Şimdi Ara

Mini ITX Sistem siparişim 5250TL - İptal mi etsem?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
552
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Laptopu mu yenilesem masaüstü mü toplasam derken.. Defalarca sepet boşalttım. Satılığa çıkardığım eski laptopumu bile geri çektim. Sonunda kafaya çok taktığım için lanet olsun deyip siparişi verdim. ÖZellikle de dolar 6.20 olunca böyle bir karar verdim.

    Gelelim sisteme:
    Asrock Fatal1ty B450 ITX/AC anakart 955TL
    Wifi var, ses çipi ALC1220, Ultra M:2 slotu var,Ram desteği iyi

    AMD Ryzen 5 2600 1290TL
    Saphire Rx570 (tek fan)
    2*8 GB Corshair LPX 3000 Mhz ram 691TL
    Adata Sx8200PRo 256 Gb Nvme HDD 400TL
    Thermaltake 600W 80+ RGB PSU 542TL
    Thermaltake Core V1 Mini ITX Kasa 426TL

    Toplam 5200-5300TL tuttu, peşin para olsa Teknobiyotik gibi sitelerde 5000TL'ye toplanıyor ama elimde nakit olmasına rağmen vermek istemedim. 1 haftada dolardan 300-400TL getirisi oldu, yaza kadar belki 1-2 taksiti böyle öderim.

    Şimdi piyasada hazır sistemler var, 5300TL ye 1660ti ve hatta zorlansa RTX2060'lı sistemler bile bulunuyor. Ancak Benim için olmazsa olmaz ITXsistem olması, ses kartı iyi bir anakart olmalıydı,

    Oyun oynamaya pek vaktim yok, olduğunda da 50-60 fps benim işimi görür. oyun performansından ziyade taşınabilir ve akıcı bir bilgisayar olması önemliydi.

    Adobe Premiere, Audition gibi uygulamarla çalışırken rahat işimi halledeyim, 5000-6000 bine laptop alıp 4-5 yıl sonra elimde patlamasın istedim.

    PSU için Silverstone - Sharkoon ve FSP gibi markaların ürünleri arasında çok gittim geldim. RGB olayını pek sevmiyorum ama güç kaynağının oradan küp şeklinde hafif bir ışıklandırma olsa iyi olur dedim :))

    Sistem 1440p monitör ve optik çıkışlı ses sistemi ile kullanılacak.







  • Hocam mini itx sistemlerin en büyük sikintisi sicaklik tek fanli bir rx 570 o sistemin icinde gerek ses gerek sicaklik olarak büyük sikinti cikarir yerinizde olsam nvidianin turing mimarisinden az güc ceken guzel sogutmali bi kart secerdim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emirhanayh

    Hocam mini itx sistemlerin en büyük sikintisi sicaklik tek fanli bir rx 570 o sistemin icinde gerek ses gerek sicaklik olarak büyük sikinti cikarir yerinizde olsam nvidianin turing mimarisinden az güc ceken guzel sogutmali bi kart secerdim.
    TTin bu kasasında önde dev gibi 20cm lik bir fan mevcut. Bir de ekran kartı kasaya dikey konumlandırılıyor ve kasa kapağı delikli ve hemen ekran kartının yanında, öyle olduğu için ekran kartları genelde etkilenmiyorlar. İleride daha da küçük bir kasaya geçebilirim veya ekran kartını büyütebilirim. 2.elde 570 çok daha rahat satılacaktır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2k oyun için rx 570 düşük kalabilir

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bence gayet güzel olmuş, iyi günlerde kullanın.

    Arkadaşların da belirttiği gibi tek fanlı RX570, kasanızın küçük olması sebebiyle, oyun oynanması durumunda gerekli soğutmayı sağlamak amacıyla belki biraz yüksek devirde çalışacaktır. Ama çok rahatsız edeceğini sanmıyorum.

    Benim anakart ile ilgili bir önerim var. Yine kasanızın küçük olması sebebiyle ileride bir depolama ihtiyacınız olursa, kasa içi havalandırmayı olumsuz etkilemeyecek bir çözüm olması adına iki m.2 yuvasına sahip olan ASUS ROG STRIX B450-I GAMING anakartı öneririm.

    Ihtiyaciniza ve bütçenize göre 1 TB m.2 SATA ya da nvme disk takabilirsiniz.

    Anakartın fiyatı sizin seçiminize göre biraz yüksek fakat ileriye dönük bir çözüm olması adına değerlendirilebilir diye düşünüyorum.

    Yalnız önemli bir bilgi daha paylaşmak isterim: Asus'da iki m.2 slotu da kullanmanız halinde, ekran kartınız X8 hızında çalışacaktır.

    Edit: İmla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FoXyBuLL -- 9 Mayıs 2019; 18:40:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Eutropius Irmengard

    2k oyun için rx 570 düşük kalabilir
    Tabii ki düşük. Özellikle de AAA oyunlar için. Ancak benim sevdiğim oyunlarda hiçbir sorun yok. Gerekirse full HD ye çekebilirim veya medium da oynarım.

    Oyunculuk dünyasının sınırı yok.
    RTX 2080 alsan 144 MH monitörü beslemiyor AAA oyunlarda
    4k ya çıksan 60hz e hapis kalıyorsun.
    Bence saçma uğraşlar. Ben 40 yaşıma gidiyorum yakında. Battle Royale den de nefret ediyorum.

    Eski başyapıtlar ve indie oyunlarım ile mutluyum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • synthesizer kullanıcısına yanıt
    bu kadar tetiklenip açıklama yapacak bir mesaj yazmadım, kart yükseltin falan da demedim ama rtx 2080 vs yazmışsınız

    ?????

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Eutropius Irmengard

    bu kadar tetiklenip açıklama yapacak bir mesaj yazmadım, kart yükseltin falan da demedim ama rtx 2080 vs yazmışsınız

    ?????
    Estağfurullah, yanlış anlaşıldım. Ben size halimi anlatmak istedim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayırlı olsun dostum

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Parçalardan kasa hariç hepsi geldi ve bugün 7 yaşındaki oğlumla birlikte kurduk. Kasa hafta içi gelecek o nedenle açıkta duruyor. Anakart üzerinden pwr soketine şasi yaptıarak kullanıyorum.

    Önce ses ısınma ve ses konusunu:

    Aşırı yormadım sistemi ancak R5 2600 ile gelen Wraith Stealth, önceki serideki bakır bloklar çıkartılmasına rağmen iyi iş çıkarıyor gibi. Yoğun yükte bile beni rahatsız etmedi. Anakartın Fantastic yazılımı ile fanlara istediğim ayarı yapabiliyorum.

    Ekran kartı tek fan olmasına rağmen korktuğum gibi ısınmıyor. Kullanım yok ise fanı durduruyor. Metro Exodus'u denedim Ultra ayar full hd'de 60-70 Fps arası gitti geldi. e yüksek 72 dereceye çıktı. İşlemci zaten %20lerde geziyor :)

    Adata sx8200 Pro Nvme hdd. Herhangi bir suni test yapmadım. Ancak kurulumlarda çok keyif aldım. Ofisi kurarken arkada şarkı açacaktım. Şarkı seçene kadar bitti.. İnanamadım. Korktuğum gibi ısınma da yok fazla.

    Anakart: Ses kartı mükemmel. Daha önce harici USB ve PCMCIA ses kartları kullanmış biri olarak, sinyal gücüne ve kalitesine bayıldım. EAX benzeri oyunlardaki surround seslerde çok güzel. Sound Blaster Cinema 5 basit bir uygulamadan çok öte, Creative ses kartlarındaki pek çok efek ve EQ ayarlarına sahip oluyorsunuz.

    Sistemde beni tek keşke dedirten şey güç kaynağı oldu. Thermaltake'in 600Wlık bu güç kaynağı smart falan demesine rağmen yük durumuna göre kesinlikle fana ayar yapmıyor. Corshair serisinde yükte değilken fanı durdurma bile var, bu açıdan üzüldüm. İyi olan yönü RGB ışıkları cidden hoş. Kablolar kaliteli. Hiç ısınmıyor. Elimle sürekli kontrol ediyorum, buz gibi..

    Sonuç olarak 1660ti ve 2060 gibi kartlara çıkmadığım için çok mutluyum.
    Tam istediğim gibi minicik bir sistem,
    Keşke güç kaynağını FSP veya corshair alsaydım, işlemci ve ekran kartı şuan gece ve neredeyse sıfır sesteler, ama güç kaynağı benim laptopun birşey yüklerken ki sesi gibi ses yapıyor.)

    Keşke 3.5 inç 2TB hdd de alsaydım.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.