Bildirim
mini hoparlör yaptım ama sesi az gelior....
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

1 Misafir - 1 Masaüstü

Giriş
-
kullandıgın hoparlör gücüne uygun amplifikatör devresi yapacaksın; telefon çıkışına düşük omajlı hoparlör baglarsan çıkışını yakabilirsin -
çıkış gücü kulaklığa göre yani çok düşük bu yüzden amfi yapman gerekli -
sana tavsiyem TDA2822 ile bir anfi yapman hem 2 voltla bile çalışabiliyor (elinde fazladan telefon bataryası varsa 3.6v uygun olur) hemde 2w ses veriyor taşınabilirlik içinde ideal -
quote:
Orijinalden alıntı: ahmet__01
sana tavsiyem TDA2822 ile bir anfi yapman hem 2 voltla bile çalışabiliyor (elinde fazladan telefon bataryası varsa 3.6v uygun olur) hemde 2w ses veriyor taşınabilirlik içinde ideal
Entegrenin hangi şartlarda kanal başına kaç w/mW çıkış gücü verecegi datasheetlerinde belirtilmiş. Böyle düşük gerilim uygulanarak 2W çıkış beklentisine girmek hüsrana yol açarİdeal olan 9v pil kullanmaktır
4.5v 4ohm speaker'le ortalama 320mW -
2voltta bile çalışabildiğini dedim ben 2 volt ile 2w alınır gibi bir anlam çıktıysa düzeltelim yoksa entegre 15V'a kadar çalışmaktadır 2V ile kulaklık gibi devrelerde kullanmak uygundur. tabi fazla voltaj ısıdan fazla bir şey getirmeyecektir.
yanlış yere bakmışsın stereo değil köprü bağlantıda 4.5V ile RMS 1W veriyor 5.5-6V ile köprü bağlantıda 2W RMS veriyor. tabi tepe gücü daha fazladır.
tavsiyem taşınabilir sistemde 2ohm hoparlör kullanılmasıdır. -
Hepinize teşkkür ederim arkadaşlar elimden geldiğince yapmaya çalışacağım amfi.... -
quote:
Orijinalden alıntı: ahmet__01
yanlış yere bakmışsın stereo değil köprü bağlantıda 4.5V ile RMS 1W veriyor 5.5-6V ile köprü bağlantıda 2W RMS veriyor. tabi tepe gücü daha fazladır.
Yanlış yere bakacak bir durum yok ; aynı entegrenin stereo ve köprü baglantıda elbette çıkış güçleri bir miktar degişime ugrayacak.Gerisi kullanıcını keyfine kalmış stereo yada mono -
http://forum.donanimhaber.com/m_50823144/mpage_1/f_/key_//tm.htm#51416645 buraya bı bak ıstersen :D -
Bişey soracam benim eski kullanılmayan masaüstü hoparlörüm var onun entegresini kullansam olurmu acaba...?? -
quote:
Orijinalden alıntı: ThunderboltGL
Bişey soracam benim eski kullanılmayan masaüstü hoparlörüm var onun entegresini kullansam olurmu acaba...??
Entegre degil komple devresini kullansadece pil - hoparlör- ses girişi baglantısını yap çalıştır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VRMS -- 2 Aralık 2011; 20:12:22 > -
quote:
Orijinalden alıntı: berke2011
quote:
Orijinalden alıntı: ThunderboltGL
Bişey soracam benim eski kullanılmayan masaüstü hoparlörüm var onun entegresini kullansam olurmu acaba...??
Entegre degil komple devresini kullansadece pil - hoparlör- ses girişi baglantısını yap çalıştır.
anlaşılmıştır yarın yapmayı planlıyorum...
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X