Şimdi Ara

Mini Etek ile gelen sorun ve cözümü... (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
173
Cevap
6
Favori
7.631
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: anlhcylmz

@Treth

Başkan ben bu liselilerle az boğuşmadım nefret ediyorm bu saygısız seviyesizlerden nasil yetişiyorlar bilmiyorum... Konuya gelince bu minicik şeyler giyen kızları sevmiyorum bana çok basit geliyorlar açıkcası kaşar sınıfına sokuyorum. Ama şu noktada onu giyip metrobüse 1000lerce insanin içine kalabaliga giriyorsan. Yoksa gece arabanla dışarı çıkarsın bi davete bi yemeğe gidersin anlarım.. Ama gündüz vakti 100lerce insanin olduğu toplulukda o kıyafetle gezen kızın tek bi amaci vardir. kendine baktırıp egosunu tatmin etmek başka bişey değil.!
    hocam çok afedersiniz ama atışmaktan bıktığınız liseliler ile %100 aynı görüşe sahipsiniz. "liseli" olmak da yaş değil kafa meselesi olduğu için ben de sizi artık onlarla ayrı tutmaya başladım.

• " O güzel bacaklarından gözlerimi alamıyorum " deseydin
    Tabi o sana bu soruyu küfreder gibi sormadıysa..O zaman ters tepebilir
  • Öyle aşırı dekolte ve kendini seksi gösterme çabası içinde olanlar şöyledir:

-Neden giyiyorsun?
    Kendimi böyle daha rahat ve mutlu hissediyorum.
    -Bu mutluluğum sebebi ..? EROR!! (Bakılınca kendilerini .. anladınız.)
    Bana bakılmasından rahatsızlık duyuyorum.(Bakılmazsa ağlar çirkinim falan triplere girerler.)
    -İstemiyorsan giyme..
    O ..(hakaret eder) rahatımı bozamam.
    -Peki sen onların rahatını bozduğunu düşünmedin mi? Senin buna hakkın var mı?
    EROR!! diyecek cevapları bile yoktur.

Giyer bakılmak ister. Bakılır anlatır ben güzelim bakıyorlar der. Sonra rahatsızlık dile getirir. Giyme dersin özgürlüğümüz de mi yok der. Üstüne başına giymeye özenir de ruhunu çıplak bırakır. Giyene giymeyene lafım yok. Sadece bu tarz giyinip rahatsızlık dile getirmeli çok canımı sıkıyor. Ben çok dikkatli biriyimdir karşımdan geleni iyice süzerim. Otobüse bindiğim de etrafa bakınırım. Bazen sayarım. Yüzlerine bakarım canı sıkkın mı diye. Ayakkabılarına bakarım titiz mi diye. Ama nedense bakınca rahatsızlık duyuyorlarmış.

• quote:

Orijinalden alıntı: AtillaHuN

quote:

@Treth

Başkan ben bu liselilerle az boğuşmadım nefret ediyorm bu saygısız seviyesizlerden nasil yetişiyorlar bilmiyorum... Konuya gelince bu minicik şeyler giyen kızları sevmiyorum bana çok basit geliyorlar açıkcası kaşar sınıfına sokuyorum. Ama şu noktada onu giyip metrobüse 1000lerce insanin içine kalabaliga giriyorsan. Yoksa gece arabanla dışarı çıkarsın bi davete bi yemeğe gidersin anlarım.. Ama gündüz vakti 100lerce insanin olduğu toplulukda o kıyafetle gezen kızın tek bi amaci vardir. kendine baktırıp egosunu tatmin etmek başka bişey değil.!
    hocam çok afedersiniz ama atışmaktan bıktığınız liseliler ile %100 aynı görüşe sahipsiniz. "liseli" olmak da yaş değil kafa meselesi olduğu için ben de sizi artık onlarla ayrı tutmaya başladım.

Olgunluğu veya yaşı veya düşünce yapısını "Ama gündüz vakti 100lerce insanin olduğu toplulukda o kıyafetle gezen kızın tek bi amaci vardir. kendine baktırıp egosunu tatmin etmek başka bişey değil.! " bu cümleye bağlayacaksanız bağlayın ama bu benim görüşüm biraz katıyım bu konuda. Aslında beni katı yapan bu Türkler ve kız arkadaşım bazen şort giyiyor sıcak havalarda ve rahatsız oluyorum başkaları bakınca kaç insanla kavga ettim ama olacak iş değil özetlersek herşeyin bi yeri var. ben çok kalabalik ve belirli bölgelerde giyilmesine karşıyım insanlar için normal karşılanan birşey olsa tabiki problem değil ama. Bizim insanımız yanında sevgilisi var mı yok mu hiç umursamadan biraz bacağı gözüken kıza bile ayı gibi bakıyorlar. O yüzden katıyım sevdiklerimin yapmasını istemediğim için belki.

• quote:

quote:

@Treth

bu alıntıdan bısey anlamadım. sımdı o yazıyı yazan ben degılım ama orda benım adım var bunu banamı yazdın yazıyı yazanamı yazdın ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Treth

quote:

Orijinalden alıntı: SERB!AN

quote:

quote:

Mini giymiş bır bayana bakmak cok ayıp birsey. Kimse kusura bakmasın ama önünüzden geçerse gozlerinizi başka yine çevirmek lazım erkekler kibar ve korumaci olmalıdır. Mesela Avrupa toplumlarında mini giyen bır bayana kimse bakmaz. Biraz medeniyeti öğrenin artık!

bana neden onun özel tercıhlerınden dolayı rahatımı bozmam gerektıgını ayrıntılarıyla acıklarmısın.. Ben baska bır ınsan ıcın durduk yere neden bırsey yapmalıyım ? hemde onun zorlaması ıle ...

Verdigin cevaba ıstınaden kadın erkek arasındakı esıtlıgı devreye sokucagımı sımdıden bıldıreyım cevabını ona gore ver :) ( bu kıyagıda kımse yapmaz :) )

edit : baskı ve zorlama ıle ılgılı kısımı unutmusum..

Kadinlar henüz toplumumuzda ekonomik ve sosyal haklar acısından eşit degil. Okumuslari bile calışma ortamında ikinci planda oluyorlar. Boyle bır ülke gercegi varken boyle bır sosyal tablosu olan bır ülkede mini giyen bır kıza rahatsız edici bakılması -senin kalbin temiz olabilir ama onun rahatsız hissetmesi öncelikli gelir- bu abaza toplumun bır sucu kabul edilir. Burda sen mağdur olabilirsin belki kendi saf ve temiz pozisyonunu değiştirmek zorunda kalmakla ama o kız bu toPlumda bır kurban. O yuzden onun rahatı sosyal acıdan gelişme düzeyi icin onde gelir.
    Tam tersini duşun kapalı bır hanim gelse ve önüne bakmaya devam etsen sen diyemezsin ki bu benim hakkım. O hanımın dini duyguları önce gelir. Bakamazsın buna toplumsal yapı izin vermez. Ama minili bayana da bakamazsın çünkü kadın erkek eşitliğine giden sosyal hakların önünü acmak icin onun rahatı önce gelir.

haklısın.

ama burda bır hata ortaya cıkıyor bu soruyu tekrar soracagım... simdi ben özgür bir insanım baska bır ınsanın zorbalık yolu ıle bana bır sey yaptırmaya hakkı yok degıl mı ? Benım burda canımı sıkan nokta bu ufacık kısım aslında bana zorbalık ıle bırsey dayatılıyor ustelık toplum bunu kabul edıyor evet sen suclusun dıyor. Yahu ya o kadın tamamen cıplak olsaydı ben butun yolu ( tabıkı dıger yolcularda ) gozlerımız kapalımı gıdecektık..

kapalı bayanla ılgılı olarak.. Dını duygular o kisi icin önde gelır gereklı sartları saglamak yıne kendısıne düşer baan düşmez.

şurda hataya düsüyoruz siz işin içine duygu , ınsanlık katıyorsunuz ben ıse salt mantıktan konusuyorum.

ben bu metroda yasanan olayda cok basit bir hareketle 0,1 kalorı bıle harcamadan kafamı baska yere cevırebılırdım. Olayda bıterdı. Acıkcası kadını araca bındıkten sonra tamamen aklımdan cıkardıgım ıcın bıraz sorun oldu bu konuda ama.. Onun bana bu konuda baskı yapmayı kendınde hak görmesı sacma gelıyor bana..

Insanlık adına yada dusuncelı kıbar davranmak adına ben bunların yapılması gerektıgını zaten bılıyorum. Ama o gun yapmadım burda cogu kısı ınanmıyor olabılır ama cıdden kadını ben araca bınıp oturduktan 2 3 sanıye sonra unuttum gıttı. Patronuma cok acaıp kufurler etmekle meskuldum ıcımden pazar sabahı ıse cagırdıgı ıcın :)

benım canımı sıkan kadın sankı bu onun yasal hakkıymıs gıbı benden hesap sorması yahu senın buna hakkın yokkı ben ınsanlık namına yaparsam yaparım bu ısı yapmaz ısem gereklı onemlerı saglamak onun ısı..

Yanı kısacası demek ıstedıgım Onun secımınden dolayı baska ınsanlar degıl eger illa bir rahatsızlık olacaksa kendı rahatsız olmalı artık kalkar ustunumu duzeltır. bıseymı orter ayaktamı durur yer m degıstırır. ustunumu degsıtırır eger durumdan memnun degılse bu durumu o cözecek.

Bu duruma ek olarak senın yazdıklarından dolayı şu geldı aklıma.. İstanbulda toplu tasıma araclarında kapalı bayanların yanına erkeklerın oturmasını abest bulan bır gurup vardı hatırlarmısınız bılmem.. Kapalı bayanların hatta tum bayanların yanına erkekler oturmasın rahatsız oluyorlar dıyenler vardı.. Yahu eger o kalabalık aracların ıcıne bınıyorsanız bunu goze alıyorsunuz demektır. eger bu durumdan memnun degılsenız ozel arac kıralayın ( taksı ) denıldı ve konu kapatıldı. Benım olayım ıle bu konu arasında ne fark var ?

Ben de bır mağduriyetimi anlatayım; 45 dakikalık beldeye giden midibusler var burada ona binmiştim. Elimde çanta takım elbise kravat duruşmaya gidiyorum. Apaçi tipli değilim. Şoföre bisey soracaktım öndeki koltuğa oturayım dedim megerse yanda bır bayan varmış. Ben bayan-erkek hiç bakmadım ki oysa.. Neyse paraları toplayan genc dediki berabermisiniz o an farkettim yanımdakinin bayan olduğunu.. Ben de hayır diyince "o zaman sen geç şöyle yasak dedi"!!!!
    Ben bisey demedim geçtim. Simdi o genc güya bayanı koruma amaçlı söylüyordu ama simdi konuşma geçince dolmuşda herkes kulak kesildi ve sanki bayan bana yol vermiş gibi bır durum oldu. Bayanı daha da batırdı orada aslında..
    Yani diyeceğim şartlar değişir boyle benim basıma gelen gibi olursa yanında oturmaya devam etsen daha rahat hisseder bayan başka zaman da dolmuşa binince erkek yani bozsa gider de bayanın yanına oturulsa rahatsız olur o insan.. Esas olan toplumda bayanlara pozitif ayrımcılık yapilmasidir taaki ataerkil toplumdan modern toPluma gecene kadar.
    Eğer doluyken yer vermiyor diye tepki ile karşılaşsaydın bır bayandan sonuna kadar haklısın. Ama senin bu olayında alttan almani gerektiren bisey olmuş. Benim basına gelse dalginlikla baktım der uzatırsa o zaman ben de arıza cikarirdim. Ama uzatasiya kadar bır hakkı var Sırf kadın olmasından dolayı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SERB!AN -- 20 Şubat 2012; 2:09:24 >

• konuyu okudum ve olgunluğunu takdir ettim cidden. Burada bu kadar liseliye sabırla cevap vermişsin, helal olsun.
    Ayrıca bahsettiğin konuda da sonuna kadar haklısın, madem karşına geçip oturuyor, niye bakıyorsun demeye de hakkı yok. Kaldı ki sen gözlerini dikip bakmamışsın, normal tavrını sergilemişsin. Bu kadınları anlamak cidden zor.
  • quote:

kız arkadaşım bazen şort giyiyor sıcak havalarda
    benim de sevgilim şort etek giyiyor hocam hava sıcak diye, hava ılık diye, bugün güzel olayım diye, şaval diye, kaval diye... siz az önce öyle bir genellediniz ki ben sizin kız arkadaşınızı kara çarşaflı betimledim kafamda. yaptığınız genellemeye dayanarak sizin kız arkadaşınızın şort giyerkenki amacı sizin söylediğiniz gibi mi? değil. o yüzden bu tip genellemelerden kaçının bence.

edit: @Treth mesajı yazana alıntı yaptım hocam siz alınmayın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AtillaHuN -- 20 Şubat 2012; 2:07:05 >
  • Ben olsam o bayanı muhattab bile kabul etmezdim çıldırıp yaygarayı koparıncada cevapbı yapıştırırdım:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: jR.Arrhenius

konuyu okudum ve olgunluğunu takdir ettim cidden. Burada bu kadar liseliye sabırla cevap vermişsin, helal olsun.
    Ayrıca bahsettiğin konuda da sonuna kadar haklısın, madem karşına geçip oturuyor, niye bakıyorsun demeye de hakkı yok. Kaldı ki sen gözlerini dikip bakmamışsın, normal tavrını sergilemişsin. Bu kadınları anlamak cidden zor.

:) benden yasca kucukte olsalar onlardan akıllıda olsam onlar benden akıllıda olsalar sonucta buradakı herkes insan ve ben bu durumu ınsanlarla konusmak ıstedıgım ıcın buraya yazdım saygısızlık eden bıle olsa sebebını yazıp karsılıgında ne cevap gelecegını gorecegım kı mantıgımda yanlıs varsa bulabıleyım.

daha öncekı bır cok mesajımda yazdıgım gıbı haklılık aramıyorum aslında. ben salt mantık ıle dusunuyorum ama forumdakı arkadaslar cok duygusallar olaya ınsanlık , kıbarlık gıbı duygu dusunce ve tarzları katıyorlar.

aslında burada bır mantık hatası var yada ben öyle oldugunu dusunuyorum ve benım tezımın curutulmesını beklıyorum. Egerkı curutulurse burda benım mantıgımda yanlıs var dıyecegım fakat henuz curutecek bır yazı gelmedı.

Cogunlukla yalancılık , sakırtlık gıbı yakıstırmalarda bulunanlar oldu ama onlar zaten burada beklenebılecek postlardı sımdılık sorun yok.

• quote:

quote:

kız arkadaşım bazen şort giyiyor sıcak havalarda
    benim de sevgilim şort etek giyiyor hocam hava sıcak diye, hava ılık diye, bugün güzel olayım diye, şaval diye, kaval diye... siz az önce öyle bir genellediniz ki ben sizin kız arkadaşınızı kara çarşaflı betimledim kafamda. yaptığınız genellemeye dayanarak sizin kız arkadaşınızın şort giyerkenki amacı sizin söylediğiniz gibi mi? değil. o yüzden bu tip genellemelerden kaçının bence.

edit: @Treth mesajı yazana alıntı yaptım hocam siz alınmayın

Tabiki degil hocam kiz arkadasim giyebilir istedigini dogru seklde olmak kaydiyla yazin 40 derece sicaginda onu pantolon giymeye zorlayamam ya ? Yada ozel biyere giderken... Ama kalabalik toplum icinde bu havalarda minicik etek giyip boyanip gezmek fazla dikkat cekiyor

• quote:

Ben de bır mağduriyetimi anlatayım; 45 dakikalık beldeye giden midibusler var burada ona binmiştim. Elimde çanta takım elbise kravat duruşmaya gidiyorum. Apaçi tipli değilim. Şoföre bisey soracaktım öndeki koltuğa oturayım dedim megerse yanda bır bayan varmış. Ben bayan-erkek hiç bakmadım ki oysa.. Neyse paraları toplayan genc dediki berabermisiniz o an farkettim yanımdakinin bayan olduğunu.. Ben de hayır diyince "o zaman sen geç şöyle yasak dedi"!!!!
    Ben bisey demedim geçtim. Simdi o genc güya bayanı koruma amaçlı söylüyordu ama simdi konuşma geçince dolmuşda herkes kulak kesildi ve sanki bayan bana yol vermiş gibi bır durum oldu. Bayanı daha da batırdı orada aslında..
    Yani diyeceğim şartlar değişir boyle benim basıma gelen gibi olursa yanında oturmaya devam etsen daha rahat hisseder bayan başka zaman da dolmuşa binince erkek yani bozsa gider de bayanın yanına oturulsa rahatsız olur o insan.. Esas olan toplumda bayanlara pozitif ayrımcılık yapilmasidir taaki ataerkil toplumdan modern toPluma gecene kadar.
    Eğer doluyken yer vermiyor diye tepki ile karşılaşsaydın bır bayandan sonuna kadar haklısın. Ama senin bu olayında alttan almani gerektiren bisey olmuş. Benim basına gelse dalginlikla baktım der uzatırsa o zaman ben de arıza cikarirdim. Ama uzatasiya kadar bır hakkı var Sırf kadın olmasından dolayı.

yemın ederım cok sabırlıymıssın ben orada olsaydım ınsalıgımı kaybeder o cocugun o aractan sedye ıle ınmesıne sebep olurdum. genellıkle mantıklı bır adam olsamda bu tür davranıslar karsısında genellıkle söyle bır hal alıyorum ;

örnek resım 1-A

Mini Etek ile gelen sorun ve cözümü...  Mini Etek ile gelen sorun ve cözümü... takım elbiseli olan normal halım bu arada karısıklık olmasın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Treth -- 20 Şubat 2012; 2:16:58 >

• bravo, ne diyelim. hiç böyle düşünmemiştim gerçekten. yani ortamda böyle açık giyinen birileri olduğu zaman, hep baktığım yönü değiştiririm.
    ama hiç dediğin açıdan bakmamıştım. yani bir insan o mini eteği giyip de eteğini çekiştiriyorsa, ortada bir çelişki vardır. bir de üzerine, tam baktığın yere gelip oturuyorsa daha ne diyebiliriz ki

şu da var, ben herhangi bir şekilde bir kişinin 2-3 saniyeden fazla gözüme bakmasına uyuz olurum. arıza buradan da çıkmış olabilir. ama burada kadın tarafının, seni sapık olarak gösterme kozu da olduğundan, bir eşitsizlik var. gerçi yine de göz göze olmadıktan sonra bir problem olamaz, mini etek giyiyorsa bazı şeyleri göze almış olmalı kişi

• Birisi bombayı kurmamış ben kuruyorum ozaman

Dış giysilerini üzerlerine alsınlar. / Cilbablarıyla ( çarşaflarıyla ) üzerlerini sıkı örtsünler. / Sokağa tenlerini göstermeyen, vücut hatlarını belli etmeyen elbiselerini giyerek çıksınlar

Ahzâb Suresi 59.ayeti
  • quote:

Orijinalden alıntı: phenomll

Birisi bombayı kurmamış ben kuruyorum ozaman

Dış giysilerini üzerlerine alsınlar. / Cilbablarıyla ( çarşaflarıyla ) üzerlerini sıkı örtsünler. / Sokağa tenlerini göstermeyen, vücut hatlarını belli etmeyen elbiselerini giyerek çıksınlar

Ahzâb Suresi 59.ayeti

tabi işin dini boyutlarıda var ama biz kimizki onlara bunu dayatıcaz. Onlar bize baska seylerı dayatamayacagı gıbı bızde bunu dayatamayız.. Zaten konunun özü bunun üzerine.. Baskalarının hayatlarına dolaylı yada dırek müdahale.
  • quote:

Mini giymiş bır bayana bakmak cok ayıp birsey. Kimse kusura bakmasın ama önünüzden geçerse gozlerinizi başka yine çevirmek lazım erkekler kibar ve korumaci olmalıdır. Mesela Avrupa toplumlarında mini giyen bır bayana kimse bakmaz. Biraz medeniyeti öğrenin artık!

Şimdi arkadaşım tamam güzel hoş belirtmişsin saol. ama şimdi mini etek giyen hayatında ilk kez mini etek görmüş cahil ve erkeklerin hepsinin dikkatini üzerine çekiceğini bilmeyen biri değiller. bir kız mini etek giydiği zaman 1000 tane erkekten 800 ü etek kısmına gözünün çarpıcağını 400 ünde isteyerek gözünü alamıcağını kendiside biliyor. Konuyu açan arkadaşımızın dediği gibi neden o kız 1 buçuk karışlık bir etek giyip milyonların arasından geçip milletin rahatını kaçırsın ki? kızın ne bakıyosun be! demeye hiç hakkıda yok bir erkeğin o kıza bakmama gibi bir şansıda yok. istekli bakmazsın ama gözün çarpar kız hemen patlar ne bakıyosun be diye. bu senin bahsettiğin medeniyete girmiyor kısacası.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vodka 70cL -- 20 Şubat 2012; 3:30:56 >

• Valla ne yalan söyliym konuya bakınca başta "yav he he" diyip geçicektim, lâkin haklı haksız bişiler yazmışsınız düşünüp.

Uzun uzun yazmamıycam, bilgili veye tecrübeli değilim bu konularda. Ama ibret aldım, biri gelip de karşıma oturursa /sigh ile /facepalm karışımı bişi yapıp, gidip yanına oturucam arkadaş.

Ben zaten normalde toplum içinde kulaklığımı takar, insanlara hiç bakmam. Belki ayakkabılara falan bakarım, belki dışarıya, ama insanlarla göz göze gelmekten kaçınırım. Surat sallar müziğimi dinlerim. İnen binen olunca bi' an (1-2 saniye maksimum) bakarsın, yüzünü görürsün biter benim için.
    Haklı haksız demiycem ama siz de isteseniz bakmazdınız yani. Giyenin niye giydiği de sizi ilgilendirmez ki hem.
    Madem mantık, madem giydiyse bakılsın, beğenilip tatmin, mutlu olsun istediği için "madem öyle" diyip bakıyosundur; sigara da içilinsin, para kazanılsın diye satılıyor. Gidip "madem öyle" diyip de içip; içmende bi sakınca olmadığını ileri sürebilir misin?
    O yine sakıncalı olacaktır, sen yine zehirleneceksindir. Yalnız burada işin içine sigaranın duyguları karışmış, o yüzden olduğundan daha karmaşık olmuş durum.

Ha, ben "sigara içmek zararlıdır" ve "görece açık kadına bakmak uygun değildir" çıkarımları üzerinden yola çıkarak bunları yazdım, ki sizin yazdıklarınızdan o anlaşılıyor. Ona bakmanızı siz de kendi açınızdan normal görseydiniz bura gelip "Ne var yani ,normal baktım insanlara, backalarına, herhangi bir organına; niye trip attı bu şimdi bana?" derdiniz. Ama farkında olsanız da olmasanız da bakmanızın mahcubiyetini yaşıyorsunuz. "O da öyle giyinmeseydi canım" diyorsunuz. Tutup da yok giyme amacı neydi o zaman, giymesin madem, karşıma oturmasın madem, demeniz boş; geçiniz.

Hayat kadınlarıyla birlikte olup da, "o yola düşmeselerdi o zaman" diyenlere de benziyor durumunuz; daha keskinleştirirsek. Tekrar ediyorum, benim gözümde kendini para karşılığı ifşa etmekle vücudunun kimi kısımlarını diğer sebeplerden ifşa etmek aynı anlama geldiğinden değil bu örnek, sadece arkadaşın bakış açısından neyin "tü kaka" neyin "iyi hoş" olduğunu görmeye çalışarak bu çıkarımlarda bulundum.

Özet:
    Bakmasaydın kardeş, düşünecek ve tartışacaksan "Varlık var mıdır?"dan başla. Kadının özgürlüğü senin özgürlüğüne engel olmuyor. Zan altında kalmak talihsizlik olabilir, ama genelde tesadüfi olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kril -- 20 Şubat 2012; 3:35:04 >

• quote:

quote:

yemın ederım cok sabırlıymıssın ben orada olsaydım ınsalıgımı kaybeder o cocugun o aractan sedye ıle ınmesıne sebep olurdum. genellıkle mantıklı bır adam olsamda bu tür davranıslar karsısında genellıkle söyle bır hal alıyorum ;

örnek resım 1-A

Mini Etek ile gelen sorun ve cözümü...  Mini Etek ile gelen sorun ve cözümü... takım elbiseli olan normal halım bu arada karısıklık olmasın.

Bu tiple ben bile ne bakıyon hemserim derdim vala :D sende tam maganda tipi var

• quote:

Orijinalden alıntı: Kril

Valla ne yalan söyliym konuya bakınca başta "yav he he" diyip geçicektim, lâkin haklı haksız bişiler yazmışsınız düşünüp.

Uzun uzun yazmamıycam, bilgili veye tecrübeli değilim bu konularda. Ama ibret aldım, biri gelip de karşıma oturursa /sigh ile /facepalm karışımı bişi yapıp, gidip yanına oturucam arkadaş.

Ben zaten normalde toplum içinde kulaklığımı takar, insanlara hiç bakmam. Belki ayakkabılara falan bakarım, belki dışarıya, ama insanlarla göz göze gelmekten kaçınırım. Surat sallar müziğimi dinlerim. İnen binen olunca bi' an (1-2 saniye maksimum) bakarsın, yüzünü görürsün biter benim için.
    Haklı haksız demiycem ama siz de isteseniz bakmazdınız yani. Giyenin niye giydiği de sizi ilgilendirmez ki hem.
    Madem mantık, madem giydiyse bakılsın, beğenilip tatmin, mutlu olsun istediği için "madem öyle" diyip bakıyosundur; sigara da içilinsin, para kazanılsın diye satılıyor. Gidip "madem öyle" diyip de içip; içmende bi sakınca olmadığını ileri sürebilir misin?
    O yine sakıncalı olacaktır, sen yine zehirleneceksindir. Yalnız burada işin içine sigaranın duyguları karışmış, o yüzden olduğundan daha karmaşık olmuş durum.

Ha, ben "sigara içmek zararlıdır" ve "görece açık kadına bakmak uygun değildir" çıkarımları üzerinden yola çıkarak bunları yazdım, ki sizin yazdıklarınızdan o anlaşılıyor. Ona bakmanızı siz de kendi açınızdan normal görseydiniz bura gelip "Ne var yani ,normal baktım insanlara, backalarına, herhangi bir organına; niye trip attı bu şimdi bana?" derdiniz. Ama farkında olsanız da olmasanız da bakmanızın mahcubiyetini yaşıyorsunuz. "O da öyle giyinmeseydi canım" diyorsunuz. Tutup da yok giyme amacı neydi o zaman, giymesin madem, karşıma oturmasın madem, demeniz boş; geçiniz.

Hayat kadınlarıyla birlikte olup da, "o yola düşmeselerdi o zaman" diyenlere de benziyor durumunuz; daha keskinleştirirsek. Tekrar ediyorum, benim gözümde kendini para karşılığı ifşa etmekle vücudunun kimi kısımlarını diğer sebeplerden ifşa etmek aynı anlama geldiğinden değil bu örnek, sadece arkadaşın bakış açısından neyin "tü kaka" neyin "iyi hoş" olduğunu görmeye çalışarak bu çıkarımlarda bulundum.

Özet:
    Bakmasaydın kardeş, düşünecek ve tartışacaksan "Varlık var mıdır?"dan başla. Kadının özgürlüğü senin özgürlüğüne engel olmuyor. Zan altında kalmak talihsizlik olabilir, ama genelde tesadüfi olmaz.

yazdıklarımı okumamıs gıbı yazmıssın :)

birincisi neden mını gıydıgı yada gıymedıgı konusunda asla bır kısıyı yargılamam zevk onun ısterse anadan dogma gezebılır onun zevkı.

ıkıncısı gıymeseymıs madem bende bakmazdım mantıgını attıgım hıc bır mesajda gütmedım ben burada ırdeledıgımız cok farklı bısey..

yazdıklarınız ıcınde dogru olan tek bır sey varkı ısteseydım bakmazdım. Bu dogru fakat ben zaten "onun bacaklarına yada herhangı bır yerıne" bakıyor degılım ben o geldıgınde o gelmeden once ve o gıttıkten sonra ortalama olarak aynı yere bakıyordum :) Yanı ılerıye karsıma bakıyorum nereye bakayımkı baska..

yazılarımdada belırttıgım gıbı bındıgınde ve otururken dıkkatımı cektı toplasam 4 sanıye ancak bu sure belkı bıraz daha kısa belkı bıraz daha uzun. sonrasında ben onu tamamıyla unuttugumu en az yaptıgım 5 alıntıda belırttım zaten. Unuttum cunku o bayan benım ıcın sıradısı bır sey degıl. ben 32 yıldır ıstanbuldayım zaten 32 yasındayım burada mını eteklı ınsanlar hep vardı hep olacak ve dıger tum ınsan cesıtlerı gıbı onlarda hayatımın sıradan bır parcası.. burada kız ıcın sorun benım ooturduktan sonra bıle hala ona dogru bakıyor olmam ona dogru bakıyor olmam demek gozumu dıkmıs bacak arasına fılan bakıyor olmam demek degıl bu konuda anlasalım once :)

Benım burada ırdeledıgım daha oncede soyledıgım gıbı benım nereye bakacagıma o nasl karar verebılecegını dusunur.. Yanı o bu konuda haklı oldugunu dusunerek bana fırca atabılecegını dusunuyor haklı oldugunu sanıyor sorun burada.. Bana sen su tarafa bakamazsın deme hakkı yokkı herhangı bır ınsanın ( özel yasam alanları ve kazalar harıc tabı. ) eger ben orda onun oturdugu yere dogru bakıyorsam ve budurumdan rahatsız ıse bunun cozumunu kendısı bulacak cozumler basıt zaten. Ordan gıdebılır , ortunebılır , oluruna bırakır vs. vs. ama bana karısmaya hakkı yok cunku ben ona karşı özel bir harekette bulunmuyorum. Ben o yokken ne yapıyorsam aynısını yapmaya devam edıyorum. Sartları degıstıren o gıyım secımını yapan yıne o egr bundan rahatsız ıse cozumu bulacak olan yıne o.. Ben baska bır ınsanım onunla bır alakam yok benı rahatsız etmemelı.

Ha söyle bisey olur. Gözümü dikerım kızın uzerıne öküz gibi bakarım bacaklarına bılırsın bı rahatsız edecek bakıs vardır sapık gıbı bakarsın ınsana... ıste o zaman cantasını alıp kafama gecırse haklı sesımı cıkarmam :) Cünku o zaman ben onu rahatsız etmıs olurum.

burada cok ınce bır durum soz konusu.. bunun olusum sartlarıda bu konuda ortaya cıkıyor.. Bırıncısı bızım erkeklerın buyuk kısmının abaza gıbı kızlara bakması , ıkıncısı kızların bı yerlerı cok fena kalkmıs durumda ve söyledıklerı her sey sorgusuz sualsız kabul edılecek sanıyorlar. En kotusude toplum gozunde hem erkekler tarafından hem kadınlar tarafından erkek otomatık suclu kabul edılmıs durumda.

• Otobüs metro minibüs vb. toplu taşıma araçlarında dikkatli olmak gerekir.Çünkü bu araçlar taciz kavramının mimlendiği araçlar olduğundan erkeklerinde suçsuzken suçlu duruma düştüğü durumlar bile olabiliyor.O kadın ne olursa olsun o metroya otobüse vs ön yargı ile binmiştir.Bazı kadınlarda hiç tepki vermez.Senin orda handikapın tipin biraz maço.Kadında atarlı biri çıkınca öyle bir tepki vermiş.Normalde böyle kadınlara bakmanında bir ilmi vardır.Taciz sadece fiilen olmaz göz tacizide olur ve böyle toplu taşıma araçlarında dikkat etmek gerekir.Bakacaksanda kadının görüş alanına girmeden bakacaksın(detaylı anlatırdım da gerek yok)
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.