güncellemede büyük ihtimal tekrar teleatlas haritalarına dönecekler.

2. yamış olduğun rotayı mio içinde biryerlere kaydeden bir "rota yöneticisi" diye program var. kaydettiğin rotayı istediğin zaman geri alıp kullanabiliyorsun. ama ne kadar kullanışlı otorout bir programda o da tartışılır tabii. ama bunun datasını google a atamazsın yanlış bilmiyorsam. fakat eğer rotayı kullanmışsan o zaman track kaydedebilir ve sonra bunu export edersen google da görülebilir haldeki bir farmatta export ediyor. track export etmek programın kendi özelliği bu iş için adı geçen "rota yönetici" 'sine ihtiyacın yok.

quote:

msorer teşekkürler...

2 sorum daha var...

1. Başar softla görüştüm sd kartta IGO8 alsamda çalışmayacağını söylediler. Doğrumudur?
    2. Yapmış olduğumuz rotayı kayıt edip bilgisayara atma yada mio içinde tutma şansımız var mı? Bunu ileride kullanmak için (olursa google earth de kullanmak için) düşünüyorum.

Bu arada Mio C520 yi media markt dan aldım. 700 ytl. içindeki harita 07/2007. Albim, harita güncellemesi yaz sonu olacak dedi...

Cihan.

• Merhaba chnyildirim bey,

1) Başarsoft ne demişse doğrudur yazılımı satan onlar.
    2) Yaptığın rotayı kaydedebilirsin, bunun için harita kısmındayken menü ye ordanda arama menüsünün yanındaki dişliçark şeklindeki ayarlar menüsüne girin ordaki "güzergah bilgilerini yönet" kısmını kullanarak bunu yapabilirsiniz .

Saygılar...

quote:

• msorer & @dem tekrar teşekkürler. Bir hafta sonra Ordu,Giresun,Trabzon,Rize başta olmak üzere yolculuğa çıkıcam ve C520 nereyi gösterirse ordan gidicem. Bugün google harita yı kullanarak gidip gezeceğim yerlerin kordinatları aldım ve mio nun poi lerine kayıt ettim. Demo çalışmalarım sürmekte. Yeni sorularla karşınıza çıkabilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chnyildirim -- 18 Temmuz 2008; 20:55:35 >
  • sayın chnyildirim ; yolculuğunuz dahilinde ve sonrasında cihazla ilgili yaşadıklarınızı paylaşın lütfen. haftaya bende başkaleden-mersine oradan da çanakkaleye doğru uzun br yolculuğa çıkacam. sorun olmaz umarım.

Aşağıda takıldığım noktalar var. Yardımcı olursanız sevinirim.

1.Harita sağ altta dikkat işaretine basınca "bağlı tmc alıcısı yok" diyor. Ne demekir bu?

2.POI Loader programından C520 ye atılacak olan excel şablonu nasıl olacak? ( POI adı - Kordinat K - Kordinat D ) şeklindemi olacak?

3.Emniyet Kamerası kısmını anlayamadım? içinde Kamere Tipi, Sürüş Yönü, Kamera Hızı var.

4.Önceden rota çizmekle ilgili:
    - ilk seçtiğim noktaya alt menüden "Başlat"a basıp bayrak koyuyorum.
    - Önceden belirlediğim "POI" lerden bir tane seçip "Gidilecek rota" ya basıyorum.
    - Böylelikle gideceğim rotayı önceden seçebiliyorum.
    - Üstünde değişiklik yapmaya çalışıyorum. Bir türlü istediğim yollardan çizemedim rotayı. Kendi çizdiği rota yolu kısaltsada köy yollarından beni istediğim yere götürüyor. Otoyollar daha rahat olduğu için oraları tercih etmiyorum. İstediğim otoyola "Geçiş ekle" diyorum. İstediğim noktayı hesaplıyor fakat eski yol yine seçili kalıyor.
    Rota çizme alternatiflerine açığım...

5.Yazılım kısmı yetersiz geldi bana. Cd içindeki 2 programı yükledim. Başka yok sanırım. Pc de mio daki programı kullanırım sanmıştım. Umarım ileride böyle bişey olur.

Teşekkürler...

• Arkadaşlar merhaba, c520 yi hepsi burada.com dan nisan da aldım.yaklaşık 1 aydır bodrum civarındayım başıma gelmeyen kalmadı,ana yollarda en az 5-6 kere beni olmayan yollara dondurmeye çalıştı,bi gece bodrumun içinde beni oyle bir yola soktuki (sadece 1 araba geçecek kadar bi yol)sonra yol çıkmaz sokak çıktı..o daracık yolu geri geri nasıl geldiğimi bana sorun..en sonunda dün muğla dan bodrum gündagana giderken yine saçmaladı ve beni habire tam sağa donmeye zorladı,tabii sağ taraf olduğu gibi tarla....acaip canım sıkıldı aleti kapattım geldim.
    şimdi gelelim sorulara:daha once bu bolgede cihazı kullanan varmı?
    cihazın bi şekilde ayarlarını falan bozmuş yada değiştirmiş olabilirmiyim?epey kurcaladım çunku.
    Ankarada kullandığımda hiç sorun çıkmıyordu acaba bu bölgeler mi zayıf henüz?
    güncelleme ne zaman çıkıyor ve güncellemek için(haritaları)ne yapmam gerekiyor.
    Canım çok sıkıldı çünkü büyük bir hevesle ve çok araştırarak bu cihazı aldım,insallah yanlış karar vermemişimdir.İlginenen herkesten cevap bekliyorum.eğer kimse bu civarda boyle bi sorun yasamamışsa benim alette de sorun olabilir tabiiii...

• Sn.viyolaci

Cihazınızdaki mevcut harita sağlayıcı ve bunun tarihini Hakkında kısmından bakıp yazarsanız fikir verebilirim.Muhtemelen harita 2007.10 yada daha eski olabilir.

Kolay gelsin

Sorun cihazda değil harita da

gerçekte çıkmaz sokak olan yerde haritada da geçiş var diye gösteriyorsa,

gerçekte tarla olan yer üzerinda yol var diye gösteriyorsa

cihaz ordan rota cizebilir bu cihazın hatası değil harita öyle gösteriyor.
    Yani sizin yapmanız gereken o yerlerin kordinatlarını alıp burda bizle baylaşmak ve harita firmasına bildirmek, bir sonraki güncellemede daha hızlı düzelme olur. ( Harita hatarı konusunda başlık açmayı düşünüyorum )
    Aldığınız cihaz piyasadakilerin en iyilerinden biri onun için çanınızı sıkmayın.
    Günçelleme vakti çoktan gelmişti aslında ama iGO ile Mio arasında sorun çıkıp anlaşamalarını bitirince günçeleme vakti geçikti 15/07 tarihinden itibaren TeleAtlas 04/08 haritası seri üretime başladı bu süreçi satılmış çihazlara günçelleme çıkarmak takip edeçek onun için az bir süre daha beklememiz gerekiyor.

Cihazınzın rota ayayarları kısmından rota parametrelerini Araba ve Hızlı şekilde ayarlayın asfaltsız yollar seceneğini kaldırın (şayet işaretli ise)bu şekilde rotalarınızı çizin .

Saygılar...

quote:

Orjinalden alıntı: viyolaci

Arkadaşlar merhaba, c520 yi hepsi burada.com dan nisan da aldım.yaklaşık 1 aydır bodrum civarındayım başıma gelmeyen kalmadı,ana yollarda en az 5-6 kere beni olmayan yollara dondurmeye çalıştı,bi gece bodrumun içinde beni oyle bir yola soktuki (sadece 1 araba geçecek kadar bi yol)sonra yol çıkmaz sokak çıktı..o daracık yolu geri geri nasıl geldiğimi bana sorun..en sonunda dün muğla dan bodrum gündagana giderken yine saçmaladı ve beni habire tam sağa donmeye zorladı,tabii sağ taraf olduğu gibi tarla....acaip canım sıkıldı aleti kapattım geldim.
    cihazın bi şekilde ayarlarını falan bozmuş yada değiştirmiş olabilirmiyim?epey kurcaladım çunku.
    Canım çok sıkıldı çünkü büyük bir hevesle ve çok araştırarak bu cihazı aldım,insallah yanlış karar vermemişimdir.İlginenen herkesten cevap bekliyorum.eğer kimse bu civarda boyle bi sorun yasamamışsa benim alette de sorun olabilir tabiiii...

• quote:

Arkadaşlar merhaba, c520 yi hepsi burada.com dan nisan da aldım.yaklaşık 1 aydır bodrum civarındayım başıma gelmeyen kalmadı,ana yollarda en az 5-6 kere beni olmayan yollara dondurmeye çalıştı,bi gece bodrumun içinde beni oyle bir yola soktuki (sadece 1 araba geçecek kadar bi yol)sonra yol çıkmaz sokak çıktı..o daracık yolu geri geri nasıl geldiğimi bana sorun..en sonunda dün muğla dan bodrum gündagana giderken yine saçmaladı ve beni habire tam sağa donmeye zorladı,tabii sağ taraf olduğu gibi tarla....acaip canım sıkıldı aleti kapattım geldim.

Bodrum'da igo 8 galiba beni de aynı sokağa soktu
    merkezde, belediye binesının yanında bir sokağa girdim, sonra beni sola döndürdü, ben de döndüm
    sonra yol daraldı, daraldı, geçemeyeceğim kadar daraldı
    o daracık yolu geri geri gittim
    işkence gibiydi...

• Evet işte aynı yol olması lazım!Tam işkence,gecenin bi yarısı kan ter içinde kaldım..neyse bendeki harita 2007.10 tarihli başar softun..asfaltsız yollar seçeneği bende seçiliymiş onu kaldırdım umarım sorun ondan kaynaklanıyorur.ilgilenen herkese teşekkurler.

Kolay gelsin.
  • Cihazın distribütörü olan Albim ile irtibata geçebilirsiniz,ancak Mio cihazlar artık teleatlas datasını kullanıyorlar.NavnGo Mio olan beraberliğini geçtiğimiz aylarda noktaladı,o nedenle yeni güncellemede muhtemelen Başarsoft datası değil Teleatlas datası karşınıza gelecek.

haritanin sizi zorladigi sokagin adi veya lokasyonunu bildirebilirseniz, duzeltilmesine katkida bulunmus olursunuz.
    Basarsoft ekibi bir yil once dolasti bodrum'u, dolasan arkadasin, adi, saati, her seyi bellidir :-) Simdi ayni adami oraya tekrar veri topla diye gondermek ceza mi olur odul mu..?? :-)))

Sevgiler.

ALim Kucukpehlivan
    quote:

Teşekkur ederim
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.