< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eyoruk -- 18 Haziran 2021; 21:19:55 > |
Milli takım Olimpiyat yolunda.



-
-
Neden sadece Larkin ise hatalı karar olmuş.Ama Ufuk Sarıca ilk başlarda güven verse bile tamam oldu olacak dese değişim belki de gerekliydi.Orhun Ene ise 2011 de geldiğinde sevinmiştim.Ama o zaman halen Tanjevic altında çalışıyordu bana göre.Tam takıma hakim değildi.Aradan 10 yıl geçti.Orhun Ene doğru istikrarlı bir kariyer yakaladı.Milli takımdan,Orhun Ene'den ne beklendiği önemli.Madalya ise geçiniz...Ama onun altı için eğer uzun süre kalacaksa iyi tercih.
Hidayet-Ömer-Kerem Tunçeri şu ana kadar çok büyük yanlışlar yapmadı önce yönetimler gibi.Ama pek kayda değer hamlelerde yapmadılar.Daha fazlası lazım
-
Hayırlı olsun. Bence bizim oyuncu problemimiz var. Yetiştiriyoruz ama gelişme aşamasında kalıyorlar. 3 avrupa şampiyonluğu bulunan altın jenerasyonda sadece Cedi ve Furkan kendini gösterebildi. Ki onlar da beklediğimiz potansiyellerini tam anlamıyla yansıtamadı. Orhun Ene'ye sabır.
2012 U16 Avrupa Şampiyonu Türkiye. Mvp Okben Ulubay
2013 U18 Avrupa Şampiyonu Türkiye. Mvp Kenan Sipahi
2014 U20 Avrupa Şampiyonu Türkiye. Mvp Cedi Osman
Kartal Özmızrak - Kenan Sipahi - Berk Uğurlu
Furkan Korkmaz - Tayfun Erülkü - Egehan Arna
Cedi Osman - Okben Ulubay - Tolga Geçim
Metecan Birsen - Metin Türen - Kerem Kanter
Egemen Güven - Emircan Koşut - Ege Arar
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metality -- 20 Kasım 2020; 14:8:46 > -
Bunun öncesi var hatta.Oğuz Savaş-Semih Erden-Cenk Akyol'un olduğu kadrolar potansiyelini yine gösteremedi.En sivrilenleri Oğuz Semih falan oldu işte.
-
Haber doğru mu?Larkin'i kadroya almamanın ne gibi bir sebebi olabilir?
-
86-87 jenerasyonu da yalan oldu. Ersan İlyasova hakkını verebildi. Ömer Aşık da bir dönem iyiydi. 78-79'da ise Kerem Tunçeri, Hido, Memo, Ömer Onan ve Serkan Erdoğan. şampiyon olamasak da ilk 4'lere girmeliydik. 95-97 jenerasyonu 3 kere Avrupa şampiyonu olunca beklentiler daha da arttı. Bakıyorum ki bu jenerasyonda Euroleague'de oynayacak seviyede(Furkan ve Cedi Nba'de)oyuncu yok. Yazık oldu. Ufuk Sarıca açıklama yapmış.
Ufuk Sarıca'dan ayrılık açıklaması
A Milli Basketbol Takımı'ndaki başantrenörlük görevi Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından sona erdirilen Ufuk Sarıca, vicdanen çok rahat olduğunu söyledi. Ufuk Sarıca, yaptığı açıklamada, TBF'nin kendisi hakkında aldığı kararı saygıyla karşıladığını kaydetti. "Oyuncu, antrenör ya da idareci, milli görev biz şahısların çok ötesinde bir mertebedir, milletimize aittir." diyen Sarıca, başantrenörlüğü boyunca tüm çabasının görevini layıkıyla yerine getirmek olduğunu belirtti.
A Milli Takım'da 2017'den beri başantrenörlük görevinde olduğunu hatırlatan Sarıca, "2017'den bu yana 45 maçta takımımızın başında sahaya çıkma gururunu yaşadım. Tüm bu sürede maçları kazanmak ve Türk basketboluna değer kazandırmak için çaba sarf ettim. Bir araya gelmeyen takımlar, değişen turnuva düzenleri, farklı organizasyonlardaki çekişmeler nedeniyle zorlu bir dönem yaşadık. Takımda kimler olursa olsun ve sahaya ne şartlarda çıkılırsa çıkılsın her daim milli kimliğimizi sahaya yansıtmak için en büyük gayreti gösterdik." ifadelerini kulladı.
Sarıca, antrenörlüğü döneminde kendisine güvenerek varını yoğunu sahaya yansıtan tüm oyunculara, kader birliği ettiği tüm teknik ekibe ve kendilerini destekleyen idarecilere teşekkür ederek, "Hep birlikte takım çalışmasını milli göreve yakışır seviyede gerçekleştirdik. En üst seviyede rekabet eden ve rakip kim olursa olsun her maçını kazanabileceğini bilen bir Türk Milli Takımı olduk. Önce oyuncu, sonra antrenör olarak basketbolumuza bu seviyede hizmet etmiş olmak benim için büyük bir şeref. Görevimi, sona erdiğini öğrenmeden önceki son dakikaya kadar çalışmış, gelecek hafta kadroda yer alacak Shane Larkin de dahil tüm oyuncularla ilgili sorunları çözmüş, hepsinin antrenörleriyle ortak noktayı bulmuş olarak tertemiz bir şekilde devrettiğim için vicdanen çok rahatım. Bayrağı devralan yeni teknik kadromuzla birlikte tüm oyuncularıma önümüzdeki hafta ve sonrasındaki tüm maçlarında başarılar diliyor, görevim süresince milli takımımızı ve beni hiç yalnız bırakmayan Türk halkına en derin minnetlerimi sunuyorum." dedi.
https://www.ntvspor.net/basketbol/ufuk-sarica-dan-ayrilik-aciklamasi-5fb8080ace35b22bec14a5b5
-
Ufuk Sarıca Tolga Geçim’i almış ama yönetim istememiş gibi haberler çıktıydı. Ama Tolga kadroda ?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Larkin neden tr vatandaşı oldu o kısmı anlamadım zaten , hatta vilbekin bile vatandaş olmak için yeterli süre kalmadı ülkede , bu mantıkla her ülke avrupada ki en iyi amerikalılardan 1 er tane seçip kendi vatandaşı yapsın tamamen saçmalık .
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-EFAE9B29C
Larkin neden tr vatandaşı oldu o kısmı anlamadım zaten , hatta vilbekin bile vatandaş olmak için yeterli süre kalmadı ülkede , bu mantıkla her ülke avrupada ki en iyi amerikalılardan 1 er tane seçip kendi vatandaşı yapsın tamamen saçmalık .devşirmenin tanımı neredeyse bu zaten hocam
3 kelime Türkçe konuşamayan Preldzic bile yıllarca oynadı devşirme olarak, elinde avrupanın en iyi oyuncusu varken ve tam da ihtiyacın olduğu bir pozisyonda oynuyorsa elbette devşirirsin. yoksa kimse adam türkiyede ne kadar kaldı kaç tane kebap yedi ona bakmıyor.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Lüzumsuz Adamdevşirmenin tanımı neredeyse bu zaten hocam
3 kelime Türkçe konuşamayan Preldzic bile yıllarca oynadı devşirme olarak, elinde avrupanın en iyi oyuncusu varken ve tam da ihtiyacın olduğu bir pozisyonda oynuyorsa elbette devşirirsin. yoksa kimse adam türkiyede ne kadar kaldı kaç tane kebap yedi ona bakmıyor.
Alıntıları GösterKonusmasalar bile bi süre sonra bizden biri oluyorlar, boby kac senedir bu ülkede türkçe konuşmasa bile tr vatandaşı olması normal keza emir de 15 16 yaşlarında geldi kariyeri bu ülkede dışına çıkmadı normal oda ama larkin 2 yıldır burda wilbekinde o kadar kaldı yani bence ayni durumda değiller , benim itiraz ettiğim noktada bu zaten şuanda larkin i devşirdik biz en avantajlı avrupa takımıyız bu konuda şuanda eu daki en iyi oyuncu olabilir larkin ama yarın en büyük rakibimiz yaparsa bu tarz birşey bu seferde tersi olur bizim için ..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-EFAE9B29C -- 23 Kasım 2020; 19:5:30 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
-
Bu videoda gönderilme sebebi anlatılmış.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metality -- 30 Kasım 2020; 20:2:8 > -
-
-
-
Uzun ve skorer oyuncu sıkıntımız vardı son yıllarda.Uzun sorunu çözüldü gibi.Skorer sorunu devam ediyor ayrıca bu jenerasyon ile başarılı olmak istiyorsak mutlaka net bir oyun kurucu lazım.Yoksa maçın yarısından fazlasını Cedi ile topu getirerek madalya alamayız 10 yılda.Hani oyunun belli bölgelerinde bu etkili olur ,çok önemli alternatif olur ama şu anda şu kadroda olmaz.
-
Buğrahan'ı deniyor ama şu röportajında 2 numarayı daha çok sevdiğini söylemiş.
-
-
Benzer içerikler
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X