slm arkadaslar.merak ettigim bir kodu var.video kameralardaki MiniDV ile Hi8 in arasinda ne fark var.neden MiniDV daha pahali.beni aydinlatirmisiniz.Simdiden tesekkürler...
kimse bilmiyor herhalde...
daha küçük bir kaset bu da kamera boyutunun daha küçük olabilmesine imkan tanıyor.
görüntü kalitesinde bir fark yok degilmi.yani ikiside ayni kalite.
biri analog (hi8) diğeri digital (dv) görüntü kalitesindede fark var dv daha iyi
DV, adı üstünde; Digital Video. Bu yüzden daha kaliteli görüntüye sahip. Mini olarak tanımlanması da kasetin daha küçük olmasındandır.
DV ile Digital8.i birbirinden ayıran en önemli fark kullandıkları medya ve özellikleridir. Mini DV kasetlere görüntü daha kayıpsız yazılabilir ayrıca destekliyorsa Mini DV kameralarla Digital Video Editing.e imkan tanır. Ayrıca yine bazı model kameralar vasıtasıyla Mini DV kasetlere DATA yazılabilir (13.4 GB kapasite). Bunlar dışında Mini DV kameralar boyutları bakımından daha küçük ancak işlevleri bakımından daha üstün özelliklere sahiptirler. Kullanılan lensler daha hassas ve ccd çözünürlükleri çoğunlukla 800.000 piksel ve üzeridir. Oysaki Digital 8.lerde max. çözünürlük 800.000 pixeldir.
aslinda hi8 lerinde digital olanlari var.ama dv nin farkini iyice anlamis oldum.hepinize tskler..
en büyük fark miniDV nin yeni teknoloji olmasından kaynaklanan abartılı fiyatıdır..(bu arada digi8=miniDV)
canon bi hi8 var 2.el almıştım canavar valla.. hiçbişeye değişmem ..
dv kasetler barındırdığı teknoloji sayesinde çok az görüntü kybı ile dvd ye yakın görüntü alabillirler. bilgisayara aktarılan görüntülerde kaliteli editler yapabilmeniz olasıdır. hi8 kaset yanında bir hiç. jvc marka dv kamera kullanıyorum çok sey fark ediyor okadar
yeni teknoloji mutlaka daha iyi olacak.. ama 350 milyona bi ara hi8leri verdiler (samsung) değerlendirilebilir fotoğraf makinesi fiyatına resmen bunlar 4-5 sene evvel 1milyardı..
bende simdi bir kaliteli bir digital hi8 almayi planliyorum.
Digital hi8 olmaz gördüğünüz digital zoom un digital olarak yazılmasıdır Yani sakın hi8 digital alıyorum diyerekten 200digital zoom lu analog hi8 kamera almayasın..8 mm "DİGİTAL8" var bu digitaldir ve bilgisayarın varsa digital8 veya mini dv almalısın... sonuç olarak hi8 analogtur pc ye bağlanmaz bilginize
hi8den veya düz 8 den bilgisayara görüntü tv kartıyla veya capture kartıyla, dig8 ve miniDV den ise usb veya firewire(ieee) portuyla aktarılıyor..
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme