Şimdi Ara

MİMARLIK İÇİN LAPTOP ÖNERİSİ OLAN?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
1.403
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bu sene mimarlığa giriyorum büyük ihtimalle ve laptop arayışlarım hızlanmış bulunmakta.mimarlıkla ilgili bilgisi olan ve laptop önerebilecek olan var mı?(2000-3000 arası bütçem) bu arada aklımda olan sony vaionun şu laptopu sizce nasıl?http://www.darty.com.tr/e_commerce/NOTEBOOK/SONY-VAIO/SVE1712W1EB-p-82410-c-24.htm

• Çizim için 17'' öneriyor zaten mühendisliklerde okuyan arkadaşlar.Şunu söyleyeyim oyun düşüncen yoksa bu sony'yi düşünebilirsin uygun bir seçenek olabilir bazıları belirtmediğinden hatırlatmak istedim.Bu fiyata farklı seçeneklerde sunayımhttp://www.darty.com.tr/e_commerce/Bilisim-Urunleri/Notebook-Ta-nabilir-Bilgisayar-/NOTEBOOK/SAMSUNG/NP550P7C-T03TR-c-24-p-93941.htm?ref=akakce&v=1.22.4 pahalı gelmeyeceksehttp://www.pcdepo.com/msi-nb-ge70-2oe-050xtr-notebok-urun10248.html yeni sistem nu önceki modellerindenhttp://www.pcdepo.com/msi-nb-ge70-2oe-050xtr-notebok-urun10248.html

• öncelikle teşekkür ederim.teknosaya gitmiştim orada nedense samsungu önermedi çalışan arkadaş ondan önyargım oldu.msi hakkında da bilgisayarı beğendim fakat herhangi bir sorun durumunda doğru düzgün ilgilenecek bir servisi var mıdır? bir de laptopun beni 4-5 sene götürmesi gerekiyor yani dayanıklı olmalı ne dersiniz?(oyun oynayan biri değilim en azından şimdilik ama yükleyedebilirim neden vaio'yu önermediniz oyun oynayacaksam?)
  • Ordaki eleman makineden anlıyor mu? Birçoğu bilinçsiz.Sony'nin ekran kartı oyunlarda güçsüz ekran çözünürlülüğüne nazaran ondan önermedim.Msi servisi servis pointtir ilgilenen servisi var tabiki kasa kalitesi olarak bir sony kadar olmaz zaten 17'' ekrana göre 2.7 kilo ağırlığı var anlayabilirsin Sony'den 500gr az samsung 2.9 kilo donanım olarak iyi sadece oyun oynamayacaksan bakmana gerek yok.
  • anladım kasa kalitesi biraz kafamda soru işareti oldu bir de MSI NB GE70 pcdepo dışında hangi teknolojik markette var acaba ben 2 teknosa 2 darty 1 electro world 1 vatan computera baktım bulamadım hiç
  • hocam sahibinden uzerinden bi arkadas hp elitebook notebook unu satiyordu 8560w workstaiton laptop quadro 2000m kartliydi tam mimarlik icin 1600 tl civariydi 2017 ye kadar garanti diyordu oneririm
  • r4deon kullanıcısına yanıt
    baktım şimdi aklımda olucak teşekkürler :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Autocad için laptop önerisi
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: sakinonur

baktım şimdi aklımda olucak teşekkürler :)

rica ederim eger mimarlikta ileride is yapacaksaniz para kazanacak isler yani buyuk projeler quadro kartli olmasi sart olacak yoksa render suresi sizi bezdirebilir :) iyi gunler
  • Marka olarak sana şunları söyleyeyim Monster>Msı>Sony>Asus>Lenovo>Dell>Hp de olabilir belki ama Türkiye'ye değer veren bi marka değil yurt dışında iyi modelleri var ve teknik servisi bu markalar kadar iyi değil ve Dell'in teknik servisi bambaşkadır sorunu söylüyorsun adamlar parçalarını alıp evinde tamir ediyorlar Samsungdan her daim uzak dur (Bu arada şunuda söyliyeyim sony donanımı tüm ürünlerinde 2. plana atıyor ar-ge side zayıftır ama bi şekilde bişeyler oluyo ve pcleri çok dayanıklı sağlamdır misal şöyle bir örnek veriyim bende Sony vaıo vpcej1l1e var özellikler i3 2.10ghz işlemci nVıdıa geforce 410m ekran kartı 17,3" 1600x900 ekran 4 gb ram var arkadaşımdada acer var model bilmiyorum ama özellikleri şöyle i5 boost olmadan 2,40 ghz işlemci 8 gb ram 2 gb nvıda(bir gb paylaşımlı) ekran kartı var o bu sene 1.800 tl aldı bende 2,5 sene filan önce 1,600 e aldım ben hala format filan atmadım en ufak bi ocda yapmadım ama o geldiğinden beri bi çok kez format filan attı neyse beraber nfs world oynadık onda fps düşüklüğü vardı bende hiçbir sorun olmadı o 15 dk sonra fırın gibi oldu bende ısınma sorunuda yoktu crysis, cod filan oynayınca oynayınca ısınma oluyor başkada ısınma olmuyor e ısınınca dahada kastı ve oyun açılış süreleri pc açılış süreleri bende daha hızlı yani bi şekilde Sony koyuyor farkını

• Basta lenovo(ibm) thinkpad olmak üzere dell , hp , fujitsu gibi markaların iş bs.ları nın quadro ekran kartlı m0delleri sizi paklar arkadaşım...

Edit: düzenleme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bion@hnml -- 6 Temmuz 2013; 16:47:54 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Düşünürsen yardımcı olurum tr fiyatının yarısına

DELL PRESICION M4700

Sıfır 3 sene ertesi gün yerinde garanti
    3. nesil Quadro i7-3720QM işlemci 2.60-3.60 Ghz

8 GB 1600 Mhz ram
    Quadro K1000 2GB GDDR3 yeni nesil ekran kartı
    15,6 İnç parlama önleyici ekran

1920x1080 ekran çözünürlülüğü

750 GB 7200 RPM Harddisk

HD Web Cam

Parmak izi okuyucu

2x USB 3.0 + 2x USB 2.0

HDMI VGA

Kart Okuyucu

2.87 Kilo
    64bit Orjinal Windows 7

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zeytinburnulular Z kullanıcısına yanıt
    öncelikle teşekkürler.monster'ı ilk defa duydum hiç bilgim yok biraz araştırayım.aslında şu an aklımda olan toshiba qosmio modelleri kararsızlık hala sürüyor..
  • bion@hnml B kullanıcısına yanıt
    teşekkürler.bugün vatan computerda lenovo y500 önerdiler ellerinde kalmamıştı çok inceleyemedim onun hakkında bilginiz var mı?
  • burakdemirci80 B kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim dell almayı düşünmüyorum :)
  • alienware m17x r4 düşünürmüsünüz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sakinonur

öncelikle teşekkürler.monster'ı ilk defa duydum hiç bilgim yok biraz araştırayım.aslında şu an aklımda olan toshiba qosmio modelleri kararsızlık hala sürüyor..

toshiba konusunda bi deyimim yok o yüzden pek bişey söyleyemem hangi modeller arasında kaldın onuda söylersen bi fikrimiz belirtmiş oluruz bu arada monsterlar çok tuzlu olabiliyorlar ama laptoplarda performans konusunda 1. ler yada en azından Türkiye pazarında öyleler kalitesi konusundada sıkıntın olmasın iyi laptoplardır

• hacı o vatandakini bence alma bunlara göre ekran kartı düşük ramde düşük bencehttp://www.istanbulbilisim.com.tr/g-series-g75vx-cv056-asus-dunyasi-fiyatlari-kampanyali-laptoplar-en-ucuz-dizustu-bilgisayar-modelleri-firsatlari-notebook-taksit-avantajlari,39409.html bu candır fiyatıda ssd ve hdd var diye biraz pahalı galiba ama ssd şart oldu artık ve rami de 16 gb çoklu işlemde büyük faydasını görürsün bide bunda aslahttp://www.toshibatr.com/Qosmio/592 asla olmaması gereken bi tasarım faciası görsüm fan çıkışı sağ tarafta mouse sağ tarafda olunca 1 saat sonra filan baya rahatsız ediyor birebir deneyimim fare solda olunca 1 saat sonra elde bi kızarıklık filan oluyor hem bunun koca koca fanları arka tasarım filanda iyi taş gibi duruyor ama bul bi yerden bi kurcala kafana yatarsa al olmazsa vatandakide olur bi sdd ve ram takviyesiyle bunlara yaklaşır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zeytinburnulular -- 15 Temmuz 2013; 23:03:01 >

• Zeytinburnulular Z kullanıcısına yanıt
    toshiba için kablosuz mouse kullansam sorun olmaz sanki ya? bi de toshibada ben ssd göremedim çok anlamıyorum zaten siz gördünüz mü var mı ya:D toshibanın o modelini bulamadım ben, kendi sitesi dışında nereden bulabilirim son olarak? teşekkürler bu arada tekrardan
  • toshibada ssd yok bu da sistem ne kadar hızlı olsada program açılışlarını bilgisayar açılış hızını dosya aktarım hızını etkiler yani ssd şart tekno seyirde bi videosu var hatta ssd ile ilgili hdd çok hantal artık ve dayanıksız oluyorlar yani ssd şart bi ssd alırsan çok iyi olur hatta optik sürücünün yerinede kendi hdd takarsın süper olur ama fan yinede sorun bence ama dediğim gibi belki o kadar sıkıntı çikartmaz git incele hatta al bunu izle burda da demişler ısı sorunuhttp://donanimhaber.com/toshiba/NewsDetail.aspx?id=43710 ve ısı deyip geçme ısıtması kötü olursa soğursun pcden ama dersen ki ben ssd sını takarım (çok kolay bi işlem ve garantiden çıkmıyor sanırım) 15 20 cm aram olur fan ile dersen alına bilir bi bilgisayar fakat şu ısı olayını gözden geçir derim unutma ki hızınnı 3,40 ghz yaptığında fanı ateşliyecek işlemci 70 dereceleri görecek ve sanırım 3d olması seni çekiyor o asus ile disk ve tasarım farkları var sanırım
    http://www.gold.com.tr/toshiba-qosmio-x870-14t-notebook_u burda var ama iletişime geç sor bakalım gelecekmiymiş yardımcı olduysak ne mutlu bize bugun biz size yarın siz bize

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.