Şimdi Ara

Mimarlık vs İnşaat Mühendisliği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
1
Favori
936
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ülkenin mühendis ile dolup taşması göz önüne alınırsa hangisi daha iyi para kazandırır.

Farkları nelerdir ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• paran varsa inşaat mühendisliği şuan bilgisayardayım ve inşaate geçmeyi düşünüyorum okuldaki kalitesiz eğitim ve gelecek kaygısı beni inşaate itiyor babamdan dolayı.Diğer yandan mimarlık bir tık önde ama bence inşaat daha iyi
  • mimar olacak kadar inşaat mühendisliğinde çalışsan daha başarılı olursun hocam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nuriboyka

mimar olacak kadar inşaat mühendisliğinde çalışsan daha başarılı olursun hocam.

ne demek istediğiniz tam anlamadım

• Muhendislik okuma direk
  • Mühendisler aç geziyor. Akşam eve ekmek götürecek paraları bazen olmuyor. Ülke her sene 1000000000 tane mezun veriyor(bir 0 fazla yazmış olabilirim. )
    Özetle mühendislik ölü(!)

• Yavaşça imzama bak
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Abi pisirik asosyal adamsaniz onunuzde iki secenek var:

1- Tıp veya Diş okuyacaksin
    2- Ogretim gorevlisi olmaya çalışacaksın

Bonus- Baban zengin olacak

Bunun disindakilerde uyanik olcan agzin laf yapcak cevren olcak girisken olcan da uzar gider asosyal adami amele gibi calistirirlar

• quote:

Orijinalden alıntı: Kovlu

Abi pisirik asosyal adamsaniz onunuzde iki secenek var:

1- Tıp veya Diş okuyacaksin
    2- Ogretim gorevlisi olmaya çalışacaksın

Bonus- Baban zengin olacak

Bunun disindakilerde uyanik olcan agzin laf yapcak cevren olcak girisken olcan da uzar gider asosyal adami amele gibi calistirirlar

dostum sen bir psikolağa görün
  • Kovlu kullanıcısına yanıt
    ne alaka anasını satayım, boşa okuyyoruz ozaman
    (pısırklık iyidir demiyorum)
  • Diploma kazanmak için değil de mühendis olmak için okursan sorun yok, inşaat mühendisliği okuyorum para yok diyen adam vizyonsuzdur piyasadan bi haberdir.
    Ya da 2 ortla mezun olayım bilgisayar programlarını ortalama bileyim gideyim bi proje ofisine bani 3binle başlatsınlar mantığındadır.

• quote:

Orijinalden alıntı: PersonaNonGrata-

quote:

mimarlığı okumak gerçekten zordur her dönem proje hazırlarlar dersleri ağırdır. o kadar emeği ve ilgiyi inşaat mühendisliğine gösterirseniz çok iyi bir mühendis olabilirsiniz. inşaatı küçümsemek gibi bir niyetim yok ama mimarlık malesef çok ağır. birde hala elle çizim yaptırıyorlar elleri alışıcakmış öğrencilerin

• Dünyayı sadece türkiyeden ibaret gören insanlardan alacağın tavsiyelerle hayatına yön vermen en büyük yanlışın olabilir,2 bölümde biribirinden çok farklı meslek gruplarıdır sana tavsiyem bu mesleklerde kariyer yapmış insanların blog yazılarını okuman,araştırısan internette bolca bulabilirsin,ben inşaat müh mezunuyum seneye ingilterede water resources mangement üzerine yüksek lisansa başlayacam inşaat mühendisliği bölümü hakkında soruların varsa pm at elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım
  • 2 yıllık inşaat teknolojisi okuyacagim bu sene ve dgs ile tercihimi mimarlık seçeceğim.Nerde başarıliysan onu seç.Ama mimar muhendisden daha cok kazanır.

• ülke mimar ile de dolup taşıyor merak etme. her meslekte malesef arz/talep dengesizliği var, gerek devlet gerek özel önüne gelen mühendislik mimarlık bölümü açıyor. 2 meslek de eşdeğer bence, iş imkanı ve maaş olarak kıyaslanamaz, bu 2 meslek arasında yaptıkları işe bakman gerekir.

başarılar

Aykut Özdemir
    İnşaat Mühendisi
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: PersonaNonGrata-

quote:

mimarlığı okumak gerçekten zordur her dönem proje hazırlarlar dersleri ağırdır. o kadar emeği ve ilgiyi inşaat mühendisliğine gösterirseniz çok iyi bir mühendis olabilirsiniz. inşaatı küçümsemek gibi bir niyetim yok ama mimarlık malesef çok ağır. birde hala elle çizim yaptırıyorlar elleri alışıcakmış öğrencilerin

valla mimarlık okudunuz mu yada yakın arkadaşınız var mı bilmiyorum ama bizimkiler kafalarına göre takılıyorlar :D dönemde 2 hafta projeyle uğraşıyorlar o sabahlama muhabbeti son ana bıraktıkları için oluyor genelde final projesini
    dersleri fazla ağır değil ama dönemde tek proje yapmıyorlar devamlı yapıyorlar bir şeyler
    inşaat mühendisliğine tercih ederim mimarlığı
    artık yok paraya inşaat mühendisi çalıştırabiliyorsun zaten çoğu yapması gerekeni bile yapmıyor inşaatta bi kaza bi şey olsa herkes yanıcak ama adamların umrunda değil
    ama bir bölümü para kazanmak için seçmeyin bence mutlu olucağınız bir bölümü seçin derim ben zaten işinizde iyiyseniz her türlü para kazanırsınız her meslekte böyledir bu

• İnşaat mühendisliği okuyorum ve inşaat mühendisliği diyorum, mimarlığın puanının yuksek olması kontejyaninin az olmasindan kaynaklanıyor.İnşaatçı en bastan işin hem teknik hem ekonomik hem de sosyal tarafında pay sahibi olur bu yüzden çok daha cabuk pişer ve sektörde daha iyi yerlere gelebilir.Ancak mezun sayısı çok olunca çürük sayisi da çok oluyor onlardan olmamak için çalışmak şart.

İyi kazanan mimar yok mu var burada önemli olan senin hayatını nasil geçirmek istediğin, inşaatta iyi para kazanmak için toz toprak yutmalısın mimarlık nispeten biraz daha şartlar yumuşaktır.

• Herkes mühendislik,tıp okuma derdinde bu ülkenin başka mesleklerede ihtiyacı var. Kimse gelipte bu mesleklerde iş var sadece demesin bunu bu halw getirende bizleriz herkes bu bölümlere yöneldi diğer bölümleri okuyanları ezik işe yaramaz olarak gördüler. Herkes yazdı mühendisliği yazdı mühendisliği bak sonuç aşırı derecede mezun var aç hepsi lazım olandan fazla mezun veriyor ülke aksine bir döngü içinde olması gerekirdi. İşverenler ayrı zaten adam gidiyor daha önce iş tecrübesi olan kişileri arıyorlar bu yüzden mezunlarda asgari ücretle orda burda çalışmak zorunda kalıyor. O yüzden bu ülkeyi biz bu hale getirdik sadece iş mühendislikte ve tıpta denildi bak ne oldu şimdi ?

• günlük mühendislik konusu h.o.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.