Şimdi Ara

Mimarlık Ofisi İçin Ağ Bilgisayarı ve Upgrade Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
368
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba Arkadaşlar; genellikle AutoCad (3D kullanımı var), Photoshop ve 3DMax kullanılan ofisimizde büyük bilgisayar problemleri yaşıyoruz :( 7 adet toplama AMD sistemimiz var ve neredeyse hiçbirinden tam anlamıyla memnun değiliz.
    Sistemler şöyle:
    3 adet: MSI K9N,AMD X2 4800+,2GB Kingston 800Mhz,Sapphire Radeon X1550,350W Kasa
    2 adet: MSI K9N,AMD X2 5200+,2GB Kingston 800Mhz,Sapphire Radeon X1550,350W Kasa
    1 adet: MSI K9A2,AMD X2 5200+,4GB Kingston 800Mhz,Zotac 9600GT,460W CoolerMaster Kasa
    1 adet: Gigabyte DS3,AMD X2 5200+,4GB Kingston 800Mhz,Gigabyte 9600GT,430W Thermaltake Kasa

ilk 5 bilgisayarı alalı 8 ay kadar oldu ve almış olduğumuz 2 adet Asus anakartı kilitlenme probleminden dolayı K9N ile değiştirmek zorunda kalmıştık. Son 2 bilgisayarda da yine ASUS M3A aldık ve kilitlenme probleminden dolayı yine MSI' a döndük. Ve 3D'de sıkıntılarımız olduğundan dolayı ekran kartını 9600GT'ye çıkarttık yine de beklediğimiz performansı yakalayamıyoruz. Hatta elimizdeki Toshiba A200 notebook paylaşımlı ekran kartıyla bu bilgisayarlardan daha iyi çalışıyor.
    Öncelikle sizlere sormak istediğim bu bilgisayarlarda özellikle 3D AutoCad kullanımında sıkıntı olması normal mi? Eğer öyleyse en ucuz yollu bu problemi çözmek için hangi bileşeni arttırmamız gerekir.

İkincisi ise bu bilgisayarların kullandığı dosyaları bir ağ bilgisayarından kullanmak amacıyla 1500-2000 YTL bütçeli bir PC almak istiyoruz. Tavsiyeleriniz nelerdir?

Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.

NOT: Kullanılan sistem ve programlar: XP Pro Tr 32Bit, Autocad 2007, Photoshop CS

NOT: Tüm bilgisayarlar Ankara Vatan bilgisayarda toplanmıştır

• Yok mu arkadaşlar bir tavsiyede bulunacak?
  • selam dostum
    sistem genel olarak size yeterli glecektir.
    fakat ekran kartı çok önemli.
    ekran kartı olarak oyun kartı değilde grafik kartı almanız gerekmekte.
    o zaman ne autocadda ve 3dsmax ta bir sorun yaşarsınız.
    nvidia quadro veya ati firegl kartlarını tercih ediniz.
  • edit: yanlış yere yazdım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E41040413 -- 18 Eylül 2008; 22:45:36 >
  • Biz de ekran kartından kaynaklanıyor diye son 2 bilgisayarımızı 9600GT taktık ama performansta çok büyük bir fark olmadı. Özellikle sıkıntı AutoCad'te 3D çalışması sırasında oluyor, onun dışında fazla sorun çıkarmıyor. Şimdi aklımdaki tek şey, acaba işlemcileri 5200+'dan 6000+ ya da 6400+ yapsak çok fark eder mi?

Bir de tabii bu bilgisayarları besleyecek bir ağ bilgisayarı problemimiz var? BU konuda da yorumunuz var mı. Ben şöyle bir sistem düşünüyorum

Intel Core2 DUO E8500 (1333 Mhz ve 3.16 Ghz olduğu için tercih ettim, Core2 Quad Q6600 8Mb cache bellek avantajından dolayı daha mı iyi olur?)
    Gigabyte EP35 DS3R
    4 GB 1066 Mhz RAM
    430W Thermaltake

(bu bilgisayar sadece veri saklayacağından dolayı ekran kartı çok düşük seviyeli birşey olabilir diye düşünüyorum)
  • 430w poversup almak yerine cooler master rc690 tercih edebilirsiniz hem iyi bir kasa hemde 460w power suplıdır
  • Sistemler hakkında görüşlerinizi bekliyorum arkadaşlar...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • up
  • up
  • O sistemler laptoptan düşük performans veriyorsa mutlaka yanlış olan birşey var. Ekran kartı desek laptopun ekran kartı daha düşük olmasına rağmen performansı yüksek dediğinize dayanarak sistemlerde kurulum hataları olabilir. Eksik ya da yanlış kurulumdan dolayı sıkıntı yaşıyor olabilirsiniz.
  • sistemlerinizle ilgili olarak yaşadığınız sorun ve memnun olmadığınız nokta nedir ayrıntılı yazarsanız daha çok yardımcı olabiliriz, 3dmax kullanıyorsanız ekran kartının render süresine etkisi olmadığını bilseniz iyi olur, kullandığınız ekran kartları oyun için tasarlanmıştır ve bunlara boş yere para vermenize gerek yok, render için gerekli olan hesaplamaları işlemci yapacağı için burada olay işlemcide bitiyor, aşağıda vereceğim linki incelerseniz 3dmax 9da aynı nesnesyi hangi işlemcinin ne kadar sürede render ettiğini görebilirsiniz,

http://www.thgtr.com/cpu/charts/index.html?modelx=33&model1=1074&model2=870&chart=435

3dmax, autocad vb grafik programlar için özel hazırlanmış, sistem performansına ciddi katkı yapabilen ekran kartları var (Fire GL, Quadro gibi) ama bildiğim kadarıyla çok pahalılar, tabiki ürünün fiyatını yaptığınız işin büyüklüğüne ve alacağınız verime göre değerlendirirseniz çok ta pahalı olmayabilir

• Öncelikle Win XP Pro Sp II TR kullanıyoruz. Uzun süredir başka bilgisayarlarımıza da (laptoplar, kişisel bilgisayarlar vs.) kurduğumuzdan işletim sisteminden kaynaklanabileceğini düşünmemiştik.

Sorunumuza gelirsek AutoCad'de 3d çizim yaparken dosya ağırlaştıkça ekrandaki görüntü doğru düzgün shade edilemiyor. Ayrıca yine dosya ağırlaştıkça bazı komutlara geç cevap veriyor. Yani genel olarak normal performanslı bir bilgisayarda çalışmaktan daha kötü gibi. Photoshopta da yüksek çözünürlüklü dosyalarda bazı komutların işlenmesinde, dosya açma ve yükleme işlemlerinde süreler çok uzun oluyor.

Arkadaşlar ayrıca server konusunda toplamayı dülşündüğüm sistem hakkındaki görüşlerinizi de öğrenmek isterim.
  • Arkadaşlar konu biraz eskidi ama bu hafta cmt. bilgisayarı alacağım için son kez tavsiyelerinizi bekliyorum

Intel Core2 DUO E8500 (1333 Mhz ve 3.16 Ghz olduğu için tercih ettim, Core2 Quad Q6600 8Mb cache bellek avantajından dolayı daha mı iyi olur?)
    Gigabyte EP35 DS3R
    4 GB 1066 Mhz RAM
    430W Thermaltake
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.