Şimdi Ara

Minecraft’ın yaratıcısından şaşırtan “Minecraft 2” müjdesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
642
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy şu anda #24
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Minecraft’ın yaratıcısından şaşırtan “Minecraft 2” müjdesi
    Minecraft’ın orijinal yaratıcısı Markus “Notch” Persson, Twitter üzerinden yaptığı açıklamalarda yeni oyununun bir "Minecraft ruhani halefi" olabileceğini belirtti ve “Aslında Minecraft 2’yi duyurdum” ifadelerini kullandı. Notch, takipçilerine geliştirdiği projenin mevcut yönüyle devam edip etmemesi gerektiğini ya da Minecraft’a daha yakın bir oyun yapmaya yönelmesi gerekip gerekmediğini sorduğu bir anket düzenlemişti.

Minecraft 2 duyurusu

Notch’un hâlihazırdaki projesi, Wizardry, Grimrock ve Eye of the Beholder gibi klasik birinci şahıs zindan oyunlarına roguelike bir yorum getirmeyi amaçlıyordu. Ancak Notch, yeni yılın ilk günü attığı tweet ile bu konsepti bırakıp Minecraft’a daha çok benzeyen bir oyun yapma fikrini ortaya attı: "Çalışmalarımı beğenen ancak retro nostalji zevkimi paylaşmayan ve Minecraft'ın ruhani halefi gibi bir şey yapmamı tercih eden insanlar olabileceğini düşündüm" diye yazdı. Ek olarak esprili bir dille, “Ve tabii ki bu parayı kabul ederim” dedi.

Anket sonuçlarına göre takipçilerin yüzde 79’u “Minecraft 2 yap boomer” seçeneğini desteklerken, yüzde 21’i mevcut projeye devam etmesini tercih etti. Notch, bu sonuçlar doğrultusunda fikrini değiştirmeyi ciddi olarak düşündüğünü belirtti. Sonraki paylaşımlarında da ciddi olduğunun altını çizdi.

Microsoft ve Mojang’a saygı durumu

Notch, Microsoft’un ve Mojang ekibinin Minecraft üzerinde yaptığı çalışmaları takdir ettiğini ifade ederek, Mojang’ın kendi yöntemleriyle ilerlemesine izin verilmesinin oldukça adil olduğunu söyledi. Ancak Microsoft’un projeleri “microsoftlaştırma” tarzına da ince bir eleştiri getirmeyi ihmal etmedi.

Ayrıca Bkz.Game Science açıkladı: Black Myth Wukong, neden Xbox’ta yok?

Bilindiği üzere Notch, 2014 yılında Mojang’ı 2,5 milyar dolara Microsoft’a satmış ve oyundan tamamen ayrılmıştı. Aradan geçen yıllarda ise geliştirici olarak kazandığı itibarı, yaptığı tartışmalı açıklamalar nedeniyle ciddi bir şekilde zarar gördü. Notch, özellikle son 10 yılda yaptığı açıklamalarla sıkça eleştirilerin odağı oldu. Mesela Notch, feminist hareketi bir “sosyal hastalık” olarak tanımlamak da dahil olmak üzere aykırı görüşleriyle çeşitli “cinsiyet” merkezli tartışmalara konu olmuştu. Hatta bu açıklamalar nedeniyle Microsoft ve Mojang, Minecraft’ın açılış ekranından Notch’un ismini kaldırmıştı.

“Minecraft 2” fikri gerçekçi mi?

Notch’un “Minecraft 2” olarak adlandırdığı bir proje, kağıt üzerinde heyecan verici görünebilir. Ancak Minecraft, yıllar içinde bir hayatta kalma oyunundan çok daha fazlasına dönüştü. Hem yaratıcı bir alan hem de sosyal bir platform haline geldi. Bu kadar geniş bir kapsamı olan bir oyunun halefi olmak, birçok zorluğu beraberinde getiriyor.

Ayrıca Minecraft’ın ruhani halefi olarak adlandırılabilecek birçok başarılı oyun hâlihazırda piyasada bulunuyor. Terraria ve Dragon Quest Builders en yakın örnekler arasında sayılabilir. Dolayısıyla Notch’tan somut bir şey görmeden önce biraz temkinli olmakta fayda var.

Kaynak:https://www.pcgamer.com/games/survival-crafting/minecraft-creator-notch-says-that-he-basically-announced-minecraft-2-with-a-twitter-poll-and-a-commitment-to-making-a-spiritual-successor/

• Nasıl bir oyun bu? Nedense sevebileceğimi düşünmüyorum ama oyunanış videoları bile izlenme rekorları kırıyor. 03-08 yaş arası çocuklar mı izliyor yoksa oyun cidden eğlenceli bir oyun mu anlayamadım.
  • Esxici E kullanıcısına yanıt
    Hocam 34 yaşındayım 1 yıldır oynuyorum neden bu zamana kadar yapmamisim dediklerim arasında 3. Sırada geliyor
  • mevzuderin M kullanıcısına yanıt
    Alla alla, 38 yaşındayım. Ben de bir şans vereyim o zaman. Teşekkür ederim.
  • Benim çocuklar başlayana kadar orada burada görüyordum, deli saçmasi diyordum. Çocuklar başladıktan sonra ilk para verdiğim mobil oyun oldu. Çocukların elinden alıp oynadığım oldu. Tabi hevesim geçti biraz şimdi ama çok dehşet biseymis.
  • Bir ara arkadaşlarla baya oynamıştım. Minecraft oynamak, Lego yapmak gibi bir şey; bilmeyenin çocukça gördüğü, bilenin de saatlerini harcayabileceği bir oyun. Biraz kafa yorarak karmaşık mekanizmalar, devasa yapılar kurabiliyorsunuz. Logic gateler, inverterlar vs olduğu için elektronik devreler de oluşturabiliyorsunuz -ki buna saatler harcamışımdır. Keyifli bir oyun.
  • Telefondan da aynı ağ üzerinden beraber oynanabiliyor minecraft. Geçmişte çok oynardık. Sevdiklerinle beraber bir şeyler inşa etmek insanı mutlu ediyor. Biz gökyüzüne fasulye sırığı benzeri bir yapı üzerinden çıkılan havuzlu villalar inşa etmiştik bir defasında. Diğerinde kolezyum inşaatı, bir başkasında içinden lav akan yeraltı mabedleri, dört mevsimin içinden geçen trenler vs.

Beraber oynayınca hem aile içi bağlılığı arttırır hemde mutlu eder sizi Minecraft. Özellikle ailelerin anne-baba ve çocukların beraber oynayıp eğlenebileceği tek oyundur Minecraft.

Android
    play.google.com
    Minecraft - Google Play'de Uygulamalar
    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.mojang.minecraftpe&hl=tr

iOS

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 12 13 senelik sunucu dosyalarım duruyor hala yapım aşamasında ve hiç bir zaman bitmedi.

MMO RPG şeklinde ama faction tabanlı olucaktı farklı dünyalar şehirler özel görev serileri npc konuşma pencereleri 3D seçilebilir konuşma balonları krallık ve korsan olarak katılabileceğin ana gruplar ve gruplara özel erişimler temelde sword art online tarzında zamanla geçebileceğin şehirler üzerine kurulu olucaktı ana dünya adalardan oluşan görev ve eğlence üzerine olucaktı hatta volkanı olan bi tapınak adası bile vardı bunların geçişlerini krallık gemileri ile yapmıştım Npc ile konuşup yola çıkıyor ve denizin ortasına başka bi gemiye geçiyorduk tekrar konuşup limana teleport oluyorduk yada geminin durduğu çevreyi de araştırabiliyorsunuz çok fazla incik boncuk detay düşünmüştüm hatta zindanlar için okunabilecek bazı kitaplar yazdırıyordum millete.

Ben sunucuyu bitiremedim notch Minecraft 2 yapıyor :D

• Esxici E kullanıcısına yanıt
    Bı deneyin derim hocam 😊 iyi eglenceler
  • 12 yildir ara sira oynadigim tek oyun, sifirdan baslayip herseye hakim olma duygusu harika.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.