Selamlar, Aslında satıcının dediğini yanlış da anlamış olabilirim! Bu pahalı kasetler var, 25 YTL civarında! Onlar hakkında bilgi almaya girmiştim, farkı ne diye, sanki satıcı böyle bir şey söyledi: "Mini DV kasete HDV olarak kayıt yaparsan kaset 20 dakikada biter, DV olarak kaydedersen 60 dakikada biter!" Böyle bişi var mı? Ben boyuna HDV kaydedip duruyorum ama hiç de 20 dakikada falan bitmiyor kasetler. Normal 63 dakikada bitiyor. Dedim yoksa ben yanlış bir şeyler mi yapıyorum, kayıt yaparken?
Bi de şu dikkatimi çekti: HDV olarak kaydediyorum. Kasettekileri bilgisayara aktarırken, hem HDV hem de DV olarak aktarıyorum. Ayrı ayrı. Beni şaşırtan şey şu: dosya büyüklükleri hemen hemen aynı???
İlgilenenlere teşekkürler.
Yok öyle bir şey arkadaşım. Bende 25 YTL civarında olan HD Mini Dv kasetlerden de var normal mini dv kasetlerden de. İkisi arasında depolama, kayıt süresi, veri hızı, görüntü kalitesi bakımından bir fark yok. Bu kadar fiyat farkının nedeni HD Mini DV'nin dayanıklılığı, uzun ömürlü olması, kaliteli bant taşıması. Şöyle ki normal mini dv kasetlere bir kereden fazla kayıt yapmaya başladığında , drop kareler (bozuk görüntü) artmaya başlıyor. Ne kadar üst üste kayıt yaparsan o kadar bozuk karelere rastlıyorsun. HD Mini DV kasetlerde ise üst üste kayıt yapma sayısı çok. Şu an 8. kayıttayım, daha buzuk görüntülere rastlamadım. Bakalım daha kaç kere düzgün kayıt yapabileceğim. Kamerayı aldığımda (Sony HC3) ne olur olmaz iki kasetle aynı görüntüyü çekip bilgisayara atarak karşılaştırmıştım, sonuçta beklediğim gibi aralarında hiçbir fark yoktu. Çünkü ikisine de mpeg2 formatında dijital kayıt yapıyorsun. HDV formatı tektir. AVCHD gibi kalite seçenekleri yoktur. Dijital kayıt sonucunda görüntü ya vardır ya da yoktur; daha iyi, kaliteli kayıt ya da tam tersi seçenekler yoktur. HDV görüntüler (1920x1080) çözünürlük bakımından DV (720x576) görüntülerden daha üstün olmakla birlikte daha az yer kaplar. İkisinde de veri akış hızı yaklaşık 25 MB/s olmakla beraber; Bir kasetlik HDV (1 saat 2.5 dakika ) = Yaklaşık 11.4 gb, Bir kasetlik DV (1 saat 2.5 dakika) = Yaklaşık 12.5 gb yer kaplar. Çünkü HDV formatının kullandığı mpeg2 sıkıştırma algoritması daha çok veriyi daha az alana sıkıştırır. Bunu şuna benzetebiliriz: VCD filmlerin çözünürlüğü 352x288'dir, iki cd'ye sığar. Divxler VCD'lerden daha yüksek çözünürlüğe ve kaliteye sahipken bir cd'ye sığdırılabilir yani daha az yer kaplar.
birde LP modunda kayıt yapmak daha akıllıca o zamn 63 dak yerine 87 dak kayıt imkanı verir.. zamanında SP ve LP de fark oluşuyormu diye eskiden kafa yormuştum ne seste ne görüntüde bozulma olmadı.. bulursan sony alma panasonic al derim.. panasonic kasete 7-9 arası kayıt imkanı mümkün bozulma olmuyor..sony de 3-4 de teklemişti.. mini dv kasette
quote:
Orjinalden alıntı: panasonica
birde LP modunda kayıt yapmak daha akıllıca o zamn 63 dak yerine 87 dak kayıt imkanı verir.. zamanında SP ve LP de fark oluşuyormu diye eskiden kafa yormuştum ne seste ne görüntüde bozulma olmadı.. bulursan sony alma panasonic al derim.. panasonic kasete 7-9 arası kayıt imkanı mümkün bozulma olmuyor..sony de 3-4 de teklemişti.. mini dv kasette
zaten 3ccd sensör en iyisi galiba?
quote:
Orjinalden alıntı: power.
quote:
Orjinalden alıntı: panasonica
zaten 3ccd sensör en iyisi galiba?
kasetin nersinde 3ccd var anlıyamadım panasonic in kasetlerinin iy olamsı makinaları iyi olacak demek değil
sony kasetler kamera kafasını götürüyor çok duydum bunu. mümkünse uzak durun.
arkadaslar . Bende sony dcrhc53 mini dv kamera var. Kasete çektiğim görüntüleri masa üstü bilgisayarıma atmak istiyorum. Bunun için iee 1394 portu aldım. Ama bilgisayarım kamerayı görmüyor bile ne yapmalıyım . Acil cevap bekliyorum.. Selamlar..
Kamera ile birlikte verilen CD deki yazılım Kurun.kamera sürücüleri yüklenmeden bilgisayar kamerayı görmez.ya da CD içeriğine girip oradan SONY USB driver yazan klasör içindeki sürücüyü kurun.Diğer yazılımları falan yülemenize gerek kalmaz böylece.Ben sadece sürücüyü kururyorum mesela.
Vista bazı kameraları otomatik tanıyor ama XP de sürücü şart.
Arkadaşlar, ilgilenen herkese teşekkürler! Bu arada, "birde LP modunda kayıt yapmak daha akıllıca o zamn 63 dak yerine 87 dak kayıt imkanı verir.. zamanında SP ve LP de fark oluşuyormu diye eskiden kafa yormuştum ne seste ne görüntüde bozulma olmadı.. " lafını bir de başka yere sordum. Baya ilgilendi millet. Sonuç: tavsiye edilmiyor!
baba sen 90 a takıl güven bana en ufak fark yok ne seste ne görüntüde.. panasonic bulursan da şaşma..cidden iyi adamalrın kaseti hdv bulman şart tabiki media markette gördüm gibi 4 ytl idi tanesi.. sil sil kaydet en az 4-6 arası.. 1ytl ye gelir her kaset..
LP'de kayıt yapıp sonra görüntüleri bilgisayara atıyorsanız ya da harddiskinize yedekliyorsanız çok sorun olmaz. Fakat tek yedeğiniz kasetse, uzun süreli saklamak istiyorsanız kasede SP kayıt yapmanızı tavsiye ederim. 5 yıldır çekim yapıyorum. Evdeki kaset ayısı 100'ü geçince ve harici harddisklerin fiyatı hızla düşünce geçen yaz iki tane 1 TB'lık harddisk aldım. Bütün kasetlerimi yedeklemeye (orjinal haliyle, DV AVI) başladım. Bu kasetlerden bazılarına LP kayıt yapmıştım. LP kasetlerde tahmin ettiğim gibi birçok bozuk görüntüye rastladım. Özellikle bütün LP kasetlerin son dakikalarında görüntüler kesik kesikti. Bir LP kaseti de arkadaşımın kamerasıyla çekmiştik. En kötüsü de bunda oldu. Kasetteki görüntüler baştan sona kadar kesik kesik, atlamalıydı. Arada drop karelerde vardı.
Yani sonuç olarak görüntüleri hemen yedekleyecekseniz, kaseti uzun süreli yedek olarak kullanmayacaksanız LP yapabilirsiniz. Özellikle çekim yaptığınız aynı kameradan bilgisayara görüntüleri aktaracaksanız LP çok sorun olmaz, uzun süre geçse de.
Benim önerim kasete 4-5 kere (kaset kalitesine göre değişir) LP modunda kayıt yapıp bunları yedekledikten sonra son kaydı SP olarak yapıp kaseti yedeğe kaldırmanızdır.
Tabi 8 ay önce HD'ye geçince böyle sorunlarım kalmadı artık.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme