Şimdi Ara

Minikler ders başı yapacak..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
1
Favori
356
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Doğuştan çarpık eğitim sistemine bugün minikler başlıyor. Yeni sisteme göre dönüştürülemeyen okullara yeni başlayacak 5.5 yaşındaki çocukların, yüksek lavaboları ve sıraları nasıl kullanacağı merak ediliyor. Sınıf mevcutlarının 80 kişiyi bulacağı ifade ediliyor. 80 çocuk bir arada nasıl eğitim görür? Sınıflar, sınıf olmaktan çıkmış, adeta toplama kamplarına dönüşecektir.. Çocukları için endişeli olan binlerce aile ise çocuklarına rapor almak için hastanelere koştu..

Bugün bütün illerde, eğitim sendikaları, öğretmenler, halkevleri, sivil toplum kuruluşları bu yasayı protesto edecekler.

Devletin tek derdi; çocuğu 5-5.5 yaşında okula başlatayım, bunu da 4+4+4 ile yapayım, çocuk 4 yıl ilkokulu okuduktan sonra, 9 yaşında bana teslim olsun. Ben onu istediğim kulvarda, istediğim gibi koşturayım...”

Eğitimi yapboz tahtası, çocuklarımızı kobay olarak kullanacaklar.. Adaletsizliği engelleyecek gücünüzün olmadığı zamanlar olabilir.. fakat itiraz etmeyi beceremediğiniz bir zaman asla olmamalı....

• Amma büyüttünüz ha. Tartışmaya ne gerek var ? kabul edildi işte sistem hala tartışma konuları açıyorsunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AğzıAçık

Amma büyüttünüz ha. Tartışmaya ne gerek var ? kabul edildi işte sistem hala tartışma konuları açıyorsunuz.

Sen, önüne her koyulan yemeği yemekte serbestsin. Afiyet olsun. Ama aklı başında insanlar önüne her koyulanı yemiyecek.
  • abartmayin bu kadar.bu arada bizim burdaki okullardaki siniflar 80 kisilik falan degil misal annemin okulunda 8-9 tane 1.sinif subesi acildi ve siniflar 20 kisilik.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sakirtler doluyor hamdolsun pilavli ne zaman ?

• quote:

Orijinalden alıntı: St.MerciLess

abartmayin bu kadar.bu arada bizim burdaki okullardaki siniflar 80 kisilik falan degil misal annemin okulunda 8-9 tane 1.sinif subesi acildi ve siniflar 20 kisilik.

80 kişilik olduğuna şahit olmak için, bugün okula gidip sınıfları görmen gerekmez miydi sencede. Gittin mi? Nerden gördün 20 kişilik olduğunu? Senin okulunuda bilmem de bütün sınıflar aynı mı?
  • 5.5 yaşındaki çocuk sanki direk kimya mühendisliği konularına girecek yavaş yavaş oynaya oynaya öğrenecek işte...Bide her önüne koyulanı yemeyiz demiş biz akıllıyız yazmış..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 5.5 yaşında okula başlanması kötü bir şey değil bence çünkü alışkanlıklar küçük yaştan itibaren başlar.Eğer öğretmen çocuklara iyiliği,kültürel varlıkları vb küçük yaşta aşılarsa çocuk onu birdaha unutmaz.

Bir yandan kötü bir şey 5.5 yaşında ki çocuk her sabah 7-8 gibi kalkar mı?Hem iyi hem kötü..
  • Bunu kabul etmeyenler kesin atayiz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Krj1c2

5.5 yaşındaki çocuk sanki direk kimya mühendisliği konularına girecek yavaş yavaş oynaya oynaya öğrenecek işte...Bide her önüne koyulanı yemeyiz demiş biz akıllıyız yazmış..

5.5 yaşındaki çocuğa öğretmenlik yapacak olanlar buna göre özel bir eğitim aldı mı? almadı
    Okullar bu sisteme göre tamamen hazırlandı mı? hazırlanmadı.
    5.5 yaşındaki çocuk tuvalete giderken düşse, biryerleri yaralansa, tuvalette bayılıp kalsa, sorumlusu kim olacak? hiçkimseyi muhattap alamazsın.
    Okulda kendilerinden 4-5 yaş büyük çocuklar, bebelere karşı nasıl davranacak? küçük gördüklerinden dövecekler elbette.
    9 yaşına geldiklerinde, işverenler tarafından sömürülüp çocuk işçi sınıfına girecekler mi? girecekler.
    yeter mi bunlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: WapTRyphoon

quote:

5.5 yaşındaki çocuk sanki direk kimya mühendisliği konularına girecek yavaş yavaş oynaya oynaya öğrenecek işte...Bide her önüne koyulanı yemeyiz demiş biz akıllıyız yazmış..

5.5 yaşındaki çocuğa öğretmenlik yapacak olanlar buna göre özel bir eğitim aldı mı? almadı
    5.5 yaşındaki çocuk tuvalete giderken düşse, biryerleri yaralansa, tuvalette bayılıp kalsa, sorumlusu kim olacak? hiçkimseyi muhattap alamazsın.
    Okulda kendilerinden 4-5 yaş büyük çocuklar, bebelere karşı nasıl davranacak? küçük gördüklerinden dövecekler elbette.
    9 yaşına geldiklerinde, işverenler tarafından sömürülüp çocuk işçi sınıfına girecekler mi? girecekler.
    yeter mi bunlar.

Daha sistemin ne olduğunu bilmiyorsun 4+4+4 oldu okullar genç ilk 4e de ona göre eğitim verilecek..Ha verilmese bile çocuk evde pısırık pısırık oturacağına azıcık çevre elde etmiş olur.

• kuzenim de başlıyor bugün
  • bende buu olaya karsiyim ama yapabilecegin tek sey cocugun varsa rapor alip yollamamak olur. burda 3-5 troll ile laf dalasina girmen ne kazandiricak su yazdiklarina bak onlarin dunya umrunda degil salla onlari

• quote:

quote:

quote:

yeter mi bunlar.

Daha sistemin ne olduğunu bilmiyorsun 4+4+4 oldu okullar genç ilk 4e de ona göre eğitim verilecek..Ha verilmese bile çocuk evde pısırık pısırık oturacağına azıcık çevre elde etmiş olur.

Zannedersin 25 yaşına gelmiş adamlar evde kazık gibi yatıyorlar, 5 yaşında ne çevresi edecek, sen kendin ile kıyasladın galiba bebeleri. sen kaç yaşındasın çevren ne kadar geniş. allah aşkına açıklar mısın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WapTRyphoon -- 10 Eylül 2012; 8:14:02 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Aurorax

kuzenim de başlıyor bugün

hepte kuzen olur
  • quote:

quote:

quote:

quote:

yeter mi bunlar.

Zannedersin 25 yaşına gelmiş adamlar evde kazık gibi yatıyorlar, 5 yaşında ne çevresi edecek, sen kendin ile kıyasladın galiba bebeleri. sen kaç yaşındasın çevren ne kadar geniş. allah aşkına açıklar mısın.

Ya bırak işin senin kavga etmek mi? Kendinle kıyasladın demiş bide ya..Hani hep özendiğiniz ülkeler var ya ordada hep böyle çocuklar 5 yaşında başlıyorlar okula..Hatta bu ülkede 6 yaşında çocukları ana okuluna yolluyorlar bir şey öğrensin diye..

• Velilerin cocugu dusundugunu sanmiyorum okul getir goturune bir yil gec baslasalar kar sayiyorlar benim 5 yasinda yigenim okuma yazma toplama cikarma hepsini ogrenmis daha hic okula bile gitmedi sadece anaokulu ve aile destegiyle 4 yasindan beri boyle

• Daha rahat rahat bisiklet süremeden okula başlıyor yavrucaklar. 7 yaşın neyi vardı, Türkiye'nin kara cahilleri 7 çok geç diye diye akılları çeldilerde asıl bizim eğitim sistemimiz çok geç 7 yaşından önce okula gidip napıcak bir çocuk ya. Ben hatırlıyorum 6 yaşında bi çocuk vardı bizim sınıfda, 6 ya yeni geçmiş çocuk napsın sınıfta daha. Öğretmen ne diyorsa tam tersini yapıyordu hep. Oyun oynuyordu derslerde. Odaklanmıyordu, sonra alıp yandaki ana sınıfına götürdüler çocuğu. Sonra bi de dövüş, kavga meselesi var. Alışma olayı var. Varya şu an eğitim sistemine öyle bir koydular ki inanamazsınız. Artık Türkiye'de hiç bir çocuk okulu sevmeyecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Amrothrim -- 10 Eylül 2012; 8:39:10 >
  • quote:

quote:

Amma büyüttünüz ha. Tartışmaya ne gerek var ? kabul edildi işte sistem hala tartışma konuları açıyorsunuz.

Sen, önüne her koyulan yemeği yemekte serbestsin. Afiyet olsun. Ama aklı başında insanlar önüne her koyulanı yemiyecek.

Yemeyecek mi? Mecbur yiyecek. Ne kadar miting yapsanız da kaos yaratsanız da bak yiyor. Elinizden bişey gelmez. Bi deneyelim bakalım nasıl olacak bu sistem belki iyi olacak diye düşünmek yok
  • quote:

quote:

quote:

Yemeyecek mi? Mecbur yiyecek. Ne kadar miting yapsanız da kaos yaratsanız da bak yiyor. Elinizden bişey gelmez. Bi deneyelim bakalım nasıl olacak bu sistem belki iyi olacak diye düşünmek yok

Senin şu dediğin kesinlikle çocukları kobay gibi kullanalım demeye çıkıyor.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.