Şimdi Ara

mimarlık iç mimarlık farkı nedir ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
2
Favori
5.372
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • soru basit ama bir türlü cevabını bulamadım desem yeridir bu adamlar ne yapar?

• yukarı
  • yukarı

birde peyjaz mimarlığı var :S

bu üç bölüm hakkında bildiklerinizi söylerseniz çok sevinirim
  • yukarı
  • yukarı
  • quote:

Orijinalden alıntı: attakkann1

soru basit ama bir türlü cevabını bulamadım desem yeridir bu adamlar ne iş yapar?

BENDE sordum ama cevap alamadım
  • yukarı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • yukarı
  • mimarlık biraz hesap kitap içi, peysaj biraz biyoloji bitki işi, iç mimarlık yetenek hayal gücü işi diyebiliriz herhalde bir iç mimarlık aday adayı olarak :)
  • yukarı
  • Mimarlık, içmimarlığa göre çapı daha geniş bir meslek. Mimar olarak daha fazla çalışma alanınız olur. İçmimar ise, ideal bir dünyada, kabası bitmiş bir yapının tüm ince işlerinden sorumludur ama Türkiye'de herşey "Allah'ın izniyle..." olduğu için, kimse kabası bitmiş bir binayı içmimara verip, "Haydi uç kaç abi içerisinde." demez. Mimarların da içmimarların işinde gözleri vardır biraz, aslında mimarlık içmimarlığı da kapsar, mimar çok rahatça içmimarın işini yapabilir ama eğitim olarak içmimarlık, mimarlığın "profesyonelleşmiş" alt dalıdır. Mimar olarak mezun olduğunuzda elinizde seçenek çok, şantiye mimarı olup, uygulama yaparsınız, iç mekana yönelirseniz içmimarlığa kayarsınız, kimisi mühendisliğe kayar hesap kitap yapar, kimisi köprü, baraj gibi daha büyük ölçekli projelere yönelir vs... İçmimarın olayı her zaman mekanın içidir, eğitimi bu konuda özelleşmiştir, aldığı eğitim de buna yöneliktir. İkisinde de işin tasarım boyutu çok ağırlıklıdır, mimarın hesap kitabı eğer mimar, inşaat mühendisliği konusunda da birikim almışsa olur, yoksa kolonu statiği falan mimar teoride hesaplar ve o işler detaylarda direk mühendislere paslanır.

Mimar olarak Türkiye'de iş alanı daha fazla. İçmimarlık bizde henüz oturmuş bir meslek değil ve İstanbul dışında iş sıkıntısı var. İçmimar olursanız, uygulamacı olabilir, direk ofiste masabaşı çalışabilirsiniz, en kötüsü (ve en yaygını ise) mobilyacılarda çalışıp, içmimar görünümlü tezgahtar olma durumu da var. Bazı mimarların ki bunların arasında adı duyulmuş adamlar da var, içmimarları hor görmesi de söz konusu. İki meslekte de kendi işinizin başında olursanız daha mutlu olacağınız kesindir, en azından kendi istediğiniz tasarımları hayata geçirebilirsiniz. Ama kendi işiniz olmadığı sürece, genelde başkalarının işini yüklenen taşeronlardan farkınız olmuyor.

• Mimarlık okuduğunuzu söylediğinizde klasik bi soruyla karşılaşırsınız, iç mi dış mı diye Dış mimarlık diye bişey yoktur tabii ki, bir binayı tasarlarken içini düşünmeden cephesini tasarlayamazsınız. Bu açıdan bakınca mimar, yapının çevresi de dahil olarak tüm yönleriyle tasarımını yapar. Tüm yönleri demek inanılmaz geniş bi yelpazede çalışılması demek (tesisat, statik, iç mekan, peyzaj, malzeme) işte bu yüzden de yan dallar ortaya çıkıyor (mühendisliklerden bahsetmiyorum). İç mimarlık ve peyzaj mimarlığı da bunlardan ikisi, belli konuya yoğunlaşarak eğitim görüyorlar. Mimar, ekibinde iç mimar ve peyzaj mimarı bulundurursa yoğunlaşması gereken işler azalır ve daha başarılı projeler elde edilir. Farkını şöyle de açıklayabiliriz; mimar mekanları yaratır (genelde) iç mimar ise halihazırda kendisine verilen bir mekanın tasarımını yapar (genelde).

Mimarların içmimarları biraz küçümsediği doğrudur, çünkü aynı işi kendileri de yapabilirler zaten. Hatta 1. sınıftayken aldığımız bi derste hocaya bunlar iç mimarın işi değil mi biz niye bu dersi alıyoruz diye sorduğumda, işte bu yüzden içmimarlığı pek meslekten... dedi sustu. Ama ben pek öyle düşünmüyorum, işini iyi yapan bir iç mimar da çok başarılı olabilir.

• ozaman asıl hedefim mimarlık olmalı yorumlar için sağolun
  • İç mimarlık nedir sorusuna en güzel cevap:http://www.timgrubu.com/2013/02/12/ic-mimarlik-nedir-ic-mimarlik-hakkinda-bilgi-ve-ic-mimarlik-ile-dekorasyonculuk-farki/

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • mimar yani dış mimar demektir.apartmanların filan kaç oda kaç salon olacağını tuvalet ne tarafta olucak onlara karar veren kişidir.iç mimar ise işte mobilyalar nasıl olmalı perdeler,halılar ne renk olmalı,mutfakla salon arasına pencere açma gibi vs.işlerle uğraşır.peyzajcı ise evin dış süsüne bakar.bitkilerle,bahçelerin süslemesiyle ilgili diye biliyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.