Merhaba arkadaşlar uzun süredir yeterince açıklayıcı yorum bulamadığım için kararsızlık yaşıyorum. Mimarlık öğrencisiyim, mezuniyete çok fazla kalmadı. Yeni bir notebook ihtiyacım var (evet taşınılabilirlik önceliğim var) ve bazı modeller arasında çok kararsız kaldım. Okurken bir yandan çalışarak elde ettiğim bütçem 4000 e kadar (para derdim var yani bir yandan :) ). Ama bir şirket için satın alınacağı için %9 kadar kdv avantajım olacak. Yani bu fiyatları %9 kadar az düşünün yorum yaparken.
Önceliklerim
Kolay taşınabilir olması, aşırı büyük boyutlara sahip olmaması. (3 kg a yakın olmasın mesela ağırlığı) Beni 5 sene idare edebilecek durumda olması Sağlam ve sürekli servis vs uğraştırmaması, ilgili satıcı olması. Autocad, Revit, Rhino, Grasshopper, Sketch up, Photoshop, Illustrator gibi programlarda akıcı olması. 10 saat üzerinde çalışma koşullarında ısınmaması (bazen aralıksız 48 saat çalışma durumu bile olabiliyor)
Önce arasında kaldığım bazı modelleri yazacağım sonra bazı sorular soracağım hakkında.
Şimdi gelelim özete, seçimlerden anlaşılacağı gibi
1. Tulpar 15.6'' alternatif yüksek performans öncelikli taşınma vs. kaygıları olmadan oluşturuldu,
2 Abra 17'' Hem performans hem rahat çalışma ortamı (17 inch ekran) hem de taşınabilir bir pc olduğu için (2.7 kg sadece)
3 McP 13'' Yıllardır varolan Macbook Pro hayalim sonucu seçildi, Sistemin çok düzgün çalışması neredeyse kusursuz olması, taşımaya çok elverişli kasası, uzun vadeli teknolojisi olması çok cezbediyor beni ama sıkıntı şu ki; 13'' ekran çizim için çok elverişsiz. Dahası Revit 3DsMax gibi çizim programlarını eski pc de yapmak zorundayım veya apple a windows kurarak. Mac alırken eski pc mi gözden çıkarmamış oluyorum aslında, ona bir ssd takıp iki pc idare ederim fikri de var bir yandan.
4 Asus N550jk Diğerlerine göre daha uygun fiyatlı rahat taşınabilir ve geliştirmeye müsait bir PC diye seçildi. Buradaki niyetim alır almaz takacağım 120 gb bi ssd ile 3-4 yıl idare etmek.
Şimdi bu durumda biraz da benim mezuniyet sonrası çalışma koşullarımı öngörebilecek ve bu durumu tecrübe etmiş mimarların tavsiye vermesi ricamdır. Hızla gelişen teknolojide mezuniyetime 1 yıl varken ilk iki madde gibi pahalı yatırımlar mı? Yoksa mezun olsam da idare edecek çok avantajı olan Macbook pro mu? Yoksa paramı cebimde tutacak idare edecek Asus mu?
Bir kritik soru daha, bu pc lerdeki ekran kartlarından bazıları maxwell teknolojisi ve listelerde baya üst sıralarda. Mesela bu pc ler yerine work serilerinden Quadro K1100 ekran kartlı bir pc alsam Geforce GTX970 in performansı ile kıyaslanması nasıl olur. Okuduklarımdan anladığım kadarıyla anlık renderlarda, çizim sahnelerinde Quadrolar akıcı ama asıl render processte aynı sonuçları verdikleri yönünde.
Çok detaylı sorularım oldu farkındayım, ama yardımcı olabilirseniz çoğu tasarım ve mimarlık öğrencisine baya yardımınız dokunmuş olacak :)
Dostum selamlar. Bende 2. Sınıf raylı sistemler mühendisliği ögrencisiyim benim bütçemde aşaği yukarı senin seviyelerinde. Kesinlikle marka bilgisayar(asus toshiba msi dell) alma taraftarı değilim çünkü 2013 çıkışlı ekran kartlarıni hala daha biz salağız bi halttan anlamaz gibi 4000 5000 tl lere satmaya çalısıyorlar. Ben workstation serileri(quadro kartli) makinelere bakıyordum ama monster de fiyatları 4000 16000 tl arası. Gtx970m e.k tulpar t5 v4.1.1 düşünmeye başladım muskin 240gb ssd li fiyat 4350 tl lerde şu anda. Sürekli araştırmama rağmen nette mesleğimizle alakalı solid catia autocad vb program performanslari ile ilgili ayrıntılı bilgi yok. Ama iş Gamer makine olunca binlerce forum ve oyun performans test paylaşımı mevcut. Arayan derviş misali yurtdışından Alienware serilerine workstation modellerine bile baktım. Ama sonuç yok derken Victor workstation serilerini gördüm K3100 m kartla satılan bu serinin E503 15.6 ve E703 17.3 makinelerini inceledim. Zaten bunu dünyada yapan firma sayısı sınırlı. Sager,Msi,Clevo,Compal(esamesi okunmuyor) vb. Barebone üreticiler. Bu yuzden ben marka ürünlere bakmıyorum. Performans olarak hala I7 4510u işlemci ile satilmaya calışılan 2500 tl civarı hp lenovo asus alacağıma 3 kat daha performanslı I7 4720hq mq işlemcili 16gb ram 192 veya 25y bit ekran kartına sahip makinelere 4000 tl verir 5 sene arkama bakmam. İnşallah yardımcı olmuşumdur.(dahada kafanı karıştırmamışımdır) Ulaşmak istersen özelden mesaj at.