Şimdi Ara

Mimarlık mı ? İnşaat Mühendisliği mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.781
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba.Sıralamam 35.100 mf4.Normal bi üniversitede mimarlık mi yoksa iyi bi üniversitede inşaat mı karar vermekte zorlanıyorum.Özellikle mimarlık ve inşaat mühendisliği okuyanlar/çalışanlar yardımcı olursa sevinirim.Aslında sınav açıklanasıya kadar genelde mimarlık düşünüyodum daha iyi bir sıralama beklediğim için.Ancak şu durumda gazi/ege/dokuzeylül inşaat mı yoksa kocaeli/katü/özel üniversiteler de mimarlık mı okusam diye düşünüyorum.

Hangisi bana daha iyi bir gelecek sağlar ?
    Maaş durumları ve iş bulma olanakları nelerdir ?
    Sektörde farkımı yaratmak için ne gibi adımlar atmalıyım?
    Uluslarararsı iş imkanları nasıldır ?

Tercih rehberinin görüntülerine aşağıdaki linklerden bakabilirsiniz:
    MİMARLIK:https://drive.google.com/open?id=0B2MBwJQgReP9UGNOWWJFYjB6TFE
    İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ:https://drive.google.com/open?id=0B2MBwJQgReP9WjhCeDhpUWJtd00

• Hocam merhaba bölümden memnun musunuz. Neden inşaat seçtiniz?
  • İkisindede piyasa çok kötü.Ben hep Türkiyede inşaat sektörü iyi zannederdim ama inşaat mühendisi arkadaşımı dinleyince baya üzüldüm duruma.İyi bir üniden bile çıksan giyim magazalarında çalışan okumamış insanlar kadar maaş alıcaksın büyük ihtimal.Çok tecrübeli yada şanslı degilsen 4-5 bin tl nin üzerini hayal etme.Bölüme gelirsek mimarlık sanat mühendislik sayısal zeka gerektirir.Mühendisliktekilerin canına okurlar mezun ettirmezler mimarlar ise sabah akşam kartondan maketler yapar çizim yapar inşaata göre çok daha rahat mezun olur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Up

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.