Şimdi Ara

Milyar dolarlık metaverse platformunu günlük sadece 38 kişi kullanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
880
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Milyar dolarlık metaverse platformunu günlük sadece 38 kişi kullanıyor
    Bu günlerde metaverse hakkında pek iyi haberler almamaktayız. Oluşum geleceği üzerinde dolaşan kara bulutlara ise bir yenisi daha ekleniyor. DappRadar tarafından yapılan araştırmaya göre değerlemesi 1,2 milyar dolar olan Decentraland platformunu günlük sadece 38 aktif kullanıcı kullanmakta.



    Ayrıca Bkz.Meta Quest Pro dört kat fazla fiyat ile geliyor



    Ethereum tabanlı sanal dünya Decentraland son 24 saat içinde 38 aktif kullanıcıya sahipken, rakibi The Sandbox ise aynı dönemde 522 aktif kullanıcıya sahip olmayı başardı. Aşina olmayanlarınız için Decentraland, 90.601 parsel araziden oluşan Web3 sanal gerçeklik platformudur. Platform üzerindeki araziler ise Ethereum blok zincirine dayanan kripto para birimi MANA ile satın alınabiliyor. Bu platform üzerinde yer alan yerli firmaların başlıcaları ise şöyle; Yapı Kredi Bankası, Türkiye İş Bankası, Vodafone Türkiye ve Pegasus Hava Yolları.



    Decentraland: Günlük kullanıcı sayımız 8000



    Milyar dolarlık metaverse platformunu günlük sadece 38 kişi kullanıyor
    Öte yandan Decentraland, DappRadar’ın yapmış olduğu araştırma sonucunu ise kabul etmemekte. Decentraland’a göre günlük aktif kullanıcı sayısı 8000 civarında yer almakta. Sayılar arasındaki uçurum ise ölçümden kaynaklanan farka dayanıyor. Zira DappRadar, platforma giren ve harcama yapan kişileri aktif kullanıcı olarak niteliyor. Dolayısıyla, Decentraland’da oturum açan, öylesine gezinen veya moda haftası için kısa süreliğine uğrayan kişiler hesaba katılmamakta.






    Dijital varlık yatırım firması Arca'da portföy yöneticisi olan Sasha Fleyshman, CoinDesk'e vermiş olduğu demeçte, “Bugün işe yarayan bir metaverse olduğunu söyleyen herkes yalan söylüyordur.” dedi. Bununla birlikte, Decentraland’in açıkladığı 8.000 rakamının doğru olduğunu varsayarsak, aktif kullanıcı sayısının 2009 yılında çıkan ve PC’de 18.000’den fazla kişinin oynadığı Left 4 Dead 2’den az olduğunu görüyoruz.




    Kaynak:https://finance.yahoo.com/news/lonely-metaverse-decentraland-38-daily-172132354.html







  • Boş muhabbet.

  • ifşa sistemi...

  • keriz.avi

    Boş beleş bir şey.

  • Her balonun bir ömrü vardır.

  • Filmlerdeki gibi olması için ilk önce dünya çapında local ağ erişiminin ücretini düşürün her yere fiber hat döşeyin sonra belki bu projeler tutabilir..yani internet tarife fiyatları konuşulmayacak onun üzerinden sağlanılan hizmetler para getirecek, internet senin evine gittiğin yol gibi olacak yürümesi bedava ama taksiye binersen paralı gibi gibi...

  • Dipte alırsanız ilerde bu arsalar değerlenebilir. :)))

  • vr eninde sonunda internet gibi patlama yapacak ama altyapi ve teknoloji henuz o olgunlukda degil.

  • Belli bir aktivite yapilabiliyor mu? Gta online na coin sistemi ekle bundan kârlı olur.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Vr chat metaverse den daha iyi

  • darkaura kullanıcısına yanıt

    Aksine, VR spesifik kullanımları dışında ölü bir teknoloji. Hiçbir zaman filmlerdeki gibi yaygınlaşmayacak, zira insanlar zaten "gerçekten" kaçmak adına sanal ortamlara ve fantazi dünyalarına sığınıyorlar, bu manada bir gerçekçilik arzulanan bir durum değil.

  • interwap kullanıcısına yanıt

    Kitlediler tepeden :) Diplerden kovalıyoruz :D

  • İkisi de saçmalık

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yazdiklarinizin kendi icinde celistiginin farkinda misiniz. vr o sanal fantezi dunyasini daha gercekci gostermek icin kullanilan bir cihaz. gerceklikden kacip gercek gibi duran bir fantezi dunyasina girmek icin. kactiklari sey cevrelerinin nasil gorundugu degil, istedikleri hayalleri yasamiyor oluslari.

  • Gta online, fortnite, mmolar vs varken kim ne yapsın bunları?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ''Bu platform üzerinde yer alan yerli firmaların başlıcaları ise şöyle; Yapı Kredi Bankası, Türkiye İş Bankası, Vodafone Türkiye ve Pegasus Hava Yolları.''


    adamlar koca koca şirketleri kerizlemişler helal. kim bilir kaç milyonlarını aldılar dandik sanal arsalarını bunlara kakalamak için.. dolandırıcı olacaksan böyle büyük düşüneceksin işte.. öyle 70 yaşındaki emekli teyzelere ''hesabınız terör örgütleri tarafından ele geçirildi.. bütün altınları poşete koyup pttnin yanındaki çöp kutusuna bırakın'' demeyle olmuyo

  • decentraland bilmem ama sandbox verileri cok alakasiz sandbox odul siralamam 28200 lerde ozetle en az 30000 den fazla kisi oldugu asikardir

  • Bu arsa alanlar ne durumda onu merak ediyorum :)))))))

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her balon bir gün patlar ya da söner.


    Ayrıca 8000 aktif kullanıcı olsa ne olur la. Senin orada ekonomi döndürmen gerekiyor, hedefinin milyarlarca insan olması gerekiyor ki metaverse nanesine gerçekten var diyebilelim. Şu anki haliyle komple balon, sadece laf. Belki de böyle böyle gelişecektir, bilemiyorum ama şu anda gördüğümüz şey koca bir zırva.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tutmamasının en büyük nedenlerinden biri de üye olma zorluğu olabilir. Hala nasıl pek bilmiyorum. Siteye üye olmak kadar kolay olsa yeterdi halbuki. Şimdilerde birkaç tıkla bile token çıkarabiliyorsun.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.