Şimdi Ara

mini hoparlör yaptım ama sesi az gelior....

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
449
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Mini bir hoparlor yaptım telefonum için sadece hoparlör ve 3.5mm jack dan oluşuyor fakat hoparlörden gelen ses telefondan daha az hatta yok denecek kadar az....Acaba sesi yükseltmek için neler yapabilirim...??Görüşlerinizi bekliyorum...

• kullandıgın hoparlör gücüne uygun amplifikatör devresi yapacaksın; telefon çıkışına düşük omajlı hoparlör baglarsan çıkışını yakabilirsin
  • çıkış gücü kulaklığa göre yani çok düşük bu yüzden amfi yapman gerekli
  • sana tavsiyem TDA2822 ile bir anfi yapman hem 2 voltla bile çalışabiliyor (elinde fazladan telefon bataryası varsa 3.6v uygun olur) hemde 2w ses veriyor taşınabilirlik içinde ideal
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmet__01

sana tavsiyem TDA2822 ile bir anfi yapman hem 2 voltla bile çalışabiliyor (elinde fazladan telefon bataryası varsa 3.6v uygun olur) hemde 2w ses veriyor taşınabilirlik içinde ideal

Entegrenin hangi şartlarda kanal başına kaç w/mW çıkış gücü verecegi datasheetlerinde belirtilmiş. Böyle düşük gerilim uygulanarak 2W çıkış beklentisine girmek hüsrana yol açar İdeal olan 9v pil kullanmaktır

4.5v 4ohm speaker'le ortalama 320mW
  • 2voltta bile çalışabildiğini dedim ben 2 volt ile 2w alınır gibi bir anlam çıktıysa düzeltelim yoksa entegre 15V'a kadar çalışmaktadır 2V ile kulaklık gibi devrelerde kullanmak uygundur. tabi fazla voltaj ısıdan fazla bir şey getirmeyecektir.

yanlış yere bakmışsın stereo değil köprü bağlantıda 4.5V ile RMS 1W veriyor 5.5-6V ile köprü bağlantıda 2W RMS veriyor. tabi tepe gücü daha fazladır.

tavsiyem taşınabilir sistemde 2ohm hoparlör kullanılmasıdır.
  • Hepinize teşkkür ederim arkadaşlar elimden geldiğince yapmaya çalışacağım amfi....
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmet__01

yanlış yere bakmışsın stereo değil köprü bağlantıda 4.5V ile RMS 1W veriyor 5.5-6V ile köprü bağlantıda 2W RMS veriyor. tabi tepe gücü daha fazladır.

Yanlış yere bakacak bir durum yok ; aynı entegrenin stereo ve köprü baglantıda elbette çıkış güçleri bir miktar degişime ugrayacak.Gerisi kullanıcını keyfine kalmış stereo yada mono
  • Bişey soracam benim eski kullanılmayan masaüstü hoparlörüm var onun entegresini kullansam olurmu acaba...??
  • quote:

Orijinalden alıntı: ThunderboltGL

Bişey soracam benim eski kullanılmayan masaüstü hoparlörüm var onun entegresini kullansam olurmu acaba...??

Entegre degil komple devresini kullan sadece pil - hoparlör- ses girişi baglantısını yap çalıştır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VRMS -- 2 Aralık 2011; 20:12:22 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: berke2011

quote:

Orijinalden alıntı: ThunderboltGL

Bişey soracam benim eski kullanılmayan masaüstü hoparlörüm var onun entegresini kullansam olurmu acaba...??

Entegre degil komple devresini kullan sadece pil - hoparlör- ses girişi baglantısını yap çalıştır.

anlaşılmıştır yarın yapmayı planlıyorum...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.